gdzie zgłosić filmik z zabiciem zwierzaka? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » gdzie zgłosić filmik z zabiciem zwierzaka?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1

Temat: gdzie zgłosić filmik z zabiciem zwierzaka?

Nie znalazłam działu który pasowałby bardziej niż ten.

Wczoraj dziwny znajomy wysłał mi filmik (polski, polskie głosy) gdzie dwóch kolesi wkłada zwierzakowi na siłę w odbyt petardę i odpala. Wiadomo jak to się kończy...
Dziś do mnie dotarło że przecież powinnam to gdzieś zgłosić. Czy orientujecie się jak można zgłosić taki filmik ZDALNIE na policję? Jest jakaś strona gdzie można zgłosić przestępstwo? Czy może na mail mojej miejscowej komendy? Nie mam pojęcia.

Tego znajomego nie będę pytać skąd to ma, bo on jest pierdo*nięty, rechocze z takich rzeczy i na pewno by mnie wyzwał że jestem nadgorliwa. Więc główne pytanie - czy jest sens gdzieś zgłaszać, skoro nie znam źródła? na filmie widac tylko dłonie i słychac rozmowę i dzikie śmiechy.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: gdzie zgłosić filmik z zabiciem zwierzaka?
madoja napisał/a:

Nie znalazłam działu który pasowałby bardziej niż ten.

Wczoraj dziwny znajomy wysłał mi filmik (polski, polskie głosy) gdzie dwóch kolesi wkłada zwierzakowi na siłę w odbyt petardę i odpala. Wiadomo jak to się kończy...
Dziś do mnie dotarło że przecież powinnam to gdzieś zgłosić. Czy orientujecie się jak można zgłosić taki filmik ZDALNIE na policję? Jest jakaś strona gdzie można zgłosić przestępstwo? Czy może na mail mojej miejscowej komendy? Nie mam pojęcia.

Tego znajomego nie będę pytać skąd to ma, bo on jest pierdo*nięty, rechocze z takich rzeczy i na pewno by mnie wyzwał że jestem nadgorliwa. Więc główne pytanie - czy jest sens gdzieś zgłaszać, skoro nie znam źródła? na filmie widac tylko dłonie i słychac rozmowę i dzikie śmiechy.

Zgłosiłabym wszędzie, do policji, do towarzystwa opieki nad zwierzętami, na strony fejsbukowe zajmujące się pomocą dla zwierząt

3

Madoja zgłoś to na policję przed wszystkim ,oni z urzędu będę działać z prokuraturą takie zabicie okrutne zwierzęcia jest w Polsce przestępstwem
Nie wytrzymam to ch...je po prostu .
Trzymaj się i zgłoś to koniecznie nie można tego tak zostawić .

4 Ostatnio edytowany przez Czarna Kotka (2021-01-12 19:19:08)

Nie jestes nadgorliwa, czy przewrażliwiona, reagujesz absolutnie normalnie i właściwie.
Zgłosic przede wszystkim na policję, ale tez w grupach/stronach/forach prozwierzęcych, do głównych mediów telewizyjnych czy prasowych, do mediów refionalnych też, wszedzie gdzie sie da. Można zrobić screeny i jak się da, zapisać sobie kopię, żeby nie było że "był ale już go nie ma".
Sprawdź też ten film po nazwie, jesli jest jakas charakterystyczna, sprawdź kto go udostępnił, albo po tytułowym screenie w google graphics (własnie po screenie można znaleźć więcej) , żeby wykluczyć że to jakaś stara sprawa sprzed lat, a gość wrzucił to tylko po to, żebypotrollować.

5

Tylko problemem jest to, JAKIE to zwierzę. Kotka czy pieska każdy by żałował, ale chodzi o kurę. Czy ktoś przejmie się kurą, skoro zabijanych ich są tysiące dziennie?
Jednak okrucieństwo na tym filmie mnie przeraza. Trzymają ją mocno, ona krzyczy, wpychają jej na siłę petardę w odbyt i puszczają ją, głośno się śmiejąc, a kura ucieka, no a potem...

6

Szlag trafia po samym Twoim opisie. Kura czuje ból tak samo jak kot czy pies. Jak taka akcja przedostanie się do mediów i wywoła dyskusje na temat hodowli komercyjnych, tym lepiej. Zgłaszaj gdzie się da.

7 Ostatnio edytowany przez assassin (2021-01-12 22:33:02)

Czarna Kotka napisał/a:

Szlag trafia po samym Twoim opisie. Kura czuje ból tak samo jak kot czy pies. Jak taka akcja przedostanie się do mediów i wywoła dyskusje na temat hodowli komercyjnych, tym lepiej. Zgłaszaj gdzie się da.

Dwóch debili nie jest tożsamych z hodowlą drobiu. To tak jakby całe miasta obciążyć odpowiedzialnością za wkładanie w rynny(spusty) kotów z podpalonym ogonem...tak były takie rzeczy i nie, nie działy się na wsi.

8

Odnośnie warunków hodowli drobiu tez już od lat toczy się batalia, tylko przedsiębiorcy protestują, bo jak będą trzymać kury w godziwych warunkach to im się przestanie opłacać.

9 Ostatnio edytowany przez authority (2021-01-27 11:27:25)

Jak się je dobrze traktuje to się ludziom odwdzięczają podobnie chowane dobrze świnki. Wiem to bo śp matka mi opowiadali swoje dzieciństwo.  Kury są mega empatyczne. W Niemczech jest kura co regularnie przynosi sąsiadowi swoje jajko ubrali ją w strój by nie zmarzła.

10

Mnie dziwi jedno: dlaczego utrzymujesz kontakty z takimi ludzmi, ktorzy rechocza sie z takich filmikow?

11

Gosia1962 napisał/a:

Mnie dziwi jedno: dlaczego utrzymujesz kontakty z takimi ludzmi, ktorzy rechocza sie z takich filmikow?

Mnie  to nie dziwi. Bo skąd ta informacja? Co do wiedzy w zakresie instytucji powołanych do walki ze znęcaniem nad zwierzętami, zaorani robotą rodzice, taki kapiszon wetknąć powinny. Na wszelki wypadek. Krzywdy nie zrobi, a da się zapamiętać.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » gdzie zgłosić filmik z zabiciem zwierzaka?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024