Wymioty - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Wymioty

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Wymioty

Ogolnie czesto mnie mdli nie zaleznie od dnia cyklu, pory rokuczy pory dnia. Odzywiam sie zdrowo, duzo owocow bardzo, jestem chuda. A czesto wstajac rano mam taka sytuacje ze skurcz wygina mnie w pół do wymiotow jak kota a nie wymiotuje niczym. Czasami wtedy Robi mi sie slabo, pojawia sie zimny pot czyserducho tez wali strasznie. I pochwili wszystko ustepuje i jest juz dobrze... jakby moj zoladek musial sobie wszystko w srodku ułożyć i ok...
Dlaczego tak sie dzieje?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wymioty

Twoje objawy mogą wskazywać na nerwicę. Mimo wszystko należałoby wykluczyć przypadłości kardiologiczne (EKG) oraz gastrologiczne (gastroskopia). Zacznij od podstawowej morfologii krwi.

3

Ciekawe. Dzięki.

Mam w rodzinie osobę, która się uskarża na wymioty i czasem wysokie tętno oraz ból głowy. Ona ma zdiagnozowaną chorobę psychiczną i psychicznie źle się czuje ostatnio, to widać.

4

Czyli ogólnie nie wymiotujesz, tylko Cię cofa?

————
Warto zacząć od podstawowych badań.
Następnie dobrze by było wykluczyć problemy gastrologiczne, warto wykonać gastroskopię.
Jeśli jesz bardzo dużo owoców, to może to ma jakiś wpływ.

A psychicznie jak się ostatnio czujesz? Jeśli nie masz innych niepokojących objawów pod kątem psychicznym, to ja bym raczej wykluczyła nerwicę...

5

no można tak powiedziec ze mnie cofa do tego stopnia ze wygina mnie w pół jak kota który rzyga smile:):) tak przez jakaś chwile udaje że wymiotuje bez treści i zaraz wraca wszystko do normy... ale przez ten czas kiedy wymiotuje dochodzą zimne poty, mega słabo sie czuje jakbym zaraz miała odlecieć...

tak miałam takie objawy nerwicy ok... ale wtedy była treśc po obudzeniu się albo wręcz budziłam się bo musiałam lecieć wymiotować, i po tym wszystkim uczucie że jak cokolwiek zjem czy napije sie chodzby herbaty miętowej to zaraz to zwróce np wtedy  po wypiciu wody zaraz ta woda wracała... a teraz często mam tak że ja to nazywam że mnie wygina  albo łamie w pół jak kota ale bez tresci, skurcze w żołądku czy przełyku są ale bez treści. to też nerwica?

6

Badanie oczywiście że tak, miałem podobne objawy w pewnym okresie życia i dużej ilości nerwów. Pisałaś też, że dużo jesz owoców, jeśli są to cytrusy to ważne jak je obierasz, czy myjesz dłonie. Cytrusy w skórkach zawierają dużo fungicydów tj. środki ochrony przeciw chorobom grzybowym, opisane są na opakowaniach zbiorczych np. pomarańcze, mandarynki.

7

no jem dużo, więcej niż przeciętny polak (który je 2 jabłka i 3 banany w miesiącu). ale też bez przesady nie żyje tylko na owocach. czyli to dziwne wymiotowanie bez treści,
kiedy skurcze zasysają mi żołądek to
też nerwica?

8

Ja bym obstawiała problemy gastrologiczne, może przepuklina przełyku, albo coś nie tak w okolicach dwunastnicy. Gastroskopia wskazana.

9

Problemów gastrologicznych nie wykluczam ale mi to pachnie nerwica a konkretnie stanami lękowymi.Ja w nasileniu również miałam odruchy wymiotne. Gwałtowne, nagle. Czasem konczylo się zwróceniem treści pokarmowej a czasem kończyło się na samym odruchu wymiotnym. Kiedy udawało mi się opanować atak paniki samej lub z pomocą środka uspokajającego chęć zwymiotowania mijala.

10

refluks

11

dziękuje wszystkim za odpowiedzi. zamykam temat bo już chyba sobie uświadomiłam to przed czym sie broniłam.

pozdrawiam cieplutko

12

gemmata napisał/a:

dziękuje wszystkim za odpowiedzi. zamykam temat bo już chyba sobie uświadomiłam to przed czym sie broniłam.

Przykro mi, ale nie zamykamy wątków na życzenie, również z uwagi na osoby, które w przyszłości mogą mieć podobny problem i odpowiedzi, które się tutaj pojawiły, mogą okazać się pomocne.
Z pozdrowieniami, Olinka

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Wymioty

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024