Tajemniczy profil - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 22 ]

Temat: Tajemniczy profil

Witam, jestem tutaj pierwszy raz bo nie wiem do kogo się zwrócić. Jestem w szczęśliwym związku z moim facetem prawie 5 lat. Kupiliśmy razem dom na kredyt 2 tygodnie temu i się przeprowadziliśmy. Mieszkaliśmy wcześniej razem przez 2 lata. Dowiedziałam się zupełnie przez przypadek że on ma konto na Kik. Jest to komunikator który pozwala zachować anonimowość i nie pokazuje danych osobistych nr tel czy adresu email. Jest na nim zarejestrowany jako kobieta i rozmawia z różnymi facetami. Raz przejrzałam jego historię i zobaczyłam ze wysyła moje nagie lub w bieliźnie zdjęcia do tych ludzi. Nigdy go nie kontrolowałam i mu ufałam ale sprawdziłam jego telefon bo wydało mi się to dziwne że on ma takie konto. Nie powiedziałam mu że wiem o tym bo boję się tego co mi powie. Zaczęliśmy sie starać o dziecko niedawno więc naprawde nie rozumiem jego zachowania. Mówi mi że nigdy by mnie nie zdradził i że mnie kocha. Czy ktoś może mi pomóc zrozumieć?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Sturmtiger (2020-10-22 14:48:00)

Odp: Tajemniczy profil
Serinne napisał/a:

Witam, jestem tutaj pierwszy raz bo nie wiem do kogo się zwrócić. Jestem w szczęśliwym związku z moim facetem prawie 5 lat. Kupiliśmy razem dom na kredyt 2 tygodnie temu i się przeprowadziliśmy. Mieszkaliśmy wcześniej razem przez 2 lata. Dowiedziałam się zupełnie przez przypadek że on ma konto na Kik. Jest to komunikator który pozwala zachować anonimowość i nie pokazuje danych osobistych nr tel czy adresu email. Jest na nim zarejestrowany jako kobieta i rozmawia z różnymi facetami. Raz przejrzałam jego historię i zobaczyłam ze wysyła moje nagie lub w bieliźnie zdjęcia do tych ludzi. Nigdy go nie kontrolowałam i mu ufałam ale sprawdziłam jego telefon bo wydało mi się to dziwne że on ma takie konto. Nie powiedziałam mu że wiem o tym bo boję się tego co mi powie. Zaczęliśmy sie starać o dziecko niedawno więc naprawde nie rozumiem jego zachowania. Mówi mi że nigdy by mnie nie zdradził i że mnie kocha. Czy ktoś może mi pomóc zrozumieć?

Z nudów robi sobie jaja z innych kolesi i obserwuje ich reakcje, perfidnie się podszywajac i nie pytając Ciebie o zgodę czy może użyć Twoich zdjęć i robi to po to aby się dowartościowac.

3

Nie uważam, by to było normalne zachowanie z nudów.. p[o prostu zapytaj go.

4

Niektórym to się naprawdę chyba nudzi w życiu smile

5

Serinne napisał/a:

Raz przejrzałam jego historię i zobaczyłam ze wysyła moje nagie lub w bieliźnie zdjęcia do tych ludzi. Nigdy go nie kontrolowałam i mu ufałam ale sprawdziłam jego telefon bo wydało mi się to dziwne że on ma takie konto. Nie powiedziałam mu że wiem o tym bo boję się tego co mi powie.

Mam nadzieję że zdajesz sobie sprawę z tego że takie "nagie" zdjęcia wysyłane gdzieś do kogoś mogą później pojawić się na różnych stronach internetowych dla dorosłych albo Tobie po prostu zaszkodzić. To nie jest normalne i powinnaś z nim o tym porozmawiać. Chyba że akceptujesz takie zachowanie i ci wszystko jedno kto później te zdjęcia będzie oglądał i gdzie one się pojawią.

6

Cholera go wie po co to robi. Ja bym się wściekła o te zdjęcia. Dla mnie to jest zdrada zaufania i może też ci narobić problemów. Zdaje się, że to jest przestępstwo.

7 Ostatnio edytowany przez Britan (2020-10-22 17:53:48)

aniuu1 napisał/a:

Cholera go wie po co to robi. Ja bym się wściekła o te zdjęcia. Dla mnie to jest zdrada zaufania i może też ci narobić problemów. Zdaje się, że to jest przestępstwo.

Tak, to jest wykroczenie.

Tak jak Napisał Peter4x.
Takie zdjęcia są cenne dla niektórych grup ludzi. Umieszczają je na stronach, w spamie i potem ktoś z rodziny może je nawet przypadkiem zauważyć. Po co? Dla pieniędzy.
Na spamie i kolekcji danych są potężne pieniądze. Wasze niby głupie facebookowe, instagramowe zdjęcia, teksty, ogólnie wszystko jest ważne i cenne. Mimo, że sądzicie inaczej smile
Wiesz jakie przez to możesz mieć piekło? Wytłumacz się potem, że To twój chłopak podawał się za Ciebie i rozdawał dla przypadkowych ludzi Twoje nagie zdjęcia.
Ja bym nie uwierzył.
Wystarczy, że ktoś z pracy zauważy takie zdjęcia. Praktycznie od razu wylecisz z korpo.

Na prawdę ludzie nie macie pojęcia o internecie smile
O prywatność w wirtualnym świecie trzeba dbać.
Można sobie w łatwy sposób dosłownie zniszczyć całe życie i narobić długów.

Dla mnie typek jest kompletnym kretynem.
Napisał to były specjalista od IT Security.

8

@Britan -- podesłałbyś jakieś historie tego typu...

Bo nie jestem ani szefem Amazonu ani francuskim prezydentem ani Jennifer Lawrence, a nie słyszałem o Kowalskim/Kowalskiej, której życie zniszczono.

Masz rację oczywiście... ale my maluczcy ... wiesz... nie jesteśmy na celowniku...

9

Ela210 napisał/a:

Ja też uważam, że to nie jest zachowanie powodowane nudą. Coś go w tym kręci. Pytanie, co ?

10 Ostatnio edytowany przez Britan (2020-10-22 18:43:26)

Gary napisał/a:

@Britan -- podesłałbyś jakieś historie tego typu...

Bo nie jestem ani szefem Amazonu ani francuskim prezydentem ani Jennifer Lawrence, a nie słyszałem o Kowalskim/Kowalskiej, której życie zniszczono.

Masz rację oczywiście... ale my maluczcy ... wiesz... nie jesteśmy na celowniku...

Będę miał czas na weekend to mogę opisać kilka sytuacji.
Na niebezpieczniku czasem opisują sytuacje zwykłych Kowalskich.

Informacje o każdym z nas są cenne (chociażby po to aby wiedzieć co wielkie koncerny mają produkować aby zarabiać. Analizą tych danych zajmują się specjaliści od Big Data) i niebezpieczne w odpowiednich rękach.
To czy mi uwierzycie to już nie ode mnie zależy.

11

Może jest trans.  Kręci Go wyobrażanie sobie ze jest kobietą i że faceci pragną  go.  Znam taki przypadek

12 Ostatnio edytowany przez zwyczajny gość (2020-10-23 10:53:58)

Wysyłanie Twoich nagich zdjęć bez Twojej zgody to jest kryminał. Na to jest paragraf. (Art. 191a KK - zagrożony karą pozbawienia wolności od 3 miesięcy do 5 lat) Aż strach pomyśleć jak mogą być wykorzystane i czy nie będziesz mieć kiedyś z tego powodu problemów.
Nie wiem czy to głupota, naiwność czy coś gorszego ....szykuj się na poważną rozmowę.
Z dzieckiem bym się wstrzymał do czasu wyjaśnienia sytuacji.

13 Ostatnio edytowany przez aniuu1 (2020-10-23 11:47:58)

Britan napisał/a:

Takie zdjęcia są cenne dla niektórych grup ludzi. Umieszczają je na stronach, w spamie i potem ktoś z rodziny może je nawet przypadkiem zauważyć. Po co? Dla pieniędzy.

Inne zagrożenie, które przychodzi do głowy, to że ktoś może Ciebie lub męża szantażować upublicznieniem zdjęć i żądać pieniędzy.

14

Ktoś komuś przesłał nagie zdjęcia.

Podnosicie larum, że paragrafy, że szantaże, że zniszczone życie.

Ale tysiące ludzi wysyła nagie zdjęcia w sieci... można by rzec obcym osobom. Tragedii jest mniej niż wypadków samochodowych. Ludzie też są okradani z haseł, tracą pieniądze w bankach. To wszystko prawda, trzeba wiedzieć o bezpieczeństwie, ale nie siejmy paniki w stylu "nie trzymaj pieniędzy w banku, bo je stracisz", albo "nie wsiadaj do samochodu, bo zginiesz".

Zatem odżegnuję się od tych drastycznych opinii...

A ten facet co wysyła zdjęcia dziewczyny/żony zachowuje się niegodnie, prymitywnie, głupio. Prędzej obroni się zdrada (jako zabawa seksualna z kimś obcym) niż takie zachowanie i potajemne korzystanie ze zdjęć dziewczyny/żony.

Gary napisał/a:

Ktoś komuś przesłał nagie zdjęcia.

Podnosicie larum, że paragrafy, że szantaże, że zniszczone życie.

Ale tysiące ludzi wysyła nagie zdjęcia w sieci... można by rzec obcym osobom.

Swoje zdjęcia.....swoje to możesz rozsyłać dokąd zechcesz.
Ale od cudzych wara!
Dosyć już było tragedii, szantaży, samobójstw.

16

Gary, dziwi mnie to bagatelizowanie tematu. Dla mnie pomiędzy umieszczaniem w sieci własnych zdjęć (nieważne jakich) a czyichś różnica jest diametralna. Ze swoim wizerunkiem niech każdy robi co chce ze wszystkimi tego konsekwencjami, ale jakim prawem ktoś ma decydować o innych? Osobiście karałabym z całą stanowczością.

17

Realne zagrożenie -- oceniam jak śmierć jadąc autem.

Moralność postępowania -- ciężar większy niż zdrada. Czyli tutaj z Wami się zgadzam.

Chodziło mi o to, aby nie mącić dziewczynie w głowie jak to jej życie się zawali, bo hakerzy będą handlować jej zdjęciami... bo problem dziewczyny leży w jej partnerze.

18

Tak szczerze, to partner partnerem - ten na pewno do wymiany, ale nawet jeśli nie zakładać najbardziej czarnych scenariuszy, to już samo wyobrażenie, że moje nagie zdjęcia krążą w sieci, wydaje się wystarczająco nieprzyjemne.

19

Toz to fetyszysta jest. Oczywiste.

20 Ostatnio edytowany przez Britan (2020-10-24 10:26:11)

Gary napisał/a:

Realne zagrożenie -- oceniam jak śmierć jadąc autem.

Świat się zmienia. Rządy dążą do wyeliminowania gotówki, Musk ma coraz bardziej zwariowane pomysły i niektóre udaje mu się pomału wprowadzać w życie.
Aby przejąć państwo wcale nie trzeba wjeżdżać wojskiem. Wystarczy przejąć cyberprzestrzeń danego państwa i taki kraj praktycznie nie istnieje, jest ślepy, głuchy z nieistniejącą gospodarką, gdzie każdy taki dzień generuje wielomilionowe straty w budżecie.
To żadne science fiction smile

Temu w ostatnich latach kraje pompują astronomiczną gotówkę w wojsko do obrony w cyberprzestrzeni.
Sam kilka lat temu chciałem tam składać papiery. Ale zdecydowanie za mało płacili za taką odpowiedzialność.

Dbajcie o swoje dane w sieci smile

Gary napisał/a:

Chodziło mi o to, aby nie mącić dziewczynie w głowie jak to jej życie się zawali, bo hakerzy będą handlować jej zdjęciami... bo problem dziewczyny leży w jej partnerze.

Prawda.

21 Ostatnio edytowany przez Sturmtiger (2020-10-24 17:27:05)

Misinx napisał/a:
Ela210 napisał/a:

Ja też uważam, że to nie jest zachowanie powodowane nudą. Coś go w tym kręci. Pytanie, co ?

Myślę, że kręci go wyśmiewanie komentarzy lub wiadomości innych facetów którzy nie wiedzą kto się podszywa pod kobietę. Czuje się lepszy od tych co teraz nie mogą znaleźć partnerki.

22

Ja rozumiem, że różne dziwne "eksperymenty" mogą wpadać chłopu do głowy jak się nudzi, ale to co on robi jest chore. To nie jest zabawa.

Posty [ 22 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024