Ja odkąd świat zwariował zdecydowanie preferuję sklepy w sieci, nawet jak muszę wymienić. Pracuję z domu więc odebranie paczki od kuriera to chwila a od razu mogę zmierzyć. Czy tylko ja zdecydowanie zmieniłam swoje nawyki zakupowe? Mam wrażenie, że chodzenie po sklepach stasjonarnych to teraz mega wyczyn.. maseczka, rękawiczki, dezynfekcja, licenie klientów na kasy..... wrrr koszmar
Ja jakoś specjalnie nie zmieniłam swoich nawyków. Kupuję w sklepach stacjonarnych i w sieci. Jednak kupuję mniej bo w mojej pracy i tak nie widać w co jestem ubrana, ponieważ pracuję w stroju ochronnym od stóp do głów
Ja bardzo zmieniłam swoje nawyki nie dość że kupuje ubrania przez internet to nawet obuwie i dużo innych rzeczy. Pracuje z domu i jest mi o wiele łatwiej zamówić wszystko przez internet. A wyjście do sklepu stacjonarnego jest bardzo męczące ze względu na te maseczki i ilość osób w sklepie a dodatku mało bezpieczne
4 2020-10-28 14:05:56 Ostatnio edytowany przez Piegowata'76 (2020-10-28 14:07:26)
Nie zmieniłam niczego, poza tym, że nakładam maskę i dezynfekuję dłonie.
Odnoszę wrażenie czytając rózne wypowiedzi, jakby ludzie przed pandemią nie robili nic innego, tylko chodzili po galeriach i sklepach. Nie uprawiałam nigdy wielogodzinnych zakupów, jak mi coś trzeba, to idę, kupuję, wychodzę. Tak jest i teraz.
Jeśli o ciuchy chodzi, od lat jestem fanką szmateksów.
Od długiego czasu kupuję online ciuchy, buty, bieliznę. Gdy jeszcze nikt nie wiedział co to wirus.
Nic się nie zmieniło. Poza tym, że rzadziej chodzę na zakupy spożywcze (bo tego jeszcze online, poza gotowcami, nie zamawiałam).
6 2020-11-06 11:39:08 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2020-11-06 13:14:36)
Ja kupuje najczęściej przez stronę spam, mają fajne marki w przystępnych cenach