Kilka pytań do stylistek paznokci. Będę wdzięczna za odpowiedzi. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Kilka pytań do stylistek paznokci. Będę wdzięczna za odpowiedzi.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: Kilka pytań do stylistek paznokci. Będę wdzięczna za odpowiedzi.

Kochane kobietki mam do was kilka pytań. Szukałam na YT, ale coś ciężko mi idzie.
Zaczynam swoją przygodę z pazurkami. Nie ukrywam, że chciałabym aby to wypełniało znaczną część mojego życia, ale stawiam pierwsze kroki i coś mi nie wychodzi.
Oczywiście wszystko testuję na sobie. Zafascynowałam się Flexy żelem od elisium  i robiłam wszystko zgodnie z tym co na filmikach. Moje formy z żelem cały czas się odklejały. Testowałam z większą ilością żelu i z mniejszą.

Co mogłam zrobić nie tak ?
Czy na samym początku od razu pracowałyście z frezarką ? Miałam frezarkę na kursie, ale ciężko mi idzie opracowywanie skórek.
Czy na początku lepiej w takim razie odsuwać tylko skórki ?
Na kursie nie miałam flexy żelu, a pracę na zwykłym żelu na formie. Poszło mi całkiem nieźle. Byłam dumna z siebie. Sama byłam u stylistek bardzo mało razy ze względu na fundusze. No nie miałam takich pieniędzy, aby regularnie chodzić stąd moje pytania. Może gdybym chodziła regularnie nauczyłabym się lepiej.
Czym ściągałyście na samym początku kolor ? Frezami czy pilnikiem ?

Będę Wam bardzo wdzięczna za odpowiedzi. Pozdrawiam smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kilka pytań do stylistek paznokci. Będę wdzięczna za odpowiedzi.

Od razu zaznaczę, że nie jestem w tej dziedzinie fachowcem, ale od lat korzystam z takiej usługi u mojej dobrej znajomej i nie dość, że przez te lata udało mi się to i owo podpatrzeć, to o wiele rzeczy również pytam, tym bardziej, że od prawie trzech lat sama robię sobie paznokcie w stopach.

Nie wiem czy w przypadku FlexyGel działa to tak samo, ale ona twierdzi, a muszę zaznaczyć, że jest świetną stylistką i ma wieloletnie doświadczenie, że jeśli żel nie trzyma się płytki, to ta jest za bardzo natłuszczona. Sądzę, że właśnie na to powinnaś zwrócić szczególną uwagę, odtłuszczając paznokcie dwu, a nawet trzykrotnie. Dodatkowo spróbuj użyć primera, jeśli nie stosujesz.

Niemniej warto pamiętać, że to może być również cecha indywidualna, bo niektóre osoby mają naturalnie tłustą płytkę (w tym na przykład ja), znajoma wówczas stosuje jakąś specjalną odmianę żelu, niestety nie mam pojęcia jaką. Od kiedy się w niego zaopatrzyła, na moich dłoniach wszystko, co zrobi, trzyma się perfekcyjnie, pomimo trzykrotnego wykonywania dopełnień (paznokcie rosną mi bardzo szybko, dlatego robię je co dwa i pół tygodnia), choć kiedyś czasem zdarzało się, że po kilku tygodniach żel odchodził na bokach.

Do czyszczenia skórek używa frezarki, ale dodatkowo pomaga też sobie cążkami. Kolor ściąga wyłącznie pilnikiem.

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Kilka pytań do stylistek paznokci. Będę wdzięczna za odpowiedzi.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024