Zazdrość i stres - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1

Temat: Zazdrość i stres

Witajcie,

Jestem facetem, ale postanowiłem tutaj napisać i poradzić się z dręczącym mnie problemem.

Otóż od bardzo krótkiego czasu (ok 2 msc) mam nową kobiętę. Układa się pomiędzy nami dobrze, wszystko jest okej.
Ale... zawsze musi być jakieś ale.
5 lipca moja partnerka ma wesele, na którym jest świadkiem. Zaproszenie dostała przed moją obecnością w swoim życiu, więc idzie na to wesele w parze ze świadkiem ze stron Pana Młodego.
Ja w ogóle w tym weselu nie będę uczestniczył. I tu się zaczynają moje problemy...

Ta sytuacja staje się moją obsesją. Dręczy mnie. Non stop o tym myślę i wyobrażam sobie jakieś niestworzone scenariusze (coś jak zespół Otella, tylko bez %) - zdrady, swatanie jej ze świadkiem, czasem myślę że w wirze dobrej zabawy z nim całkiem o mnie zapomni. Do wesela jest jeszcze kawał czasu, a ja już teraz mam sparaliżowane życie, bo myślę tylko o tym.
Do tej pory nigdy nie miałem takich problemów z zazdrością, nie mam problemów z jej wyjściami np na imprezę itd, ale ta jedna sytuacja doprowadza mnie do szału.

Jak sobie z tym poradzić ? Jest jakaś opcja oprócz wizyty u specjalisty ? Dodam, że nie mam 18 lat, tylko jestem (wydawało mi się) dojrzałym 30 letnim facetem.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zazdrość i stres
prm napisał/a:

(...) Jak sobie z tym poradzić ? (...)

Używaj rozumu zgodnie z jego przeznaczeniem i zwiększ poczucie własnej wartości.

3

słuchaj. w życiu jest taka jedna ważna zasada - JAK BĘDZIE CHCIAŁA TO I TAK CIĘ ZDRADZI. JAK NIE BĘDZIE CHCIAŁA TO CHOĆBY STANĄŁ PRZED NIĄ BRAD PITT TO NIE ZDRADZI.
tylko tyle i aż tyle. nie masz na to wpływu więc przestań się zadręczać. a przepraszam, masz wpływ- jak będziesz dla niej fajnym partnerem to szanse na to, że cię zdradzi będą mniejsze (choć i tak tylko i wyłącznie zależą od niej)

4 Ostatnio edytowany przez Prosiaczkowo (2020-06-09 14:39:28)

Hm... wesele jest 5 lipca, jesteście razem dwa miesiące. Czyli jest trochę czasu.
Ja  na miejscu dziewczyny chciałabym bawić się z swoim facetem, a nie z świadkiem. Więc podjęłabym próbę rozmowy z młodymi odnośnie osoby towarzyszącej. Sytuacja się zmieniła, więc takie zachowanie jak dla mnie jest na miejscu. W drugą stronę oczekiwałabym czegoś podobnego.
Będąc Tobą autorze, też czułabym się dziwnie.

To także trochę taki test co do tego, jak poważna jest relacja.

Jednak zgadzam się z komentarzami wyżej, jak ma zdradzić to zdradzi, nie trzeba pilnować i się denerwować.

5

Prosiaczkowo napisał/a:

Hm... wesele jest 5 lipca, jesteście razem dwa miesiące. Czyli jest trochę czasu.
Ja  na miejscu dziewczyny chciałabym bawić się z swoim facetem, a nie z świadkiem. Więc podjęłabym próbę rozmowy z młodymi odnośnie osoby towarzyszącej. Sytuacja się zmieniła, więc takie zachowanie jak dla mnie jest na miejscu. W drugą stronę oczekiwałabym czegoś podobnego.
Będąc Tobą autorze, też czułabym się dziwnie.

To także trochę taki test co do tego, jak poważna jest relacja.

Jednak zgadzam się z komentarzami wyżej, jak ma zdradzić to zdradzi, nie trzeba pilnować i się denerwować.

Ma młodym psuć plany i zawracać gitarę, bo jej nowy chłopak nie może znieść, że pobawi się bez niego parę godzin? No błagam...

6

Cyngli napisał/a:

Ma młodym psuć plany i zawracać gitarę, bo jej nowy chłopak nie może znieść, że pobawi się bez niego parę godzin? No błagam...

Psuć plany? Czy zapytanie jest psuciem planów? Tym bardziej, że chodzi o osobę towarzyszącą. Problem jedynie mógłby mieć świadek, jeśli nie ma kogo zabrać.

7

Prosiaczkowo napisał/a:
Cyngli napisał/a:

Psuć plany? Czy zapytanie jest psuciem planów? Tym bardziej, że chodzi o osobę towarzyszącą. Problem jedynie mógłby mieć świadek, jeśli nie ma kogo zabrać.

Tak, dla mnie jest. Został niecały miesiąc do wesela, młoda para ma pewnie wystarczająco dużo nerwów przez pandemie i inne bzdury. Po co dokładać i głowę zawracać? To naprawdę taka zbrodnia nie pójść na wesele z partnerem (i to nie wieloletnim, są razem dopiero 2 miesiące)??

Za chwilę wyjście z koleżankami na zakupy, czy samotny wyjazd na weekend do rodziny też będzie problemem.
Autor powinien popracować nad swoim poczuciem własnej wartości, bo ono ewidentnie kuleje. Psycholog może pomóc, albo psychoterapeuta.

8

Teraz pewnie rzeczywiście trudno byłoby zmienić listę gości, poza tym byłaby to niekomfortowa sytuacja względem świadka, zostałby sam.

Autorze, może spotkaj się z psychologiem, nawet on line bo Twoje myślenie normalne nie jest. Mam nadzieję, że się ogarniesz i nie zniszczysz swoim myśleniem waszego związku.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024