Zazdrosc sms - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 28 ]

1

Temat: Zazdrosc sms

Witam jestem tu nowy ale odrazu przejdę  do rzeczy...Jestem z dziewczyna dwa miesiące ale od 4 lat cos iskrzało i zrywalismy i wracalismy do siebie.....Hmmm lecz problem jest tu inny...Każdego dnia dostaje moja kobieta mnóstwo sms od innych facetow często sie czepiam ją za to...Zaufanie mam do niej kompletne i ona do mnie bo jesteśmy tez nie tylko zakochani ale i heh przyjaciółmi (przepraszam za błedy,składnie itp ale jestem troche pijany bo wkoncu urodziny przyjaciela...)Wiem że moj problem wydaje sie smieszny ale jestem ogromnie zazdrosny o te jej mnostwo sms od innych facetow...Czy powininem z nią o tym porozmawiac ,przyczepic sie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zazdrosc sms

Zależy czego dotyczą te sms-y i jaką mają formę. Jeśli to tylko koleżeńskie: Co słychać? to myślę, że nie ma co robić afery, ale jeśli nie, to powinieneś jasno jej powiedzieć , że Ci to nie pasuje.

3

Ja bym chodziła jak osa gdybym wiedziała o takich smsach. Ufamy sobie ale zazdrość moim zdaniem nie musi wiązać się z brakiem zaufania. Wiadomo, Twoja dziewczyna może w osobie, z którą smsuje widzieć zwykłego kolegę i nic więcej, ale ten facet, z którym pisze na celu może mieć coś innego. Rozumiem Cię. Powiedz jej o swoich odczuciach, jeśli jest tak jak mówię, tzn ona w tej osobie z którą pisze widzi tylko kogoś znajomego i nic poza tym, powinna Cię zrozumieć.

4

Sprawa wygląda tak kilka razy pozwoliła mi nawet zajrzec do skrzynki odbiorczej mowi mi nawet ze chlopaki proboja ja zdobyc ,poderwac i wysyłaja jej mile slodkie slowka typu kochanie....Ale ona powtarza mi ciagle ze nie obchodzi jej to co inni mowia a pisze tylko slodkie slowka do mnie....Dodam ze jest atrakcyjna kobieta bardzo duzo chlopakow przy niej sie kreci....Mam zaufanie ale zazdrosc czasami mnie dobija i budzi wielkie emocje negatywne...Jak mam zareagowac na jej te sms od innych facetow?

5

To skoro pozwoliła byś zajrzał do skrzynki odbiorczej, zapytaj czy możesz zobaczyć skrzynkę nadawczą. Tu chyba problem sie rozwiąże, bo jeżeli coś ukrywa to będzie kręcić, że nie bo coś tam a jeśli ma czyste sumienie bez problemu powinna pokazać.

6

Zażadaj, aby zerwała z nimi jakikolwiek kontakt, jeśli nie będzie odpisywała na zaczepki faceci dadzą sobie w końcu spokój. Szlag by mnie trafił na Twoim miejscu!

7

Drzazgula napisał/a:

Zażadaj, aby zerwała z nimi jakikolwiek kontakt, jeśli nie będzie odpisywała na zaczepki faceci dadzą sobie w końcu spokój. Szlag by mnie trafił na Twoim miejscu!

W sumie racja. Oni piszą a ona odpisuje, a nie musi.

8

Ehhhh i mnie trafia kazdego dnia.....Ona mowi ze powininem sie przyzwyczaic.Kiedys oskarzylem ja o pewna rzecz a ona mi udwodnila ze tak nie bylo...Miała dowod i wtedy az mi sie glupio zrobilo...I musialem troche sie pomeczyc aby mi uwierzyla ze mam do niej zaufanie...Mówi mi ok kazdym spotkaniu z kolega,znajomymi.co robi itp..nic nie ukrywa..Ale ciagle bola minie te sms ehhh.Poradzcie jak powininem porozmawiac z nia o tym...Niestety bede sie z nia widzial dopiero w przyszly weekend wiec napisze jej dzis w sms moje zale...Jak mam zaczac rozmowe ?

9

Że jak?! powinieneś się przyzwyczaić?! Do takiego czegoś to może przyzwyczaić się brat troszczący się o młodszą siostrę... neutral zatkało mnie.

Brak mi słów. Ta jedna jej wypowiedź jakoś niefajnie wyrobiła mi zdanie na jej temat hmm

10

A mi się wydaje, że w Waszym związku to ona ustala reguły, a Ty tańczysz jak ona Ci zagra, żeby tylko jej nie stracić. Skoro jesteście razem już tyle czasu to nawet nie powinieneś się zastanawiać jak zacząć taką rozmowę - po prostu idziesz i mówisz co Ci nie pasuje, bez żadnej ściemy. W związku dwoje ludzi ma równe prawa - nie zaopominaj o tym i nie bój się mówić. Jak będziesz tak akceptował każde jej zachowanie, to nie wróżę dobrze dla Waszego związku.

11

Racja.. dojdzie do tego, że powie Ci żebyś sie przyzwyczaił do tego, że raz w tygodniu zamyka sie ze swoim kolegą w pokoju sam na sam i wychodzi szczęśliwa.

czasem nasz gatunek pobija wszelkie rekordy ... w tym przypadku nie wiem nawet czego.

12

Wiec hmm widze ze macie całkowitą racje dzisiaj wieczorkiem z nia o tym popisze szkoda ze przez sms....Niestety widzimy sie dopiero na weekendzie ale nie mam zamiaru czekac do tego czasu...A i zasadnicze pytanie mam poprostu walic prosto z mostu co i jak ?

13

a nad czym się zastanawiać? powiedz o co Ci chodzi i tyle bez owijania w bawełnę. albo Ty albo smsowe znajomości.

14

A ja nie rozumiem tego wszystkiego. To znaczy, że jak mam chłopaka to nie moge mieć żadnych kolegów?
Miałabym się odizolować od wszystkich??? Przecież Twoja dziewczyna nic nie ukrywa...  A gdy straci wszystkich znajomych przez Twoją chorą zazdrość? Może poprostu poproś by zmienił się ton tych wypowiedzi a nie zabronić jej kontaktować się z nimi.

15 Ostatnio edytowany przez dan1982 (2009-02-15 22:03:55)

a moge zapytac   ciebie  o wiek ze tak sie wsciekasz smile Jak ta  Kobieta jest dla ciebie to bedzie tongue daj jej zyc a ze jest atrakcyja to sam chciales smile  to walcz i jej Pokaz smile

16

same smsy to nic złego, ale tekst o tym alby przyzwyczaił się do tego jest dla mnie co najmniej dziwny.

17

Hmmm macie racje wkoncu zaufanie to podstawa w zwiazku jak na swoj wiek to powininem to zrozumiec ahhhh to glupia moja zazdrosc jeszcze raz przepraszam za moje pismo ale jesten narąbany heh przypominam urodziny przyjaciela jak zaznaczylem na poczatku...Sama mnie nawet moja kobieta ostrzegla ze zazdrosc potrafi zniszczyc tyle co juz wspolnie razem zbudowalismy..

18

Powinieneś pogadac z nia o tym. Nie zabraniej jej smsowac, ale powiedz ze np. nie podoba Ci sie 'ton' tych smsów. Zazdrość nie jest zła, ale nie moze przerodzić sie w chorobe. Wtedy moze wszytsko zniszczyć. Ale w tym wypadku twoja zazdrość jest uzasadniona. Też bym była zazdrosna gdyby moj facet dostawał mnostwo esów ze słodkimi slowkami od innych dziewczyn.

19

jejku,ja gdybym sie dowiedziala,ze jakies laski wypisuja do mojego faceta,to chyba bym zwariowala.Owszem,jezeli ma kolezanki to ok,ale nie jak pisza sms typu 'czesc kochanie'.Pogadaj z dziewczyna o tym,ze Ci to nie pasuje.Wiadomo,ze jak ktos kocha i mu zalezy to jest zazdrosny.

20

Amelia* napisał/a:

jejku,ja gdybym sie dowiedziala,ze jakies laski wypisuja do mojego faceta,to chyba bym zwariowala.Owszem,jezeli ma kolezanki to ok,ale nie jak pisza sms typu 'czesc kochanie'.Pogadaj z dziewczyna o tym,ze Ci to nie pasuje.Wiadomo,ze jak ktos kocha i mu zalezy to jest zazdrosny.

Zgadzam sie z Amelia, ja bylabym wsciekla jakby jakas napisala do mojego faceta esa typu- czesc kochanie.

a swoja droga rozwalaja mnie laski ktore pisza w taki sposob do zajetych chlopakow. brak slow

21

Ja przyjaciela nazywam Słonkiem moim. I szczerze mówiąc nie obchodzi mnie to jak reaguje mój R. Zazdrosny to on może być tylko po co i o co? A jeśli mówi że spotyka się z tym czy z tamtym albo że wychodzi z koleżankami to ok, niech idzie. Pytanie tylko czy wsród znajomych mam statut samotnej czy zajętej

22

karol_cia_s napisał/a:

Ja przyjaciela nazywam Słonkiem moim. I szczerze mówiąc nie obchodzi mnie to jak reaguje mój R. Zazdrosny to on może być tylko po co i o co? A jeśli mówi że spotyka się z tym czy z tamtym albo że wychodzi z koleżankami to ok, niech idzie. Pytanie tylko czy wsród znajomych mam statut samotnej czy zajętej

Dziwne trochę jest to,że nie obchodzi Cie co Twój R na to... Jeśli się z kimś jest to szczególnie powinno Cie obchodzić zdanie Twojego ukochanego..

23

jeny, gdyby mój R. tak mówił na kogoś, albo pisał tak z kims to bym mu chyba nóżni powyrywała.
dla mnie to jest całkowicie niedopuszczalne.

24 Ostatnio edytowany przez karol_cia_s (2009-02-17 00:48:22)

No ok niedopuszczalne. Ale dopuszczalne jest żeby średnio 2 razy w tygodniu odwiedzała go któraś z jego byłych? Dopuszczalne jest to że więcej czasu spędza z modelem a nie ze mną? Kochanie mam jedno, wiele dla niego poświeciłam ale nie wszystko. A  nie obchodzi dlatego że na samym początku wszystko wyjaśniłam, powiedziałam że tak jest od wielu lat i albo to akceptuje albo mam z tym problem. Powiedziałam że jest dla mnie jak brat i mam prawo go nazywać jak chcę. Choć w tej jednej rzeczy nie dam się zmienić w kurę domową która tylko sprząta, pierze i gotuję i czeka pod drzwiami jak pies kiedy jego ukochany pan wróci i dostosowywuje się do tego co R zarządzi....

25

ja jestem bardzo zazdrosna o swojego faceta(jak juz pisalam wczesniej) i nie wyobrazam sobie,zeby pisal z kolezankami,spotykal sie z nimi.A juz napewno,zeby odwiedzal swoje byle.Wcieklabym sie chyba wtedy.OStatnio zapowiedzial,ze chce odwiedzic swoja byla ze mna! Wariat! Powiedzialam,ze jak chce,to niech jedzie sam,a nie ze mna.Oczywiscie wiedzialam,ze nie pojedzie.W przeciwnym razie foch i zero seksu,do odwolania;)

26 Ostatnio edytowany przez tequilla21 (2009-02-20 16:22:48)

zgadzam się tylko z wpowiedzią, żeby zmenił się ton tych sms...znajomych mieć się powinno... w ogóle wg  mnie zabranienie jest w związku trochę dziwne...w końcu decydujemy się być z kimś a nie tresować kogoś...moim zdaniem moja babcia ma racje;D jak jest ktoś komuś pisany to będzie i dobry i wierny...ale wierność to nie  zamknięcie kogoś i odizolowanie od świata...bo wtedy nie ma szansy pokazać nawet, że jest wierny....wierność to " mieć możliwości jak wolny człowiek a kochać i uwielbiać tylko swojego partnera"...kontakt koleżeński nie może zniknąć z innym ludźmi to chyba niezdrowe...

27

Wszystko powyżej to prawda ale gdyby mój facet dostawał od kobiet sms-y byłabym zazdrosna jak diabli.

28

A co w przypadku wiadomości na fb?
Mój często pisze ze swoimi znajomymi (jak twierdzi na stopie koleżeńskiej), ale jak np widzę, że któryś dzień z rzedu pisze z tą samą laską to mnie szlag trafia. Bo co innego napisanie raz na czas "co slychać" a co innego pisanie kilka dni z rzędu... sama już nie wiem, czy przesadzam, ale ostatnio strasznie mnie to drażni...

Posty [ 28 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024