Rozstanie z narzeczoną, dzieci w tle, zdrada - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Rozstanie z narzeczoną, dzieci w tle, zdrada

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

1 Ostatnio edytowany przez GREG___0 (2020-04-30 14:57:57)

Temat: Rozstanie z narzeczoną, dzieci w tle, zdrada

Cześć,

postaram się opisać temat:

Poznaliśmy się 6 lat emu. Do tego czasu miałem wiele kobiet. Po około 6 miesiącach tzw znajomości rzuciła mnie (standard sms-em).  Nie wiedziałem dlaczego. Przez kolejne pół roku walczyłem, starałem się abyśmy do siebie wrócili. Dlaczego? Pierwszy raz w życiu poczułem że ona jest tą osobą z którą chcę być do końca życia.

Kupowałem jej drobiazgi, dawałem kwiaty, jakieś wspólne koleżeńskie wypady (fly spot, strzelnica, spacet itp). W końcu się udało i wróciliśmy do siebie. Wprowadziłem się do niej, po około roku czasu zaszła w ciążę. Nie była to wpadka, mieliśmy świadomość że tak może być i ciszyliśmy się. Jak dzieci się urodziły to się jej oświadczyłem.

Żyliśmy wspólnie, może nie idealnie ale jednak razem. Urodziły się bliźniaki. Teraz mają 4,5 roku. Ona ze względu na wykonywany zawód zaczęła jeździć jako opiekun wycieczek dzieci w góry (Zakopane).
Było to na początku 2019 roku. Wyjazdy były co raz częstsze. Później zaczęła robić specjalizacje z nart, snowboard itp.

Od jakiegoś czasu zauważyłem że coś się dzieje niedobrego, próbowałem się dowiedzieć o co chodzi.  W styczniu 2020 pierwszy raz powiedziała że może faktycznie powinniśmy się rozstać (byłem mega zszokowany, podczas kłótni faktycznie mówiłem parę razy że sam się wyprowadzę jednak zostawałem). Po styczniu wszystko klapło. Próbowałem być miły, kochany, próbowałem wyjechać z nią na wyjazd - nic nie chciała.

W końcu zajrzałem do jej komputera: znalazłem tam szereg setki zdjęć z gościem z Zakopanego którego rodzice jego mają stok narciarski, domy wypoczynkowe ogólnie mnóstwo kasy. Od marca 2019  ich znajomość się co raz bardziej rozwijała. Podejrzewam że od około maja zaczęła z nim sypiać. Zaczeła ubierać się drogo, pytałem się skąd ma pieniadze. Mówiła że rodzice jej dali (mają takie możliwości).

Zdjęcia  były z ich wspolnych wyjazdow, loty helikopterem, wyjazdy do hoteli, quady, motocross, szybkie samochody ogólnie na prawdę bajkowe życie. Od 3 tygodni już nie mieszkamy razem. Wyprowadziłem się, z dziećmi widuję się co 2 dzień.

Kiedy siedzę z dziećmi to ona spotyka się z nim.  Ona nie chce powrotu. Jest nim zafascynowana. Nie chce słuchać o dzieciach w sensie że to nie będzie powód aby wróciła. Zacząłem chodzić do psychologa - psyucholog radzi daj jej czas i swobodę aby mogła zatęsknić. Szlag mnie tylko trafia jak pomyślę że on ją......

Ona ma 32 lata, jej nowy facet też, ja 36, mamy dwójkę dzieci - znamy swoje rodziny. Ona na FB jest neutralna , na Instagramie prowadzi drugie życie z tym typem, zdjęcia z komentarzami, serduszka itp. Nie widziałem ich wspólnego zdjęcia na żadnym serwisie społecznościowym poza prywatnymi zdjęciami z komputera. Ona wie że widziałem te zdjęcia.

Wypowiecie się? Na prawdę proszę o każdą opinię ale rozsądną. Każdy znajomi mi mówi olej ja.......... szkoda że chcę z nią żyć i to jest najtrudniejsze.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rozstanie z narzeczoną, dzieci w tle, zdrada

Jak spotkała księcia na białym koniu, który ją chce z całym dobrodziejstwem inwentarza, to chyba jesteś na straconej pozycji. Inna sprawa, czy on wie, że ma romans z mężatką? Czy wie o dzieciach? Teraz jest fajnie, ale przyjdzie co do czego, to czy partnerka z "bagażem" będzie odpowiednia dla tak dobrej partii?

3

Masz namiary do tego gościa, jego rodziców?
Dlaczego się wyprowadziłeś? (może zarzucić Tobie porzucenie rodziny)
Dlaczego zgadzasz się żeby dzieci zostały z nią?
Zabezpieczyłeś dowody?

4

maku2 napisał/a:

Zabezpieczyłeś dowody?

Maku, przecież oni nie mają ślubu, to po co mu dowody? Ona odeszła i tyle. Dzieci jak widać nie chce zabrać autorowi, bo opiekują się nimi oboje.
Do tego wczesniej już było coś nie halo, bo raz już odchodziła, jeszcze kiedy dzieci nie było. Autor walczył, zabiegał, prosił, chodził i wychodził.. Jak widać nie na długo.

Moim zdaniem autorze po prostu pogodź się z tym, bo co ci po kobiecie, która wciąż odchodzi a teraz do tego jeszcze ma innego? Smutne, ale raczej nie masz wyjścia. Zadbajcie tylko o to, aby dzieciaki jak najmniej ucierpiały.

5

Salomonka napisał/a:

Do tego wczesniej już było coś nie halo, bo raz już odchodziła, jeszcze kiedy dzieci nie było. Autor walczył, zabiegał, prosił, chodził i wychodził.. Jak widać nie na długo. .

Na to samo zwróciłam uwagę.
Tak to jest jak chce się kogoś przekonać do siebie czy zatrzymać na siłę.
Autor od początku czuł, że to "ta", ona nie. Wychodził związek, ma z nią dzieci... ale jak widać to była tylko kwestia czasu aż ona znajdzie innego.

6

Salomonka napisał/a:
maku2 napisał/a:

Zabezpieczyłeś dowody?

Maku, przecież oni nie mają ślubu, to po co mu dowody? Ona odeszła i tyle. Dzieci jak widać nie chce zabrać autorowi, bo opiekują się nimi oboje.
Do tego wczesniej już było coś nie halo, bo raz już odchodziła, jeszcze kiedy dzieci nie było. Autor walczył, zabiegał, prosił, chodził i wychodził.. Jak widać nie na długo.

Moim zdaniem autorze po prostu pogodź się z tym, bo co ci po kobiecie, która wciąż odchodzi a teraz do tego jeszcze ma innego? Smutne, ale raczej nie masz wyjścia. Zadbajcie tylko o to, aby dzieciaki jak najmniej ucierpiały.

Przeczytałem jeszcze raz jego posta i jakoś nie widzę żeby pisał że nie mają ślubu.
A dowody mogą się przydać gdy zacznie się starać o kontakty z dziećmi.

7

maku2 napisał/a:
Salomonka napisał/a:
maku2 napisał/a:

Zabezpieczyłeś dowody?

Przeczytałem jeszcze raz jego posta i jakoś nie widzę żeby pisał że nie mają ślubu.

W tytule jest "narzeczona", poza tym pisał, że się do niej wprowadził na początku związku. Także mieszkał u niej.

8

Roxann napisał/a:
maku2 napisał/a:
Salomonka napisał/a:

W tytule jest "narzeczona", poza tym pisał, że się do niej wprowadził na początku związku. Także mieszkał u niej.

Aaaa no widzisz, człowiek ślepy.
Autorze na wszelki wypadek(ustalenie sądowe wizyt z dziećmi) zabezpiecz dowody.
Znajdź metoda 34 kroków i zacznij je stosować - może pomóc.

GREG___0 napisał/a:

Po około 6 miesiącach tzw znajomości rzuciła mnie (standard sms-em).

Kupowałem jej drobiazgi, dawałem kwiaty, jakieś wspólne koleżeńskie wypady (fly spot, strzelnica, spacet itp). W końcu się udało i wróciliśmy do siebie.

Po przeczytaniu tego wiedziałem, że to się źle skończy....bo musiało się źle skończyć

GREG___0 napisał/a:

Każdy znajomi mi mówi olej ja.......... szkoda że chcę z nią żyć i to jest najtrudniejsze

A po tym, to mi oczy krwawią. Kolejny typowy simp (wygooglaj sobie). Mam nadzieje, że dożyje czasów, kiedy to "zjawisko" sie skończy wreszcie.

Happy Endu nie będzie....tyle ci powiem...prawnik na wczoraj, żebyś wiedział jakie masz opcje. Zacznij słuchać znajomych to dużo pieniędzy zaoszczędzisz.

10

Wydaję mi się, że związek był jednostronny. Autorowi zależało, partnerce pewnie "tak się akurat złożyło", że z nim była. Teraz zafascynowała się kimś innym więc absolutnie żadne starania nie pomogą, choćby autor na głowie stawał. Pretensje i błagania spowodują z kolei totalne i nieodwracalne oddalenie. Ostatnia szansa to metoda odwróconej psychologii (czy jak to się tam nazywa) - czyli olać totalnie i aż do przesady zająć się sobą i dzieciakami. Wtedy szansa, że pożałuje i wróci. Pytanie tylko czy autor rzeczywiście chce być z tą kobietą, po tym jak go potraktowała.

11

Pikupik2019 napisał/a:

Pytanie tylko czy autor rzeczywiście chce być z tą kobietą, po tym jak go potraktowała.

Przecież chce.
Prawdopodobnie za jakiś czas, ona wróci do niego.

12

Autorze, jedno jest pewne. Matka twoich dzieci jest teraz w mocnym amoku i żadne argumenty do niej nie dotrą. Należy wuec zostawić te kobiete w spokoju i pozwolić na to, by czas zweryfikował jej czyny. Mnie życie nauczyło, że im wyżej człowiek siadzie, tym boleśniej zaboli go doopa, gdy spadnie z tej wysokości.
Zostaw więc te kobiete, puść ja wolno, dbaj o relacje z dziećmi i zajmij się po prostu sobą.
Czas pokaże czy ona wyjdzie na tym źle, czy dobrze. Na razie kobieta bawi się i wydaje jej się, że Pana Boga złapała za nogi.
Zajmij się swoim życiem i odpuść te sprawę.

13

Zastanawiam się, kto opiekuje się dziećmi skoro jej praca wiąże się z wyjazdami
, a nie mieszkacie razem.

14 Ostatnio edytowany przez paslawek (2020-04-30 22:18:47)

balin napisał/a:
Pikupik2019 napisał/a:

Pytanie tylko czy autor rzeczywiście chce być z tą kobietą, po tym jak go potraktowała.

Przecież chce.
Prawdopodobnie za jakiś czas, ona wróci do niego.

Greg przeczytaj wątek "Powrót ex-partnerki, która uwierzyła, że życie jest jak harlequin"

https://www.netkobiety.pl/t51328.html

Na razie to zrób jak Ci radzą ludzie z forum zostaw kobietę, która chyba od jakiegoś czasu nie kocha Ciebie, nie ma już znaczenia dlaczego była z Tobą przez 6 lat.
Ona odleciała teraz i jest na tęgim haju, nagrzana w amoku jak po amfie, frunie jest jej jak w niebie i w bajce, na bogato,nic do niej nie trafi, wszystko co będziesz próbował wymóc na niej wpływając prośbami,błaganiem staraniem,będzie mieć odwrotny skutek to dziwna przekora taka, jest związana z brakiem szacunku,wybielaniem się i przerzucaniem winy, za zdradę niewierność i nielojalność.
Daj, daruj sobie spokój ,przeżyj emocje bez uciekania przed nimi.
Tak oni Twoja była i ten facet uprawiają seks ze sobą i świetnie się bawią, dla Ciebie to nie musi być ważne i istotne.Nie pocieszaj się to nic nie daje bo nie wiadomo jak będzie z nimi w przyszłości.
Będziesz przechodził różne fazy i etapy po rozstaniu i jej zdradzie - poradzisz sobie z tym jak potrafisz najlepiej.
Zajmij się swoimi sprawami zadbaj o ,własne interesy i sprawy związane z dziećmi.
Dobrze że zwracasz się po pomoc nie udawaj świętego,twardziela i bohatera przed sobą. Metoda 34 kroków może być niezłą w Twojej sytuacji.
Jak dojdziesz nieco do siebie zdecydujesz jako wolny człowiek czy masz ochotę dla byłej partnerki być opcją ,czy nie chcesz być tylko znowu z braku laku i z niby rozsądku,jeżeli dojdzie do sytuacji kiedy ona będzie chciała wrócić.
Nie łudź się nie żyw urazy,nie podsycaj złudzeń.

15

Moim zdaniem to autor powinien sądownie rozwiązać sprawę opieki nad dziećmi. Nie tak, że on to robi, a królowa poszła w tany.

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Rozstanie z narzeczoną, dzieci w tle, zdrada

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024