Czy macie jakieś doświadczenia z szamponami dla dzieci? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Czy macie jakieś doświadczenia z szamponami dla dzieci?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

Temat: Czy macie jakieś doświadczenia z szamponami dla dzieci?

Takie jak np. bambino.
Bo słyszałam od niektorych, ze one najlepiej likwiduja problem przetluszczania sie włosow i sa delikatne. A od niektorych - wrecz przeciwnie.
Jak sadzicie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy macie jakieś doświadczenia z szamponami dla dzieci?

Bardzo dawno temu myłam córce włosy właśnie szamponem "Bambino" ale nie spisał się,ponieważ miała włosy sztywne i sianowate, a dodatkowo miałam problem aby je rozczesać.Więc zmieniłam szampon na Johnson & Johnson rumiankowy i do tej pory stosuje szampony tylko tej marki,bo córka po umyciu ma włosy błyszczące,nie plączą się,nie ma problemu z rozczesaniem na czym mi najbardziej zależy ze względu na to,że ma bardzo długie włosy i oczywiście największą jego zaletą jest to,że nie szczypie w oczy.

3

Ja zawsze od szamponów dla dzieci dostawałam ogromnych rozmiarów łupieżu, bleeeee!

Przetłuszczanie się włosów często jest rezultatem suszenia ich suszarką i nadmiernym modelowaniem. Może warto ograniczyć niektóre z tych rzeczy? Płukanka z pokrzywy też powinna pomóc.

4

Ja mam niezwykle delikatną skórę i do mycia mogę używać wyłącznie kosmetyków przeznaczonych dla dzieci. Tylko wtedy nie mam żadnych uczuleń ani podrażnień.

Niestety, mój pomysł mycia również włosów szamponem dla dzieci nie wypalił. Nie wiem czy to wina moich długich, kręconych włosów ale po myciu nie mogłam się rozczesać a kiedy w końcu się udało okazało się, że na szczotce jest o wiele więcej ,,sierści" niż zwykle tongue
Może gdybym myła je dłużej szaponem dla dzieci przyzwyczaiłyby się. Ale stwierdziłam, że nie będę ryzykować bycia łysą tongue

5

Skóra dziecka różni sie od skóry dorosłego czlowieka. Dlatego mimo że te szampony sa delikatne najczęściej nie są odpowiednie . Zwłaszcza dla skóry problemowej. u osób dorosłych może powodować skutek odwrotny do oczekiwanego przez ciebie

6

Mój facet, już dość wiekowy od zawsze myje włosy szamponem Bambino i ma fajne, mięciutkie, błyszczące  włosy. Mnie natomiast wielokrotnie zdarza się myć włosy szamponem dla psów ( jakieś wyjście bezpośrednio po pracy itp.) . Boszszzz, jakie mam wtedy zrąbiste kłaki!! A do tego psia odżywka truskawkowa!! Miodzio!

7

moje dzieci używają szamponów nivea są bardzo dobre pieknie pachną i włosy sie nie przetłuszczaja

8

Tak jak powyżej najlepsze jak dla mnie do szampony nivea dla dzieci. Bambino tak ale tylko oliwka.
Margolcia używasz psich kosmetyków?? smile hehe nieźle jeszcze nigdy się z tym nie spotkałam. smile

9

Fajne włoski ma dziecko po tym arbuzowym szamponie timotei. Moja siostrzenica go lubi, bo nie szczypie w oczy :-)

10

Po 1 po szamponie zawsze używa się odżywki(to ona odpowiada za dobre rozczesywanie włosów)
Po 2 raz w tygodniu powinno używać się maski regenerującej np L'Biotica Biovax
Po 3 szampony dla dzieci(babydream,bambino)są silnie oczyszczajace,stąd właśnie efekt matowych,sztywnych włosów.

xYxAngelxYx napisał/a:

Po 1 po szamponie zawsze używa się odżywki(to ona odpowiada za dobre rozczesywanie włosów)
Po 2 raz w tygodniu powinno używać się maski regenerującej np L'Biotica Biovax

Dlaczego wyglaszasz takie zdecydowane teorie i narzucasz " zawsze " oraz " powinno " ??
Mam dlugie, piekne i zdrowe wlosy i w duzej mierze jest to zasluga wlasnie tego ze do minimum ograniczylam ilosc nakladanej na nie chemii

12

A znasz się na składach kosmetyków? Ja tak,wiem co służy co szkodzi.Dzięki temu moje rozjaśniane długie ombre jeszcze się nie wykruszyło.
To trochę faktów z dziedziny fryzjerstwa,ale rozumiem że nie wszyscy się tym interesują.
Ja rozumiem że wszystko w odpowiedniej ilości bo istnieje coś takiego jak przeproteinowanie wink

13

loteczka napisał/a:

Fajne włoski ma dziecko po tym arbuzowym szamponie timotei. Moja siostrzenica go lubi, bo nie szczypie w oczy :-)

Moja siostra też go kupuje dla Młodej;)

Co do rozczesywania włosów - ja jak kupię dobry szampon to nie mam z tym problemu i nie potrzebuje odżywki. A jak szampon słaby to przy samym nakładaniu odzywki wyrywa mi się spora cześć włosów.

14

Bambino mi się sprawdzało, faktycznie dobrze wysuszało, że tak powiem i było bardzo delikatne. złe wspomnienia mam natomiast z porduktami johnson&johnson.

15

Przy rozczesywaniu istotne jest też to, jakiej szczotki/grzebienia sie używa. Przy włosach dziecięcych trzeba szczególnie uważać. Należy wybierać te najbardziej naturalne, zawierające tylko niezbędne składniki, stąd wydaje mi się że ten szampon arbuzowy będzie odpowiedni. Też zależy jak duże jest dziecko. Małym dzieciaczkom często dodatkowo smaruje się główkę oliwką, więc włoski nie sa takie sztywne i matowe.

16

My używamy tylko takich szamponów jesli chodzi o dzieci. Jednak wole myc w delikatnych i takich nieszczypiących w oczy zeby nie marudziły smile

17

Wszystko zależy od włosów i skóry głowy. U mnie sprawdza się ostatnio timotei arbuzowy, szampony ziołowe z kolei u dzieci raczej nie podchodzą, bo im się zapach nie podoba.

18

Tak, często myję włosy szamponem Hipp dla niemowląt właściwie, bo mi bardzo pasuje. Jest delikatny, a zarazem świetnie myje włosy, przy tym nie wysusza ich, a potem nie mam nigdy żadnego swędzenia, tak jak to miewam po szamponach z SLS.

19

Teraz to i szampony dla dzieci mają SLS,trzeba czytać składy bo można się nieźle przejechać. Hipp jest dobry,też go używam do włosów.

20

Ja do swojej delikatnej skóry głowy mogę używać tylko szamponów dla dzieci.

Nie polecam;
-bambino
-bambi (ten z kaczuszką na opakowaniu)
-ziaja

Polecam;
-Johnson&Johnson Baby
i szczególnie ''BOBINI Baby szampon i płyn do kąpieli''
(niebieskie opakowanie ze smokiem, on jest rumiankowy)

21

Mój mąż ma bardzo duże problemy z łupieżem i w zasadzie tylko dziecięce szampony mu pomagają z tym schorzeniem.

22

Ja również używam do pierwszego mycia szampon dla dzieci- Nivea Baby nabłyszczający, jest świetny- mydło Bambino też stosujemy:)
Kiedyś używałam szamponu Johnsson z rumiankiem, też był w porządku.

23

świetny jest nowy od Bebble, kupiony w aptece,  bez SLS i SLES, a kosztowął nie wiele ponad 10 zł

24

Najlepiej myc woda. Samą.

25

jak dla mnie bambino sprawdzony od lat smile

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Czy macie jakieś doświadczenia z szamponami dla dzieci?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024