Zdrada emocjonalna - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

1

Temat: Zdrada emocjonalna

Witam, chciałabym aby ktoś spojrzał na moją historię trzeźwym okiem bez emocji. Z mężem jestem 18 lat 10 lat po ślubie.Pol roku temu dowiedziałam się o jego zdradzie emocjonalnej która opierała się na telefonach do swojej pracownicy które trwały po 3-4 godz.dziennie.Wszyskiego dowiadywałam się sama bo mąż kłamał do samego końca.Po wydaniu się wszystkiego walczył o nas mówił że kocha mnie ale wszystko tylko na kilka dni.Potem przestał walczyć mówił że musi wszystko przemyśleć i tak mnie zwodzi już 3 miesiące.Od znajomych wiem że się zakochał ale ona jest 10 lat młodsza i on wie że im się nie uda.Ja go kocham ale mam dość czekania.Trace swoją godność i nie wiem co robić.Jak mówię o rozwodzie to on zaczyna płakać jak wyjeżdżam to pisze dzwoni A jak jestem w domu to nie walczy o nas.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zdrada emocjonalna

Bardzo trudna sytuacja.. W porywie wściekłości zapewne rzuciłabym wszystko, wyszła i nigdy nie wróciła.. A w głowie miałabym, że gdyby była kilka lat młodsza tamta kobieta to by się im udało i odszedłby?. On pewnie jest rozdarty.. W głowie ma zapewne te wszystkie lata i stablizache u was i ten powiew świeżości coś ekscytującego tam.. Wyjedź, zostaw go niech siedzi i myśli, zejdź mu z oczu, zacznij myśleć o sobie, idź do fryzjera, do kosmetyczki niech zobaczy co traci.. Chociaż udawaj, że masz go dość..

3 Ostatnio edytowany przez Pronome (2020-03-16 19:41:24)

W dynamice waszej relacji nic sie nie zmieni, dopoki nie zaczniesz dzialac na swoja korzysc. Maz dostal zainteresowanie i energie od mlodszej. W tej chwili ciebie ma gdzies, bo nie jestes atrakcyjna dla niego. Chcesz odzyskac meza? Czeka cie kilka dobrych miesiecy pracy nad soba. Zmien swoje zycie, chodzisz do pracy, jestes niezalezna finansowo? Zacznij uprawiac sport i zapisz sie na jakis kurs. Zapominj na jakis czas o mezu. Zbuduj na nowo siebie, stan sie atrakcyjna i silna wewnetrzenie. Za kilka miesiecy ani sie nie obejrzysz, a maz bedzie biegal za toba. Musialas w tym zwiazku przyklapnac, ze on emocjonalnie odszedl. Wszystko do naprostowania, ale zmiany w twoim zyciu musza byc powazne i to podziala na niego.

4

Za Waszymi radami radykalne zmiany nastały tzn.zajelam się sobą A on zaczął powoli interesować się mną tylko to bardziej bym nazwała koleżeńską relacją A nie małżeńską więc powiedziałam mu że jeśli tak ma być to chcę rozwodu.On opowiedział że może najpierw seperacja i że się wyprowadzi A że ja wiem jaki on ma słomiany zapał do wszystkiego to postanowiłam wyprowadzić się do puki on nie znajdzie mieszkania.Tydzień nie mieszkam w domu jestem u siostry A on jeszcze mieszkania nie znalazł mówi że drogie i że właściwie on nie wie czy chcę odchodzić.
Tylko nie wiem teraz czy ja chcę takiego faceta który zostaje dlatego że mu wygodnie po prostu.
A odpowiadając na pytania to tak jestem aktywna zawodowo zarabiam bardzo dobrze jestem w pełni niezależna.

5

Fikcja napisał/a:

Za Waszymi radami radykalne zmiany nastały tzn.zajelam się sobą A on zaczął powoli interesować się mną tylko to bardziej bym nazwała koleżeńską relacją A nie małżeńską więc powiedziałam mu że jeśli tak ma być to chcę rozwodu.On opowiedział że może najpierw seperacja i że się wyprowadzi A że ja wiem jaki on ma słomiany zapał do wszystkiego to postanowiłam wyprowadzić się do puki on nie znajdzie mieszkania.Tydzień nie mieszkam w domu jestem u siostry A on jeszcze mieszkania nie znalazł mówi że drogie i że właściwie on nie wie czy chcę odchodzić.
Tylko nie wiem teraz czy ja chcę takiego faceta który zostaje dlatego że mu wygodnie po prostu.
A odpowiadając na pytania to tak jestem aktywna zawodowo zarabiam bardzo dobrze jestem w pełni niezależna.

Nie mam waszego stażu, i bardzo mi do niego daleko, dlatego napiszę jedynie to co myślę. Wspomniał ci że mieszkania są drogie, znasz jego sytuację finansową oraz znasz ceny mieszkań i sama możesz ocenić czy to prawda czy on jedynie szuka wymówki i to wszystko przeciąga. Wg mnie jak ty postawiłaś sprawę twardo że chcesz rozwodu, a on wie, że sobie sama poradzisz, to wg mnie się wystraszył. Albo on sobie bez ciebie nie poradzi albo go zaskoczyłaś takim podejściem.

6

Stać go na mieszkanie jednak jego sytuacja materialna na pewno się wtedy pogorszy tak samo jak moja.On jest sam nie ma żadnej rodziny ja mam rodziców siostrę więc na pewno nie jest mu łatwo ale zdradzając mnie nie myślał o konsekwencjach.
Różnica w moim zachowaniu jest taka że wcześniej tłumaczyłam mu że tyle nas łączy że tyle lat razem itd.teraz mówię mu że rozwód jest dla mnie szansą na lepsze życie takie bez zdrad i kłamstw.

7

Tak się zawsze dzieje przy rozwodzie, że sytuacja materialna sie pogarsza. Przecież do czasu rozwodu dwoje ludzi utrzymuje jedno gospodarstwo domowe, a po rozwodzie mamy dwa oddzielne gospodarstwa i pojedyncze budżety. Nie to powinno być wyznacznikiem rozwodu. Myśl o sobie, pierwszy krok zrobiłaś bo się wyprowadziłaś i widzisz, że z takim mężczyzną nie chcesz już być. Z mojego punktu widzenia nie ma sensu separacja, bo to tylko przedłużanie agonii. On nie potrafi się określić, z różnych powodów, także finansowych z Tobą jest mu wygodnie, emocjonalna kochanka dostarcza wrażeń. Dla mnie to wybór między zdrowym i godnym życiem bez męża a brakiem zdrowia. Decyzja należy do Ciebie.

8

Symbi napisał/a:

Tak się zawsze dzieje przy rozwodzie, że sytuacja materialna sie pogarsza. Przecież do czasu rozwodu dwoje ludzi utrzymuje jedno gospodarstwo domowe, a po rozwodzie mamy dwa oddzielne gospodarstwa i pojedyncze budżety. Nie to powinno być wyznacznikiem rozwodu. Myśl o sobie, pierwszy krok zrobiłaś bo się wyprowadziłaś i widzisz, że z takim mężczyzną nie chcesz już być. Z mojego punktu widzenia nie ma sensu separacja, bo to tylko przedłużanie agonii. On nie potrafi się określić, z różnych powodów, także finansowych z Tobą jest mu wygodnie, emocjonalna kochanka dostarcza wrażeń. Dla mnie to wybór między zdrowym i godnym życiem bez męża a brakiem zdrowia. Decyzja należy do Ciebie.

Zgadzam się. Autorko jeśli jego stać na mieszkanie to nie gódź się na separację, to jest tylko przedłużenie nieuniknionego. On zapewne czeka, aż ci serduszko zmięknie i zmienisz zdanie. A sytuacja materialna oczywiście że się zmieni, ale to nie powód aby on był z tobą być może dla wygody albo oszczędności pieniędzy.

9 Ostatnio edytowany przez MonkaIska (2020-04-06 07:50:27)

Pewnie facet czeka i próbuje się upewnić czy ona byłaby nim poważnie zainteresowana gdyby został sam. Przypuszczam, że dlatego panikuje, że może Ciebie stracić. Jednocześnie ma jeszcze nadzieję na związek z kochanką. Zgadzam się z wcześniejszymi wypowiedziami, postaw na siebie. Nieważne czy będziecie razem czy nie, Ty mu pokaż, że nie jesteś starą kanapą, na którą się siada z przyzwyczajenia tylko piękną i godną pożądania kobietą, na którą trzeba zasłużyć. Pomyśl o tym co chciałaś zrobić ale brakowało Ci odwagi i żyj, ciesz się życiem. A jak będziesz miała ochotę popłakać to tak żeby nie widział. Dogadajcie się w kwestii mieszkania, może być tak, że on bardziej się boi samodzielnego utrzymywania, gołodupca młodsza pani nie zechce. Dogadajcie się co do podziału majątku. Teraz jest dobry czas kiedy on się boi, potem może wszystko przeciągać. Nie mówię, że musisz się natychmiast rozwodzić ale podzielcie majątek notarialnie i zamieszkajcie oddzielnie. Sprawy sądowe będą się teraz przeciągać.Trzymaj się!

10

Mąż przeciąga wyprowadzkę nadal trwa w zawieszeniu.Czy jest to możliwe żeby dorosły człowiek przez pół roku nie potrafił się określić czego chce???Jak długo można...Ja zajmuje się sobą ale w dzisiejszej sytuacji w Polsce to trochę trudne, siłownie kina itp.zamknięte.

11

Fikcja napisał/a:

Mąż przeciąga wyprowadzkę nadal trwa w zawieszeniu.Czy jest to możliwe żeby dorosły człowiek przez pół roku nie potrafił się określić czego chce???Jak długo można...Ja zajmuje się sobą ale w dzisiejszej sytuacji w Polsce to trochę trudne, siłownie kina itp.zamknięte.

Możliwe, bo jest mu tak wygodnie. Ma nadal was dwie.

12

Wracam po długiej przerwie.Wiele się działo mąż się wyprowadził miesiąc temu A ja wzięłam się za remont miesiąc upłynął mi bardzo szybko i intensywnie w tym czasie mąż dużo dzwonił zabierał dzieci bardzo zabiegał o kontakty że mną chciał mi pomóc w remoncie.Ja natomiast po jego wyprowadzce poczułam złość i gniew za te wszystkie kłamstwa i oszustwa.Powiedzialam mu żeby przestał do mnie dzwonić więc ograniczył kontakty.A ja sama nie wiem...jest mi źle bez niego A z drugiej strony nie potrafię mu przebaczyc i próbować poprawić nasze relacje.Z jednej strony chcę żeby zabiegał starał się A jak to robi to ja nieodwzajemniam.Nie wiem może to że mną jest coś nie tak?

13 Ostatnio edytowany przez Stella18 (2020-05-17 19:04:10)

Fikcja napisał/a:

Witam, chciałabym aby ktoś spojrzał na moją historię trzeźwym okiem bez emocji. Z mężem jestem 18 lat 10 lat po ślubie.Pol roku temu dowiedziałam się o jego zdradzie emocjonalnej która opierała się na telefonach do swojej pracownicy które trwały po 3-4 godz.dziennie.Wszyskiego dowiadywałam się sama bo mąż kłamał do samego końca.Po wydaniu się wszystkiego walczył o nas mówił że kocha mnie ale wszystko tylko na kilka dni.Potem przestał walczyć mówił że musi wszystko przemyśleć i tak mnie zwodzi już 3 miesiące.Od znajomych wiem że się zakochał ale ona jest 10 lat młodsza i on wie że im się nie uda.Ja go kocham ale mam dość czekania.Trace swoją godność i nie wiem co robić.Jak mówię o rozwodzie to on zaczyna płakać jak wyjeżdżam to pisze dzwoni A jak jestem w domu to nie walczy o nas.

Kopnij go w cztery litery.Zdrada emocjonalna to najgorszy rodzaj zdrady.
Zresztą jaką masz gwarancję że z nią nie sypia?Tylko dlatego jeszcze cię sam nie zostawił bo.pewnie tamta za bardzo się do niego nie pali.

Stella18

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024