Pierwszy raz , krwawienie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Pierwszy raz , krwawienie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1 Ostatnio edytowany przez Lola1234567890 (2020-03-07 13:57:15)

Temat: Pierwszy raz , krwawienie

Dzień dobry. Mam 18 lat i niedawno postanowiłam stracić dziewictwo z moim chłopakiem ale za każdym razem kiedy już chodzi do penetracji to czuję straszny ból i  zaczynam krwawić. Nie wiem czy tak powinno być? Pomóżcie!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pierwszy raz , krwawienie
Lola1234567890 napisał/a:

Dzień dobry. Mam 18 lat i niedawno postanowiłam stracić dziewictwo z moim chłopakiem ale za każdym razem kiedy już chodzi do penetracji to czuję straszny ból i  zaczynam krwawić. Nie wiem czy tak powinno być? Pomóżcie!

To zależy. Jeżeli za każdym razem do tej penetracji dochodzi, a Ty krwawisz, to nie powinno tak być. Jeżeli za każdym razem próbujecie i Ciebie boli, więc się wycofujecie i niejako nie doszło do pełnego włożenia penisa, to powiedziałabym, że po prostu Twoja błona nie została do końca przerwana.

W obu przypadkach zalecałabym odwiedzenie ginekologa, bo tylko ginekolog w 100% zobaczy, co jest nie tak. Może też Ci przeciąć błonę i wtedy już nie powinnaś krwawić.

3

Nie powinno tak być. Albo - jak napisała Lady Loka - błona nie została jeszcze całkiem zerwana i dlatego przy każdej kolejnej próbie odczuwasz ból i pojawia się krwawienie, albo wystąpił jakiś inny problem, być może w wyniku penetracji, a być może to właśnie pierwsze współżycie pozwoliło Ci na jego zauważenie.
W każdym razie my tu możemy wyłącznie gdybać, ale tylko lekarz może to sprawdzić i postawić diagnozę.

4

Też tak miałam. Pierwsze kilka razy,  może 3,  występowało  lekkie  krwawienie i ból.  Nie byłam z tym u ginekologa,  ale podejrzewam,  że z nerwów  się spinasz,  dlatego boli,  może pozostałość  błony,  może jakieś  urazy i stąd ta krew
U mnie przeszło ale problemem  było to,  że ówczesny  partner  wywierał na mnie presję,  stąd się spinalam i bolało

5

Niestety nie jest to normalne
Może to być jednak efekt zdenerwowania, niekoniecznie od razu czegoś groźnego.
Musisz koniecznie się rozluźnić, zrelaksować. Jak jesteś spięta to tak może się zdarzyć. Czy gra wstępna była odpowiednio długa? Czy używanie jakiś żeli nawilżających do tego przeznaczonych?
Także no musisz być rozluźniona, gra wstępna też obowiązkowo (nie na szybko, tylko powoli i spokojnie), do tego żel nawilżający i to powinno pomóc
Jeśli jednak to nie pomoże to może masz taką budowę błony dziewiczej, że z każdą próbą penetracji błona jest nadszarpywana, stąd krew (w małych ilościach), ale jest na tyle gruba (w sensie błona), że penis nie może jej przebić. Wtedy z pomocą przychodzi ginekolog, który może ją naciąć. To jest jedna z opcji
Jednak jest też sporo chorób, które mogą nie dawać jakiś widocznych objawów, a powodować krwawienia przy stosunku, dlatego polecam jednak mimo wszystko pójść na wizytę kontrolną do ginekologa. Tak będzie najbezpieczniej

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Pierwszy raz , krwawienie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024