Co myśleć o jej braku szczerości? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co myśleć o jej braku szczerości?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

Temat: Co myśleć o jej braku szczerości?

Patowa sytuacja skierowała mnie na to forum z nadzieją, że Wy jako kobiety bardziej rozjaśnicie mi pogląd na mój problem.

Jest grudzień i jestem z pewną kobietą od 4 miesięcy. Poznaliśmy się w czerwcu. Ona swój poprzedni dwuletni związek zakończyła definitywnie styczeń/luty (urwała kontakt). Było jej na tyle ciężko, że chodziła do psychoterapeuty, który jak mówi jej pomógł pozbierać się i dzisiaj już ją nic nie łączy z byłym, a na terapie nadal uczęszcza, bo jest to dla niej fajna forma. Po dwóch miesiącach związku okazało się, że jesteśmy trochę chorzy, a samo leczenie trwało trochę ponad miesiąc. W tym czasie nie było za kolorowo, trochę się kłóciliśmy z różnych powodów, całkowity brak zbliżeń, itp. Wszystko było zrozumiałe, bo żeby się wyleczyć musieliśmy się powstrzymać, ale po tym wszystkim, gdy miało do czegoś dochodzić ona stwierdziła, że nie ma ochoty, bo jest między nami źle. Potem już kłótnie i cięzkie rozmowy stały się błędnym kołem. Mimo to nie odpuściłem i stwierdziłem, że po prostu bardziej się postaram. Ale nawet w momentach, gdy było dobrze ona nic nie chciała. Ostatnio stwierdziła, że ma potrzeby fizyczne ale nie pociągam ją psychicznie na obecny moment. A dodam, że ona jeszcze nie stwierdziła, że mnie kocha. W międzyczasie zauważyłem dziwną rzecz na jej instagramie. Jej były, który faktycznie przepadł na ładne parę miesięcy nagle zaczął lajkować jej wszystkie posty. Trochę mnie to zaniepokoiło, więc zapytałem, czy odnowili kontakt. Stwierdziła, że nie. Jakiś czas później, z czystej ciekawości, bez żadnych podejrzeń wszedłem na jej telefon i na jej wiadomości instagramowe. Okazało się, że ostatnie wiadomości do jej byłego były z maja, a nie jak to twierdziła, że w lutym zerwała z nim kontakt. Pisała w nich, że go kocha, itd. Ta nieścisłość spowodowała, że postanowiłem w następnym kroku sprawdzić jej Messengera. Wiedziałem, że składała mu życzenia urodzinowe 23 listopada, co swoją drogą też było dla mnie dosyć dziwne, skoro nie mieli kontaktu. Ale jak twierdziła jest to spowodowane tym, że on jej także złożył życzenia w lipcu. Sprawdziłem szybko Messengera i okazało się, że ostatnie wiadomości były z 10 i 6 grudnia, wcześniejszych nie zdążyłem zobaczyć. Nie wiem co było w tych rozmowach. W związku z tym w poniedziałek ponownie zapytałem ją, czy mają kontakt, na co ona odpowiedziała mi prosto w oczy, że poza życzeniami i tym, że akurat w tym samym dniu wpadli na siebie jak szła do sklepu to nie. Wczoraj, czyli w środę ponownie wszedłem na Messengera i okazało się, że znowu ze sobą gadali.

Tak ta sytuacja z grubsza wyglada i tutaj moje pytanie, co ja powinienem zrobić? Wiem, że z nim gada mimo, że mówi mi co innego. Nie chcę jej też wprost mówić o grzebaniu w telefonie i własnie tu jest problem? Może Wy kobiety jakoś bardziej mi to nakreślicie, dlaczego tak robi? Będę mega wdzięczny za jakąkolwiek pomoc, bo osiwieje.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2019-12-19 07:36:25)

Odp: Co myśleć o jej braku szczerości?
Usisears napisał/a:

Tak ta sytuacja z grubsza wyglada i tutaj moje pytanie, co ja powinienem zrobić?

Powedzieć cześć i pójść w swoją strone.

Po pierwsze nie zaczynaj znajomosci z kobietą, która ma takie problemy, że musi do psychooga chodzić. Po drugie to, że kłamie i trzyma cie na obwodzie i kręci dalej z byłym to chyba wiesz sam. Nigdy nie wierz nikomu na słowo, tylko patrz na czyny. A te są chyba oczywiste.
Nie ma na ciebie ochoty(sex) bo woli byłego i strzelam, że unika kontaktu bo dla niej to wyglądałoby to na jego zdradę z tobą. Jest z tobą obecnie jedynie dla wygody.
Jak sam widzisz sprawa jest oczywista, ty sie chlopak troche zadużyłeś w niej i nagle zrobiłeś sie slepy na wszystko to co ona robi i nagle nie wiesz co sie dzieje, no bo przecież ona taka nie jest i by ci tego nie zrobiła.

3

Fakt, faktem zadłużyłem ale staram się właśnie na to trzeźwo patrzeć. Zdaję sobie sprawę z tego jak to wszystko wygląda i mam podobne zdanie na ten temat, że te wszystkie problemy nie wynikają z sytuacji między nami, a z tego co czuje do swojego byłego. Chętnie poznam opinie innych użytkowników smile

4

Chłopaki, litości.
Zadłużyć to się można w banku wink

Autorze, wygląda na to, że Twoja dziewczyna jest z Tobą tylko dlatego, że nie może być ze swoim byłym chłopakiem.
Jednak jeśli tylko pojawi się taka możliwość, to natychmiast Wasz związek przejdzie do historii.

5

"Jakiś czas później, z czystej ciekawości, bez żadnych podejrzeń wszedłem na jej telefon i na jej wiadomości instagramowe." Hahhhaha - nie oszukuj się, podejrzewałeś coś, dlatego zacząłeś szperać:) Skoro na tym etapie (kilka miesięcy razem) takie rzeczy się dzieję, daj sobie spokój z tą laską. Ewidentnie nie poradziła sobie z tamtym związkiem i utratą poprzedniego partnera, a ty jesteś tylko plasterkiem, który zaczyna coraz gorzej wyglądać i powoli śmierdzieć, więc jeszcze momencik i będziesz zerwany...

6

A jak radzicie jej to "przekazać"? Bo też nie chciałbym tak wprost powiedzieć, że przegrzebałem jej telefon.

Usisears napisał/a:

A jak radzicie jej to "przekazać"? Bo też nie chciałbym tak wprost powiedzieć, że przegrzebałem jej telefon.

tak, i nawiązując kolejne znajomości, mów że lubisz takie rzeczy jak grzebanie w czyichś rzeczach, do tego kontrola messengera i instagrama.

A dziewczyna? cóż. Jesteście razem 4 miesiące...od dwóch jest kijowo. Ona nie powiedziała Ci, że Cię kocha, więc nie trzeba było sprawdzać jej telefonu, by się przekonać, że nic do Ciebie nie czuje.

8

Usisears napisał/a:

Pytasz, jak ją okłamać?
Daj spokój, jesteście siebie warci, oboje kręcicie.

9

Musisz gruntownie przemyśleć swoje podejście do związków. Nie jest rzeczą normalną, że w związku nie ma bliskości. Są skrywane tajemnice, a Ty ciągle podejrzewasz, że jesteś tzw. beciakiem. W końcu musisz pogrzebać tu i tam, aby Twoje podejrzenia się sprawdziły.
Niczego tej dziewczynie nie jesteś winien. Ona ma swoje problemy, siedzi w nich po uszy i potrzebuje takiego naiwniaka jak Ty, aby mieć jako tako jeszcze głowę na powierzchni. Znaczy udowodnić sobie, że jeszcze potrafi tworzyć jako tako normalny związek.
Cała jej uwaga i nieszczęście jest skupiona na tym jej byłym. Zapewne badboyu, który nieźle dał jej popalić, skoro musiała iść do specjalisty.
Ty tu nie masz nic do roboty. Następnym razem nie wiąż się z dziewczynami, które są albo nie są po trudnym związku. A mają masę nie rozwiązanych problemów. One Ci szczęścia nie dadzą.

10

Jak już czytałeś jej wiadomości,to się do tego przyznaj. I tak z tej relacji już nic nie będzie,bo ona zapewne liczy,że były do niej wróci,dlatego utrzymuje z nim kontakt. Nie zamknęła po prostu tamtego rozdziału i mimo terapii,wciąż w tym tkwi.

11 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2019-12-19 10:49:23)

Zwyczajnie nie pozbierała się po odejściu byłego. Mówi zupełnie co innego niż robi - ale czy to takie dziwne? Raczej powszechne. Szczególnie u ludzi, którzy próbują przepracować dawne znajomości, odciąć się, nie roztrząsać tego co było, ale widocznie - jak w tym przypadku- nie jest na to gotowa. Potraktowała Cię jako opcję zastępczą, zwyklego pocieszyciela. Widzisz sam, że unika blikości, nie kwapi się do okazywania uczuć. Twierdzisz, że Cie jeszcze nie pokochała, nie pociągasz jej, jest między Wami dystans - czego więcej potrzebujesz? Czuje wyraźnie jeszcze tęsknotę do byłego. Jeśli była z nim długo, to czemu się dziwić? Zrobiła sobie po prostu z Ciebie plaster na rany po byłym.

12

Usisears napisał/a:

Masz jej za złe, że Cię okłamuje, a jednocześnie pytasz, jak ją okłamać?
Po co oszukiwać - lepiej powiedzieć wprost.

13

Myślę, że to będzie tak: Powiesz jej prawdę, że widziałeś wiadomości nie chcąc powielać jej błędów i chcąc być z nią szczery. Kłamcy są na tyle zagorzali, że mimo co powiesz będzie zaprzeczać. W końcu zmięknie (jeśli nie odpuścisz) i finalnie winą za to obarczy Ciebie. Zrobi z Ciebie winnego bo ostatnio było między Wami źle, bo chciała być miła, a Ty przesadzasz albo dlatego, że zupa była za słona. Być może tu nastąpi histeria- jeśli nie pomoże- zaczną się nerwy i dalsze obarczanie Cię winą. Oczywiście mogę się mylić, ale to tak "oklepany" wśród kłamców schemat...
U mnie właśnie taki powtarzał się wielokrotnie więc już nawet nie dziwią mnie kolejne kłamstwa "partnera".

14 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-12-19 12:38:47)

Pytasz ”co myśleć o jej braku szczerości?”

Mniej więcej to samo, co o Twoim braku szczerości :-P

Tak samo, jak ona nie może się powstrzymać od kontaktu z byłym, tak samo Ty nie mogłeś się powstrzymać, żeby przekopać jej telefon.
Podobnie jak ona nie potrafi zdobyć się na szczerość wobec Ciebie i wyznać Ci prawdę, tak samo Ty nie potrafisz, nie chcesz i unikasz powiedzenie jej prawdy o tym, skąd masz pewność co do jej braku szczerości i uczciwości.
Myślę, że jak odpowiesz sobie na pytanie dlaczego nie potrafiłeś powstrzymać się przed przetrzepanie jej telefonu oraz dlaczego teraz nie potrafisz jej o tym opowiedzieć, będziesz miał odpowiedź dlaczego ona utrzymuje kontakt z byłym i dlaczego Tobie o tym nie mówi.
To odnoście szczerości w Waszej relacji. A jeśli chodzi o samą relację, jeszcze świeżą, a już pełną trudności, nieporozumień, nieszczerości, to zastanów się, czy tak to powinno wyglądać i czy tego właśnie chcesz, a potem jak moźesz to ewentualnie zmienić.

15

Po pierwsze na dalej nie robi się bliżej. Laska Ci mówi że jej nie pociągasz, nie chce seksu z Tobą, wymyśla jakieś głupie wymówki a Ty się będziesz bardziej starał. No super po prostu.
Ty jej mówisz w ten sposób że im gorzej Cię traktuje tym Ty będziesz lepszy. Po drugie grzebiąc w jej telefonie Ty już tracisz cały szacunek do siebie. A po trzecie, dziewczyna normalnie kłamie prosto w oczy. Jeśli Ci to odpowiada to zostań z nią i zaakceptuj że będziesz żyć w klamstwach. Jeśli nie odpowiada to rozstań się.

16

Jak się zaczyna od kłamstw i podchodów, to dalej nie będzie lepiej. Ona nie jest szczera i Ty też nie. Po co w to brnąć?

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co myśleć o jej braku szczerości?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024