Zrozumienie rodzeństwa "siostra vs brat" - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Zrozumienie rodzeństwa "siostra vs brat"

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1 Ostatnio edytowany przez wikusia377a (2019-11-12 02:06:21)

Temat: Zrozumienie rodzeństwa "siostra vs brat"

Hej, mam 18 lat mój brat 20. Mimo że między nami tylko 2 lata różnicy, nie możemy się dogadać.
Po wymienionych dwóch zdaniach pojawia się już sprzeczka, nie potrafimy siedzieć w swoim towarzystwie i nie umiemy że sobą rozmawiać.  Jak mam poprawidzić z nim relacje?

Weszłam w strefe psychologi bo nie chce banalnych rozwiązań i magicznych rad.
Chciałabym go rozumieć i nauczyć się z nim żyć, jeśli jest ktoś chętny do poznania głębiej tematu  i gotowy do rozmowy to zapraszam, liczę na wasze opinie i wypowiedzi. Pozdrawiam buziaki

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zrozumienie rodzeństwa "siostra vs brat"

Nie poprawiać. Przyjdzie z czasem. Zachowuj się poprawnie i tyle.

3

wikusia377a napisał/a:

Hej, mam 18 lat mój brat 20. Mimo że między nami tylko 2 lata różnicy, nie możemy się dogadać.
Po wymienionych dwóch zdaniach pojawia się już sprzeczka, nie potrafimy siedzieć w swoim towarzystwie i nie umiemy że sobą rozmawiać.  Jak mam poprawidzić z nim relacje?

Weszłam w strefe psychologi bo nie chce banalnych rozwiązań i magicznych rad.
Chciałabym go rozumieć i nauczyć się z nim żyć, jeśli jest ktoś chętny do poznania głębiej tematu  i gotowy do rozmowy to zapraszam, liczę na wasze opinie i wypowiedzi. Pozdrawiam buziaki

Czy zawsze były miedzy Wami takie niesnaski, czy dopiero od jakiegoś czasu?

Napisz coś więcej, o co się kłócicie, kto co i JAK mówi, itd, bo tak to ciężko coś doradzić.

4

Podpinam się pod prośbę CatLady - napisz coś więcej o sobie, o nim, na jakim tle wynikają między Wami konflikty, jakie relacje ogólnie panują w Waszej rodzinie?
Potrzebne będą informacje, które pomogą naprowadzić nas do źródła problemu, dopiero wtedy można będzie radzić jak go rozwiązać.

5

A musicie ze soba rozmawiac jakos mocno? U mnie z bratem po prostu kazde robilo swoje i zajmowalo sie sobą w domu.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Zrozumienie rodzeństwa "siostra vs brat"

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024