Czy możecie pomóc mi w dokonaniu wyboru jaką uczelnię najlepiej wybrać?Chcę iść na zarządzanie zasobami ludzkimi, ale tylko na podyplomowe!Myślałam o UJ, ale nie najlepsze opinie krążą o tej uczelni, więc chyba postawię niekoniecznie na prestiż, ale na fachową kadrę i sposób nauczania. Jakie są Wasze doświadzczenia? Może to mi pomoże wybrać.Dzięki!
Widzę, że stawiasz na Kraków, no słyszałam, że bardzo dobra jest Krakowska Wyższa Szkoła im. Józefa Tischnera, ale to tylko z zasłyszanych opinii mówię...Może inni coś więcej powiedzą na ten temat...
Jeśli chodzi o Zarządzanei zasobami ludzkimi to na pewno odpoadają uniwersytety, najlepsze podyplomowe oferują szkoły prywatne lub inne!!!Wiem na pewno ,że beznadziejnie jest na Uniwersytecie Jagiellońskim -mam tam przyjaciółkę i narzeka!Ale o Tischnerzekrążą dobre opinie. A już w ogóle anjlepsza jeśli chodzi o kierunki psychologiczne i pokrewne jest Wyższa Szkoła Psychologii Społecznej w Warszawie, tylko trochę tam jest drogo!!!
Też słyszałam, że studia na kierunku ZZL w szkole państwowej pozostawiają wiele do życzenia, natomiast szkoły prywatne mają bogatą ofertę dydaktyczną i merytoryczną, poza tym wykładowcy często solidniej przykładają się do zajęć i są bardziej profesjonalni i wymagający
Wiem to ze swojego doświadczenia, aczkolwiek uczelnia państwowa daje pewien prestiż, aczkolwiek ważne jest to co umiesz Ty i to co Ty wiesz i wyniesiesz ze studiów. Ja mogę polecić Wyższą Szkołę Bankową w Poznaniu, jeśli nie masz sprecyzowanego miasta, w którym chcesz studiować, zajrzyj na stronę tej uczelni ![]()
A co myślicie o Wyzszej Szkole Zarządzania Personelem w Warszawie, nie jest bardzo droga, ale ciekawe jak poziom?
Witam,
sama jestem rowniez zainteresowana mocno tym tematem. Przyznam, ze waham sie miedzy UJ a WSZIB. Z jednej strony cena a z drugiej podobno bardzo dobra kadra na UJ i ponoc ludzie warci swej ceny. Z trzeciej znow strony, opinie o UJ oczywiscie nieciekawe, czyli: szybki kurs pisania zamiast praktyki itp.... juz sama nie wiem, pomozcie!
Drogie Anie
Też jestem zainteresowana studiami podyplomwymi ZZl w Krakowie i mam podobny dylemat.Opinii na forach jest mało, waham sie pomiędzu WSE i WSZiB
Co sądzicie/
Pozrowienia Ania z Rzeszowa
Aniu, ja tez sie waham między tymi dwiem uczelniami. Jaki kierunek chcesz studiować?
Zamierzam wybrac sie na ZZL na WSZIB i wlasciwie to juz zdecydowalam. Nie chce pakowac kasy w UJ, wystarczy mi tam 5 lat studiow dziennych. Teraz wlasciwie chodzi o wiedze i papierek ![]()
Polecam zarządzanie zasobami ludzkimi w Wyższej Szkole Finansów i Zarządzania w Warszawie. WSFiZ oferuje bardzo dobrą kadrę, wysoki poziom, stosunkowo niską cenę, dyplom w języku polskim i angielskim. Wykładowcy kładą nacisk przede wszystkim na praktykę, więc naprawdę wiele można się nauczyć ![]()
Nie wiem kim jest Ravva, ale ostatnio pytałem znajomego i też polecał WSFiZ mimo ze jest dosyć wybrednym typem, Jarek to Ty?:D
przejrzałem oferte i podoba mi sie , ciekaw jestem czy faktycznie tak ciekawa kadra jak mówił , większosc praktycy którzy ciekawie opowiadaja swoje życiowe historie, poruszaja problemy i pokazują jak sobie z nimi radzili, jak je przekraczali, ja bym podjął studia ze sztuki sprzedaży, ale widze że sporo ciekawych jest, nawet seksuologia ze starowiczem,
12 2010-07-20 08:52:46 Ostatnio edytowany przez Fumiko (2011-05-23 14:00:43)
Nie wiem jak tam w stolicy, ale jeśli chodzi o Kraków to też słyszałam przychylne opinie o WSE im. Tischnera.
Wiadomo jak traktuje się studentów na państwowych uczelniach
a podyplomówka na wse to chyba niezły pomysł, też o tym myśle, tyle że o marketingu w sieci
a może ktoś z Was albo Waszych znajomych może coś więcej powiedzieć o którymś z tych kierunków [color=bluelink[/color] bo wydają się interesujące...
Ja od października zaczynam studia podyplomowe (zarządzanie zasobami ludzkimi) na Uczelni Warszawskiej. Wybrałam tą uczelnię między innymi właśnie dlatego, że mają dobra kadrę. Przynajmniej będę wiedziała za o płacę.
Jak zarządzanie zasobami ludzkimi to tylko w Wyzszej Szkole Finansów i Zarządzania w Warszawie. Bardzo profesjonalna kadra i moim zdaniem autorski program samych studiów. Prócz podstawowych zajec psychologiczno-socjologicznych pojawiają się też zagadnienia związane z UE- specyfika rynku europejskiego, nowe strategie zarzadzania ludzmi funkcjonujące w Europie i podstawy prawne obowiązujące w UE . Polecam WSFiZ!
Polecam zarządzanie zasobami ludzkimi w Wyższej Szkole Finansów i Zarządzania w Warszawie. WSFiZ oferuje bardzo dobrą kadrę, wysoki poziom, stosunkowo niską cenę, dyplom w języku polskim i angielskim. Wykładowcy kładą nacisk przede wszystkim na praktykę, więc naprawdę wiele można się nauczyć
Witam, zgadzam się z tą opinią w kazdym słowie ta uczelnia jest naprawdę dobra, dzieki tym studiom na tej uczelni można zdobyc praktyczną wiedze i umiejętności menadżerskie, program nauczania jest tak przygotowany aby każdy student po ich ukończeniu mógł poradzić sobie w każdej sytuacji. Szczerze Polecam. POZDRAWIAM.
Jak zarządzanie zasobami ludzkimi w Krakowie i nie chcesz iść na UJ (nie dziwię się:)) to polecam tylko Wszib. Fachowa kadra i świetne zaplecze socjalno-dydaktyczne. Fajne praktyki, staże, no i wykładowcy zawsze znajdą dla Ciebie czas. Poczytaj sobie opinie, wejdź na Facebooka na ich profil i tam podpytaj studentów
Oni powiedzą Ci najlepiej jak to wygląda ![]()
Zarządzanie Zasobami Ludzkimi w Warszawie to przede wszystkim uczelnia Łazarskiego. Studia tam przekonują mnie do tego, że uczelnia kładzie wielki nacisk na praktykę i w siatce zajęć jest zdecydowana przewaga warsztatów, gdzie wykładowcami są praktycy prowadzący własne firmy i stykający się na co dzień z problemami o których teoretyk nie ma pojęcia.
Mam sporo znajomych studiujących obecnie na Łazarskim. Uczelni nie mają nic do zarzucenia, więc chyba jest tam spoko. Poza tym uczelnia jest znana i ma renomę solidnej.
Polecam zastanowić się nad studiami podyplomowymi w Wyższej Szkole Europejskiej w Krakowie. Studiowałam tam zarządzanie i gorąco polecam. Dydaktycy kładą nacisk na praktyczną wiedzą i można nauczyć się dużo rzeczy które przydadzą się w przyszłej pracy.
Ja znam mnóstwo osób na zarządzaniu na Vistuli i nie narzekają. Mają tam podobno ciekawe zajęcia i sporo praktyk w prywatnych firmach.
Moja szefowa wysłała mnie na studia na ZZS na wskz
jestem już na II semestrze i bardzo sobie chwalę. Studia bardzo ciekawe i świetny kontakt z Uczelnią.
Opinie to pół biedy. Najważniejszy jest kierunek. Znam kilka osób, które skończyły zarządzanie zasobami ludzkimi na SGH i robią teraz dokładnie to samo, co robiłyby i bez żadnych studiów, więc nie wiem, czy warto. Oni sami odradzali, stwierdzili, że te studia to był błąd