Zdrada- jak sprawic by wrócił. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zdrada- jak sprawic by wrócił.

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 159 ]

Temat: Zdrada- jak sprawic by wrócił.

Cześć chciałabym opisać moja historie, może się komuś przyda. Oczywiście to nie jest reguła.
Jesteśmy po 30, 6 lat razem w tym dwa małżeństwa. Od dwóch lat wspólnie wynajmowalismy mieszkanie. Zawsze myślałam że do siebie pasujemy, widziałam jego miłość.
Ale od pewnego czasu zaczęło się psuć, od roku dość często się klocilismy, odsunelismy się od siebie. Ale ostatnie dwa miesiące to były apogeum( praktycznie z jego strony nie było uczuć, kłamał, nie starał się, cały czas telefon ze sobą, klocil się o wszystko i mnie krytykował) wiedziałam, że kogoś ma, miałam nawet podejrzenia.. No i wkońcu tak jak myślałam powiedział mi, że mnie nie kocha, że chce odejść, że nie widzi już dla nas przyszłości, że za dużo między nami się wydarzyło, że on się wypalił. Na tamten moment mimo wszystko był to dla mnie szok, ale nie płakałam. Zapytałam czy jest pewien i czy nie da nam czasu na naprawę odpowiedział że nie i że to się nie zmieni. Tego samego dnia spakowałam się i wróciłam do domu rodzinnego. Następnego dnia już zaczął pisać, obrzucal mnie winą za rozpad związku, pisał jaka jestem zła (przecież musiał tak robić, żeby mu było lżej po tym co zrobił) nie odpisywałam na nic. Pisal dość często. Minął tydzień od rozstania coś mnie poruszyło w jego wiadomościach i mu odpisałam, że nie czuję winna rozstania, że on jest winny że gdzieś tam się zauroczyl. Oczywiście pisał że to tylko koleżanka itd, później znowu nie odpisywałam. Minęły trzy tygodnie od rozstania. Ja odpisałam może z dwa razy na jego dziesiatki smsow dziennie. Zobaczylam później że zmiekl, już inaczej pisał (wiedziałam że chce wrócić) ale nie odpisywałam. Następnego dnia napisał kocham Cię, tęsknię, przepraszam, pozniej dzwonił i nie odbierałam. Prosił o spotkanie, ja mu pisałam że bardzo mnie zawiódł w dniu zerwania i moje uczucia wygasły, że znosilam ostatnie dwa miesiące związku jego humorki i poprostu wygasło a pozatym nie wiem jak po tym wszystkim mogłabym mu zaufac. Dzień później wychodząc z pracy, ochrona mnie złapała i mówi mi że był tu jakiś mężczyzna i zostawił mi prezent (kwiaty, balonik w kształcie serca i napis z drewna love) podziękowałam mu za prezent. Na drugi dzień się spotkaliśmy, mimo wszystko próbowałam mnie "ustawić", nie przystawal na moje warunki, dalej jeden drugiego obrzucal winą za rozstanie i nie dogadaliśmy się. Później znowu kilka dni jego pisanie, że zrobi wszystko, że mam mu wybaczyć, żebyśmy zaczęli od nowa. Zaproponował żebysmy zrobili kartkę +/- i się spotkali. Spotkaliśmy się, nikt nie wracał do starych tematów. Powiedział jak widzi naszą przyszłość, że nie będziemy się ukrywać na fb(faceboka miał od niedawna, a nie chciał dodać wcześniej wspólnych zdjęć). Dalej mu mówiłam że możemy spróbować ale ja swoich uczuć nie jestem pewna. Wróciliśmy tego dnia do siebie. Ja go nie pytałam o tamtą kobieta, sam zaczął mówić, że owszem pisał ale nic nie było (prawdy i tak sie nie dowiem, ale ona mieszka 500km od nas), mówił że zrozumiał że przy mnie może być sobą i tak dalej.. Później widziałam że chciał usłyszeć ode mnie jakieś słowa, że kocham itd ciągnął mnie za język ale nie usłyszał.
Nie chciałam pisać tego postu za wcześnie
Ale teraz od dwóch miesięcy od tej sytuacji mam najwspanialszego męża, który zrobi dla mnie wszystko, ja nie koniecznie..
Jeśli się taka sytuacja powtórzy, ja nie wrócę (wcale nie było mi tak źle po rozstaniu) i on o tym wie. Co będzie dalej czas pokaże..
Pozdrawiam, a może ktoś miał podobnie i chciałby opowiedzieć?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zdrada- jak sprawic by wrócił.

Trochę Ci współczuję, facet jest z Tobą z rozsądku a Ty na to się godzisz. Małżeństwo z rozsądku - tak też można. Chociaż szkoda uczucia.

3 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2019-09-13 13:08:01)

byc moze on naleŻy do tej kategorii chlopcow, do ktorych dociera ze cos zepsuli dopiero jak wszystko rozwala, oby tylko to zdarzenie uczynilo go mezczyzna

4

maku2 napisał/a:

Trochę Ci współczuję, facet jest z Tobą z rozsądku a Ty na to się godzisz. Małżeństwo z rozsądku - tak też można. Chociaż szkoda uczucia.

Dlaczego uważasz że z rozsądku?

5 Ostatnio edytowany przez paslawek (2019-09-13 14:09:58)

500 km nieznane obce miejsce .Praca i inne zmiany lęki i obawy .Samo zauroczenie pisaniem i obrazkami z internetu to wydało mu się mało żeby rzucać wszystko i zaczynać od nowa.
Może się rozczarował bo oczekiwał większego zaangażowania może został oszukany wprowadzony w błąd był tylko odskocznią czasoumilaczem przez internet wyobraził sobie za wiele a był zabawką a to co być może zobaczył w rzeczywistości kompletnie rozminęło się z marzeniami i fantazjami wiele opcji i wariantów do rozkminiania niepotrzebnie.
Za duże ryzyko lub rozczarowanie dlatego wraca .Nie brzmi rozsądnie ?
Teraz może mówić i robić wiele zależy czego Ty oczekujesz w związku z nim i w co chcesz wierzyć najpierw uznał się za lepszego swoje  przedłożył ponad Twoje nie licząc się z Twoimi uczuciami jego prawo może błąd - wolny człowiek.
Teraz zabiega o odzyskanie zaufania a Ty być może czujesz że jest kimś gorszym poczucia winy krzywdy to nie bardzo sprzyjają związkowi miłości jako postawie.
Jak z Twoim zaufaniem do męża ? Co konkretnie ma robić żeby je odzyskać ?
Co czujesz do niego i jakie masz pomysły na małżeństwo i siebie w nim ? Dobrze że nie nadskakujesz ale na dłuższą metę takie trzymanie w niepewności jest słabe. Czy aby na pewno rozliczyliście przeszłość coś szybko i zbyt gładko na moje oko może unikacie tylko dla świętego spokoju ?
Czy chcesz być tymczasową opcją bo mu nie wypaliło jak ma się starać według Ciebie .
Co Ty masz zrobić wypominać sprawdzać pilnować wybaczyć odpuścić obserwować ?
Tak ma wyglądać wasze życie z wątpliwościami podejrzeniami udawaniem korzystaniem na poczuciu winy .Jak daleko odpłynął z emocjami.U Ciebie może wygodnie wszystko przewidywalne i znane kłótnie wady też.
Wiele pytań i wiele  z tego to przypuszczenia na podstawie życia jak u was jest poznacie po czasie.

6

paslawek napisał/a:

500 km nieznane obce miejsce .Praca i inne zmiany lęki i obawy .Samo zauroczenie pisaniem i obrazkami z internetu to wydało mu się mało żeby rzucać wszystko i zaczynać od nowa.
Może się rozczarował bo oczekiwał większego zaangażowania może został oszukany wprowadzony w błąd był tylko odskocznią czasoumilaczem przez internet wyobraził sobie za wiele a był zabawką a to co być może zobaczył w rzeczywistości kompletnie rozminęło się z marzeniami i fantazjami wiele opcji i wariantów do rozkminiania niepotrzebnie.
Za duże ryzyko lub rozczarowanie dlatego wraca .Nie brzmi rozsądnie ?
Teraz może mówić i robić wiele zależy czego Ty oczekujesz w związku z nim i w co chcesz wierzyć najpierw uznał się za lepszego swoje  przedłożył ponad Twoje nie licząc się z Twoimi uczuciami jego prawo może błąd - wolny człowiek.
Teraz zabiega o odzyskanie zaufania a Ty być może czujesz że jest kimś gorszym poczucia winy krzywdy to nie bardzo sprzyjają związkowi miłości jako postawie.
Jak z Twoim zaufaniem do męża ? Co konkretnie ma robić żeby je odzyskać ?
Co czujesz do niego i jakie masz pomysły na małżeństwo i siebie w nim ? Dobrze że nie nadskakujesz ale na dłuższą metę takie trzymanie w niepewności jest słabe. Czy aby na pewno rozliczyliście przeszłość coś szybko i zbyt gładko na moje oko może unikacie tylko dla świętego spokoju ?
Czy chcesz być tymczasową opcją bo mu nie wypaliło jak ma się starać według Ciebie .
Co Ty masz zrobić wypominać sprawdzać pilnować wybaczyć odpuścić obserwować ?
Tak ma wyglądać wasze życie z wątpliwościami podejrzeniami udawaniem korzystaniem na poczuciu winy .Jak daleko odpłynął z emocjami.U Ciebie może wygodnie wszystko przewidywalne i znane kłótnie wady też.
Wiele pytań i wiele  z tego to przypuszczenia na podstawie życia jak u was jest poznacie po czasie.

Witam
Może podchodzę tak do tej sytuacji bo wśród moich znajomych i w rodzinie, takie sytuacje się bardzo często zdarzały z jednej bądź z drugiego strony i jakoś wyszło im to na dobre..
Mój brat miesiąc przed ślubem odwołał ślub dla nowopoznanej koleżanki, z bratem mam dobre relacje wiec wiem jak wygląda to sytuacja z jego strony. Oczywiście do poprzedniej partnerki wrócił, wzięli ślub i mają dziecko i są szczęśliwi a tamta kobieta była kiedy u nich było źle..
Może dlatego że ja też się zauroczylam, jakiś czas temu jak było między nami źle.. Ale zrozumiałam że kocham swojego partnera.
A odpowiadając na pytania
Jeśli chodzi o rozsądek. To mój partner bardzo dużo zarabia, zawsze się dzielilismy obowiązkami i gotowaniem (gotowal nawet częściej on niż ja), nie mamy dzieci ani kredytów, zero zobowiązań. Przed ślubem podpisaliśmy intercyze, wspólna decyzja. Więc nic go nie trzyma przy mnie
Teraz kupił dom (za trzy dni się przeprowadzamy).
Tak zachował się egoistycznie w dniu kiedy odszedł, ja się teraz taka zrobiłam.. Patrzę tylko na swoje dobro.
Czy uważam męża za kogoś gorszego? Nie wiem, nie umiem odpowiedzieć bo również kiedyś się zauroczylam i wiem jak to jest.. Zaufanie do męża na ten moment jest słabe, ale nie mam zamiaru go kontrolować. Jeśli coś wyjdzie, to definitywnie go zostawiam. A co on ma robić? Powiedziałam mu ze jedno poważniejsze kłamstwo i również odchodzę, ten Facebook też jest dla mnie ważny, żeby ta kobieta zobaczyła nasze wspólne zdjęcia(oczywiście mojemu tak nie powiedziałam ale wspomniałam że to że nie dodajemy wspólnych zdjec mi przeszkadza, wiec sam z siebie zaproponował żebysmy dodawali), do tego widzę że bardzo, nawet za bardzo się stara. Ja narazie nie potrafie mimo że normalnie odwzajemniam jego uczucia i uprawiamy seks. Temat raz przerobilismy, nie mam zamiaru codziennie o tym rozmwiac i dopytywac, raz był omówiony i myślę że mi starczy. Wszystkie propozycje starań wyszły z jego strony, on proponuję jakieś ćwiczenia (tak jak z tą kartką żebyśmy napisali +/+) on chce rozmawiać o tym co czuje. Co będzie dslej sama nie wiem. Kiedyś byłam toksyczna, byłam zbyt zazdrosna i wiem że przez to dużo zepsułam

7 Ostatnio edytowany przez paslawek (2019-09-13 17:16:40)

Wildze że trzeźwa i zdecydowana  z Ciebie kobieta chociaż masz teraz nieco schłodzony stosunek do męża i na razie kkoncentrujesz się na sobie bardziej trochę zrozumiałe to taka rekompensata ,Masz sporo racji w tym żeby odpuszczać przeszłość żyć tu i teraz cieszyć się planami.ale przytomnie patrzeć na bliską osobę.Te własne osobiste przestrzenie są niesłychanie ważne no i ta wspólna też to co łączy tworzy naturalna zdrową więź to nie to samo co przyzwyczajenie zależność  jakiś koncept wygody żeby tylko przetrwać .
W moim związku tak z 12 lat temu było podobnie mamy zauroczenia na koncie ale bez rozstań wiem jak to jest.
Wyszliśmy z tych kryzysów bez zdrad jesteśmy ze sobą i takie mamy plany smile
Pozostaje życzyć Tobie i Wam dbania o siebie wspólnie  każdemu z osobna i wzajemnie i miłości rozwoju nie zatrzymujcie się w tym tylko co było kiedyś związek się zmienia jak wszystko .Dobrze że mąż inicjuje rozmowy nie bądź zbyt długo bierna nastawiona na odbiór.

Pozdrawiam

8 Ostatnio edytowany przez maku2 (2019-09-13 17:02:03)

Panterrka napisał/a:
maku2 napisał/a:

Dlaczego uważasz że z rozsądku?

powiedział mi, że mnie nie kocha, że chce odejść, że nie widzi już dla nas przyszłości, że za dużo między nami się wydarzyło, że on się wypalił

...przy mnie może być sobą i tak dalej..

Ja go nie pytałam o tamtą kobieta, sam zaczął mówić, że owszem pisał ale nic nie było

Czyli gdyby wyszło mu z tamtą kobietą ... to chyba miejsca dla Ciebie już by nie było.

Ale teraz od dwóch miesięcy od tej sytuacji mam najwspanialszego męża, który zrobi dla mnie wszystko, ja nie koniecznie..

Jeśli chodzi o rozsądek. To mój partner bardzo dużo zarabia, zawsze się dzielilismy obowiązkami i gotowaniem (gotowal nawet częściej on niż ja), nie mamy dzieci ani kredytów, zero zobowiązań. Przed ślubem podpisaliśmy intercyze, wspólna decyzja. Więc nic go nie trzyma przy mnie
Teraz kupił dom (za trzy dni się przeprowadzamy).
Tak zachował się egoistycznie w dniu kiedy odszedł, ja się teraz taka zrobiłam.. Patrzę tylko na swoje dobro.

Gdzie jest w tym miłość? Ty patrzysz na siebie (bobra materialne?) on udaje że jest kimś innym niż okazał się być... Nie macie dzieci to co was łączy? bo na pewno nie głębokie uczucie - oboje jesteście podatni na "kochliwość"

9

.....Gdzie jest w tym miłość? Ty patrzysz na siebie (bobra materialne?) on udaje że jest kimś innym niż okazał się być... Nie macie dzieci to co was łączy? bo na pewno nie głębokie uczucie - oboje jesteście podatni na "kochliwość"                                                                                                                                                             
                                                                                        .........................
Ta miłość to tak do końca nie wiadomo gdzie jest, ktoś powie że w bezustannej adoracji, inny zobaczy ją w jakiejś ulotnej chwili trudnej do opisania, czasami myślimy że jest a czasami jest a my nie widzimy
Dwoje ludzi to związek, jeśli pojawią się dzieci tworzy się rodzina, to prawda że dzieci łączą powiedzmy na zawsze a właściwie na pokolenia ale to nie gwarantuje parze bycia razem i nie zapewnia dozgonnej miłości, tak sobie myślę teraz że trzeba chyba w życiu nauczyć się słuchać siebie, jeśli podejmuję jakąś decyzję, dokonuję wyboru, czynię coś co oddziałuje również na innych to mam uważać aby nie skrzywdzić nikogo w tym także siebie i to wcale nie jest takie proste jak prosto brzmi,
  Panterrka - myślę że u Ciebie będzie dobrze, na szczęście sprawy nie zaszły aż tak  daleko choć pewnie było Ci okrutnie przykro usłyszeć te wszystkie słowa po których się wyprowadziłaś, uważam  że zrobiłaś właściwie na tamten czas, zadziałało to  jak kubeł zimnej wody na już zaczadzoną głowę, Twój mąż zaprezentował się jako bardzo niedojrzały osobnik,  nie przewidział konsekwencji swoich słów i czynów, otrzymał lekcję i oby to go  nauczyło  odpowiedzialności  za " zebranie tego co zasieje"

10

A ja wierzę że związek można poskładać po kryzysie (mnie akurat nic takiego nie spotkało, ale znam takie przypadki).
Nie rozumiem ludzi którzy piszą że mąż ma Cię gdzieś, jest z rozsądku, a Tobie współczują.
Wierze że można się opamiętać, zrozumieć, nauczyć pokory. Życie to nie bajka, zwłaszcza że jest dłuuuugie i wystawi nas na wiele prób.
Życze Wam wiele szczęścia.

11 Ostatnio edytowany przez CatLady (2019-09-14 15:01:23)

Facet "się zauroczył", zerwał z Toba, potem mu coś z tamtą nie wyszło, więc postanowił wrócić do Ciebie, kiwnął ręką i jesteś. Nie poniósł żadnych konsekwencji. Niczego się nie nauczył. Wrócił z wygody. Nie zdziwiłabym się, gdyby takie "zauroczenia" zaczęłyby mu się przydarzać częściej - w końcu z Twojej strony nic mu nie grozi.

madoja napisał/a:

A ja wierzę że związek można poskładać po kryzysie (mnie akurat nic takiego nie spotkało, ale znam takie przypadki).
Nie rozumiem ludzi którzy piszą że mąż ma Cię gdzieś, jest z rozsądku, a Tobie współczują.

Może i można, ale to trzeba przepracować, a u nich tego brak. Ot pogadał sobie, posłodził jej, że tylko przy niej może być sobą i tyle. Ona też go tam kiedyś zdradziła i tak się kręci. Brak tu przywiązania, brak wierności. Naprawić można coś, co wcześniej działało - a tu nie jestem taka pewna, czy działało. Po co małżeństwo ludziom, którzy się zdradzają? Oboje są ze sobą z rozsądku, on, bo mu tak wygodnie - uprane, ugotowane, seks jest, a ona, bo zarabia, bo dom kupił. Niczego więcej tu nie widzę.

12

CatLady napisał/a:

Facet "się zauroczył", zerwał z Toba, potem mu coś z tamtą nie wyszło, więc postanowił wrócić do Ciebie, kiwnął ręką i jesteś. Nie poniósł żadnych konsekwencji. Niczego się nie nauczył. Wrócił z wygody. Nie zdziwiłabym się, gdyby takie "zauroczenia" zaczęłyby mu się przydarzać częściej - w końcu z Twojej strony nic mu nie grozi.

madoja napisał/a:

Może i można, ale to trzeba przepracować, a u nich tego brak. Ot pogadał sobie, posłodził jej, że tylko przy niej może być sobą i tyle. Ona też go tam kiedyś zdradziła i tak się kręci. Brak tu przywiązania, brak wierności. Naprawić można coś, co wcześniej działało - a tu nie jestem taka pewna, czy działało. Po co małżeństwo ludziom, którzy się zdradzają? Oboje są ze sobą z rozsądku, on, bo mu tak wygodnie - uprane, ugotowane, seks jest, a ona, bo zarabia, bo dom kupił. Niczego więcej tu nie widzę.

Zgadzam się. Zrobił tak, bo było mu wygodniej. I prawdopodobnie powtórzy taką akcję w razie kryzysu.
Nie ma co patrzeć na inne związki- bo tam mogło być przepracowane, a nie wybaczenie dla wybaczenia i zamiecione pod dywan.

13

Przykro czytać takie historie.
Osobiście, kopa z rozbiegu bym zadał.
Tyle, że historii ludzkich nie sposób ubrać w kilku zdaniach.
.
Moim zdaniem, szczęście masz, że gość Cię zostawił.
Młoda jesteś. Gdy ten z Twojej opowieści zechce wrócić łaskawie, pokaż mu środkowy palec. Wyprostowany.
I zajmuj się sobą. I innymi. Byle, po za tym gnojkiem.

14

Excop napisał/a:

Młoda jesteś. Gdy ten z Twojej opowieści zechce wrócić łaskawie, pokaż mu środkowy palec. Wyprostowany.

Excopie, oni lada moment wprowadzają się do nowego domu. Razem. Owszem, było rozstanie, ale powrót też już nastąpił.

15

Olinka napisał/a:
Excop napisał/a:

Excopie, oni lada moment wprowadzają się do nowego domu. Razem. Owszem, było rozstanie, ale powrót też już nastąpił.

Przepraszam, nie doczytałem.
Cóż. Każdy kowalem własnego losu jest.

16

Nie chodzi o to że patrzę na dobra materialne, tylko napisałam to w kontekście tego, że on wcale nie musi być ze mną "dla wygody",bo dobrze zarabia, więcej gotuję ode mnie a resztą obowiązków dzielilismy się zawsze po równo.. Jest samowystarczlny, ja w sumie też.. Pozatym obydwoje mamy wysokie stanowiska i jemy praktycznie na mieście bo albo on albo ja wracam około 17 wiec jedynie jeden drugiemu robi kolacje.
A co do teraz.. Dzis caly dzień skrecalismy meble, sprzatalismy.. Jutro już mieszkanie będzie gotowe żeby się wprowadzić.
Czułam się dziwnie.
Z jednej strony jakby był to mój taki przyjaciel i tylko przyjaciel ale myślę że przecież jak to miało inaczej wyglądać jak caly dzień pracowaliśmy a po drugie tez gdzieś jest dla mnie ważny, ale już nie aż tak żebym przy najbliższej kłótni walczyła o nas..
Wszystkie ostatnie noce bardzo mnie przytulal w nocy, zauważyłam że jeśli nie mogę zasnąć to on też nie zasypia..
Jest w sumie 2:30 my dalej ogarniamy nowe mieszkanie i zaszła taka głupia sytuacja, że podczas przenoszenia jakiegoś głośnika dotknęłam te takie miękkie miejsce nie wiem jak to nazwać i lekko podniósł głos, że mogłam to zepsuć. I momentalnie poczułam taki odrzut od niego.

17

Oj kłamiesz nam i okłamujesz siebie. Facet sprawę dopina i będzie żył wg własnego stylu. A ten styl to ciepła żonka w domu i panienki poza domem. Ma się kasę i chce się używać życia. Ty też dopięłaś swego. Pytasz nas, jak sprawić by wrócił? No i sprawiłaś, że wrócił. Oczywiście dla pozorów wyszło, że to on te baloniki i kwiatki. Troszkę się poużalasz, popiszesz nam głupotki i będziecie sobie żyli tak jak żyjecie. Każdy ma tak jak sobie pościeli. Ty wybrałaś wygodne życie i uciekanie w pozory. Czy będziesz z tym facetem szczęśliwa? Pozornie tak. Ale czy warto tracić życie dla pozorów i materialnego komfortu? I tak jesteś w lepszej sytuacji, jak panienki które on zalicza. Im pozostają tylko złudzenia.

18 Ostatnio edytowany przez paslawek (2019-09-15 11:06:27)

Mogłaś wgnieść osłonę przeciwpyłową głośnika i uszkodzić sam głośnik jego cewkę straszne prawie równoznaczne z jego wymianą głośniki się paruje wiec najprawdopodobniej obydwa do wymiany.
Dla audiofila to zbrodnia smile Po czymś takim nic już nie jest takie samo.Zabawki mężczyzn trochę litości dla faceta, nie przejmuj się jego reakcją nic nadzwyczajnego taka dziecinada nie powód do złego samopoczucia . Jak kocha to wybaczy zniszczony głośnik ja wybaczyłem jest to do zrobienia smile Nie daj się wciągnąć w awanturę o taką pierdołę.
Jak kiedyś wgnieciesz to się nie przyznawaj,należy użyć odkurzacza delikatnie "wyciągnąć" kopułkę/nakładkę  ssaniem.
Nie stawiaj doniczek, kwiatków, świeczek, kadzidełek itp na kolumnach (jeżeli to takie głośniki).

19

Według mnie ale mogę się mylić to w dwóch ostatnich postach wyszło że mężczyźni są z Marsa a .........
Panterrka napisała- " jak sprawić by wrócił " ale bez pytajnika bo to oznajmienie, bo choć to nie musi być reguła to dzieli się tym jak postępowała z mężem i co poskutkowało że wrócił a Ty Balim myślisz że ona prosi o radę.

Pasławek też chyba odebrałeś że Panterrkę martwi jakiś gadżet męża, ja odbieram że martwi się swoją mocną reakcją na jego lekkie poirytowanie, oczekiwałaby pewnie więcej cierpliwości i bycia ważniejszą od jakiś tam sprzętów, może przy rozstaniu poczuła większe zranienie niż myślała, to że się nie rozpłakała , nie wyraziła emocji być może nie raz upomni się o swoje.
Napisałam to co powyżej aby zwrócić uwagę jak czasami opacznie się rozumiemy

20

Ranna_Panna napisał/a:

Pasławek też chyba odebrałeś że Panterrkę martwi jakiś gadżet męża, ja odbieram że martwi się swoją mocną reakcją na jego lekkie poirytowanie, oczekiwałaby pewnie więcej cierpliwości i bycia ważniejszą od jakiś tam sprzętów, może przy rozstaniu poczuła większe zranienie niż myślała, to że się nie rozpłakała , nie wyraziła emocji być może nie raz upomni się o swoje.
Napisałam to co powyżej aby zwrócić uwagę jak czasami opacznie się rozumiemy

Ja z kolei odniosłam wrażenie, że Paslawek po prostu wyjaśnił, przynajmniej w pierwszej części swojego posta, dlaczego reakcja męża mogła być tak gwałtowna. Nie wiemy jak dokładnie wyglądała ta sytuacja, ale czasem trzeba mocniej zareagować, by w porę czemuś zapobiec, w tym przypadku zniszczeniu głośnika. Pamiętajmy też, że taka bezmyślność bywa zwyczajnie irytująca.
Z drugiej strony jak najbardziej rozumiem, że w zaistniałej sytuacji Autorka jest szczególnie wyczulona na wszelkie wysyłane przez męża sygnały i jej odczucie również wydaje mi się w pełni zrozumiałe.

21

Zdecydowanie oboje małżonkowie są teraz nieco bardziej "prze-wyczuleni", przewrażliwieni  na siebie,swoim punkcie,swoje zachowania i reakcje ,uczucia wzajemnie..Obserwują się czają po powrocie do siebie,ale możliwe ,że jeszcze nie wrócili do równowagi .
Trochę w tej konkretnej sytuacji to widać takie całodniowe skręcanie mebli,sprzątanie do pozna w nocy powoduje zamęczenie,zniecierpliwienie co by nie mówić,a incydent z głośnikiem to po prostu akcja i reakcja z wzajemną interpretacją
"adekwatności" uczuć.Życie to setki takich epizodów.
Dobry moment dla tej pary do zajęcia się pracą z uczuciami tak w ogóle przydatna sprawa,terapia małżeńska mogłaby przynieść pożytek i nie chodzi już o ten tylko nieszczęsny "uratowany"głośnik.
Przez jakiś czas będą fiksować.
Nawet bez zdrady i rozstania-powrotu czasem się fiksuje niby "normalka" powszednio codzienna. smile
Dobrze jest dbać o higienę uczuć u siebie i w związku.

22 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2019-09-18 12:00:23)

Panterrka założyła tu temat by podzielić się doświadczeniem powrotu. Niestety ludzie na forum znają życie i nie oklaskują sad
Szczerze to może im się jakoś poukłada- ale sposób zachowania męża po tym zauroczeniu inną nie sam fakt zauroczenia to zły prognostyk.
Decyzję podjęli, na jej miejscu na początku tego małżeństwa, zanim zdecyduje się na dzieci z nim- poszłabym na małżeńską terapię- bo to pozwoli być może odkryć słabe punkty układu. Bo potraktował ją podle. Zmażą to kwiatki i baloniki?
Ona kocha a dla niego to może być związek z rozsądku- czyli perły rzucone przed wieprze.

23

Kurczę, powroty to trudna sprawa. My też się rozstaliśmy, ale po 3 miesiącach postanowiliśmy jednak do siebie wrócić. Nie chcę podawać powodu - to nie była zdrada, ale coś dość kontrowersyjnego.
Co można zrobić w takiej sytuacji? Najpierw odpowiedzieć sobie na proste pytanie - Co czuję? Czy wciąż go kocham? To o czym pisze Panterrka - że niekoniecznie zrobiłaby dla męża wszystko - świadczy o rozczarowaniu i po prostu braku zaufania. Jak dla mnie - pomimo, że wrócili do siebie, kryzys trwa. I chyba faktycznie terapia będzie tu najlepsza - zarówno indywidualna, jak i małżeńska

24

Post przeniesiony z kolejnego wątku Autorki:

Panterrka napisał/a:

Witam z partnerem byłam 6 lat, nie mamy dzieci ani ślubu. Przez ostatni miesiąc sie klocilismy caly czas. W sumie to on robił kłótnie o wszystko, czepiał się o wszystko a ja milczałam, wracał później z pracy do domu, odmawial seksu, blokady na telefon, wytykanie wad.. Ja jakoś to znosilam. Zaczął śpac w drugim pokoju.. Klocil się żeby milczeć.
I trzy tygodnie temu zrobił kłótnie o pierdole, nie czułam się winny ale tydzień każdy milczał. Po tygodniu milczenia wstałam i chciałam porozmawiać.
Mówiłam że to tak nie może wyglądać żebysmt naprawili związek, może poszli na terapię, cokolwiek.
Cały czas mówił że on chce czasu, że on nie jest pewny że chce ze mną być. I ubieral się do wyjścia, powiedziałam mu żeby mi dał znać co z nami przed wyjściem, nie powiedział nic.
Miałam tak dość że zaczęłam się pakować i chciałam się wyprowadzić. Tyle przykrych słów, ten cały miesiąc dał mi popalić.
On wrócił, zobaczył że się pakuje
To nagle mnie przytulił że mnie kocha, że przeprasza, że naprawi. Przytulal mnie dwie godziny. Zostałam.
Kolejny tydzień wyglądał tak samo proowkowal kłótnie, później wracał.. I znowu kłótnia o jakąś głupotę i jak zawsze zrzucanie winy na mnie.
Napisałam że mam dość i dlaczego taki jest, że nie mam sił się kłócić i zebt przestał.
To kilka godzin później dostałam wiadomość że on czeka z winem i kwiatami że mamy zrobić reset..
Wróciłam z pracy było sztucznie, uprawialismy seks po czym on powiedział "było ch*jowo".
Na drugi dzień oczywiście znowu próbowałam winę zrzucić na mnie bo było miło a ja kilka razy spojrzałam podczas filmu na telefon. Napisałam mu ze przegial, że takich słów nie powinnio się mówić nigdy.
Napisał że to koniec.
Chciałam porozmawiać, powiedział że mam się wynosić. Spakowałam się i odeszłam.
Na drugi dzień napisałam mu wiadomość czy jest pewien, czy nie chce rozmwiac? Powiedział że nigdy ze mną nie będzie.
Do tego jak się pakowalam znalazłam jego spodnie brudne z trawy na tyłku i kolanach, zapytałam co to ma znaczyc że kilka dni temu robiłam pranie i tego nie było. (on ma pracę biurowa, a podobno nigdzie nie był) tylko się śmiał. Nie potrafił odpowiedzieć.
Od momentu pytania czy jest pewien ja milczę.. On codziennie wysyła jakieś linki psychologiczne, że to ja zniszczyłam.
Nie chce go blokować, liczę że wróci..
Nie rozumiem tego po co ponad tydzień temu mnie zatrzymywał, po co tydzień temu w neidziele wielce chciał reset? Po co te kwiaty?

25

?

26

Panterrka napisał/a:

?

No i wyszło że jednak z rozsądku, albo z braku laku. Jeśli z nim zostaniesz to całe życie będziesz miała takie. Tylko rozstania i powroty i krótka sielanka między nimi, Twój wybór.

27

Autorko, mąż do Ciebie nie wróci w pełnym tego słowa znaczeniu.
Możecie co najwyżej mieszkać pod wspólnym dachem, a Ty nadal możesz mu dogadzać i prać jego rzeczy, ubrudzone po igraszkach z innymi kobietami w trawie.
Jeśli będziesz wychodziła z takiej pozycji jak obecnie, nigdy nie doczekasz się, że na powrót się Tobą zauroczy i że będzie Cię traktował poważnie.
O ile naprawdę wyprowadziłaś się, to to jest pierwszy - bardzo dobry krok na dalszej drodze.

28 Ostatnio edytowany przez weroska33 (2020-01-27 12:12:58)

Czytajac początek chciałam juz napisać  ze facet się stara itp itd ale gdy moderatorka zacytowala poprzedni wątek to ręce opadają. 
Co to za związek jak będziesz ciągle się wyprowadzać i wracać bo on kupi kwiaty?
Facet ewidentnie nie ma szacunku po tym co piszesz.

Jeżeli piszesz ze facet teraz się stara traktuj go na dystans, obserwuj zachowanie. Nie daj soba pomiatac. Moze byl wczesniej zagubiony nie wie czego chce, przeroslo go. To facet tego nie ogarniesz :-) sprawa z głośnikiem myślę ze to nic takiego, każdemu zdarzy się podnieść głos, bez przesady.

Musisz być pewna swoich uczuć, czy chcesz być dalej z nim.
Ciężko coś doradzić ale czy taki związek ma sens ciągle się wyprowadzać i wracać i znowu to samo?

No i ten tytuł, czy chcesz żeby wrócił skoro wrócił chyba jakiś nieaktualny :)

29

Niestety wygląda na nieprawdziwa historię. We wrześniu było 6 lat razem, w tym dwa po ślubie, teraz 6 lat razem, ale ślubu nie mają...

30 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2020-01-27 20:29:54)

Dowiedziałam się że ma romans z kobietą z pracy..  co dalej? Wyprowadzilam się. On tylko przerzuca winę na mnie. Boże sad zdradzał mnie. Ten miesiąc huśtawki był dlatego że już ona była.. sad

31

No to teraz już wszystko jasne, już wiadomo co dalej.

32 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2020-01-27 20:36:22)

Czułam że zdradza, ale nie wiedziałam. Robił ze mnie zazdrosna..
Teraz już wiem skąd te "wypalenie jego uczuć "
Zauroczyl się może zakochał, tylko mnie obwinia, nie chce rozmwiac. Ja już się nie odzywam. Albo sam zaproponuje rozmowę i spotkanie albo i nie..
Takie przegadywanie się z nim nie ma sensu.

Nie dam rady..
Nie pokaże mu słabości.
Ale nie dam rady.
Trzymałam się jakoś, dziś się dowiedziałam o zdradzie i nie chce mi się żyć. Ale nie dam mu satysfakcji..
Mieszkamy już tydzień osobno odkąd mnie wyrzucił, jest mi tak źle

33 Ostatnio edytowany przez paslawek (2020-01-27 20:42:50)

Czyli jednak u męża /niemęża "rozsądek" i powrót do Ciebie we wrześniu był na przeczekanie,uspokojenie,uśpienie  i spacyfikowanie Ciebie smutne to i wyrachowane okazuje się ściemniał przez ten czas i rozglądał się w około ciekawe czy to ta sama czy inna a z resztą nie ważne - potraktował ciebie jak opcję z braku laku  a może "kryzys romansu" w romansie przechodził i się zawahał .
Co dalej ? Daj sobie chyba spokój z nim zacznij żyć bez niego we wszystkich sferach i dziedzinach życia odetnij się i nie daj już wciągać w takie akcje odpychania i powroty wykończysz się a i tak będzie się facet wybielał przerzucając odpowiedzialność i winę na Ciebie wymyślając coraz to inne powody i przeszkody problemy w Tobie bo mu tak wygodnie taki pseudokomfort byle nie czuć żadnych skrupułów,wyrzutów a nowa znajomość dodatkowo zagłusza znieczula hajem to co go w nim uwiera Ty jesteś pod ręką i blisko wobec Ciebie jest nie w porządku stąd jesteś obiektem ataków facet no okazuje się bez jaj nie potrafi powiedzieć wprost o co mu chodzi co czuje i myśli o was i waszym związku czai się miota jak widać  .

34 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2020-01-27 22:02:44)

To mąż..
Napisałam "nie mamy dzieci ani ślubu" w rozpędzie po przeczytaniu tutaj dziesiątki postów.. Szukałam w nich odpowiedzi.
Pisałam na szybki i w emocjach.
Post był pół roku temu to juz 6,5 lat. W emocjach człowiek miesięcy nie liczy.
Wracając do tematu.
Dlaczego dwa tygodnie temu jak chciałam odejść płakał, że mam tego nie robić, że on naprawi wszystko, tulil mnie dwie godziny i nie dał odejść? Dlaczego?
Po to żeby tydzień później mnie wyrzucić.
W dobrych momentach potrafił być dla mnie najlepszy i zrobić wszystko.
Wiem, że najlepiej nie pokazywać uczuć i się odciąć. Chyba to jedyna droga i albo przemysli jak ostatnio albo nie.
Nie rozumiem co zrobiłam nie tak.
Były rozmowy, seks prawie codziennie, wspierałam, dbalam on też przynajmniej do miesiąca temu.
W każdy weekend jakiś romantyczny wyjazd lub spotkanie ze znajomymi czy winko i jakiś ambitny film..
Obowiązkami w domu się dzielilismy po równo.
Z gotowaniem tak samo, on lubi gotować gotowal częściej.
Chwalilam i szanowalam, nie kontrolowałam.
Dlaczego mnie to spotkało?
Za co?
Myślałam że jesteśmy zgrani, rozmawialiśmy o uczuciach, o tym co zmienić.
Seks wcale nie był nudny..
Na głowę sobie też wejść nie dałam.
On kupował kwiaty, robił niespodzianki, starał się. Pytał jak się czuje, czułam że kochał.
Przepraszam musiałam to napisać.
Nie wiem gdzie popełniłam błąd. Czuję taki żal.

Od rozstania wysyłał dziennie jakies linki jak naprawić relacje, film przy którym się podobno popłakał i jednocześnie że ja zniszczyłam wszystko.
Myślę że trzymał mnie w razie jak by znowu mu nie wyszło..
Nie odpisuje.
Dziś tylko napisałam że wiem o zdradzie.
Napisal tylko "brak słów".
Milczymy.
Boję się kolejnej wiadomości każdej.
Chciałabym żeby zawalczyl..
Żeby chciał wszystko naprawić .
Po co wysyłał te linki?
W sumie tak robił też pół roku temu aż po 3 tygodniach padlo "kocham Cię, wróć"
Może on inaczej nie umie.
Poprzednia partnerke też zdradzał.
Czy jakaś kobieta miała podobna sytuację?
Potrzebuje rozmowy..

35

Takich historii i przykładów mamy na forum setki, jeśli nie tysiące nawet.
Każdy wątek w tym dziale dotyczy zdrady.

Myślę, że Twój partner wysyłał Ci te linki, ponieważ jest ogromnym tchórzem i nie posiada za grosz odwagi cywilnej i jest moralnie zepsuty. Ponieważ te linki i te treści, które się za tym kryły - miały utrzymywać Cię w poczuciu winy.
A to - powiedzmy sobie szczerze - jest wyjątkowym świństwem w momencie, w którym on jest w intymnym związku z inną kobietą od miesiąca.
Obrzydliwe jest takie postępowanie.
A jego kontakt z Tobą jest tylko po to, żeby Cię trzymać na emocjonalnej smyczy. Jeśli nie uda mu się z tą, czy z jakąś inną - bo tak jak napisałaś, nie jest to pierwszy przypadek - to wie, że zawsze może do Ciebie wrócić, bo przyjmiesz go z powrotem.

36

A już miałam pytać Cię o rady. I gratulować silnego charakteru....

37

Histeria ot trochę na pokaz żeby Ciebie zmiękczyć i trzymać jednak w rezerwie jak sytuacja z kochanką znowu nie wypali a jak  się wyklaruje to po to żeby mieć władzę kontrolę i ostanie słowo i może go bawi dręczenie Ciebie albo sam jeszcze nie wie co chce.
Jednocześnie chce widzieć w Tobie samo zło i wady ale wie że to nieprawda.Być może nie wie ile wiesz i co zamierzasz stąd te próby naprawy nie zdziw się jak przyjaźń Ci zaproponuje .Wygląda że chciał ściemniać ale nerwy mu puściły i zaczął Ciebie sobie obrzydzać zniechęcać się do Ciebie nie uniósł Tego .Nie popełniłaś jakiegoś błędu będąc i starając się być dobrą żoną wybaczenie na miękko to może był błąd dałaś się uśpić jednocześnie facet widział że nie kontrolujesz i nadużył wolności i przestrzeni .
Dlaczego Ciebie to spotkało ? Bo mogło nie jesteś temu winna ma facet w głowie przyzwolenie na zdradę i łatwo mu to wychodzi .
Jest pewnie atrakcyjny dla jakiegoś typu kobiet i to wie .Klasycznie chciał i Ciebie i tamtą ale nie wytrzymał nie panuje nad sobą może tamta stawia warunki .Jego jeszcze coś trzyma przy Tobie i się miota nie chce podjąć jednoznacznej decyzji i jest niepewny siebie.
Jak on ma zawalczyć ? Tak o was walczy od września ? To marnie .Te wszystkie jego starania to wybielanie się że taki pogubiony i nieszczęśliwy stąd te wysyłane linki i robienie Ci nadziei żeby ją zniszczyć w konsekwencji to nie jest jakieś super racjonalne.
To może i lepiej niż kolejne miesiące i lata oszustwa udawania przed tobą miłości.

38 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2020-01-27 23:01:56)

dorotis123 napisał/a:

A już miałam pytać Cię o rady. I gratulować silnego charakteru....

Złośliwości nie są potrzebne, ale widzę że chcesz się wyzyc bo w życiu coś nie wyszło..
Może jesteś porzucona kochanka i stad głupie docinki

Paslawek
"Wygląda że chciał ściemniać ale nerwy mu puściły i zaczął Ciebie sobie obrzydzać zniechęcać się do Ciebie nie uniósł Tego"
Właśnie tak czuję..
A co do przyjaźni, nie rozumiem.. Co to by znaczyło jakby zaproponował przyjaźń?
Jak można żonie proponować przyjaźń? Nie rozumie co by to miało dać?

I czemu on mnie sobie obrzydza a nie ją?

"Histeria ot trochę na pokaz żeby Ciebie zmiękczyć i trzymać jednak w rezerwie jak sytuacja z kochanką znowu nie wypali"

Chyba na odwrót że ona znowu się pojawiła bo musieliśmy mieć jakiś kryzys...
Kochanki się biorą jak w zwiazku jest źle.. Więc chyba jak nam nie wypali to ją trzyma?
Nie mamy kredytów ani dzieci.
Czemu do niej poprostu nie pójdzie.
Czemu on się do mnie zniechęca a nie do niej?
Dlaczego?

39 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2020-01-27 23:02:45)

Panterrka napisał/a:

I czemu on mnie sobie obrzydza a nie ją?

Bo mu przeszkadzasz w romansie stoisz na przeszkodzie i jesteś a teraz wiesz coś nie coś, wcześniej to go zwyczajnie nosiło jak "nałogowca" szuka powodów i pretekstów do zdradzania w Twoich wadach a kochankę to pewnie idealizuje to się tak pokrętnie uzupełnia
to też próba regulacji emocji z tobą musi mu być źle żeby z kochanką było super nie raz tak ludzie mają .
Muszą mieć słuszny powód na zasadzie dobrej żony się nie zdradza ale złą można to oczywiście skrót myślowy a to nieco bardziej skomplikowane i proste jednocześnie jak to z emocjami namiętnością fantazjami złudzeniami bywa .
A z tą przyjaźnię to może chcieć zatrzeć na otoczeniu złe wrażenie bo nie wszyscy tak przyzwalają i pochwalają zdrady jak odrzucisz jed=go przyjaźń znowu będzie Twoja wina ale to tylko moje przypuszczenia wcale nie musi Ci tego proponować.

Panterrka napisał/a:

"Histeria ot trochę na pokaz żeby Ciebie zmiękczyć i trzymać jednak w rezerwie jak sytuacja z kochanką znowu nie wypali"

Kochanki się biorą jak w zwiazku jest źle.. Więc chyba jak nam nie wypali to ją trzyma?
Dlaczego?

To wygląda że chce mieć was dwie wygląda też na to że jm się bardzo miota brak mu odwagi żeby wybrać .niekoniecznie jak jest źle to kochanka się pojawia to wcale nie jest tak że musi być straszny masakryczny kryzys wystarczy czasem znużenie lub ciekawość .
A kryzys to on może potrafi wywołać na rozkaz w sobie żeby mieć usprawiedliwienie to nic że nieracjonalne w amoku na haju to wystarczy .

40 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2020-01-27 23:02:19)

paslawek napisał/a:
Panterrka napisał/a:

Dlaczego?

To wygląda że chce mieć was dwie wygląda też na to że jm się bardzo miota brak mu odwagi żeby wybrać .niekoniecznie jak jest źle to kochanka się pojawia to wcale nie jest tak że musi być straszny masakryczny kryzys wystarczy czasem znużenie lub ciekawość .
A kryzys to on może potrafi wywołać na rozkaz w sobie żeby mieć usprawiedliwienie to nic że nieracjonalne w amoku na haju to wystarczy .

Jak on może mieć problemy żeby wybrać małżeństwo od kilku miesięcznej znajomości jak?
Czemu sobie nie wmawia że to ona stoi na przeszkodzie żebysmy byli szczęśliwi tylko że ja stoję na przeszkodzie romansu?
Co powinnam zrobić?
Milczeć, nie odpisywać mu na nic?
Czekać aż zmieknie wróci? I wtedy ustalić warunki.
Co by na Ciebie podzialalo?

I co do kryzysu to prawda.
Z każdej drobnej kłótni on robił z tego taki kryzys że szok.

41

Panterrka napisał/a:

Jak on może mieć problemy żeby wybrać małżeństwo od kilku miesięcznej znajomości jak?

Normalnie. Małżeństwo przestało już dawno być związkiem dożywotnim. Jest to kwestia jego uczciwości i priorytetów. Jest na tyle zaangażowany emocjonalnie w związek z tamtą kobietą, że ma problem z wyborem między Wami dwiema.

Panterrka napisał/a:

Czemu sobie nie wmawia że to ona stoi na przeszkodzie żebysmy byli szczęśliwi tylko że ja stoję na przeszkodzie romansu?

Bo on nie chce być z Tobą, tylko z nią.
Odnosił się do Ciebie wyjątkowo paskudnie, a na końcu wyrzucił Cię z domu. On nie wyobraża sobie teraz szczęścia z Tobą, tylko z nią. A jeśli Ty masz pretensje i domagasz się wyjaśnień, wytłumaczeń - to on tak to właśnie traktuje - że stoisz im na przeszkodzie.

Panterrka napisał/a:

Co powinnam zrobić?

Zapisywać wszystkie dowody, i złożyć wniosek o rozwód z jego wyłącznej winy.

Panterrka napisał/a:

Milczeć, nie odpisywać mu na nic?
Czekać aż zmieknie wróci? I wtedy ustalić warunki.
Co by na Ciebie podzialalo?

On nie wróci jak zmięknie. Wróci wyłącznie wtedy, kiedy mu się z inną nie uda.
Pytanie - jak to możliwe, że chcesz przyjąć go z powrotem?

Panterrka napisał/a:

I co do kryzysu to prawda.
Z każdej drobnej kłótni on robił z tego taki kryzys że szok.

Potrzebne mu były preteksty do kłótni z Tobą. Stąd to wyolbrzymianie. Sam szukał sobie powodów na to, żeby Cię zdradzać i kontynuować romans. Dla niego w głowie to działa tak - Baśka jest naprawdę okropna dla mnie, już drugi raz w tym tygodniu powiedziała mi,  że mam wynieść śmieci. Kaśka jest o wiele lepsza dla mnie, sama lata ze śmieciami.

42

IsaBella ale jednak są małżeństwa które dają radę odbudować związek po zdradzie... Znam takie a było może i gorzej niż u mnie.
Narazie mnie to boli.
Dziękuję że mi to wszystko wytłumaczyłas..
Wszystko się zgadza.
Może w środku mnie jeszcze kocha tylko się zauroczyl..
Przecież tak się zdarza

43

Oczywiście że tak Panterrko. Naturalnie, że są takie małżeństwa i związki.
Tylko różnica polega na tym, że w tamtych związkach - mąż zrywa z kochanką, szczerze prosi o wybaczenie i wspólnie z żoną/ partnerką, podejmuje ogromy wysiłek naprawy i odbudowy ich związku.
Inicjatywa i intencja MUSI wyjść od zdradzającego.

W przypadku, kiedy to np. zdradzona żona biega za zdradzającym mężem i błaga go o powrót - nigdy nie działa. Bardzo często jest tak, że mąż wspólnie z kochanką wyśmiewają się z takiej desperacji, co sprawia, że zdradzona żona czuje się podwójnie upokorzona.

44

Nawet mam dwa przykłady w domu.
1. Mój brat poznał dziewczynę w pracy, znał ją miesiąc i dla niej odwołał swój ślub który miał być za miesiąc. Po miesiącu z nią wrócił do swojej nie doszłej żony. Wcześniej też miał sytuację z inną kobietom. Na ten moment ożenił się i mają dzieci. Więc zmadrzal.
2. Drugi brat.. Już po ślubie, również w pracy poznał kobietę.  Zostawił swoją żone dla koleżanki z pracy, mimo że zona blagala i chciała ratować. I Równiez po miesiącu chciał wrócić do żony, jednak ta go nie przyjęła. Skończyło się rozwodem.
Ale jednak chciał wrócić.

45

Pantrrko postaraj się ochłonąć i zrób wszystko żeby się uspokajać to trudne ale możliwe teraz Ty też się wahasz i miotasz a to chcesz dawać kolejną szansę a to nie poczekaj na ile potrafisz aż emocje trochę zelżeją co może potrwać daj sobie tyle czasu ile Ty chcesz jak chcesz to milcz jak nie chcesz to odpisuj nie ma przepisu idealnego   i jak nie wiesz co zrobić nie rób nic wobec męża, to znowu powtórka z przeszłości znowu się zakochał i zauroczył ma romans i zdradza to nie zbliża do siebie raczej ludzi rzadkie przypadki żeby po tym małżeństwo przetrwało i było szczęśliwe.
Zastanów się czy na niego możesz liczyć czy mu ufasz i wierzysz mówił co innego coś tam robił od września a teraz wyszło na to że wszystko to kłamstwo i zasłony dymne .Zmięknie i wróci ? Znowu z rozsądku i żeby mieć opcję w Tobie bo wie że Ty kochasz to wykorzystywanie po raz kolejny być może do następnego razu .
Niektóre pytania to tylko do niego ja to se mogą na podstawie moich doświadczeń pogdybać jednak nie wszystkie doświadczenia są schematyczne i w przełożeniu 1:1
Co ja bym zrobił ?Na mnie raz podziałała zdrada i to był koniec właściwie choć po tym jeszcze krótko mieliśmy kontakt a i tak okazało się że ona kłamie jak się wydało to ostatecznie odciąłem się Nie żywił bym nadziei i nie oczekiwał że to co mówi i wypisuje do Ciebie jest prawdą choć może on sam stara się siebie samego przekonać że dobrze postępuje .

46

IsaBella77 napisał/a:

Oczywiście że tak Panterrko. Naturalnie, że są takie małżeństwa i związki.
Tylko różnica polega na tym, że w tamtych związkach - mąż zrywa z kochanką, szczerze prosi o wybaczenie i wspólnie z żoną/ partnerką, podejmuje ogromy wysiłek naprawy i odbudowy ich związku.
Inicjatywa i intencja MUSI wyjść od zdradzającego.

W przypadku, kiedy to np. zdradzona żona biega za zdradzającym mężem i błaga go o powrót - nigdy nie działa. Bardzo często jest tak, że mąż wspólnie z kochanką wyśmiewają się z takiej desperacji, co sprawia, że zdradzona żona czuje się podwójnie upokorzona.

Wiec skąd wiesz że mój nie wróci? Nie będzie chciał naprawić?

Ja nie biegam, nie płacze. Nie odpisuje.
Jeśli już to na tematy finansowe, jednym zdaniem. Bez emocji..

Nie pokazuje, że cierpię.

47

paslawek napisał/a:

Pantrrko postaraj się ochłonąć i zrób wszystko żeby się uspokajać to trudne ale możliwe teraz Ty też się wahasz i miotasz a to chcesz dawać kolejną szansę a to nie poczekaj na ile potrafisz aż emocje trochę zelżeją co może potrwać daj sobie tyle czasu ile Ty chcesz jak chcesz to milcz jak nie chcesz to odpisuj nie ma przepisu idealnego   i jak nie wiesz co zrobić nie rób nic wobec męża, to znowu powtórka z przeszłości znowu się zakochał i zauroczył ma romans i zdradza to nie zbliża do siebie raczej ludzi rzadkie przypadki żeby po tym małżeństwo przetrwało i było szczęśliwe.
Zastanów się czy na niego możesz liczyć czy mu ufasz i wierzysz mówił co innego coś tam robił od września a teraz wyszło na to że wszystko to kłamstwo i zasłony dymne .Zmięknie i wróci ? Znowu z rozsądku i żeby mieć opcję w Tobie bo wie że Ty kochasz to wykorzystywanie po raz kolejny być może do następnego razu .
Niektóre pytania to tylko do niego ja to se mogą na podstawie moich doświadczeń pogdybać jednak nie wszystkie doświadczenia są schematyczne i w przełożeniu 1:1
Co ja bym zrobił ?Na mnie raz podziałała zdrada i to był koniec właściwie choć po tym jeszcze krótko mieliśmy kontakt a i tak okazało się że ona kłamie jak się wydało to ostatecznie odciąłem się Nie żywił bym nadziei i nie oczekiwał że to co mówi i wypisuje do Ciebie jest prawdą choć może on sam stara się siebie samego przekonać że dobrze postępuje .

Czyli Ciebie partnerka zdradziła tak? Czules się winny?

48

Panterrka napisał/a:

Nawet mam dwa przykłady w domu.
1. Mój brat poznał dziewczynę w pracy, znał ją miesiąc i dla niej odwołał swój ślub który miał być za miesiąc. Po miesiącu z nią wrócił do swojej nie doszłej żony. Wcześniej też miał sytuację z inną kobietą. Na ten moment ożenił się i mają dzieci. Więc zmadrzal.

Widzisz, ja bym takiego kogoś jak Twój brat przenigdy nie przyjęła z powrotem. A w życiu. Nie ma mowy.
Rozumiem, że można tłumaczyć jakieś jednorazowe wyskoki, które jednak wyrządzają równie ogromne zło, co regularne romanse.
Jednak Twój brat to recydywa w zdradzaniu. Najpierw sytuacja z "inną kobietą", później romans z koleżanką z pracy i odwołanie ślubu.
O ile Twój brat z bratową nie przepracowali gruntownie problemu jego zdrad - z pomocą terapeutyczną, o tyle nie wiem, jak długo będą żyli razem szczęśliwie.

Panterrka napisał/a:

2. Drugi brat.. Już po ślubie, również w pracy poznał kobietę.  Zostawił swoją żone dla koleżanki z pracy, mimo że zona blagala i chciała ratować. I Równiez po miesiącu chciał wrócić do żony, jednak ta go nie przyjęła. Skończyło się rozwodem.
Ale jednak chciał wrócić.

Zuch dziewczyna.
Panterrko, zrozum, że fakt że zdradzacz chce wracać nie świadczy o niczym więcej, jak tylko o tym, że ni udał mu się romans.
Dodatkowo im więcej piszesz o sobie, o swojej sytuacji rodzinnej - tym bardziej zaczynam się zastanawiać, czy przypadkiem nie wyrosłaś w schematach, w których zdrada jest tylko drobnym problemem, który należy zamieść pod dywan natychmiast po tym, jak już się wybłaga niewiernego męża o powrót.
Przytoczyłaś tylko przykłady swoich braci, z których jednak jasno wynika, że zdradzanie było w Twojej rodzinie na porządku dziennym. Może taka matryca odcisnęła się na Tobie na tyle, że uważasz to za normalne, akceptowalne sytuacje?

49 Ostatnio edytowany przez paslawek (2020-01-27 23:38:59)

Panterrka napisał/a:
paslawek napisał/a:

Czyli Ciebie partnerka zdradziła tak? Czules się winny?

To było jeszcze zanim się ożeniłem dość dawno temu i nie nie czułem się głęboko winny,raczej nic nie rozumiałem odruchowo szukałem co może zrobiłem nie tak ale nic znaczącego nie znalazłem to była sytuacja że wszystko było (niby) super (przynajmniej ja to tak widziałem i pamiętam zero kłótni konfliktów ) i nagle w łeb taka wiadomość od kogoś że widział moją z kimś w okolicznościach i pozach nie dowierzałem na początku ale potem sama się przyznała i mnóstwo bzdur ,wybielania się ,racjonalizacji wtedy usłyszałem skrajnie sprzecznych i wzajemnie sobie zaprzeczających,znacznie później okazało się że miałem do czynienia z dość toksyczną osobą jeszcze bardziej niż ja wtedy. Stare dzieje .

50

Panterrko, przecież Ty samą siebie oszukujesz, że ten związek, o ile on w ogóle jeszcze będzie chciał, ma sens - że jeszcze będzie dobrze, będziesz czuła się kochana, szanowana, ważna. Ktoś, komu tak łatwo przychodzi wyrzucanie Cię ze swojego życia, przypuszczalnie nie ma pojęcia co znaczy kochać, z kolei szacunek, którego też tutaj nie ma za grosz, jest jednym z podstawowych fundamentów związku opartego na zdrowych zasadach. 
Nie ma nic gorszego niż człowiek, który nie może się zdecydować czego naprawdę chce. On tak będzie sobie beztrosko mieszał w Twoim życiu, grał na emocjach, bo wie, że może. Zrobi Ci, w zasadzie już przecież robi, taką karuzelę emocjonalną, że dopiero, gdy faktycznie się od niego uwolnisz, zrozumiesz w czym tkwiłaś. Nie wspomnę, że po tym, czego z jego strony doświadczyłaś, w Tobie już zawsze będzie lęk, że zrobi to po raz kolejny.
Naprawdę chcesz takiego życia? Co z Tobą jest nie tak, że się na to godzisz?

51

Panterrko, widać, że piszesz w ogromnych emocjach, co jest naturalne w tej sytuacji. Ale decyzję powinnaś podjąć jak trochę ochloniesz.
Pytalas czy ktoś przeżył podobną historię. Ja przeżyłam z moim wciąż jeszcze mężem, a mamy staż 3 razy taki jak Wy.
Jm kilka razy zafundował mi niezłą hustawke emocjonalną, wchodził w romanse, niby to on chciał wracać i odbudowywać, starał się po to, żeby schemat powtórzyć. Wiem o dwóch zdradach i jednej sytuacji, która być może też zdradą była, a na pewno była kłamstwem dla własnych korzyści. Po drugiej zdradzie nie dostał szansy, podzieliliśmy majątek, złożyłam pozew. To było kilka miesięcy temu i jak sobie teraz na spokojnie o tym myślę, to nie wiem, jak mogłam funkcjonować w takim rollercoasterze z człowiekiem, który sam siebie nie rozumie i nie wie, co w życiu ważne.
Twój mąż możliwe, że będzie chciał wrócić, ale to już Ty musisz ocenić, czy chcesz z nim budować dalsze życie. Tu nie ma prostych rozwiązań

52

Napisał mi dziś ze o mnie słyszał gorsze rzeczy i że on nic nie ma na sumieniu i że to nieważne bo on nie chce ze mną być.
Nie odpisałam nic.
Totalne wyparcie.
Milczę

53

Niepoważny jakiś, ale żeby do takiego stopnia robić z siebie pajaca, to aż dziwne.
Ma od miesiąca romans z inną kobietą i pisze, że nie ma nic na sumieniu. To w sumie aż szkoda się zastanawiać nad jego sumieniem, skoro takie rzeczy dopuszcza.
A to co pisze, że słyszał o Tobie gorsze rzeczy - to typowy mechanizm zrzucania winy na zdradzonego małżonka. Dzięki temu on czuje się lepiej.
To go samego przed sobą usprawiedliwia.

54

Panertka jaka złośliwość?????
Przeczytałam kilka twoich pierwszych wpisów i pomyślałam twarda babka. Ja tak nie umiem... Nie umiała bym nie dzwonic albo nie odpisać po paru smsach.
Źle odczytalas mój komentarz

55

Teraz znowu napisał
"i obejrzysz sobie do końca dekalog, jest darmowy na vod"
Niech mi ktoś wytłumaczy po co to pisze?? Jakby nic się nie stało.
Ja nie opisuje, nie reaguje.
Co to ma być??
Nie odpisywać dalej czy jak się zachowywać?

56

zaczepia Cię, chce żebyś z nim walczyła, pewnie chce Ci udowodnić,że jesteś winna.
Jesteś silna- nie odpisuj, potrafisz to zrobić.

Ja słabeusz już bym pytała o co mu chodzi i wylała potok słów...

57

Ja bym napisała - proszę przestać do mnie wypisywać głupoty, to żenujące.
A potem bym zablokowała.
Może on ma jakąś chorobę psychiczną?

58

IsaBella77 napisał/a:

Ja bym napisała - proszę przestać do mnie wypisywać głupoty, to żenujące.

nie, wręcz przeciwnie, nic niech nie pisze
On wie, ze się denerwuje i wysyłała strzałki, by chwiać jej emocjami. Powinna zablokować jego nr.

59

Oczywiście że lepiej nie odpisywać, bo niby co napiszesz ? on Cię haczy i prowokuje, nie wiem czemu to robi może lubi mieć przyznaną rację, może lubi o sobie dobrze myśleć a może coś z nim nie tak, ludzi dopadają różne dziadostwa, psychiczne też

60

jeśli gość czyta to forum to ma mocny ubaw, a Tobą targają emocje.
Tymi cytatami tylko go utwierdzasz, ze to o niego chodzi

61

Również uważam, że każda, nawet najbardziej lakoniczna informacja zwrotna, to dla niego woda na młyn. Zaś największą 'karą' brak jakiejkolwiek reakcji.

62 Ostatnio edytowany przez paslawek (2020-01-28 16:38:43)

Przecież oboje nie żyją w próżni mają wspólnych znajomych i swoje rodziny to robienie "wariatki"graniem na emocjach i winnej z Panterrki prowokowanie,pisanie dziwnych tekstów, pozornych bzdet,udawanie że nic się nie stało jest też oprócz igraniem z Autorką na użytek po części otoczenia coś jak przygotowanie do jeszcze czegoś innego oczywiście mąż ma ubaw mocno niezdrowy nakręca się żeby poczuć się lepiej co oznacza że dobrze z nim nie jest .
Istnieje też pewna możliwość że facet odleciał i mu srodze odwaliło - akurat to w gruncie rzeczy niewiele wyjaśnia.

Panterrka napisał/a:

Jeśli się taka sytuacja powtórzy, ja nie wrócę (wcale nie było mi tak źle po rozstaniu) i on o tym wie. Co będzie dalej czas pokaże..

Tego się trzymaj masz do wyboru albo się odciąć albo uodpornić na te  niezrozumiałe prowokacje to drugie raczej w stanie kiedy jeszcze go kochasz wydaje się dużo bardziej trudniejsze.
W każdym bądź razie to co robi jm nie ma na celu Twojego dobra.

63

A on nie pisze tego wszystkiego zeby delikatnie wrócić? Piszę że mam obejrzeć film bo chce mnie wkurzyc?
Może tęskni i dlatego szuka kontaktu

64

I nawet jeśli, to na ile? Na tydzień, dwa? Przecież ten człowiek jest tak rozchwiany, że nawet jeśli coś jednego dnia z przekonaniem deklaruje, następnego przestaje to już być aktualne.
Ochłoń, proszę, a przede wszystkim zacznij myśleć racjonalnie.

65

Próbuję być silna, nie odpisywać, nie myśleć.. Ale nie potrafię. Mam dość.

Posty [ 1 do 65 z 159 ]

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zdrada- jak sprawic by wrócił.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024