Ciąża, strach i preejakulat. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Ciąża, strach i preejakulat.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

1 Ostatnio edytowany przez vslwsk (2019-09-01 22:50:37)

Temat: Ciąża, strach i preejakulat.

Cześć dziewczyny, przychodzę dzisiaj z dość absurdalnym pytaniem.
Mianowicie, preejakulat mojego partnera jakimś cudem dostał się na wewnętrzną część mojego uda. Oboje mieliśmy bieliznę. Ja dodatkowo miałam okres, więc na majtkach miałam jeszcze założoną nocną podpaskę, taką grubą, dużą ze skrzydełkami, trochę tego preejakulatu "przesiąknęło" na podpaskę, ale tylko na jej zewnętrzną część, właśnie od wewnętrznej strony uda, prawdopodobnie po prostu jakoś przemieścił się z uda właśnie tam. I teraz mam dwa pytania.
1) Czy jest jakiekolwiek ryzyko zajścia w ciążę w tej sytuacji?
2) Czy gdyby jednak preejakulat przesiąknął w okolice pochwy mniej, lub bardziej, ale wciąż byłby wsiąknięty w podpaskę to byłaby taka opcja?
Może panikuję, ale wolałabym być pewna

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ciąża, strach i preejakulat.

Nie, nie ma możliwości.
Preejakulat to nie kwas przeżerający tkaniny i plastik, a plemniki to nie ninja.

3

vslwsk napisał/a:

Może panikuję, ale wolałabym być pewna

Uważam ze nie ma podstaw do panikowania. Jest mało podobne aby preejakulat dostał się w okolice warg sromowych i pochwy. Przecież miałaś majtki i do tego jeszcze grubą podpaskę. Nie panikuj. Wszystko jest OK. Po drugie nie wiem ile masz lat ale skoro wysuwasz takie obawy , to sądzę jesteś osobą bardzo młodą i bez żadnych doświadczeń. Proponuję abyś dojrzała do tych spraw i nie robiła tego zbyt pochopnie. Takie "zabawy" mogą skończyć się bardzo wielkim zaskoczeniem i niechcianą ciążą.

4

Wbrew pozorom zajść w ciążę nie jest tak łatwo. Nie panikuj.

5

Jesteście pewne, jednak płynu było całkiem sporo mimo to, i teoretycznie chyba mógł "spłynąć" co sądzicie?

6

vslwsk napisał/a:

Jesteście pewne, jednak płynu było całkiem sporo mimo to, i teoretycznie chyba mógł "spłynąć" co sądzicie?

Wiesz ile plemnik przeżyje na skórze tak luzem? big_smile
Nawet jakby Ci spłynął to do pochwy nie wpłynie.

7

vslwsk napisał/a:

Myślę, że skoro masz Internet, to powinnaś poczytać, jak wygląda zapłodnienie. Plemniki to nie mrówki, same do pochwy nie wejdą.

P.S. Zabezpieczajcie się.

8

Polecam taką książkę Anji Rubik "Sexed pl". Tam jest przede wszystkim o seksie i seksualności i bardzo dobrze jest wszystko wytłumaczone. Książka kosztuje od 13 do 20zł, nie więcej, bardzo lekko się ją czyta. Znajdziesz ją na pewno w empiku, bo tam kupiłam ją dla siostrzeńca. Piszę to, bo skoro zadajesz takie pytania na forach, to znaczy, że edukacja seksualna naprawdę Ci się przyda. I to żaden wstyd czegoś nie wiedzieć, wstyd to się nie dowiadywać.

9

Wiem jak wygląda zapłodnienie, ale niemało jest też wpisów o zapłodnieniu nie tylko poprzez penetrację. A preejakulat był NA podpasce w środku, stąd moja panika

10

Nowe metody zajścia w ciąże wymyślacie... Głowa mała od tych bzdur. Stosunek w okresie okołoowulacyjnym mówi Ci to coś?  Nie martw się nie zajdziesz w ciążę. Ale lepiej wstrzymaj się z tym dopóki nie dojrzejesz emocjonalnie.

11 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2019-09-04 19:05:16)

Warto jest zabezpieczać się przed każdym stosunkiem bez względu na okoliczności, zwłaszcza jak dziecko nie wchodzi w grę. Ja osobiście robię to kapturkiem spam. Zawsze przed współżyciem zakładam go, a robię to łącznie z żelem plemnikobójczym to jeszcze zawsze jestem nawilżona.

12

W ciąże nie zajdziesz na pewno. I odpuść sobie uprawianie seksu skoro ani nie jesteś do tego przygotowana, ani na tyle dojrzała emocjonalnie, by to robić.

13 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2019-09-26 14:40:28)

Zabezpieczajcie się, istnieje tak wiele rówżnych metod że z pewnością coś dla siebie znajdziecie, i troszkę poczytajcie na temat ludzkiej płodności. Ja osobiście mogę polecić kapturek typu diafragma spam, sama go stosuje bo prezerwatyw nie mogę, u mnie się sprawdza!

14

Nie spotkałam się nigdy z żadną wiarygodna historia o zapłodnieniu bez stosunku. Z żadną. Tylko jakieś mało przekonujące opowieści dziwnej treści w necie

15

nie ma szans na ciążę w takiej sytuacji, jeśli bardzo się boisz że zajziesz a prezerwatywa nie jest dla ciebie to pomyśl nad inna anty, ja moge polecic ci diafragme ginekologiczną i oprócz ochrony przed ciążą dostaniesz również mechaniczną barierę przed infekcjami

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Ciąża, strach i preejakulat.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024