Krytyczna Dycyzcja? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Krytyczna Dycyzcja?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 37 ]

Temat: Krytyczna Dycyzcja?

Jestem z Kobietą w stałym związku od 3 tygodni wcześniej byliśmy ze sobą 15 miesięcy i spałem z nią wspólnie planujemy ślub i przyszłość ale od 3 tygodni oficjalnie a zauważyłem że całkiem przypadkiem że ma konto na portalu randkowym i poprosiła mojego znajomego o zdjęcie dzisiaj (ona nie wie że to mój znajomy  i od niego to wiem że pisała do niego) co a takiej sytuacji mam zrobić dziś rozmawialiśmy kilka godzin o przyszłości a ona za moimi plecami chce się umawiać na spotkania...co w takiej sytuacji powinienem zrobić ?

myślę żeby dać jej szansę a)kazać skasować ten profil i porozmawiać że jeśli sytuacja się nie zmieni to koniec z nami i kazać jej zmienić status na fejsie na w związku i jeśli się nie zgodzi to ją pożegnać?

chce jej dać szanse dlaczego? bo ja też jej kiedyś nie powiedziałem że mam inną pracę niż o tej co wiedziała...więc ją okłamałem nie zmienia faktu?co radzicie?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez 12miecio12 (2019-08-27 18:33:30)

Odp: Krytyczna Dycyzcja?

jak planujesz bycie z kims na lata, to kwestia czy ona szuka na boku innego jest kluczowa, chyba zdajesz sobie sprawe ze nikt nie otwiera konta na portalu randkowym aby sobie na fotki popatrzec. moim zdaniem postaw sprawe jasno I bardzo konkretnie, bez niedomowien I lawirowania, powiedz ze wiesz od swojego kolegi ze ona chce go wyrwac, ze ona chce jego fotek I w wzwiazku ty jak na gentelmena przystalo, nie bedziesz jej stawal na drodze do jej szczescia, zycz powodzenia, jak bedzie walczyla o was, jak bedzie sie starala mozesz ewentualnie byc z nia dalej, ale musisz podkreslic ze na twoje zaufanie do niej musi zapracowac, bo bedzie stale obserwowana

3

Bruno, ile masz lat?
Status na fejsie nie jest wyznacznikiem związku.
I co to znaczy, że byliście razem, jesteście razem? Rozstaliście się wcześniej po tych 15 miesiącach?
Bo jak rozstaliście się, zeszliście się i ona ma konto na portalu to nie widzę tutaj powodów do planowania ślubu.

4

nie rozstaliśmy się byliśmy 15 miesiecy razem ale nie oficjalnie parą ,para dopiero od 3 tyg,nigdy sie nie rozstawaliśmy ale ona ma styl kokieterki i fliraciary sama mówiła mi to...

5

bracie, kokietowanie, I flirtowanie owszem przystoi wolnej panience, bez zobowiazan, ale dla kobiety w zwiazku jest szukaniem przygody z innym, po za tym sam piszesz otwiera profil na portal randkowym, chce fotek od innego faceta, I ty na prawde nazywasz to kokietowaniem I flirtowaniem?
o ile jasno nie wyznaczysz teraz na samym poczatku granic co wolno wam w zwiazku a co jest dla ciebie powodem do rozejscia to bedziesz mial tylko gorzej, bo skoro zezwalasz na portal randkowy, na nagybywanie innego faceta o fotki, to ona jest gotowa na o wiele bardziej ekstremalne jazdy.
dla mnie ona absolutnie nie jest materialem na partnerke, ale o ile oboje faktycznie sie kochacie, a ty wyznaczysz jej granice I o ILE ONA TYCH GRANIC USZANUJE to mozesz probowac, ale miej oczy otwarte bo to odbezpieczony granat

6

Bruno36 napisał/a:

nie rozstaliśmy się byliśmy 15 miesiecy razem ale nie oficjalnie parą ,para dopiero od 3 tyg,nigdy sie nie rozstawaliśmy ale ona ma styl kokieterki i fliraciary sama mówiła mi to...

oficjalnie parą czyli co? na fb ustawiliście status, ze w związku?
Czy, że się oświadczyłeś?
Boże, nigdy nie myślałam, że doczekam takich czasów, że status na jakimś durnym portalu bedzie wyznacznikiem czegokolwiek.
Pytanie z czystej ciekawości, bo ogólnie, na Twoim miejscu, z Twoją sytuacją tj: brak dzieci, wspólnego kredytu, wspólnego mieszkania itp, zerwałabym.

7

nic nie mamy żadnych zobowiązań...i nie chodzi o status na fejsie, chodzi o to żeby pozbyć się jej piesków jeśli ma...taki widzi mi się...z tym statusem na fejsie...

8

Jeśli ktoś miałby si pozbyć "jej piesków" to ona sama, a nie Ty.
To po pierwsze.
Jednak po drugie - ona sama zabiega o kontakt z innymi mężczyznami i flirtuje z nimi.
Czyli to nie jest tak, że jacyś tam mężczyźni uganiają się za nią, raczej odwrotnie.

9

Najpierw dla pewności zdobądż jakiś inny dowód niż słowo znajomego, bo to słowo przeciwko słowu.I nie wiesz jakie tamten ma intencje. Pokazał Ci dowody czy tak sobie gadał?
A jak to prawda to ciągnąć to bez sensu chyba dla dobra was obojga.

10 Ostatnio edytowany przez 12miecio12 (2019-08-27 20:24:58)

tak dowody to kluczowe do rozmowy, screen z konta, czy wiadomosc do niego o to zdjecie, jak masz takie to wtedy pokazuj I od razu powiedz dowidzenia, ty sie wypisujesz, szanse owszem ale ona zmienia sie o 100% jesli chodzi o to ,,flirtowanie"
rozejrzyj sie, zobaczysz dwa rodzaje kobiet - kobiety-partnerki, co to jest przy tobie na dobre I na zle I tylko przy tobie
drugi rodzaj kobiety-kotki - ten mnie miau, tamten mnie miau, a tamten za tydzien - taka Marta Kaczynska
masz postawic granice, bo inaczej masz bracie rogi po sam sufit

11

Nic jej nie mów , a znajomy niech dalej pociągnie temat . Zobaczysz czarno na białym jakie są jej intencje względem Ciebie jak i innych facetów . Jak wejdzie z tym gościem w poważniejszy flirt to tym bardziej nie warto się skupiać na przyszłości z tą dziewczyną. Cały czas chcesz być jej cerberem ? Jak macie poważniejsze plany na przyszłość to nie powinien pojawić się żaden portal randkowy czy też inny facet . W sumie po tym co już teraz wiesz to powinien być koniec planowania z nią przyszłości . Szuka innego faceta kochając Ciebie? Tylko upewnił bym się jak daleko w to wejdzie z tym kolesiem i puścił wolno.

12

Morfeusz1 napisał/a:

Nic jej nie mów , a znajomy niech dalej pociągnie temat . Zobaczysz czarno na białym jakie są jej intencje względem Ciebie jak i innych facetów . Jak wejdzie z tym gościem w poważniejszy flirt to tym bardziej nie warto się skupiać na przyszłości z tą dziewczyną. Cały czas chcesz być jej cerberem ? Jak macie poważniejsze plany na przyszłość to nie powinien pojawić się żaden portal randkowy czy też inny facet . W sumie po tym co już teraz wiesz to powinien być koniec planowania z nią przyszłości . Szuka innego faceta kochając Ciebie? Tylko upewnił bym się jak daleko w to wejdzie z tym kolesiem i puścił wolno.

Koleś może też ściemniać- dowody.

13

Autorze a chcesz później całe życie zastanawiać się czy ona na innym z portali nie ma konta, czy kogoś nie kokietuje w pracy? Wyobrażasz sobie tak życie?

14

Ela210 napisał/a:
Morfeusz1 napisał/a:

Koleś może też ściemniać- dowody.

Tak oczywiście masz rację Elu , dowody , jeśli to dobry znajomy i tak o niego się martwi to w sumie nie powinien robić problemów z pokazaniem wymiany zdjęć czy wiadomości .

15

Informacja jest pewna bo kolega mi pokazał screen shoty na tym portalu i mam je wydrukowane  treść tej wiadomości brzmi on:jestem teraz 2 tygodnie na urlopie może jakaś wspólna kawa?

a ona mu odpisała:

może najpierw jakieś zdjęcie wyślesz ? email: i podała swój email.

czy to nie jest wystarczający dowód na to że chciała się spotkać jeśli by jej zdjęcie jego podeszło?

16

namow znajomego na takie akcje - wysyla jej jakies fotki, umawia sie z nia na te kawe I przychodzicie na nia obaj I wtedy zapytaj do czego jej zwiazek z toba?

17

12miecio12 napisał/a:

namow znajomego na takie akcje - wysyla jej jakies fotki, umawia sie z nia na te kawe I przychodzicie na nia obaj I wtedy zapytaj do czego jej zwiazek z toba?

taka akcja moze wstrzasnie te panne, bo na moje oko ona ma mocno pstro w glowie

18

L

Bruno36 napisał/a:

Informacja jest pewna bo kolega mi pokazał screen shoty na tym portalu i mam je wydrukowane  treść tej wiadomości brzmi on:jestem teraz 2 tygodnie na urlopie może jakaś wspólna kawa?

a ona mu odpisała:

może najpierw jakieś zdjęcie wyślesz ? email: i podała swój email.

czy to nie jest wystarczający dowód na to że chciała się spotkać jeśli by jej zdjęcie jego podeszło?

Mogła mieć to konto na portalu jeszcze przed poznaniem Ciebie , i czy nie było tak , że ten koleś ją pierwszy zagadał? Dziwne aby ona do niego pisała jak on nawet nie ma zdjęcia tam wstawionego .Możesz albo się upewnić jak daleko w to wejdzie jeśli nawet ten znajomy ma jakieś nie szczere zamiary albo na spokojnie i szczerze z nią to przegadać . Możesz prawdy nie dowiedzieć się niestety . Dla mnie dziwne jest mieć konto na portalu randkowym a być niby w szczęśliwym związku .

19

pytałem ją kiedyś zanim oficjalnie byliśmy razem czy ma konto to powiedziała że nie ma,niestety dzisiaj nie będzie miała miłego dnia...albo w lewo albo w prawo innej drogi nie ma...postawie jasno sprawę zawsze byłem facetem z jajami więc dzisiaj się wszystko wyjaśni.

20

Bruno36 napisał/a:

pytałem ją kiedyś zanim oficjalnie byliśmy razem czy ma konto to powiedziała że nie ma,niestety dzisiaj nie będzie miała miłego dnia...albo w lewo albo w prawo innej drogi nie ma...postawie jasno sprawę zawsze byłem facetem z jajami więc dzisiaj się wszystko wyjaśni.

Ciekawe dlaczego okłamała Cię w kwestii konta , kim naprawdę dla niej byłeś czy kimś ważnym w jej życiu czy poczekalnią dopóki nie znajdzie kogoś bardziej interesującego. Nawet jak postawisz ją pod ścianą to pytanie co osiągniesz , bo może w strachu przed rozwaleniem związku zlikwidować konto i stać się bardziej transparętna w stosunku do Ciebie tylko czy to będzie naprawdę miłość a nie wyrachowanie z jej strony . Może do Ciebie niestety wracać to pytanie na ile jest szczera . To czy jej naprawdę zależy na Tobie powinieneś czuć , zależy jak byliście z sobą naprawdę blisko .Trzymaj się

21

co racja co racja, do dzisiaj juz orientujesz sie ze jest wielu kolesi co dziurze w desce po seku nie przepusci, a teraz dowiadujesz sie ze sa dziewuchy co kolkowi w plocie nie przepusci, bo niestety ale ona na taka wyglada
moze okazac sie ze jestes dla niej planem b, wiesz z braku laku, ale ona caly czas aktywnie szuka

22

nie masz chyba z nia kredytu, czy dzieci, dlatego prosciej sprawy postawic na ostrzu norza, albo macie na siebie monopol, albo zegnaj

23

Bruno36 napisał/a:

I jakie wyniki w wyjasnianiu? cokolwiek postanowione?

24

Tak,usunęła konto od razu ,przeprosiła dostała twarde warunki i wie o tym że jak zmoczy dupe to drugiej szansy nie będzie, oprócz tego wie że będzie obserwowana.Myślę że zrozumiała...czas pokaże co dalej

25

tak trzymaj, bo albo macie siebie na 100%, albo szkoda czasu na krecenie na prawo I lewo, a kontrola to podstawa zaufania wink

26

No a nie ważniejsze pytanie jest takie, czy widzi Cię jako tego mężczyznę z którym chce być? Czy to ślub z miłości czy z braku lepszej opcji?
Tak ją będziesz kontrolował cały czas?
Jak kocha- nie musisz
Jak nie- nie upilnujesz.
Zastanów się czy warto..

27

Poprzez swoje akcje, pokazales ze jestes zdecydowanym facetem, niestety nikt nie jest w stanie przewidziec czy ona wyciagnie nauczke z tej lekcji, czy jej likwidowanie konta to gra bo jest przycisnieta do muru, dlatego powtarzam - kontrola to podstawa zaufania w twoim wypadku

28

12miecio12 napisał/a:

Poprzez swoje akcje, pokazales ze jestes zdecydowanym facetem, niestety nikt nie jest w stanie przewidziec czy ona wyciagnie nauczke z tej lekcji, czy jej likwidowanie konta to gra bo jest przycisnieta do muru, dlatego powtarzam - kontrola to podstawa zaufania w twoim wypadku

jak już się kontroluje to nie ma mowy o zaufaniu, co najwyżej o zapewnieniu sobie spokoju

29

maku2 napisał/a:
12miecio12 napisał/a:

jak już się kontroluje to nie ma mowy o zaufaniu, co najwyżej o zapewnieniu sobie spokoju

to prawda, ale ta panna jest dosc wysokiego ryzyka I bez kontroli, przynajmniej na tym etapie sie nie obedzie

30

12miecio12 napisał/a:
maku2 napisał/a:
12miecio12 napisał/a:

to prawda, ale ta panna jest dosc wysokiego ryzyka I bez kontroli, przynajmniej na tym etapie sie nie obedzie

owszem ale mi chodzi o to że jak nie ma zaufania to może ono już nie wrócić a wieloletnia kontrola jest nie możliwa a wręcz szkodliwa dla kontrolera
ale czy warto niech decyduje autor

31

maku2 napisał/a:
12miecio12 napisał/a:
maku2 napisał/a:

owszem ale mi chodzi o to że jak nie ma zaufania to może ono już nie wrócić a wieloletnia kontrola jest nie możliwa a wręcz szkodliwa dla kontrolera

nie wiem czy nawet ona wie co w jej glowie siedzi, to tykajaca bomba, albo sie po tej wpadce ogarnie I skupi na partnerze, albo jest taka pewna swojego sprytu ze dalej bedzie polowanko za plecami

32

12miecio12 napisał/a:
maku2 napisał/a:
12miecio12 napisał/a:

nie wiem czy nawet ona wie co w jej glowie siedzi, to tykajaca bomba, albo sie po tej wpadce ogarnie I skupi na partnerze, albo jest taka pewna swojego sprytu ze dalej bedzie polowanko za plecami

tylko autor już strzelił sobie w stopę informując ją o kontroli

33

maku2 napisał/a:
12miecio12 napisał/a:
maku2 napisał/a:

tylko autor już strzelił sobie w stopę informując ją o kontroli

ja wiem czy ,,strzelil sobie w stope", moim zdaniem autor pokazuje ze jest w stanie wysledzic ze ona kombinuje za jego plecami, I dal jej ultimatum, teraz jej ruch, albo jej zalerzy na tym chlopaku, albo dalej bedzie kombinowac za jego plecami

34

zostaw ją bo nie jesteś dla niej najważniejszy....

35

post przeniesiony

Bruno36 napisał/a:

A mianowicie sytuacja przedstawia się tak ,byłem 2 tygodnie temu z moją kobietą na kręglach i z jej siostrą mają po 28 lat i przy barze zagadywał do nich barman ale sprzedał drinki i graliśmy było fajnie, za tydzień one były już same bo ja nie mogłem iść i po czym okazało się że ten jakże barman uczył je podliczania i takie tam rzeczy z kręgli o czym mi powiedziała moją kobieta ale po 4 dniach zauważyłem że ma tego barmana w znajomych bo niby siostra miała namiar bo zapisał jej na wydruku namiary i wysłał mojej kobiecie zaproszenie na fejsie...on przyjęła a on zaczał już jej lajkować serduszkami...powiedzcie szczerze bo zrobiłem z tego awanturę bo jak można przyjąc zaproszenie od obcego i jeszcze nie chcieć go usunąć czy dobrze zrobiłęm uważam że miałem prawo sie w.....rzyć bo nie jest to żaden ich przyjaciel a barman którego znały 2 godz???
(dodam że nie jestem jakimś zazdrosnych skurczybykiem ma wielu znajomych i jeździ sama na narty ze znajomymi i w góry nie mam z tym problemu w ogole)

36

nie robię afery o to że dodała do znajomych tylko o to że nie powiedziała mi że barman chce nawiązać kontakt a widziałem jak je podrywał ale śmiałem się z tego bo to nic wielkiego ale zatajenie tego że pisał to chyba już coś znaczy?

37

Bruno36 napisał/a:

nie robię afery o to że dodała do znajomych tylko o to że nie powiedziała mi że barman chce nawiązać kontakt a widziałem jak je podrywał ale śmiałem się z tego bo to nic wielkiego ale zatajenie tego że pisał to chyba już coś znaczy?

Przecież pisałeś że Twoja kobieta lubi flirtować czyli Wasz związek jest wyższego ryzyka - 1.ona flirtuje(chociaż do niczego "gorszego" nie doszło) Ty się wkurwia... 2. ona flirtuje z wynikiem - zdrada. Jedno i drugie może zakończyć Wasz związek.

Bruno36 napisał/a:

powiedzcie szczerze bo zrobiłem z tego awanturę bo jak można przyjąc zaproszenie od obcego i jeszcze nie chcieć go usunąć czy dobrze zrobiłęm uważam że miałem prawo sie w.....rzyć bo nie jest to żaden ich przyjaciel a barman którego znały 2 godz???

Widzisz na to można różnie spojrzeć:
-barman jest obcy ale ... dla Ciebie
-nie chce go usunąć na zasadzie nie będziesz mi mówił co mam robić
-ma gdzieś Twoje uczucia lub zaczyna mieć
-ona chce chodzić tam na kręgle i nie chce żeby barman - pewnie już są po imieniu -miał pretensje że go usunęła a to oznacza że bardziej liczy się z nim niż z Tobą

Bruno36 napisał/a:

zauważyłem że ma tego barmana w znajomych bo niby siostra miała namiar bo zapisał jej na wydruku namiary i wysłał mojej kobiecie zaproszenie na fejsie

Słabe tłumaczenie - winna siostra - to że siostra chce być może wejść na jakiś wyższy szczebel znajomości nie oznacza że ona musi. Jak masz możliwość to sprawdź siostrę dziewczyny czy ma barmana w znajomych.

Bruno36 napisał/a:

(dodam że nie jestem jakimś zazdrosnych skurczybykiem ma wielu znajomych i jeździ sama na narty ze znajomymi i w góry nie mam z tym problemu w ogole)

Tu nie chodzi o zazdrość(chyba) ale o komunikację - coś Ci sie nie podoba to trzeba to powiedzieć żeby wszyscy wiedzieli co jest grane.

Posty [ 37 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Krytyczna Dycyzcja?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024