Milczenie ze strony faceta - odpuścić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Milczenie ze strony faceta - odpuścić?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1 Ostatnio edytowany przez An_ness (2019-08-28 12:02:58)

Temat: Milczenie ze strony faceta - odpuścić?

Hej,

Mój problem może wydać się Wam głupi, jednak przez moje skromne dotychczasowe doświadczenia nie wiem jak zachować się w obecnej sytuacji.
Poznaliśmy się ponad dwa miesiące temu. Kontakt między nami był różny. Na początku codziennie rozmawialiśmy, z czasem ten kontakt był słabszy, czasami na odpowiedź z jego strony czekałam parę dni (gdzie nie ja pierwsza rozpoczęłam rozmowę). Spotkania coraz rzadziej, jednak zawsze o sobie przypominał i odzywał się (wspominał, że ma dużo obowiązków). Przed jego urlopem jeszcze się spotkaliśmy. Później przed jego wyjazdem zagadałam do niego jeszcze parę razy, jednak odpowiedzi z jego strony były wymijające. Wyjechał na urlop, skąd nie pisał do mnie, ja też nie zawracałam mu głowy. Wrócił i cały czas cisza z jego strony. Od dwóch tygodni nie odzywa się. Walczę ze sobą żeby do niego napisać, jednak koleżanki odradzają. Naiwne myślę, że może czeka, aż pierwsza się do niego odezwę. Dodatkowo mam kilka jego rzeczy, które pożyczyłam i nie wiem, czy skontaktować się z nim w sprawie ich oddania, czy olać i czekać aż sam się przypomni? Nie chce wyjść na desperatke jeżeli rzeczywiście ma mnie w dupie, powoli pogodziłam się, że po prostu mnie olał.
Olać go już teraz i czekać aż sam się skontaktuje, czy odezwać się, zobaczyć jak zareaguje, oddać rzeczy i wtedy w razie czego zapomnieć o nim?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Milczenie ze strony faceta - odpuścić?

Z reguły za takim nie odzywaniem się, kryje się inna kobieta. Szkoda Twojego czasu.

3

Napisz, że chcesz mu oddać jego rzeczy. Oddaj je, po czym zapomnij o nim. Szkoda czasu.

4

Napisz. Nic nie ryzykujesz. Ale nadziei sobie nie rób.

5 Ostatnio edytowany przez An_ness (2019-08-28 18:19:22)

Dziękuję za odpowiedzi.
Przeczuwałam, że musiał się znudzić albo pojawiła się inna kobieta. Trochę to boli, bo to pierwszy facet, przed którym otworzyłam się, po ciężkim rozstaniu. Mam nauczkę na przyszłość, żeby za szybko nie ufać.
Zostaje mi tylko skontaktować się, oddać rzeczy i zapomnieć (bardzo go polubiłam...). Mam nadzieję, że szybko wymaże go z pamięci, bo tak jak wspomnieliście, szkoda mojego czasu.

PS. Czy długo się wychodzi z silnego zauroczenia/zakochania? Po siedmioletnim nieudanym związku zbierałam się rok. Ledwo co zamknęłam za sobą jedne drzwi, ktoś zatrzaskuje mi kolejne przed nosem...

6

An_ness napisał/a:

PS. Czy długo się wychodzi z silnego zauroczenia/zakochania? Po siedmioletnim nieudanym związku zbierałam się rok. Ledwo co zamknęłam za sobą jedne drzwi, ktoś zatrzaskuje mi kolejne przed nosem...

Nie ma reguł. Każdy człowiek jest inny, każde zakochanie/zauroczenie również.

7 Ostatnio edytowany przez Luxie (2019-08-28 20:02:52)

Nie wiem, co to za rzeczy, lecz ja bym się nawet i w tej sprawie nie kontaktowała. On wie, że te rzeczy są u Ciebie, a jeśli się  nie upomina o nie, to znaczy że mu na nich nie zależy.
Podpinam się pod stwierdzenie, że za takim milczeniem kryje się zazwyczaj inna kobieta. Niewykluczone, że odezwie się pierwszy, jeśli z tą kobietą mu nie wyjdzie. Wtedy zorientujesz się szybko i będziesz miała okazję zaproponować wyłącznie oddanie pożyczonych rzeczy.

8

Luxie napisał/a:

Nie wiem, co to za rzeczy, lecz ja bym się nawet i w tej sprawie nie kontaktowała. On wie, że te rzeczy są u Ciebie, a jeśli się  nie upomina o nie, to znaczy że mu na nich nie zależy.

Tak i nie. Tzn definitywnie pewnie mu na nich specjalnie nie zależy, ABLO odezwie się, żeby je odebrać za jakiś czas. Moim zdaniem autorka powinna mu je oddać, bo tak to cały czas z tyłu głowy będzie, że ma jego rzeczy, powinna oddać - ot, pretekst żeby się skontaktować. A tak to odda i będzie mieć z głowy, nie będzie głupiego pretekstu do odezwania się do faceta, który raczej nie jest zainteresowany stałym związkiem.

9 Ostatnio edytowany przez An_ness (2019-08-29 09:56:52)

Lisa28 napisał/a:
Luxie napisał/a:

Tak i nie. Tzn definitywnie pewnie mu na nich specjalnie nie zależy, ABLO odezwie się, żeby je odebrać za jakiś czas. Moim zdaniem autorka powinna mu je oddać, bo tak to cały czas z tyłu głowy będzie, że ma jego rzeczy, powinna oddać - ot, pretekst żeby się skontaktować. A tak to odda i będzie mieć z głowy, nie będzie głupiego pretekstu do odezwania się do faceta, który raczej nie jest zainteresowany stałym związkiem.

Napisałam, nie będę bawić się w żadne gierki. Pożyczyłam, to i oddam. Co z oczu, to z serca. Poza tym, stwierdziłam że mało obchodzi mnie, co myśli o mnie facet, który i tak ma na mnie wylane. Jesteśmy dorośli, jeżeli on nie ma odwagi odpisać, żeby odebrać swoje rzeczy, to świadczy tylko o nim. Chyba że rzeczywiście tak mało mu na nich zależy (w co wątpię).

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Milczenie ze strony faceta - odpuścić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024