Usunięty woreczek żółciowy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Usunięty woreczek żółciowy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Usunięty woreczek żółciowy

Witam, może ktoś z was miał usunięty woreczek żółciowy i może się wypowie, ja miałam miesiąc temu i czuję się super, po woli zaczynam jeść normalnie i na szczęście jest wszystko ok i mam ochotę na piwo, i moje pytanie po jakim czasie piliscie alko, wiadomo to sprawa indywidualna, każdy organizm jest inny, miałam normalną operację, dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Usunięty woreczek żółciowy

jak nie ma woreczka żółciowego to bardziej obciążona jest wątroba a ona zawsze źle znosi alkohol .Radzę więc wstrzymać sie z piciem jak najdłużej
pozdrawiam Iwona

3

Odp: Usunięty woreczek żółciowy
mariola233 napisał/a:

(...) i moje pytanie po jakim czasie piliscie alko, wiadomo to sprawa indywidualna, każdy organizm jest inny, miałam normalną operację, dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie

Uwierz, że to nie jest Twój największy problem.

Twoja dieta powinna być lekkostrawna, co ma na celu z jednej strony oszczędzanie miąższu wątroby, a z drugiej ułatwianie jej podstawowych funkcji fizjologicznych. To dlatego powinnaś uważać, aby nie obciążać komórek wątroby i nie zwiększać zapotrzebowania na żółć, przy zapewnieniu w pokarmach dostatecznej ilości makroskładników. Skoro więc pytasz o alkohol, to najlepiej byłoby zupełnie z niego zrezygnować.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Usunięty woreczek żółciowy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024