"Nikt nie chce kobiet po 30" - bzdura - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » "Nikt nie chce kobiet po 30" - bzdura

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: "Nikt nie chce kobiet po 30" - bzdura

Witam,
Kobietą nie jestem ale mam nadzieję nikt nie rzuci się na mnie z pięściami z tego powodu.
Kilka ostatnich lat poznawałem różne kobiety, starałem się zrozumieć, gdzie leży dla mnie złoty środek. Z tym stwierdziłem że chcę poznać kobietę, nie z czysta kartą, a która już przeszła wypróbowanie i się nauczyła życiu z partnerem. Chodzi mi głównie o a) dojrzałości umysłowej, czego obecnie często brakuje, niezależnie od płci i wieku, i b) wykonaniu roboty nad sobą gdyż „zajętoholizm” uważam brakiem adaptacji do życia z kolejnym partnerem.
Jestem pragmatycznym, naturalnie śmiałym mężczyzną 33 lat, z dawką empatii, wciąż odkrywającym nowe możliwości, ale naiwne porady ‘poznać kobietę można nawet w poczekalni do dentysty’ szybko rozbijają się o rzeczywistość, ewentualnie jak wszystkie stereotypy. Bądźmy szczerzy, jak często bywacie u dentysty i spotykacie tam fajnych facetów? No i oczekiwanie zabiegu jeszcze nigdy nie sprzyjało wyluzowanej rozmowie smile
Gdy zrozumiałem czego chcę, nie wiem gdzie mogę taką znaleźć. Właśnie o to chodzi że może lepiej zapytać samych kobiet smile
Więc czy możecie zdradzić gdzie zazwyczaj spędzają czas doświadczone koleżanki co szukają zgody w związku?  smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: "Nikt nie chce kobiet po 30" - bzdura

Nie zaskoczę Cię-można poznać wszędzie:) Nawet u dentysty. Oczekiwanie na zabieg miałby być niesprzyjającą okolicznością?:) Nie dla mnie:)) Potrafię poznać wszędzie bo taki już mam dar, że nie boję się zagadać.

3

Jako kobieta po 30 powiem, że nie wiem gdzie poznać faceta. Podobno można nawet w autobusie, ale mi się nie zdarzyło. Może to droga dla bardziej otwartych osób.

Próbowałam portale randkowe, szybkie randki. Jestem zniechęcona.

4

Ja to bym nawet kobietą po 40 tce nie pogardzil. W sumie mam juz taka jedną w domu i dla swietego spokoju przy jednej pozostane, ale gdyby co ...to 40 tki bym nie odzucił.

5

Cobytu napisał/a:

Jako kobieta po 30 powiem, że nie wiem gdzie poznać faceta. Podobno można nawet w autobusie, ale mi się nie zdarzyło. Może to droga dla bardziej otwartych osób.

Cobytu napisał/a:

Podrywałem kobiet wszędzie gdzię się dawało - jednak wyniki były zaskakująco różne. Komunikacja miejska na prawdę jedno z najteudniejszych miejsc. Wbrew pozorom mega trudnym też jest supermarket - naturalnych powodów do rozmowy zero. Facet co pyta "czy ten schab dobry" najwidoczniej wciąż mieszka z matką albo nie umie czytac etykiety, czym naturalnie wywołuje podejrzenia niezaleznie chodzi mu o schab czy randkę. Warto czasem postawić siebie na miejsce kobiety/mezczyzny i trzeźwo zapytać czy było by wygodnie poznać sie. Uwierz próbowałem wszędzie, nawet w saunie. Więc nie polecam żadne z tych ogólnych miejsc o których zachłannie piszą autorzy artykułów damskich/męskich wydań. Często te porady spisywane z amerykanów. Zawsze warto mieć własne miejsca łowów. Dla mnie najwygodniej w pracy i Tinderze ale zakładając wątek pisalem że tym razem szukam kogoś z konkretnym życiorysem przez co chciałbym wiedzieć gdzie najczęściej bywają takie kobiety.

Stosownie twojego zapytania, są miejsca w których procent przystojnych facetów zawsze wysoki i w których wygodnie obu stronom sie poznac. Na przykład gry drużynowe - siatkowka, koszykowka, na dodatek tam od razu masz podgląd do charakteru i jak facet się zachowuje wsrod innych ludzi. Drugim miejscem polecam koncerty, ale nie Podsiadlo, a jakies hmmmm... hardkorowej - metal, dnb, rap. Tam 90 procent mężczyźni, tuz masz bar i luźne kimaty do rozmowy. Oczywiście tu najwazniejszy nie gatunek, a przewaga mężczyzn śród widzów

6

Jestem po 30 i też nie wiem gdzie kogoś poznać ale ja gustuje w młodszych więc trudno się wypowiedzieć xD
Masz jakieś hobby? Pokreć się tam gdzie możesz znaleźć kogoś z pasją podobna do twojej wink a jak już pytasz w sklepie o schab to spróbuj: myślisz że ten schab nadaje się na romantyczną kolację? Zjesz ze mną jak go dla ciebie przyrządzę? wink

7 Ostatnio edytowany przez jjbp (2019-08-05 14:24:16)

Najprostszym sposobem wydaje się wspólne hobby i wspólnie znajomi smile zapisz się na jakiś kurs, do klubu/kółka, chodź w miejsca gdzie zajmujesz się tym co lubisz i może miłośnik podobnych rzeczy sam się napatoczy. Co do znajomych to bez wątpienia bycie aktywnym towarzysko (czy to wychodzenie na miasto, czy na jakąś parapetówkę, czy to zwyczajnie gdzieś ze znajomymi) podnosi Twoje szansę na poznanie kogoś. Oczywiscie zależy jaka to aktywność towarzyska - raczej myślę o wyjściu na imprezę do znajomych lub z koleżankami singielkami aniżeli na baby shower.
Natomiast najlepszym sposobem na poznanie kogoś niezależnie od wieku jest zajęcie się sobą - jak masz parcie na faceta to faceta nie będzie. Jak żyjesz swoim życiem to w końcu się znajdzie.

8

Jestem osobą aktywną. Co prawda większość moich zajęć jest typowo damska, ale jest też trochę 'neutralnych'. Wychodzę z koleżankami, jezdze na rowerze, chodzę do kina czy teatru.
Na pewno moim problemem jest rozmowa z nowymi ludźmi. Jestem introwertykiem. Pierwsze wrażenie robię słabe. Potem jest już tylko lepiej

9

Widzę,że narobiłam bałaganu. A w dodatku opublikowała się tylko część odpowiedzi. Przepraszam, ale forum wyrzuca mi błędy.

Oto brakującą cześć:

Posiadam tindera. Mam matche, rozmawiam, ale jakoś nie wychodzi to poza aplikacje.
Jestem trochę zniechęcona, bo na prawdę część rozmów jest fajna, zabawna i się urywa. Tak jakby druga strona przyszła zabić wolny czas. Rozmowy trwały nawet po kilka godzin, a na koniec nie ma nawet cześć. Przez to nie chce mi się już angazowac.

10

Choć do 30stki brakuje mi jeszcze 3 lata, zaczynam się dopisywać do tego przedziału wiekowego. Interesującym jest, to autorze posta, że brak w Tobie lęku, przed kobietą z doświadczeniem życiowym. Tak jak Ty, chciałbyś wiedzieć gdzie poznać taką kobietę, ja chciałabym wiedzieć, gdzie poznać sensownego mężczyznę.
Z doświadczenia - miałam aplikację, odniosłam wrażenie, że tam szuka się tylko przygód. Bary i podobne lokalizacje - może i znajdzie się ktoś, ale nie w tym przedziale wiekowym. Wyjazdy, przypadkowe spotkania na ulicy, albo i w markecie może i tak, jeśli facet miałby odwagę zagadać, bo ja niestety bym nie miała. Choć i przy takim poznaniu, często zapala się lampka, z hasłem "on ma na myśli tylko jedno". Także odpowiedzi na pytanie, szukam razem z Tobą, więc gdzie Was poznać faceci?

11

Wenesday napisał/a:

Choć do 30stki brakuje mi jeszcze 3 lata, zaczynam się dopisywać do tego przedziału wiekowego. Interesującym jest, to autorze posta, że brak w Tobie lęku, przed kobietą z doświadczeniem życiowym. Tak jak Ty, chciałbyś wiedzieć gdzie poznać taką kobietę, ja chciałabym wiedzieć, gdzie poznać sensownego mężczyznę.
Z doświadczenia - miałam aplikację, odniosłam wrażenie, że tam szuka się tylko przygód. Bary i podobne lokalizacje - może i znajdzie się ktoś, ale nie w tym przedziale wiekowym. Wyjazdy, przypadkowe spotkania na ulicy, albo i w markecie może i tak, jeśli facet miałby odwagę zagadać, bo ja niestety bym nie miała. Choć i przy takim poznaniu, często zapala się lampka, z hasłem "on ma na myśli tylko jedno". Także odpowiedzi na pytanie, szukam razem z Tobą, więc gdzie Was poznać faceci?

Pisałem wyżej gdzie są miejsca z facetami o których większość kobiet nie wie.

Swoją droga nie mogę nie wyżalić się o tej sytuacji "Choć i przy takim poznaniu, często zapala się lampka, z hasłem "on ma na myśli tylko jedno".  Niestety, pod czas około 80% podejść na ulicy, w supermarkecie czy na deptaku, odnoszę wrażenie ta 'lampa' zapala się bez powodu, gdy w ogóle nawet nie mam na myśli łóżko, natomiast samą ciekawość, kobiety najczęściej postrzegają śmiałość za seksualne drapieżnictwo. Nie ma znaczenia z jakiego tekstu czy wyrazu twarzy zaczynam. Jakoś tak bym wytłumaczył lęk kobiet kiedy zagaduję bezpośrednio, prosto z mostu. Większość marzy o pierwszym kroku mężczyzny i odwadze, a w rzeczywistości olazuke się że uciekają z lęku przed nowym ucziciem i nieśmiałością. Na tym skończą większość dam co śmiało rozdają rekomendacje koleżankom gdzie poznawać facetów. Znikają przy pierwszym kontakcie. Skąd to się bierze? Jeszcze 10 lat temu tak nie było. Ewolucia dała kobietom usta przede wszystkim żeby mówić a nie czekać aż do nich ktoś zagada. Nie rozumiem.

12

Wiem, jest wiele takich miejsc, często takich gdzie kobiety w życiu by nie przypuszczały, że mogą akurat tam poznać kogoś sensownego.
Szczerze mówiąc nigdy nie spotkałam się z sytuacją, żeby ktoś zagadał do mnie na ulicy od tak, chyba że za szczeniackich czasów.
Miałam za to kilka sytuacji, że facet wręcz pożerał mnie wzrokiem, a na palcu miał obraczkę, pewnie stąd automatyczna lampka za każdym razem.
Kobiety chcą być traktowane na równi z mężczyznami, walczyły o to od lat. Jednak i tu pojawia się sprzeczność, nie każda jest w stanie zagadać, choć mogłaby i czeka na ten pierwszy krok. Zwłaszcza, gdy jak ja jest po prostu nieśmiała i nie chce wyjść na idiotke wink

13

Poznawałam na koncercie , na siłowni, w bibliotece , w pracy .

14 Ostatnio edytowany przez natolinka (2019-08-10 15:37:45)

olek1985 napisał/a:

Witam,
Kobietą nie jestem ale mam nadzieję nikt nie rzuci się na mnie z pięściami z tego powodu.
Kilka ostatnich lat poznawałem różne kobiety, starałem się zrozumieć, gdzie leży dla mnie złoty środek. Z tym stwierdziłem że chcę poznać kobietę, nie z czysta kartą, a która już przeszła wypróbowanie i się nauczyła życiu z partnerem. Chodzi mi głównie o a) dojrzałości umysłowej, czego obecnie często brakuje, niezależnie od płci i wieku, i b) wykonaniu roboty nad sobą gdyż „zajętoholizm” uważam brakiem adaptacji do życia z kolejnym partnerem.
Jestem pragmatycznym, naturalnie śmiałym mężczyzną 33 lat, z dawką empatii, wciąż odkrywającym nowe możliwości, ale naiwne porady ‘poznać kobietę można nawet w poczekalni do dentysty’ szybko rozbijają się o rzeczywistość, ewentualnie jak wszystkie stereotypy. Bądźmy szczerzy, jak często bywacie u dentysty i spotykacie tam fajnych facetów? No i oczekiwanie zabiegu jeszcze nigdy nie sprzyjało wyluzowanej rozmowie smile
Gdy zrozumiałem czego chcę, nie wiem gdzie mogę taką znaleźć. Właśnie o to chodzi że może lepiej zapytać samych kobiet smile
Więc czy możecie zdradzić gdzie zazwyczaj spędzają czas doświadczone koleżanki co szukają zgody w związku?  smile

Cześć !! Pytanie z tych mniej trudnych,ale jednak … gdzie spotkać kobiety szukających w związku zgody...? Wiesz … możesz absolutnie wszędzie, nawet na cmentarzu, przejażdżce rowerowej,w kinie,kawiarni, parku .. i tak mogłabym wyliczać. Niestety sam musisz się postarać taką spotkać,bo siedząc w domu z całą pewnością nikogo nie znajdziesz. wink   a znajdziesz z całą pewnością jeśli tylko bardzo się postarasz,czego Ci życzę z całego serca.Pozdrawiam i powodzenia. smile

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » "Nikt nie chce kobiet po 30" - bzdura

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024