Czy zamieszkać z nim? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy zamieszkać z nim?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Czy zamieszkać z nim?

Hej mam do was takie pytanie w sumie dylemat i nie wiem co myśleć. Ja mam 34 latA ona 41. Poznaliśmy się 2 lata temu. Związek dość burzliwy ale ogólnie dogadujemy się i sex jest super. Ja po rozwodzie bez dzieci on też po rozwodzie. Ma córkę. Facet zasłużony kiedyś wziął kredyt dla siostry która to nie splacala i dziś ma do spłaty ok 45 tyś. On tego nie splaca do tego ma jeszcze syna 16 letniego który jest w rodzinie zastępczej i placi na niego 300 zl alim i dodatkowo powinien płacić na rodzinę zastępczą ok 700 zl ale  co roku mu umożaja że wzgl na niski dochód. Pracuje w budowlance na umowie ma najniższą stawkę i w tej syt komornik nie może mu wejść na pensje a resztę dostaje do ręki. I parę dni mi wypalił że chciałby że mną mieszkać (ja mam swoje mieszkanie auto i dobry dochod) on nie ma nic. I tu jest problem bo boję się z nim zamieszkać obawiam się czy nie chce się wybic. Mieszka z rodzicami na paru metrach w mieszkaniu od gminy które kiedyś dostali. Sama nie wiem. Cały czas mi mówi że chce że mną mieszkać i szukać pracy w moim rejonie. Jednak tutaj nie dostanie pracy na lewo a w tej sytuacji połowę pensji zabierze mu komornik. Tak myślałam że mógł np powiedzieć że coś wynajmie i będzie szukał pracy a nie na gotowe przyjść do mnie z niczym. Co myślicie o tej sytuacji?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy zamieszkać z nim?
karolanowak napisał/a:

Hej mam do was takie pytanie w sumie dylemat i nie wiem co myśleć. Ja mam 34 latA ona 41. Poznaliśmy się 2 lata temu. Związek dość burzliwy ale ogólnie dogadujemy się i sex jest super. Ja po rozwodzie bez dzieci on też po rozwodzie. Ma córkę. Facet zasłużony kiedyś wziął kredyt dla siostry która to nie splacala i dziś ma do spłaty ok 45 tyś. On tego nie splaca do tego ma jeszcze syna 16 letniego który jest w rodzinie zastępczej i placi na niego 300 zl alim i dodatkowo powinien płacić na rodzinę zastępczą ok 700 zl ale  co roku mu umożaja że wzgl na niski dochód. Pracuje w budowlance na umowie ma najniższą stawkę i w tej syt komornik nie może mu wejść na pensje a resztę dostaje do ręki. I parę dni mi wypalił że chciałby że mną mieszkać (ja mam swoje mieszkanie auto i dobry dochod) on nie ma nic. I tu jest problem bo boję się z nim zamieszkać obawiam się czy nie chce się wybic. Mieszka z rodzicami na paru metrach w mieszkaniu od gminy które kiedyś dostali. Sama nie wiem. Cały czas mi mówi że chce że mną mieszkać i szukać pracy w moim rejonie. Jednak tutaj nie dostanie pracy na lewo a w tej sytuacji połowę pensji zabierze mu komornik. Tak myślałam że mógł np powiedzieć że coś wynajmie i będzie szukał pracy a nie na gotowe przyjść do mnie z niczym. Co myślicie o tej sytuacji?

Nie zgadzaj się chyba że masz chęć być sponsorką

3

To zależy od tego czy jest to dobry człowiek. Życie poplątać mogło się każdemu i niestety bywają sytuacje, że człowiek jest ściśnięty niczym w jakiejś pętli. On ma trudna sytuację, ty masz dobrą. Chce z tobą zamieszkać może nie tylko dlatego, że spodziewa się łatwiejszego życia przy tobie, chociaż i tak oczywiście tez może być. Jeśli on ciebie szanuje i widzisz, że chłop jest w porządku, to możesz przecież zgodzić się, żeby zamieszkał u ciebie na jakiś czas. Będziesz mogła poznać go jeszcze lepiej i zobaczysz czy osiądzie na laurach czekając na gotowca, czy też będzie starał się tobie dorównać. Przeznacz na taki eksperyment kilka miesięcy, a ja myślę że już po miesiącu, najdalej po dwóch będziesz wiedziała z kim masz do czynienia.

4

Kochana tylko jak chcesz zburzyć swoje komfortowe życie. Bo jak się z nim
Wprowadzić to może ci się po czasie zacząć gehenna. Nie mówię ze masz z nim
Zrywać ale może nie wprowadzaj się.

5 Ostatnio edytowany przez żyworódka (2019-08-02 15:32:07)

Facet zadłużony i to bardzo, nie spłaca zadłużenia, więc dochodzą miesięczne odsetki ustawowe + koszty komornicze. Dodatkowo obciąźony alimentacyjnie, a ty się jeszcze pytasz, czy zgodzić się na wspólne zamieszkanie, oczywiście u ciebie.
Uff..jak zwykle chodzi o "te portki".

Edit:
Teraz zauważyłam, że autorka ma bana.
Ale trudno, wypowiedzi nie kasuję.

6 Ostatnio edytowany przez cataga (2019-08-02 23:38:38)

.....

7 Ostatnio edytowany przez cataga (2019-08-02 23:39:25)

yikes

8

Uciekaj od takiego toksycznego faceta Wprowadzi się do ciebie i będziesz go musiała utrzymywać opierać i robić obiadki On ze swojej strony nie da nic bo nie ma później nie będzie się chciał wyprowadzić i będziesz go miała na lata Znajdź faceta co jest zaradny życiowo i nie uwikłany w długi

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy zamieszkać z nim?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024