płaszcze - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: płaszcze

Witam jakie płaszcze polecacie na zimę ? smile

2

Odp: płaszcze
Basia1234567890 napisał/a:

Takie jakie lubisz, i jakie Ci się podobają smile Wybór jest ogromny.

3 Ostatnio edytowany przez Olinka (2019-08-02 14:00:34)

IsaBella77 napisał/a:

Takie jakie lubisz, i jakie Ci się podobają smile Wybór jest ogromny.

Hmm chodzi konkretnie o płaszcz który będzie służył na konkretne wyjścia, ja nie używam płaszczy aby chodzić do sklepu haha tylko np w niedzielę elegancko do kościółka, bo bardzo lubię chodzić elegancko ubrana, a miałam taki ładny płaszcz, ale po pogrzebie musiałam już wyrzucić

-------------------
Jaki możesz polecić?

---------------
Nie pisz, proszę, postów jeden pod drugim, łamiesz w ten sposób regulamin. Jeśli chcesz coś do swojej wypowiedzi dopisać, użyj funkcji "edytuj".
Z góry dziękuję i pozdrawiam, Olinka

4

Jeśli na co dzień nie chodzisz w płaszczach, to polecam coś ponadczasowego, co zawsze będzie w modzie, a dzięki czemu z kolei Ty zawsze będziesz czuła się komfortowo i dobrze ubrana. Na pewno sprawdzi się fason klasyczny, bez specjalnych udziwnień, które szybko wychodzą z mody, w uniwersalnym - czarnym, szarym, beżowym albo po prostu takim, który już od lat Ci się nie nudzi - kolorze.

Zwróć uwagę na tkaninę - jeśli odzież ma długo służyć, to musi być dobrej jakości. Osobiście stawiam na kaszmir, ale równie dobrze może to być inna wełniana tkanina (np. alpaka, bouclé) z jakimś sztucznym dodatkiem, który sprawi, że będzie się lepiej nosić, czyli mniej gnieść, odkształcać i mechacić. Nie polecam żadnych wzorów, bo wszelkie kratki i jej pochodne szybko się nudzą, ale też regularnie zmienia się na nie moda.   

Bardzo zgrabnie wyglądają fasony odcięte w talii, ale świetne są także dopasowane cięciami z możliwością przewiązania paskiem. Mnie osobiście podobają się płaszcze z wysoką stójką, ale że nie wszyscy lubią, to alternatywnie chyba najlepszy będzie standardowy, zwany rewersowym, kołnierz.

Detale też są ważne - osobiście lubię kiedy płaszcz ma wpuszczane kieszenie, rozcięcie z tyłu i jakieś ciekawe guziki, które można łatwo zmienić, nadając w ten sposób całości nowego charakteru.

Olinka napisał/a:

Jeśli na co dzień nie chodzisz w płaszczach, to polecam coś ponadczasowego, co zawsze będzie w modzie, a dzięki czemu z kolei Ty zawsze będziesz czuła się komfortowo i dobrze ubrana. Na pewno sprawdzi się fason klasyczny, bez specjalnych udziwnień, które szybko wychodzą z mody, w uniwersalnym - czarnym, szarym, beżowym albo po prostu takim, który już od lat Ci się nie nudzi - kolorze.

Zwróć uwagę na tkaninę - jeśli odzież ma długo służyć, to musi być dobrej jakości. Osobiście stawiam na kaszmir, ale równie dobrze może to być inna wełniana tkanina (np. alpaka, bouclé) z jakimś sztucznym dodatkiem, który sprawi, że będzie się lepiej nosić, czyli mniej gnieść, odkształcać i mechacić. Nie polecam żadnych wzorów, bo wszelkie kratki i jej pochodne szybko się nudzą, ale też regularnie zmienia się na nie moda.   

Bardzo zgrabnie wyglądają fasony odcięte w talii, ale świetne są także dopasowane cięciami z możliwością przewiązania paskiem. Mnie osobiście podobają się płaszcze z wysoką stójką, ale że nie wszyscy lubią, to alternatywnie chyba najlepszy będzie standardowy, zwany rewersowym, kołnierz.

Detale też są ważne - osobiście lubię kiedy płaszcz ma wpuszczane kieszenie, rozcięcie z tyłu i jakieś ciekawe guziki, które można łatwo zmienić, nadając w ten sposób całości nowego charakteru.

Można z Tobą na priv pogadac na ten temat ? smile

Olinka napisał/a:

Można ?

7

Nie gniewaj się, ale o ile z jakichś ważnych względów nie jest to konieczne, to dyskusji z forum nie przenoszę na grunt prywatny. Tutaj jak najbardziej służę swoją opinią, a w temacie siedzę dosyć mocno, jednak nie wydaje mi się, żeby o płaszczach trzeba było rozmawiać na osobności smile.

Olinka napisał/a:

Nie gniewaj się, ale o ile z jakichś ważnych względów nie jest to konieczne, to dyskusji z forum nie przenoszę na grunt prywatny. Tutaj jak najbardziej służę swoją opinią, a w temacie siedzę dosyć mocno, jednak nie wydaje mi się, żeby o płaszczach trzeba było rozmawiać na osobności smile.

Np co sądzisz o takim puchowym z kołnierzem na guziki

9

Np co sądzisz o takim puchowym z kołnierzem na guziki

Żeby móc wyrazić swoją opinię, musiałabym widzieć dany model, bo płaszcz płaszczowi nierówny i moje wyobrażenie może mieć się nijak do rzeczywistości. Masz jakiś konkretny upatrzony?
Płaszcze puchowe mają to do siebie, że w zależności od kroju i użytej tkaniny wierzchniej mogą być sportowe, całkiem zwyczajne, raczej codzienne, ale i eleganckie. Byłoby też dobrze, gdybyś napisała jaką masz sylwetkę, co w sobie lubisz i chciałabyś podkreślić, a co nie bardzo i chętnie to ukryjesz.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024