Odpuścić sobie czy nie ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Odpuścić sobie czy nie ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1 Ostatnio edytowany przez Hipolitek (2019-05-27 20:12:39)

Temat: Odpuścić sobie czy nie ?

Witam was drogie Panie,
Pisze do was dziś w nie typowej sprawie a nawet z dylematem który ostatnio siedzi mi w głowie.
Pewnego dnia w jednym z supermarketów robiłem zwyczajnie zakupy z 2 osoba (dużo starszy kolega) i tak chodzimy i gadamy o wszystkim i niczym, (po polsku a mieszkamy w Wielkiej Brytanii), i jedna z dziewcząt pracujących w sklepie wykładała towar plecami do nas, po czym się odwróciła i uśmiechnęła do mnie, wiec ja również się uśmiechałem i spojrzeliśmy się na siebie nawzajem. Kończymy robić zakupy idziemy do kasy i mówią przez megafon że kasa numer 7 zaraz będzie otwarta, po czym odrazu się tam ustawiłem będąc pierwszym w kolejce, po czym patrzę i idzie właśnie ta dziewczyna co przed 5 minutami wykładała towar, rozmowy nie nawiązałem tylko coś na zasadzie hey-hey-jak tam-a dobrze. Zapłaciłem i jak odchodziłem kolega mi mówi „stary widziałeś jak on się na Ciebie patrzyła ? Leci na Ciebie” że mnie niby wzrokiem odprowadziła do drzwi, i za tydzień wróciłem i była ale nie zagadałem znowu, później trochę czasu minęło i jak ją spotkałem w sklepie to zagadałem hey, czym się zajmujesz bo ostatnio często cię tu widzę weekendami itp, odpowiedziała że studiuje i gdzie, i ze mieszka w okolicy, i na tym się skończyło, od tamtego momentu już jej nie widziałem w sklepie a tak prawie zawsze była co weekend, minęło z 4 tygodnie jak ją ostatnio widziałem. Wiec zapytałem się jednego z pracowników czy pracuje wciąż tutaj taka studentka i czy mógłby mi powiedzieć jak ma na imie.
Po powrocie do domu znalazłem ja na Facebook’u lecz nie chciałem jej odrazu wysłać wiadomości żeby nie pomyślała że jakiś dziwak do niej pisze, wiec wysłałem zaproszenie do grona znajomych na które nie odpowiedziała tzn nie przyjęła ani nie odrzuciła, od wysłania jej zaproszenia minął już tydzień ale brak reakcji, i teraz nie wiem czym mam sobie ja odpuścić czy może jednak będzie lepiej jak napisze do niej wiadomość,

Jak myśle o tym wszystkim to czasami myśle że ja może sobie to wszystko wmawiam i źle ja odczytałem.
Nie jestem jakiś piękny wiec to tez mi dużo daje do myślenia, ona jest w podobnym wieku 20-24L i ładna ale nie powiedziałabym ze to dziewczyna z innej ligi, i nie wiem czy się poddać czy nie bo jednak przysłowie mówi kto nie ryzykuje ten nie pije szampana.

Tak jestem nie śmiały wiec dlatego nie zagadałem pierwszego dnia,
Pisze że mieszkam za granica bo czasami jak rozmyślam to może słyszała obcy język dlatego się odwróciła w nasza stronę,
Pisze również że kolega dużo starszy aby go wyeliminować z tej sprawy.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Odpuścić sobie czy nie ?

No i? Co w związku z tym? Instrukcję obsługi kobiety mam Ci tu napisać? tongue
Gdzie jest pytanie ja się pytam? Albo jedziesz dalej z nią na fb albo odpuszczasz. Innej drogi nie ma smile

3

Mnie chodzi o to czy warto dalej próbować czy lepiej sobie odpuścić skoro nie zaakceptowała zaproszenia, a nie lubię być nachalny czy zdesperowany ale z drugiej strony podoba mi się ta dziewczyna

4

Ja myślę, że ona pojęcia nie ma kim jesteś i z jakiej paki dodałeś ją na fb. Z klientami w sklepie się rozmawia, bo niegrzecznie milczeć jak ktoś już coś mówi. A może akurat wróci i kupi coś znowu. Taka etykieta wink nie przypisuj tu więcej niż było.

5

Właśnie nie chce dopisywać nic ani tu ani u siebie w głowie, ostatnio to mnie nachodzą tylko myśli a może źle to odczytałem, a ty jakbyś dostała zaproszenie na które nie odpowiedziałabyś, a po tygodniu dostajesz wiadomość to jaka by była twoja reakcja ?

6 Ostatnio edytowany przez nudny.trudny (2019-05-28 06:14:17)

Hipolitek witaj:) a więc rozumiem że przez jakiś czas dobrze rozmawiało Ci się z dziewczyną, a później zaprosiłeś ją do dalszej znajomości na portalu społecznościowym. Jakiś czas temu nauczyłem się korzystać z funkcji strony na portalu Facebook i niestety łatwo jest przeoczyć zaproszenie albo wiadomość, tam są różne foldery i można wcale nie zauważyć że była osoba chętna do kontaktu. Pamiętam taką sytuację że napisał do mnie pan ze stowarzyszenia zajmującego się podobną dziedziną do mojej aktywności i nie zauważyłem tego, w międzyczasie widziałem się z nim i nawet rozmawiałem na jakimś zebraniu, a po kilku miesiącach znalazłem dość długą wiadomość na którą brak odpowiedzi był nietaktem - było mi głupio ale wytłumaczyłem:) jest to mało pewna możliwość kontaktu, i nie wiemy czy w danej chwili narzucamy się pisząc do kogoś kolejny raz niechcianą wiadomość, czy może nasze teksty wcale nie były przeczytane. Istnieją inne bardziej pewne możliwości rozpoczęcia kontaktu, ale sformułowałbym podobną opinię do tej która pojawiła się wyżej, że była to zwykła uprzejmość dla klienta.

7

Hipolitek napisał/a:

Właśnie nie chce dopisywać nic ani tu ani u siebie w głowie, ostatnio to mnie nachodzą tylko myśli a może źle to odczytałem, a ty jakbyś dostała zaproszenie na które nie odpowiedziałabyś, a po tygodniu dostajesz wiadomość to jaka by była twoja reakcja ?

Olałabym. Nie narzucaj się, wyraźnie Ci pokazała, że nie chce z Tobą rozmawiać.
Wbrew pozorom zaproszenia do znajomych na fb nie da się tak łatwo przegapić.

8 Ostatnio edytowany przez Hipolitek (2019-05-28 10:31:49)

Dziękuje wam za odpowiedzi, Nudny.trudny tez miałem podobna sytuacje z Facebookiem bo jak wyświetliłem Powiadomienie i nic nie zrobiłem to już nie widać tego, chyba ze wejdziesz w znajomych i tam dopiero masz. Tez rozmyślałem że może to tylko z grzeczności ale mówić komuś obcemu gdzie się studiuje i ze mieszka tutaj, czy ze pracuje w tym sklepie tylko 6h tygodniowo (tzn taki kontrakt ma), to dało mi do myślenia, bo można porozmawiać o pogodzie, o ruchu, o czymś co się ostatnio działo w mieście, ale o sprawach prywatnych? (Chyba że znowu się łudzę a jest taka szansa) 
Lady loka z czego wnioskujesz ze olała mnie z góry, gdyby odrzuciła zaproszenie to bym nawet tematu nie zaczynał bo to by bylo jasne.

9

Ale masz Hipolitek dylemat!
napisz parę słów do niej i już.
Jak to pominie, masz jasność. Sprawa do rozwiązania na już.

10

Hipolitek napisał/a:

Dziękuje wam za odpowiedzi, Nudny.trudny tez miałem podobna sytuacje z Facebookiem bo jak wyświetliłem Powiadomienie i nic nie zrobiłem to już nie widać tego, chyba ze wejdziesz w znajomych i tam dopiero masz. Tez rozmyślałem że może to tylko z grzeczności ale mówić komuś obcemu gdzie się studiuje i ze mieszka tutaj, czy ze pracuje w tym sklepie tylko 6h tygodniowo (tzn taki kontrakt ma), to dało mi do myślenia, bo można porozmawiać o pogodzie, o ruchu, o czymś co się ostatnio działo w mieście, ale o sprawach prywatnych? (Chyba że znowu się łudzę a jest taka szansa) 
Lady loka z czego wnioskujesz ze olała mnie z góry, gdyby odrzuciła zaproszenie to bym nawet tematu nie zaczynał bo to by bylo jasne.

Ani jej nie ziębisz ani nie grzejesz. Dużo osób nie odrzuca ludzi tylko zostawia w takim stanie zawieszenia.

11

Ona pewnie z samego zaproszenia Cię nie kojarzy. Napisz do niej po prostu,to się dowiesz,czy ma Cię gdzieś,czy może chętnie pozna Ciebie lepiej,bo takie zgadywanki do niczego nie prowadzą. Nic nie ryzykujesz,a możesz tylko zyskać. Mój partner tak do mnie zagadał na messengerze,poznaliśmy się kilka dni wcześniej przez wspólnego znajomego ma imprezie. Za kilka tygodni będziemy mieli rocznicę. On też nie wiedział,czy odpiszę,czy zareaguję,ale zaryzykował,z czego bardzo się cieszę. Pisz,zwyczajnie zagadaj. Dopiero wtedy będziesz miał pewność, czy odpuścić. Powodzenia

12

Ok dziękuje za odpowiedzi wink napisze i zobaczę, miłego tygodnia życzę.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Odpuścić sobie czy nie ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024