Związek z kierowca tira. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Związek z kierowca tira.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Związek z kierowca tira.

Hej dziewczyny. Zapewne nie jedna z Was była/jest/być może będzie w związku z kierowcą ciężarówki. Pisze tutaj ze względu na to ze zwyczajnie nie mam z kim porozmawiać. Mój facet wybrał ten zawód ze względów zarobkowych. Oboje jesteśmy młodzi. Ma 24 lata, lubi jezdzic wiec postanowił połączyć to ze swoim zawodem. Zgodziłam się, bo przez ten ostatni rok muszę pozostać tutaj ze względu na swój zawód, potem planujemy się wyprowadzić do większego miasta.
Kochane kobietki..
Problem polega na mojej nieustępliwej tęsknocie. Tęsknie i czekam przez cały tydzień, aż wróci do domu na weekend. Nie mam pomysłu czym się zająć żeby zleciał mi czas.. Cierpię z tęsknoty, i zabija mnie smutek. Do tego dochodzą obawy czy wróci cały i zdrowy, a najbardziej boje tego ze się zmieni i za jakiś czas nie będzie potrafił sobie znaleźć miejsca w domu.. Przy mnie, zawsze kiedy spędzaliśmy dużo czasu razem.. czy jest jakiś sposób na nieustającą tęsknotę? Pozdrawiam cieplutko wszystkie kobietki czekające na swoich kierowców w domku. smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Związek z kierowca tira.

Nie jestem żoną tirowca, ale bardzo Ci współczuję, bo potrafię wyobrazić sobie Twoją tęsknotę i obawę o zdrowie bliskiej osoby czy o przyszłość. Nie martw się na zapas o to czy się zmieni czy nie, bo to może dotknąć każdego, w każdej grupie zawodowej. Chyba nie pozostaje Ci nic innego jak zacząć w tyg żyć swoim życiem. Po pracy spotkania z przyjaciółmi, może jakiś basen, sport , kino. Rób co tylko lubisz i chcesz, nie zamykaj się w domu ze swoimi myślami , bo będzie coraz gorzej.

3

Ja jestem żoną kierowcy smile Też znam te uczucia strachu o życie kochanej osoby i tęsknotę, ale nad nimi można zapanować. Wystarczy skupić się na swoich zainteresowaniach i...zaufać chłopakowi. Mój mąż się zmienił. Ale na plus-  nauczył się rozmawiać, bo w trasie za bardzo wykłócać się
nie da wink Docenił, że miał do kogo wracać, zobaczył że wszędzie dobrze ale w domu najlepiej. Do dzieci ma więcej cierpliwości i wyrozumiałości. O tym, jak ceni domowe jedzenie nawet nie wspomnę lol Ja mu co prawda robiłam jedzenie do słoików, ale jednak świeża zupa, różnorodne dania zyskały w jego oczach  wink Powtarzam Ci jego słowa. Aktualnie mąż ma pracę w zawodzie, ale codziennie jest w domu.  Ale i tak dzwoni w ciągu dnia, żeby sobie uciąć ze mną pogawędkę smile Już mu ten nawyk wszedł w krew wink
Co Ci mogę doradzić, to chyba tylko to, żebyś znalazła sobie jakieś absorbujące zajęcie, coś, co zawsze chciałaś spróbować zrobić. Staraj się myśleć pogodnie, nie nakręcaj się na jakieś głupie myśli. Nie ulegaj stereotypom i niesprawiedliwym opiniom o ludziach w tym zawodzie. smile
Prawdą jest też to, że nie każdy nadaje się do takiego związku. Warto się samej sobie przyjrzeć.

4

Z tego związku nic nie bedzie... takie związki na odległość się rozpadają bo nie ma w nich więzi.
Z czasem po prostu facet się zmieni i bedzie coraz gorzej.
A potem dojdą kłótnie i cie zostawi.
Tak jest zazwyczaj. Nie wiem czy tak bedzie u ciebie.

5

Nie jestem żoną kierowcy tira, ale mój mąż przez prawie 10 lat zjawiał się w domu tylko co drugi/trzeci weekend.
Nie było łatwo na początku. Pomogły moje zainteresowania i sport. Wykorzystywałam czas na rozwijanie siebie. Kursy, siłownia, basen, rower, dobre książki i dobre towarzystwo. Ach i pracoholizm. W weekendy, gdy zjeżdżał był czas tylko dla nas. W resztę dni, czas tylko dla mnie a z czasem dla naszej powiększającej się rodziny.

6

themusik napisał/a:

Z tego związku nic nie bedzie... takie związki na odległość się rozpadają bo nie ma w nich więzi.

A związki nie na odległość się nie rozpadają? Wszystkie związki, które są codziennie ze sobą budują super więzi? nie.
Nie można mówić za pewnik, że facet się zmieni i zostawi. Nawet nie znasz Autorki. Bzdury. To od nas zależy jakość związku. A Autorka nie mówi , że będą żyć na odległość do końca życia.

7

themusik napisał/a:

'

Nie prawda. Jestem żoną kierowcy"TIRa" Jest ciężko dla obu stron, ale jeśli się kocha to WSZYSTKO można ogarnąć.

8

Ja nie jestem żoną kierowcy TIRA,ale od 6 lat jestem dyspozytorką na międzynarodówce  wiec znam kierowców od tej strony,że rozmawiam z nimi codziennie , układam prace itp, zdarzają się wspólne imprezy i szczerze mówiąc mam jak najlepsze o nich zdanie. Kierowca TIRA to mega ciężki kawałek chleba, to nei tylko prowadzenie auta ,ale i szereg zadań odpowiedzialnych , no mówiąc krótko trzeba mieć łeb na karku .
Mając na co dzień orkę doceniają dom i żonę do której mogą wracać. Mają poważne podejście do życia , pieniądza i swojej rodziny jak mało kto więc wydaje mi się ,że dobrze trafiłąś. Doceniajcie te dni kiedy jesteście razem <3
Co do wypadków, to dużemu nic sie nie stanie. Przez 6 lat oprócz urwanego lusterka nie kojarzę wypadków, czasem opona wystrzeli i na tym koniec. Serwis tirów jest na każdym rogu smile
Także życzę powodzenia , na pewno wszystko jest do zrobienia jak dwie strony chcą smile

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Związek z kierowca tira.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024