Jak jej odmówić. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Jak jej odmówić.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

Temat: Jak jej odmówić.

Cześć,

Pewnie wszystkim czytającym wyda się to dziwne ale przychodzę z innym problemem. Jestem obecnie już z narzeczoną ponad 5 lat. Jesteśmy dobrana para planujemy ślub i wspólne życie. Zawsze się dogadywaliśmy. Zawsze też to ja dążyłem do zblizen, choć tak na prawdę nie doszło między nami do pierwszego stosunku, oprócz pieszczot itp. Zawsze ona mówiła że nie jest gotowa, że boi się ciąży ja to rozumiałem. Teraz sytuacja się zmieniła. Z pracą jest różnie planujemy przyszłość nie mamy warunków a ona coś zaczęła o tym mówić. Zmieniła też zdanie na temat antykoncepcji hormonalnej która zawsze negowała, chce zacząć ja stosować choć ja tego nie popieram to nie mogę jej tego zabronić. W jaki sposób wytłumaczyć jej że z racji na brak warunków jeszcze warto z tym poczekać? Już tyle czekania było to wydaje mi się że nie ma problemu aby jeszcze trochę wytrzymać ale jak ja ją próbowałem zrozumieć tak wygląda że ona teraz nie chce rozumieć mnie...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak jej odmówić.

5 lat i zera bzykanka ? czy źle przeczytałem

3

Kalvar25 napisał/a:

No w sumie dobrze. Ona bała się dziecka a antykoncepcja hormonalna odpadała , ja ją kocham żyję nam się dobrze i choć kilkanascie razy próbowałem to nie dawalo jej się przekonać. Teraz jak ja mam przekonania że to nie odpowiedni czas z racji na masę obowiazkow, potrzebę zebrania sporej ilości pieniędzy na dalsze plany jak i średnia sytuację zawodowa to ona na to naciska. Smuci mnie to że pomimo, że ja ją próbowałem zrozumieć to ona nie wykazuje takiej chęci.

4

Bzikaj chopie, bo zwieje. Najlepiej dzisiaj!

5

darksoul95 napisał/a:
Kalvar25 napisał/a:

No w sumie dobrze. Ona bała się dziecka a antykoncepcja hormonalna odpadała , ja ją kocham żyję nam się dobrze i choć kilkanascie razy próbowałem to nie dawalo jej się przekonać. Teraz jak ja mam przekonania że to nie odpowiedni czas z racji na masę obowiazkow, potrzebę zebrania sporej ilości pieniędzy na dalsze plany jak i średnia sytuację zawodowa to ona na to naciska. Smuci mnie to że pomimo, że ja ją próbowałem zrozumieć to ona nie wykazuje takiej chęci.

Ale ona nie chce dziecka tylko seksu. Więc możesz mi powiedzieć, co ma seks do pieniędzy, dalszych planów i średniej sytuacji? Przecież się zabezpieczycie?

6

Seks nie oznacza konieczności zajścia w ciążę. Są prezerwatywy i kremy plemnikobójcze. Może seks oralny? Nie rozumiem, dla czego od razu twoja dziewczyna ma zachodzić w ciążę.

7

Marata napisał/a:

Seks nie oznacza konieczności zajścia w ciążę. Są prezerwatywy i kremy plemnikobójcze. Może seks oralny? Nie rozumiem, dla czego od razu twoja dziewczyna ma zachodzić w ciążę.

Może się źle wyraziłem. Do samego stosunku nie doszło, jednak seks oralny był.

Co do dziecka to żeby zacząć współżycie trzeba być gotowym na potomstwo. Jak ktoś nie jest gotowy to nie zaczyna współżycia. Przez 5 lat to ona odmawiała tłumacząc że nie jest gotowa, teraz ja czuję że skoro już tyle czekaliśmy to możemy poczekać jeszcze trochę tym bardziej że gdyby faktycznie miało pojawić się dziecko to kasa i plany muszą się zmienić. Teraz mamy inne priorytety i to miałem na myśli mówiąc o remontach pracy i innych planach.

8

W tej zabawie są takie reguły, że kobieta może odmawiać, mężczyzna nie i odmowa mężczyzny szybko kończy się rozstaniem. smile

9

Ale seks nie jest równoznaczny z ciążą. Po prostu zadbajcie o antykoncepcję.

10 Ostatnio edytowany przez darksoul95 (2019-05-23 19:05:42)

terk napisał/a:

W tej zabawie są takie reguły, że kobieta może odmawiać, mężczyzna nie i odmowa mężczyzny szybko kończy się rozstaniem. smile

Smutne to trochę. Nie rozumiem czemu tak to miałoby wygladac. No cóż chyba pomocy nie znajdę tutaj muszę sam znaleźć sposób na przekonanie jej że to nie jest dobry moment.

Lady Loka napisał/a:

Ale seks nie jest równoznaczny z ciążą. Po prostu zadbajcie o antykoncepcję.

No gdyby to takie proste było to ludzie nie wpadaliby. Ja jestem zdania że hormony to głupota i nie potrzebna ingerencja w organizm. Dlatego cieszyłem się że ona tak samo sądzi aż jej się coś zmieniło.

11

Przecież są gumki?
Ludzie wpadają bo nie uważają. Myślą, że jak wsadzą raz bez a potem w gumce to ok. Albo nie umieją jej dobrze założyć. Prawidłowo stosowana antykoncepcja jest skuteczna. Wiadomo, że nie 100%, ale gdyby każdy się tymi ułamkami procentów przejmował, to nikt by seksu nie uprawiał.

Prawda jest taka, że nigdy nie będziesz wystarczająco płynny finansowo na dziecko. To są takie durne tłumaczenia.

12

Lady Loka napisał/a:

Przecież są gumki?
Ludzie wpadają bo nie uważają.

Czasami uważają, a też wpadają i myślę, że o takie sytuacje autorowi tematu chodzi. Co oczywiście nie tłumaczy jego schizofrenii w tym zagadnieniu wink.

13 Ostatnio edytowany przez Znerx (2019-05-23 22:16:24)

Oen_242 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Przecież są gumki?

Czasami uważają, a też wpadają i myślę, że o takie sytuacje autorowi tematu chodzi. Co oczywiście nie tłumaczy jego schizofrenii w tym zagadnieniu wink.

Po tabletkach też można wpaść. No chyba, że te opisy "środków osłabiających działanie" z ulotek są dla picu/z powodów prawnych.

Jak działania niepożądane, gdzie w niektórych lekach, bodajże w USA, masz wpisane "wywołuje autyzm", bo producent jest zmuszony wpisać każde prawidłowo zgłoszone działanie niepożądane. I nikt tego nie weryfikuje pod względem naukowym.
Coś takiego gdzieś czytałem wink.

14

Oen_242 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Przecież są gumki?

Ale to są tak rzadkie sytuacje, że praktycznie niemożliwe.
Tak, teoretycznie każdy zna kogoś kto wpadł używając antykoncepcji, ale jak się człowiek dopytuje to właśnie wychodzą kwiatki w stylu przeterminowana gumka itd.

15

Odmówić możesz, bo to sfera gdzie nic na siłę. Ale z odmową powinien się wiązać prawdziwy powód. A nie wydaje mi się, ze o antykoncepcję chodzi.

16

Ile chcesz czekać i na co tak właściwie?
Zmusić Cię nie zmusi, możesz powiedzieć, że nie chcesz i tyle, chociaż jak dla mnie i tak jest dziwne że tyle z tym czekacie. Nie jest tak łatwo zajść w ciążę przy prawidłowym stosowaniu antykoncepcji.

17

Powiem może tak, jestem w wieku, w którym nie chcę mieć więcej dzieci - mam dwójkę. Ale nie wyobrażam sobie rezygnacji z sexu z moim mężem. Jest to dla nas obojga ważna część pożycia małżeńskiego. Gdybyśmy zrezygnowali z powodu możliwości zajścia w ciążę, to było by nam obojgu ciężko. Zabezpieczamy się i jest ok.

18

Fajnie to wygląda. Ty starasz się zrozumieć jej argumenty ona twoich nie. Czy w innych spawach też tak jest?

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Jak jej odmówić.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024