7 miesięczne dziecko, menu a karmienie piersią - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » 7 miesięczne dziecko, menu a karmienie piersią

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: 7 miesięczne dziecko, menu a karmienie piersią

Drogie mamusie, czy możecie podpowiedzieć mi jak karmic dziecko,  które ma 7 miesięcy (jutro skonczy). Lepiej dawać mleko przed czy po posiłkach? U mnie to różnie wychodzi, w zależności co robię w danym dniu. Powiedzmy że mniej więcej tak:
6.00 6.30 lub 7pierś
9.30 lub 10 kaszka z owocami
Po 11 pierś
13 obiadek
Po 14 pierś
16.30 lub 17 owoc
19,19.30 pierś i spanie. Podawałam 2 dni kaszke przed spaniem a potem za niecałą godzinę pierś. Ale na razie przestałam.
W międzyczasie woda, np.po obiadku.

Dziś np musiałam wyjść na miasto i malutka została z babcią, piła o 5.30 z piersi a potem o 7.30, o 10 kaszka i woda do picia, teraz po 12 pierś i po 13 obiadek będzie. Czy to jest ok? Na necie różnie piszą,  pediatrzy roznie gadają. Jeszcze nie byłam u polskiego, bo dopiero wracam zza granicy do domu.

Pozdrawiam;)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: 7 miesięczne dziecko, menu a karmienie piersią

moja Zosia jest już w takim wieku, że zaczynam jej podawać inne jedzonka, ale jeszcze dokarmiam ją piersią przed karmieniem papkami. A ile pokarmu zjada?

3

Wasz jadłospis jest jak najbardziej ok. Dziecko samo z czasem się tak ureguluje, że będzie jadło coraz więcej normalnego jedzenia a mniej mleka, póki co jeszcze pewnie długo będzie go potrzebować.

4

dlatego jeszcze dokarmiam piersią, ale już powoli przechodzimy na stałe jedzonko:)i tak się cieszę, że mogę jeszcze karmić piersią:)i ponawiam pytanie, a ile mleka maluchowi podajesz? odciągasz?

5

Autorka napisała, że karmi piersią, nic nie mówiła o odciąganiu, więc dziecko je tyle ile potrzebuje. 7 miesięczny bobas sam reguluje sobie ilość mleka mu potrzebną.

6

w sumie racja, dziecko jest w takim wieku, że samo wie, ile potrzebuje pokarmu... a moje pytanie o odciąganie pokarmu jest stąd, że moja siostra ma dziecko w podobnym wieku i dalej odciąga pokarm. Dla niej jest tak wygodniej:)

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » 7 miesięczne dziecko, menu a karmienie piersią

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024