Pomocy! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 33 ]

1

Temat: Pomocy!

Witam, mam problem z moja dziewczyna... Jestesmy razem juz jakies 3 lata, na poczatku nie bylo problemow z sexem i robilismy to bardzo czesto. Problemy zaczely sie jakis rok temu, nie potrafie okreslic czy stalo sie to nagle czy postepowalo stopniowo ale ona kompletnie stracila zainteresowanie sexem i jest on dla niej zbedny. Ostatni raz kochalismy sie 2 miesiace temu! ona ma 24 lata ja 27! oczywiscie reka raz na tydzien moze dwa cos podziala ale na sex nie ma ochoty. Po rozmowach z nia stwierdza ze ona nie wie co jest tego przyczyna. Mowi ze mnie kocha ale nie potrafi znalezc ani podac przyczyny problemu... Dla mnie sytuacja jest straszna, nie potrafie zrozumiec jak do tego doszlo ... Faktycznie wpadlismy w rutyne, widzimy sie w kazdy weekend i 1-2 razy w tygodniu. Na spotkaniach w sumie nie robimy nic ciekawego gadanie, siedzenie, jakis wyjazd na zakupy do galerii. W weekendy zawsze zostaje u mnie na noc i wyglada to tak ze jedziemy na zakupy, kupujemy jakies wino, robimy jedzenie i siedzimy przed telewizorem. Ale czy taka rutyna moze miec az tak wielki wplyw na sex?! Zdrada odpada na 100% bo wiem ze nie ma nikogo na boku. Jestem zalamany bo mam spore potrzeby a nie moge ich spelnic. Kocham ja i chce zeby wszystko wrocilo do normy, ale nie wiem gdzie mam szukac problemu skoro ona sama nie wie gdzie on lezy. Pomocy!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pomocy!
Koniec napisał/a:

Zdrada odpada na 100% bo wiem ze nie ma nikogo na boku.

Wiesz ilu rycerzy poległo na takim gadaniu?

A weź ją za włosy i przeleć na blacie w kuchni. Albo na podłodze, tylko odpowiednio podgrzej atmosferę. Mniej gadania więcej działania. Powodzenia.

3 Ostatnio edytowany przez nudny.trudny (2019-03-19 02:54:23)

Koniec napisał/a:

Po rozmowach z nia stwierdza ze ona nie wie co jest tego przyczyna. Mowi ze mnie kocha ale nie potrafi znalezc ani podac przyczyny problemu...

skomplikowana sytuacja jeśli druga osoba sama nie wie, niezbyt umiem się wypowiadać na ten temat, ale może czytałeś inne tematy na forum? popularne przyczyny bywały np. takie że mężczyzna był skoncentrowany tylko na sobie i nie dbał o zadowolenie dziewczyny, ale nie chciałbym Ci sugerować czegoś co może nie być prawdą, bo jest tu niewiele szczegółów

Koniec napisał/a:

Faktycznie wpadlismy w rutyne, widzimy sie w kazdy weekend i 1-2 razy w tygodniu. Na spotkaniach w sumie nie robimy nic ciekawego gadanie, siedzenie, jakis wyjazd na zakupy do galerii. W weekendy zawsze zostaje u mnie na noc i wyglada to tak ze jedziemy na zakupy, kupujemy jakies wino, robimy jedzenie i siedzimy przed telewizorem. Ale czy taka rutyna moze miec az tak wielki wplyw na sex?!

nie mam pojęcia, na logikę wydaje się że fajnie spędzacie razem czas i dogadujecie się, na temat rutyny mogę powiedzieć tyle że wystarczy trochę kreatywności żeby zmienić taki stan, nie wiem czy pomogłoby to w rozwiązaniu Twojego problemu

Koniec napisał/a:

Zdrada odpada na 100% bo wiem ze nie ma nikogo na boku. Jestem zalamany bo mam spore potrzeby a nie moge ich spelnic. Kocham ja i chce zeby wszystko wrocilo do normy, ale nie wiem gdzie mam szukac problemu skoro ona sama nie wie gdzie on lezy. Pomocy!

w moim przypadku (jedyny związek w którym byłem - jeśli można tak to nazwać) moja niechęć do przekraczania fizycznych barier wynikała np. z tego, że dziewczyna czasem była chętna nawet na wspólny wyjazd na noc, a chwilę później denerwowała się z jakiegoś błahego powodu (więcej szczegółów kiedyś pisałem w moim temacie) i nie miałem takich potrzeb biorąc pod uwagę doświadczany brak stabilności i niepewność co do akceptacji mojej osoby. Nie wiem czy taka rada w czymkolwiek Ci pomoże. Każdy jest inny i to co było przyczyną u mnie, może nie mieć znaczenia w przypadku Twojej dziewczyny

4

Nie ma tak, ze nagle ktoś traci ochotę ja seks i nie wie z jakiego powodu smile
Ona dobrze wie o co chodzi ale nie chce powiedzieć.
Z mojej perspektywy cos się chyba wypaliło, nie pociągasz jej, albo nie do końca ją zadowalasz.

5

Nick wybrałeś nieprzypadkowo. smile Takie życie.

6 Ostatnio edytowany przez Rosee (2019-03-19 11:09:42)

Albo może chce sprawdzić czy Ci na niej zależy smile Czy te potrzeby są ważniejsze czy ona.

Harvey - radzisz mu by dokonał gwałtu?

7

Nie wiem Panowie co mam poczac... Nie bede przeciez z nia robil nic na sile tak jak pisze kolega wyzej. Najgorsze w tym jest to ze ona nie wie w czym lezy problem, jestem tez takim czlowiekiem ze nie lubie czekac i odpowiedz na problem chcialbym uzyskac jak najszybciej. Staram sie z nia rozmawiac no ale to w sumie nic nie zmienia bo ona nie wie co jest przyczyna. Wczoraj po wiekszej eskalacji konfliktu zwiazanego z tym problemem powiedzialem jej zeby moze sie troche zainteresowala cos poczytala i zastanowila sie gdzie lezy problem. Poczytala no ale co z tego skoro odpowiedzi i winowajcy takiego stanu i tak nie udalo sie zlokalizowac... Rozmawialem z nia na ten temat nawet dzisiaj juz mi nawet powiedziala zebym nie zadawal glupich pytan bo nic jej sie nie odwidzialo co do mnie i mnie kocha. Problem jest coraz wiekszy bo zdrowy facet jednak potrzebuje tego zblizenia tym bardziej ze nie mam 60 lat... Nie wiem moze to jakies problemy zdrowotne, spadek hormonow czy cos. Czy mial ktos z was taki problem i czy udalo sie to jakos rozwiazac?

8 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2019-03-19 11:42:36)

Koniec napisał/a:

oczywiscie reka raz na tydzien moze dwa cos podziala ale na sex nie ma ochoty.

A Ty jej coś działasz czy tylko ona Tobie?

Jakoś mi nie wynika z Twoich postów, że ten seks był dla niej satysfakcjonujący, w kółko Ty, Ty i Twoje potrzeby.

Swoją drogą, jak ten seks wygląda tak jak Wasze życie, które opisałeś, to też by mi się znudziło.

9 Ostatnio edytowany przez Koniec (2019-03-19 11:50:05)

santapietruszka napisał/a:
Koniec napisał/a:

oczywiscie reka raz na tydzien moze dwa cos podziala ale na sex nie ma ochoty.

A Ty jej coś działasz czy tylko ona Tobie?

Oczywiscie ze dzialam nie jestem osobom ktora w lozku stawia swoje potrzeby na pierwszym miejscu wiec ta kwestia odpada.

Jesli chodzi o seks to zawsze lubilem rozne eksperymenty i nowosci ona jednak wolala klasycznie, dalo sie ja jednak namowic do pewnych rzeczy i bylo dobrze. Teraz problem jest taki ze nie ma ochoty i watpie zeby przeszkadzalo jej to w jaki sposob to robimy.

10

Jak kobieta traci ochotę na seks i inne czułości  to niestety już jej nie pociagasz,  ewentualnie ma jakaś chorobę Ale to już jest rzadziej.

11

Może tarczyca? Odpowiada za hormony, więc może warto sprawdzić poziom TSH
Jeżeli te zmiany zaszły z dnia na dzień to ja bym stawiała na to, że jednak ktoś inny zawrócił jej w głowie..

12 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-03-19 13:50:50)

dorias napisał/a:

Jak kobieta traci ochotę na seks i inne czułości  to niestety już jej nie pociagasz,  ewentualnie ma jakaś chorobę Ale to już jest rzadziej.

Co do zasady się zgadzam.
Tylko to stwierdzenie, że „jak kobieta...”
Ciekawa jestem, czy Twoje poglądy są symetryczne, tj. czy w przypadku unikania seksu przez mężczyznę miałbyś podobne zdanie?
Czy pojawiłyby się wyjaśnienia typu stres, przepracowanie, zmartwienia - różne takie określenia związane z kondycją i psychiką, ale nie odnoszące się do relacji.

13

Może Twoja dziewczyna bierze pigułki antykoncepcyjne? - wówczas czasami spada libido - porada zmiana pigułek
Może wpadliście w rutyną - porada, wyjść z rutyny
Przestałeś być dla niej atrakcyjny? - rozśmieszaj ją, rozbawiaj i uwodź
Atmosfera wygasła? - zacznij ją uwodzić kilka godzin przed spotkaniem - sprośne smsy, flirt itp.

Jest coś ważniejszego niż Ty - telefon, insta, fb, gra - odwróć jej uwagę i odetnij na jakiś czas od zabieracza uwagi

Galeria jako cel wypadu - dno. Na libido kobiet pozytywny wpływ ma ruch na świeżym powietrzu i najlepiej, gdy świeci słońce. Teraz jest pora na wypady do parków, wycieczki w plener, i mymłon natury.

14

MagdaLena1111 napisał/a:

Ciekawa jestem, czy Twoje poglądy są symetryczne, tj. czy w przypadku unikania seksu przez mężczyznę miałbyś podobne zdanie?
Czy pojawiłyby się wyjaśnienia typu stres, przepracowanie, zmartwienia - różne takie określenia związane z kondycją i psychiką, ale nie odnoszące się do relacji.

Niestety u facetów to może być sprawa potencji. Także sprawa nie jest dokładnie taka sama.

15 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2019-03-19 14:03:42)

Koniec napisał/a:

Na spotkaniach w sumie nie robimy nic ciekawego gadanie, siedzenie, jakis wyjazd na zakupy do galerii. W weekendy zawsze zostaje u mnie na noc i wyglada to tak ze jedziemy na zakupy, kupujemy jakies wino, robimy jedzenie i siedzimy przed telewizorem.

Generalnie to w tym związku wieje nudą. Nic dziwnego, że i seks się znudził. Ot, kolega i koleżanka od wspólnych wypadów na zakupy i siedzenia przed tv.

16

balin napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Niestety u facetów to może być sprawa potencji. Także sprawa nie jest dokładnie taka sama.

Taaa....a kobieta może po prostu udostępnić swoje ciało.
Trochę jak prostytutka, nie sądzisz?

17

Marata napisał/a:

Może Twoja dziewczyna bierze pigułki antykoncepcyjne? - wówczas czasami spada libido - porada zmiana pigułek
Może wpadliście w rutyną - porada, wyjść z rutyny
Przestałeś być dla niej atrakcyjny? - rozśmieszaj ją, rozbawiaj i uwodź
Atmosfera wygasła? - zacznij ją uwodzić kilka godzin przed spotkaniem - sprośne smsy, flirt itp.

Jest coś ważniejszego niż Ty - telefon, insta, fb, gra - odwróć jej uwagę i odetnij na jakiś czas od zabieracza uwagi

Galeria jako cel wypadu - dno. Na libido kobiet pozytywny wpływ ma ruch na świeżym powietrzu i najlepiej, gdy świeci słońce. Teraz jest pora na wypady do parków, wycieczki w plener, i mymłon natury.

Dzieki za porady, postaram sie wprowadzic je w zycie.

Koniec napisał/a:

Na spotkaniach w sumie nie robimy nic ciekawego gadanie, siedzenie, jakis wyjazd na zakupy do galerii. W weekendy zawsze zostaje u mnie na noc i wyglada to tak ze jedziemy na zakupy, kupujemy jakies wino, robimy jedzenie i siedzimy przed telewizorem.

Generalnie to w tym związku wieje nudą. Nic dziwnego, że i seks się znudził. Ot, kolega i koleżanka od wspólnych wypadów na zakupy i siedzenia przed tv.

No masz racje nie mowie ze jest inaczej... Bede sie staral to zmienic, tylko czy myslisz ze taka nuda moze sie przekladac na sex?

18

MagdaLena1111 napisał/a:

Nie wiem skąd masz te skojarzenia.

19 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2019-03-19 14:27:33)

Koniec napisał/a:

Bede sie staral to zmienic, tylko czy myslisz ze taka nuda moze sie przekladac na sex?

Moim zdaniem nie.
Moje związki przez większość czasu tak wyglądały, że na pozór nuda, ale niektórzy lubią silne wrażenia, nieprzeidywalność, ciągłą niepewność i wtedy rzeczywiście nie czują dosłownie NIC, gdy brakuje silnych wrażeń.

balin napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Nie wiem skąd masz te skojarzenia.

Chodzi o arbitralność.
O to, że mężczyżni mają prawo do słabszej kondycji psycho-fizycznej i są rozgrzeszani a o kobietach często się mówi, że zawsze są przecież „gotowe”

20 Ostatnio edytowany przez santapietruszka (2019-03-19 14:37:21)

Koniec napisał/a:
Koniec napisał/a:

No masz racje nie mowie ze jest inaczej... Bede sie staral to zmienic, tylko czy myslisz ze taka nuda moze sie przekladac na sex?

Jeśli Wasz seks też tak wyglądał, że w kółko to samo robiliście, to owszem, jak najbardziej. A nawet zakładając, że seks był urozmaicony - to również można nie mieć ochoty na seks z kimś, w czyim towarzystwie się po prostu człowiek nudzi... więc tak, może się to przekładać na seks.
Ale to nie znaczy wcale, że mam absolutną rację i u Was nie ma innych powodów.

Ten seks to u Was - jak rozumiem - gdzieś tam na kanapie przed tv w trakcie jakiegoś filmu zawsze? Żadnych "zalotów" i podkręcania atmosfery wcześniej?

21

MagdaLena1111 napisał/a:

Chodzi o arbitralność.
O to, że mężczyżni mają prawo do słabszej kondycji psycho-fizycznej i są rozgrzeszani a o kobietach często się mówi, że zawsze są przecież „gotowe”

Ło matko ale kto tak mówi? Ja jedynie uważam, że unikanie seksu przez kobiety i przez mężczyzn, nie musi być jak to sama określiłaś symetryczne.

22

Piszecie ciagle o tym pociaganiu ale ona mi mowi caly czas ze chyba jestem chory ze tak mysle ze jakbym jej nie pociagal to by ze mna nie byla i nie miala ochoty na nic. Tymczasem dochodzi miedzy nami do pieszczot i jakis zabaw, jednak tematem jest sam sex. Pytalem sie czy ma jakies uprzedzenia czy jakas blokade co do sexu ze mna i powiedziala ze nie. Postanowilem wiec dzialac natychmiast  i zaproponowalem na dzisiaj wspolne bieganie, ku mojemu zdziwieniu byla zadowolona i sie cieszyla ze w koncu cos wymyslilem. Powiedzialem jej tez ze weekend mam zamiar zabrac ja do kina i faktycznie jest optymizm.

23

smile Brawo! Tak trzymaj smile

24

Przykre, że wpadłeś na to dopiero kiedy Ci seksu brakuje, takie coś powinno od Ciebie wychodzić bez względu na to czy seks jest czy nie...

25

Rosee napisał/a:

Przykre, że wpadłeś na to dopiero kiedy Ci seksu brakuje, takie coś powinno od Ciebie wychodzić bez względu na to czy seks jest czy nie...

Przykre, że ona nie artykułuje o co jej chodzi. Czeka na działanie Autora. To nie wróży nic ciekawego na przyszłośc, gdy w związku komunikacja leży.

26

balin napisał/a:

Przykre, że ona nie artykułuje o co jej chodzi. Czeka na działanie Autora. To nie wróży nic ciekawego na przyszłośc, gdy w związku komunikacja leży.

Po prostu nie ma ochoty na seks. i tyle.

Ale to też pokazuje, że kobieta nigdy nie może być pewna czy facet chce z nią spędzać czas czy robi to by mieć większą szansę na wieczorne zbliżenie...

27

Partnerka autora mogła by sama wyjść z jakąś inicjatywą wyjścia gdzie indziej niż do galerii hmm

28

Marata napisał/a:

Partnerka autora mogła by sama wyjść z jakąś inicjatywą wyjścia gdzie indziej niż do galerii hmm

właśnie o tym pomyślałem, wtedy autor bardziej wiedziałby w przyszłości, jakie formy aktywności dziewczyna lubi i byłby w stanie sam coś zaproponować

29

nudny.trudny napisał/a:
Marata napisał/a:

właśnie o tym pomyślałem, wtedy autor bardziej wiedziałby w przyszłości, jakie formy aktywności dziewczyna lubi i byłby w stanie sam coś zaproponować

Pytanie czy on chciałby naprawdę sprawić jej radość i spędzić czas czy wszystko sie rozbija o namówienie do współżycia. Czy gdyby seks był w ogóle pomyślałby o tym?

30

Rosee napisał/a:

Pytanie czy on chciałby naprawdę sprawić jej radość i spędzić czas czy wszystko sie rozbija o namówienie do współżycia. Czy gdyby seks był w ogóle pomyślałby o tym?

Skoro ta dziewczyna, potrafi okazywać czego oczekuje, przez reglamentację seksu myślę że nie. smile

31

Rosee napisał/a:
nudny.trudny napisał/a:
Marata napisał/a:

Rozumiem, że byłaś już na forum i dostałaś bana, więc to jest Twoje kolejne wcielenie?
Zapomniałaś zmienić płytę.

32

Miejmy nadzieję że to tylko chwilowy problem bo jeśli utrzyma się dłużej to myślę że twoja partnerka powinna skorzystać z pomocy dobrego ginekologa który będzie w stanie ustalić przyczynę Nie zniechęcaj się bądź cierpliwy i okaż jej swoje wsparcie bo ona na pewno nie czuje się z tym komfortowo

33

Czasami się po prostu nie chce, tak o, po prostu. Czasami trzy razy dziennie to za mało a czasami raz na trzy miesiące to za dużo. Różne są powody i nie wszystkie są złe. Czasami dobrze sobie odpocząć i przyjrzeć się swoim uczuciom... są tam jeszcze naprawdę? A może już ich tam nie ma? Dobry moment na poznanie się od innej niż od d.py strony;) I nie mówcie „ja już wszystko wiem o tej drugiej osobie, nic nie muszę poznawać już”, bo takie podejście jest karane oziębłością;)

Posty [ 33 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024