seksualność? a co to? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » seksualność? a co to?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1

Temat: seksualność? a co to?

Witam, założyłam ten wątek, by podzielić się swoimi spostrzeżeniami. Nie szukam rad, nie mam dylematu, ale jestem ciekawa opinii. Bo zdaje się, że nigdy nie wiadomo co przyniesie przyszłość, o ironio smile
Jestem w prawie już siedmioletnim związku z moim chłopakiem. Wiem, że to osoba, z którą chcę spędzić życie, zna mnie najlepiej, we wcześniejszych związkach nie byłam taka pewna, ale tu jestem. Od jesieni zaczęłam studiować kolejny kierunek, poznałam wiele nowych osób. W tym jedną dziewczynę. Już na pierwszych zajęciach siadłyśmy razem i zaczęłyśmy ze sobą rozmawiać. Minęło kilka zjazdów, ale od razu zaczęłam na nią inaczej patrzeć, sama byłam zaskoczona, bo nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło. Myślałam o tym, że jest bardzo ładna, że ma piękne oczy, nos, włosy, jak uroczo brzmi jej głos albo zastanawiałam się jaka jest w dotyku jej skóra. I wiele innych. Rozumiecie? Te wszystkie myśli, które do tej pory towarzyszyły mi przy poznawaniu mężczyzn, bo dziewczyny pozostawały wyłącznie w ramach koleżeństwa i nigdy nie zastanawiałam się na temat ich atrakcyjności. Aż o teraz, do tego jednego przypadku. Sytuacja stała się jeszcze o tyle zabawna, bo kompletnie źle oceniłyśmy swój wiek, ja byłam przekonana, że ma mniej więcej tyle lat co ja, a ona to samo myślała o mnie. Koniec końców nasze zdziwienie było ogromne kiedy okazało się, że ona ma 20 lat, a ja 29. Ale mimo to dalej utrzymujemy kontakt i śmiejemy się z tej "różnicy wieku" w naszej znajomości, bo zaskakująco sporo mamy wspólnych tematów. Zdarza się, że tłumaczę jej rzeczy związane z nauką, piszemy ze sobą tak po prostu, tak 'o niczym', raz byłyśmy na drinku po zajęciach, co chyba nie było najlepszym pomysłem, bo moje myśli kompletnie wymknęły się spod kontroli. Czasem ona rzuci jakimś dwuznacznym tekstem, ale traktuję to jako żart. Generalnie jestem postrzegana jako ciut chłodna osoba i umiem trzymać swoje uczucia i działania na uwięzi, jednak nie powstrzymam myśli, które pojawiają się w mojej głowie. Mimo to, nie dążę do niczego, uważam, że to jedna  tych sytuacji kiedy spodoba się jakaś osoba, którą zobaczy się na ulicy, tylko akurat tej samej płci. Jestem szczęśliwa z osobą, którą jestem. Mimo to, kiedy to piszę nie mogę się powstrzymać żeby lekko się nie uśmiechnąć smile Człowiek myśli, że tak dobrze się zna, ale tak nie jest, nigdy nie wiadomo. Chyba nie można do końca być pewnym niczego, w tym również swojej seksualności. W tym momencie jestem pewna, że wszystko kontroluję, ale jak będzie za jakiś czas? Tego nie wiem.
A wy jak uważacie? Czy seksualność może być tak zmienna?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: seksualność? a co to?

Ja mam pytanie - po co jest ten temat? Żeby wywołać kolejną dyskusję na czasie o gender i innych?

Jestem już zmęczona ciągłym bombardowaniem mnie informacjami o tym, jak powinnam myśleć o takich sprawach i co jest słuszne, a co nie, oraz kochajmy się wszyscy włącznie z jednorożcami. I co powiedziała jakaś pani z kraju ufoludków o seksualności kobiet i mężczyzn oraz narwali.

Autorko, nie masz problemu ze swoją seksualnością i super. Gratuluję, tak trzymaj.

3

Ale ten post jest dokładnie przeciwieństwem tego, co napisałaś. Generalnie pc talk to ostatnie co mnie interesuje i ostatnie czego chcę to mówienie komuś jak ma myśleć. Napisałam co JA myślę, co mi się zdarzyło i luźne zapytanie. Easy.

4

Tak, tak. Wszyscy jesteśmy bi, homo, trans, whatever. Tylko o tym nie wiemy. Tako rzecze Kinsey za pieniądze Rockefellera. On wie najlepiej.

5 Ostatnio edytowany przez Nya (2019-03-02 13:29:03)

Zgadzam się, że ludzka seksualność jest czymś tajemniczym i nieoczywistym. Ja miałam taki czas, kiedy sądziłam, że jestem jednak lesbijką (a nie miałam już wtedy nastu lat), to kobiety mi się podobały, w nich się zakochiwałam, z nimi chciałam seksu, mężczyźni byli dla mnie zupełnie przezroczyści. Po dwóch latach to przeminęło bezpowrotnie, po tamtych skłonnościach nie pozostał ślad. Aż do 2018 kiedy poznałam dziewczynę, która działała na mnie tak jak ta Twoja na Ciebie (; Z tym, że ja chciałam czegoś więcej. Wtedy zaczęłam myśleć, że może jestem jednak bi. Ale kobiety jako takie mi się nie podobają, nie pociąga mnie kobiece ciało, zdecydowanie wolę "męską" niż "kobiecą" energię. W ogóle zdecydowanie wolę chłopaków niż dziewczyny również jeśli chodzi o koleżeńskie relacje. W dodatku - czego się trochę wstydzę - dziewczyny często postrzegam podświadomie jako rywalki, takitam atawizm. Ale w tamtej było coś takiego...
Tak naprawdę nie wiem jakiej jestem orientacji, mimo że jestem już w trzeciej dekadzie życia to nadal jest to dla mnie zagadką ;') Ale i nie mam już potrzeby by się definiować, określać, do niczego nie jest mi to potrzebne smile

6

lady_lost napisał/a:

od razu zaczęłam na nią inaczej patrzeć, sama byłam zaskoczona, bo nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło. Myślałam o tym, że jest bardzo ładna, że ma piękne oczy, nos, włosy, jak uroczo brzmi jej głos albo zastanawiałam się jaka jest w dotyku jej skóra. I wiele innych. Rozumiecie?

inaczej patrzeć na drugą dziewczyne, to i mnie się czasem zdarza, niektóre osoby tak mają, ze przyciągają, a czy myślałam o nich pod kątem seksualnym?
Po tym jak byłam u masażysty na masażu tantrycznym, to pomyślałam, ze właśnie w ten sposób dwie kobiety mogłyby razem uprawiać "sex" i doprowadzać się

7

A jak ona czuje to samo?
Co zrobisz?

8

Agafi82 napisał/a:

A jak ona czuje to samo?
Co zrobisz?

Założy nowy temat i podzieli się,jak to się wszystko rozwija.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » seksualność? a co to?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024