Chce odejść od męża - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Chce odejść od męża

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1 Ostatnio edytowany przez Kinga25b (2019-01-23 23:33:33)

Temat: Chce odejść od męża

Postanowiłam napisać ten post aby ktoś z boku spojrzał na moją sytuację i napisał co o tym myśli. Wiec tak chce odejść od męża. Mam 25 lat w małżeństwie półtora roku razem ponad 11 lat. Bez dzieci. Mój pierwszy chłopak. Dlaczego postanowiłam że to koniec? Ponieważ mąż mnie nie szanuje i w sumie nigdy nie szanował. Bił wyzywał manipulowal szantazował nie chciał dziecka. Do teraz kiedy ja postanowiłam odejsc i powiedziałam temu dość. Nie pozwala mi odejść mieszkamy za granicą on ma tu cała rodzinę siostre brata mamę. Ja nie mam nikogo z rodziny. Zaczęłam opowiadać wszystkim z jego rodziny co i jak było i dlaczego ja chcę odejść i wyjechać do Polski. Za każdym razem on płaczę prosi błaga by go nie zostawiać by dać ostatnia szansę on się zmieni już nigdy mnie nie uderzy nigdy nie wyzwie będzie szanowal bierze jakieś tabletki na uspokojenie od lekarza. Dałam mu szansę ale to było u mnie wymuszone. Dwa razy byłam spakowana raz kupiony był już bilet i nie udało mi się wyjechać. Pech chciał ze teściowa akurat w poprzednim dniu do nas przyszła i została na noc. Broniła syna jak ja się zachowuje jak ja go mogę tak traktować nie zasłużył sobie na to że uciekam jak szczur itd nie wspomnę o tym jak traktował mnie mąż kiedy bił i kiedy go prosiłam żeby przestał bo to boli. Zawsze był nerwowy i agresywny i przed ślubem potrafił rękę na mnie podnieść. Nie pytajcie gdzie miałam oczy nie wiem. Otworzyłam teraz. Od wczoraj jestem u jego siostry przyszłam tu pomieszkac choć wolałam byś sama a domu bo uważałam że to mąż powinien się wyprowadzić ale oczywiście jak przyszło co do czego to musiałam iść ja. Machnelam ręką spakowałam rzeczy poszłam ja mam tu być do niedzieli bo szwagierki mąz jest w Polsce na chwilę i wraca w niedzielę. Ja nie chce wrócić do mieszkania i żyć z mężem. Oni chcą wszyscy to ratować a ja nie chcę nie potrafię już pękło coś we mnie chce do Polski. I wszystkim wie tylko moja jedna siostra. Jest wściekła że mnie przegadali i nie prxtlrcislsm do Polski 15 stycznia ona miała mnie odebrać. Ja nie wiem co robić? Znowu uciekać? Mąż grozi czy chce mieć go na sumieniu bo on sobie nie wyobraża życia beze mnie on mnie kocha on przeprasza on nie wie dlaczego taki był. Nie wierzę że człowiek może tak się zmienić ja nie zapomnę tego co było a uwierzcie było strasznie. Nie mogą mnie trzymać siła nikt nie postawi się na moim miejscu jak ja jestem zraniona ze swoim zachowaniem wypalił we mnie cała miłość do niego. To nie ma sensu jak mamy założyć rodzinę jak on mnie odpycha od siebie po ostatnim zbliżeniu które miało miejsce kilka tyg temu poleciały mi łzy i je wycierałam gdy nie widział. Naprawdę dojdzie do tego że ktoś się pojawi na mojej drodze i zakocham się i go zdradzę a chce odejść przed tym jak to się stanie. Ja się boję własnego męża! To jest chore! Chcę się uwolnić! Dodam że mąż zawsze był narcyzem zapatrzonym w sobie w swoim wyglądzie najważniejsze by jego potrzeby były spełnione. Zawsze na imprezach zachowywał się jak singiel i podrywal różne dziewczyny zawsze dobie jakąś upatrzyl nawet na własnym ślubie i poprawinach. A w kwiat II tamtego roku miał incydent z koleżanką z pracy na imprezie uchlał się i ldzeli razem na łóżku i się lizali na co wpadł do pokoju  hlopsk tej dziewczyny mój mężu dostał po modzie kilka razy przyznał się wybaczyłam. Z pieniędzmi też była masakra liczył każdy grosz. I czy on zasługuje by z nim być? Ka naprawdę byłam dla niego dobra. Czy ja oczekuje od życia czegoś za dużo? Czy mi się nic już nie należy tak ma być? Chciałabym coś przeżyć zakochać się poczuć to coś cieszyć się życiem. Mam 25 lat a czuje się jak stara baba nie cieszy mnie nic ciągle płaczę. Nie ukrywam że zawsze miałam duże powodzenie u facetów a cake życie z jednym...

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez emilia.ja (2019-01-23 23:52:01)

Odp: Chce odejść od męża

Wydaje się że powinnaś wracać do Polski, nigdy już do męża. Skoro sie już wyprowadziłas od niego to już masz z gorki.
Spokojnie, pan Narcyz nic sobie nie zrobi, nie odważy sie. Co najwyżej da sie kotu podrapać i powie że sobie żyły ciął. Damski bokser wyżywa sie na kimś, teraz nie dosiegnie Cie jego łapa wiec próbuje psychicznie Cie wystraszyć, zatrzymać.
Wszystko sie ułoży tylko musisz niestety zacząć od nowa. Skoro nie chciałaś zerwać przed ślubem, widząc dokladnie że to agresor, to musisz uporać sie z tym teraz.
Poczucie bezpieczeństwa jest kluczowe i nie wiem.jak można żyć z kimś kto bije i poniża. Walcz o siebie i trzymaj sie!
Czym predzej jedź tam gdzie bedziesz mieć wsparcie.

Nie bardzo rozumiem, wyszłaś za faceta, który cię bił przed ślubem ???!!!

4

No tak niestety to zrobiłam nie miałam odwagi odejść i powiedzieć komuś o tym. Wmawiał mi na łeb że nikt mnie nie pokocha tak jak on.. Ze tylko on mnie tak kocha nad życie itd. Obniżył moja wartość do zera choć zawsze miałam duże powodzenie u facetów. Chcę odzyskać resztki szacunku do siebie i dlatego muszę odejść. Tak strasznie mnie to wkurza że ja tu nie mam kogoś bliskiego siostry której wiecie jak to jest.. To zawsze będzie jego rodzina mimo że wiedza ze to ja jestem skrzywdzona.

5

Nie wierz. Nie zmieni się. Może urządzi Ci miodowy miesiąc, a potem znowu uderzy. I będziesz jechać na takiej sinusoidzie. Szczęście w nieszczęściu, ze nie ma dziecka. Jesteś młoda, masz czas zacząć życie na nowo. Uciekaj. Zbieraj kwity. Tu nie ma zmiłuj. Pobicia zgłaszaj, wzywaj policję gdy tylko zacznie się zadyma. Chama możesz usadzić tylko stanowczą reakcją. Cham się pompuje strachem i niemocą ofiary.

6

Sama widzisz ze to nie ma przyszłości i ja  tez tak myśle .

7

Kinga25b napisał/a:

No tak niestety to zrobiłam nie miałam odwagi odejść i powiedzieć komuś o tym. Wmawiał mi na łeb że nikt mnie nie pokocha tak jak on.. Ze tylko on mnie tak kocha nad życie itd. Obniżył moja wartość do zera choć zawsze miałam duże powodzenie u facetów. Chcę odzyskać resztki szacunku do siebie i dlatego muszę odejść. Tak strasznie mnie to wkurza że ja tu nie mam kogoś bliskiego siostry której wiecie jak to jest.. To zawsze będzie jego rodzina mimo że wiedza ze to ja jestem skrzywdzona.

Kinga odzyskaj cały szacunek do Siebie - dasz radę i zostaw tego typa to nie miłość nad życie , a najpierw pokochaj Siebie nikt tego nie zrobi lepiej niż Ty sama.

Trzymaj się

8

Jeśli mieszkasz w Anglii i ci robi krzywdę wystarczyło zadzwonić na policję i by go usunęli na 24 godz. Powtórka i miałby problemy. Jesteście współuzależnieni. Musisz być z rodzina która cię wesprze bo samej ci będzie ciężko przez to przejść.

9

Jestes bardzo młoda. Nie macie dzieci. Maz cie bije. UCIEKAJ!

Masz szanse na cudowne zycie ale nie z nim!

10

Nie chodzi tylko o odzyskanie szacunku do siebie, ale też o zwykła ludzka życiową mądrość. Masz dopiero 25 lat i całe życie przed tobą, a ty już jesteś zmaltretowana i zniszczona. To co będzie dalej?
Wyjedź od tych ludzi i więcej niech tam twoja noga nie postanie.
To nie jest normalne, żebyś bała się własnego męża, a skoro tak jest, to tylko dowód na to, że to nie miejsce dla ciebie.
Nie będę robiła ci wykładów na temat tego, że damski bokser bił cię przed ślubem, a mimo to i tak za niego wyszłaś. Myślę, że sama doskonale wiesz, że popelnilas ogromny błąd. Gdyby nie ten papierek byłoby ci teraz znacznie łatwiej, a tak będziesz musiala ciągać się jeszcze po sądach. Jednak warto to zrobić, by dać sobie szansę na normalne życie bez strachu, bez chamskiej przemocy.
Nie słuchaj ani jego łabędziego śpiewu, ani niech nie wzruszają cię jego krokodyle łzy lub to, że jego rodzinka jedzie na twojej empatii i wrażliwości. Kopnij to wszystko i wracaj do życia.

11

Nie wiem, czy dobrze wyczytałam (jakoś chaotyczny ten post), ale Ty sie zastanawiasz, jak tu zakładać rodzinę, kiedy on Cię odpycha? Poważnie?
Już przemilcze cel wychodzenia za takiego gościa.
Nie masz własnej rodziny? Matki, ojca, brata, ciotki, kuzyna, kogokolwiek? Nie możesz się z nikim skontaktować? Nie możesz spakować się i wrócić do Polski? Chociaż zabrać jakieś najpotrzebniejsze rzeczy?

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Chce odejść od męża

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024