Mam 19 lat i spotykam się z 24 letnim facetem, jesteśmy razem około 3 tygodni. Jestem dziewicą, boję się seksu, nie jestem na to jeszcze gotowa i myślę że przez najbliższy czas także nie będę. Wiem że seks nie jest najważniejszy w związku, jednak boję się że przez jego brak stracę faceta. Mój poprzedni chłopak zerwal ze mną po półrocznym związku bo stwierdził że ciężko mu być z dziewczyna z którą nie może sie kochać. Przez ta cała sytuację mam uraz do związkow, nie chciałam się z nikim wiązać ale po prawie 2 latach w końcu spróbowałam. Mój aktualny chłopak jest cudowny, do niczego mnie nie namawia, jednak ja żyję przyszłością i boję się że zaraz zerwiemy przez brak seksu.. Martwię się bo nie chce go stracić, ale też boję się pierwszego razu i wiem że do tego szybko nie dojdzie. Jak przestać się martwic? Jakieś rady miała któras z was podobnie?
może niepotrzebnie martwisz się na zapas? Chłopakowi o swoich obawach powiedz, by nie myślał, że go odrzucasz i coś z nim nie tak.
Jak jest mądry i z wyczuciem, sama będziesz tego chciała, a On nie przekroczy żadnych Twoich granic. Powoli.
Mój poprzedni chłopak zerwal ze mną po półrocznym związku bo stwierdził że ciężko mu być z dziewczyna z którą nie może sie kochać.
Dziwisz mu się?
Mój aktualny chłopak jest cudowny, do niczego mnie nie namawia, jednak ja żyję przyszłością i boję się że zaraz zerwiemy przez brak seksu..
No, jeśli nie będziecie go uprawiać, to tak się stanie. Co w tym takiego dziwnego?
To Twoje cialo i Ty masz nad nim wladze. Musisz jednak o takich rzeczach myśleć przed wchodzeniem w zwiazek. Właściwie co Cie tak przeraża?
5 2019-01-03 01:40:37 Ostatnio edytowany przez Jazzmine (2019-01-03 01:40:59)
Porozmawiaj z nim szczerze o tym, ze nie jestes gotowa na rozpoczęcie współżycia. 3tygodnie to krotki staż, ale musisz sobie zdać sprawę z tego, ze w kazdym związku prędzej czy pozniej przychodzi czas na sex, w nieskończoność nikt czekał nie bedzie. Czego sie boisz jesli chodzi o współżycie?
awwwola123 napisał/a:Mój poprzedni chłopak zerwal ze mną po półrocznym związku bo stwierdził że ciężko mu być z dziewczyna z którą nie może sie kochać.
Dziwisz mu się?
awwwola123 napisał/a:Mój aktualny chłopak jest cudowny, do niczego mnie nie namawia, jednak ja żyję przyszłością i boję się że zaraz zerwiemy przez brak seksu..
No, jeśli nie będziecie go uprawiać, to tak się stanie. Co w tym takiego dziwnego?
a zauważyłeś- że tamten chciał seksu gdy miała 17 lat i mogła nie być gotowa??? I ma uraz?
To nie musi się powtórzyć z tym partnerem.
Ktos nie mający wspolczucia tutaj,nie bedzie miec do ciebie uczuc tez po latach związku. Zerwanie przez kogos takiego byloby tylko uwolnieniem Ciebie. Ela210 o martwieniu na zapas dobry post.
Pojawia się pytanie, dlaczego nie jesteś gotowa na współżycie- to nie jest kwestia tego, że musisz być, absolutnie nie, zwłaszcza, że jesteś młoda. Jednak jeśli o tym napiszesz, inne osoby będą lepiej wiedziały, jak Ci pomóc. Co do partnera- również jestem zdania, żebyś mu o tym powiedziała, że nie jesteś gotowa i dlaczego nie jesteś. Faceci bardzo często myślą, że coś z nimi jest nie tak, jeśli nie ma seksu w związku