Hey, razem z narzeczonym planujemy kilkudniową podróż poślubną w Polsce. Ze względu, iż miszkamy na pomorze, rejon ten zdecydowanie odpada. W związku z tym, chciałabym się dowiedzieć jakie miejsca polecacie? A moze jakies konkretne pensjonaty, hotele?Jeśli maci jakieś miłe wspomnienia z jakiegos pobytu, pochwalcie się!
Może Kazimierz Dolny
Jest piękny ![]()
Zależy jaki typ spędzania wolnego czasu preferujecie? Skoro mieszkacie na pomorzu to zdecydowanie polecam góry np. Bieszczady
krajobrazy cudowne a i szlaki dla nie zaprawionych w boju się znajdą.
Jeśli chcecie aktywnie spędzić podróż poślubną i pochodzić po górach, to faktycznie Bieszczady są dobre. O wiele mniej ludzi niż w Tatrach i piękne widoki ![]()
My mieszkamy na pogórzu i w każde wakacje jeździmy w góry, więc chcemy po ślubie pojechać nad morze.
A może polecić bardziej jakieś szczegółowe piękne miejsca, które warto zwidzić w tych miejscowościach. Takie które Wam się bardzo podobały...
Krynica jest przepiękna i to o każdej w zasadzie porze roku. Podobnie Głęboczek Wielki ale to już Mazury. Inne ciekawe miejsca to Wrocław a także Kraków i jego okolice. Z drugiej strony z kolei Zamość i Lublin. Albo zróbcie sobie wycieczkę śladami najpiekniejszych polskich zamków?
polecam
![]()
http://www.wasowo.pl/index_new.php#
Również polecam góry, ale przecież najważniejsze jest to abyście spędzili ten czas wspólnie, w miłości. Wtedy cała reszta też będzie dla was piękna
.
Fajny pomysł, choć pewnie większośc ludzi weźmie Was za wariatów. Wydaje się, że w Polsce nie można wypocząć tak jak za granicą, nie ma tu luksusowych hoteli z basenami, a jeśli są to droższe niż te zagraniczne, przede wszystkim brakuje jednak wspaniałej pogody, jeśli więc zależy Ci na prawdziwym relaksie poczekaj z wyjazdem i za jakiś czas wybierz coś fajnego z ofert zagranicznych.
Jeśli młodym odpowiada podróż poślubna w Polsce to ja absolutnie w tym nic negatywnego nie widzę. U nas w kraju również jest wiele miejsc wartych odwiedzenia więc trzeba z tego korzystać. Nie każdy przecież lubi spędzać czas leżąc na leżaku przy hotelowym basenie lecz aktywny wypoczynek. Najważniejsze to jednak żeby być razem i z uśmiechem rozpocząć wspólne życie.
Fajny pomysł, choć pewnie większośc ludzi weźmie Was za wariatów. Wydaje się, że w Polsce nie można wypocząć tak jak za granicą, nie ma tu luksusowych hoteli z basenami, a jeśli są to droższe niż te zagraniczne, przede wszystkim brakuje jednak wspaniałej pogody, jeśli więc zależy Ci na prawdziwym relaksie poczekaj z wyjazdem i za jakiś czas wybierz coś fajnego z ofert zagranicznych.
Ja mam tylko nadzieję, że wystarczy mi życia, aby zwiedzić Polskę. Nie rozumiem co może być dziwnego w tym, że nie wybierają się w podróż poślubną za granicę.
Ja wynajęłabym urokliwy domek, w starym stylu gdzieś w górach, tylko dla nas dwojga ![]()
Pewnie juz za późno ale może komuś sie przyda ![]()
Jak jesteście z Pomorza to proponuje jednak wybrać się promem do Szwecji, Unity Line organizuje świetne weekendy dla Nowożeńców z noclegiem na promie wiec nie trzeba sie martwić o hotele i noclegi co jest zazwyczaj strasznie drogie. link usunięty Polecam, chociaż na takim rejsie nie byłam, ale za to miło wspominam rejs z okazji Dnia Kobiet, super impreza na pełnym morzu ![]()
Podróż poślubna po Polsce być może dlatego jest odbierana trochę z zaskoczeniem, ponieważ może sugerować, że młodą parę nie stać na wyjazd za granicę, choć prawda jest taka, że wycieczka do Egiptu nie kosztuje wiele więcej niż wczasy w Międzyzdrojach...
Pewnie juz za późno ale może komuś sie przyda
Jak jesteście z Pomorza to proponuje jednak wybrać się promem do Szwecji, Unity Line organizuje świetne weekendy dla Nowożeńców z noclegiem na promie wiec nie trzeba sie martwić o hotele i noclegi co jest zazwyczaj strasznie drogie. link usunięty Polecam, chociaż na takim rejsie nie byłam, ale za to miło wspominam rejs z okazji Dnia Kobiet, super impreza na pełnym morzu
szczerze... dość ciekawy i oryginalny pomysł może być np. na prezent.. tak sobie teraz myślę, na prezent ślubny, naprawdę ciekawie.
a jakie mniej więcej są atrakcje na takim promie?w czasie takiego rejsu?
Kiedyś płynęłam i powiem szczerze, ze atrakcji nie brakuje, była dyskoteka, dancing, występowała grupa taneczna, są też oczywiście puby, restauracje, sklepy. Fajna sprawa ![]()
Ja polecam góry, standardowo Zakopane, jest śliczne o każdej porze roku
Mazury też kuszą, Jezioro Białe ![]()
Mi się bardzo podobało w Białej Podlaskiej. Teren nie taki turystyczny, ale jest co pozwiedzać, gdzie się pobawić, odpocząć. Bardzo ładne tereny. Spaliśmy w hotelu Delfin, wybrany ze względu na dobrą lokalizacje, a ostatecznie ogółem okazał się bardzo przyjemnym hotelem z dobrym jedzeniem ![]()
Kto co lubi, ja preferowałabym ciekawy wyjazd zagraniczny. Bardzo podobało mi się w Brazylii, kiedy byłam na wyjeździe organizowanym przez Konsorcjum.pl. Jestem wielką fanką tego biura, nieważne gdzie jedziesz, daleko czy blisko, zawsze wszystko jest perfekcyjnie przygotowane, nie trzeba się o nic martwić.