Zapytanie wprost o zgodę na seks - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Zapytanie wprost o zgodę na seks

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1

Temat: Zapytanie wprost o zgodę na seks

Cześć,
chciałbym zapytać, jak byście zareagowały, gdyby podczas gry wstępnej facet zapytał wprost o zgodę na pójście dalej?

Zobacz podobne tematy :
Odp: Zapytanie wprost o zgodę na seks

Jakbyśmy miały ochotę, to byśmy się zgodziły, a jak nie, to nie. Co tu jest do rozkminiania?

Uznałabym, że to w porządku. Tak samo jakby spytał o zabezpieczenie.

4

To wręcz wskazane, żeby się pytać o zgodę przed pójściem dalej.

5

Temat moim zdaniem dość istotny w czasach rozszerzenia definicji przemocy seksualnej. Tyle, że bardzo często takie zapytanie gasi ochotę na amory. Ja osobiście bym stracił, gdyby partnerka zapytała mnie wprost, bo wolę z zaskoczenia ale … podobno zdarzały się przypadki, gdy mężczyźni skutecznie oskarżali kobiety o gwałt. Światu znane są sytuacje, kiedy za gwałt uznawano stosunek po dobrowolnej grze wstępnej.

I kto ma gorzej w tej sytuacji - mężczyzna, który nie zna oczekiwań kobiety, czy kobiet, która lubi z zaskoczenia?

6 Ostatnio edytowany przez Gary (2018-12-02 20:50:04)

Aaaa... bez przesady... to widać, czy chce czy nie chce.

W momencie gdy się pojawia wątpliwość... np. chcesz zdjąć majteczki a ona zaciśnie kolana, to wtedy można zapytać "Nie ściągamy?"  i ona powie "Nie, nie..." -- to oznacza barierę nie do przekroczenia.
To samo dotyczy wkładania palców do cipki, lizanie cipki, a seks tylko w gumce.

Oficjalne pytanie wprost, mówione z powagą, jest trochę ciężkie jeśli już seks/petting/erotyka trwa...    Wtedy delikatne pytania takie jak to w seksie się zadaje są okej -- "Pocałować cipkę? Lubisz?"...

7 Ostatnio edytowany przez Jesiennowiosenna (2018-12-02 21:00:22)

Grasse napisał/a:

Temat moim zdaniem dość istotny w czasach rozszerzenia definicji przemocy seksualnej. Tyle, że bardzo często takie zapytanie gasi ochotę na amory. Ja osobiście bym stracił, gdyby partnerka zapytała mnie wprost, bo wolę z zaskoczenia ale … podobno zdarzały się przypadki, gdy mężczyźni skutecznie oskarżali kobiety o gwałt. Światu znane są sytuacje, kiedy za gwałt uznawano stosunek po dobrowolnej grze wstępnej.

I kto ma gorzej w tej sytuacji - mężczyzna, który nie zna oczekiwań kobiety, czy kobiet, która lubi z zaskoczenia?

Zupełnie tego nie postrzegam w ten sposób. Wręcz przeciwnie, gdyby facet mnie spytał o to, czy na pewno ma kontynuować, uznałabym że to przejaw troski o drugą osobę i upewnienia się, czy na pewno jestem na to gotowa.

Większym "kubłem zimnej wody" jest pytanie mężczyzny czy na pewno musi założyć gumkę (ale już nie pytanie, czy np. mam prezerwatywę przy sobie).

Autorze, Ty już rozkminiałeś ten temat i masz tam odpowiedzi: https://www.netkobiety.pl/t110997.html

9

santapietruszka napisał/a:

Autorze, Ty już rozkminiałeś ten temat i masz tam odpowiedzi: https://www.netkobiety.pl/t110997.html

Nie, to nie to samo. Tam pytałem o przygodny seks z nieznajomą osobą - co jest obarczone ryzykiem również chorób i niechcianej ciąży. Tu myślę o przejściu ze stanu gry wstępnej do stosunku w stałym partnerstwie. Załóżmy sytuację - jest intensywna gra wstępna, pocałunki, rozbieranie i dochodzi do stosunku z inicjatywy mężczyzny. I co? Loteria. W drugą stronę? Dążymy do równouprawnienia.

10

Grasse napisał/a:

Cześć,
chciałbym zapytać, jak byście zareagowały, gdyby podczas gry wstępnej facet zapytał wprost o zgodę na pójście dalej?

Dla mnie gra wstępna, to odpowiedź twierdząca. Jeśli się czegoś nie chce, to się w ogóle tego nie zaczyna.

11

SonyXperia napisał/a:
Grasse napisał/a:

Cześć,

Dla mnie gra wstępna, to odpowiedź twierdząca. Jeśli się czegoś nie chce, to się w ogóle tego nie zaczyna.

smile generalnie zgoda wśród wyraźnie dorosłych..
Ale jak to było gdy się miało 18, 19 lat?
Kto pyta nie błądzi.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Zapytanie wprost o zgodę na seks

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024