Ciąża czy choroba? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Ciąża czy choroba?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1 Ostatnio edytowany przez Liwi23106 (2018-12-02 16:03:13)

Temat: Ciąża czy choroba?

Ostatni mój seks (bez zabezpieczenia) był 22.10.2018. Dnia 26.10 dostałam okresu (w terminie), trwał 6-7 dni jak zwykle. Jakoś mniej wiecej wtedy zaczęłam odczuwać częste parcie na pęcherz (trwające do dziś), czasami zdarzały mi się zaparcia. Miesiączka raczej przebiegła jak zwykle, lecz i tak zaczęłam sobie myśleć czy mogłam zajść w ciążę. 5.11 jadąc autobusem zrobiło mi się bardzo słabo, nie wiedziałam czy zaraz zemdleję czy zwymiotuje, więc szybko wysiadlam i na świeżym powietrzu zrobiło mi się lepiej. Testu nie robiłam, następny okres miał być 21.11, dostałam go dzień wcześniej, ale trwał on max 5 dni (czyli od 20 do 24). Wczoraj, czyli dokładnie tydzień po zakończeniu ostatniej miesiączki dostałam ponownego krwawienia, lecz jest ono bardzo skąpe. Parcie na pęcherz się utrzymuje, temperatura ciała 37 stopni. Odczuwam także duże zmęczenie, po powrocie do domu idę spać, budzę się wieczorem a później znowu normalnie idę spać. Jeśli chodzi o apetyt to najczęściej nie mam ochoty na jedzenie, a czasem mogłabym jeść i jeść. Czy mogę być w ciąży, czy prędzej to jakaś choroba?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ciąża czy choroba?

Ewidentna ciaza. Do tego bliźniacza. Jakby zrobilo ci sie slabo w tramwaju, to byłaby choroba. Ale autobus to ciaza.

A tak poważnie - mamy wróżyć z fusów? Czy andrzejkowy wosk polać? Testu nie zrobiłaś ciążowego. Badania beta, ani zadnego innego. To na jakiej podstawie ciążę mamy stwierdzić lub ja wykluczyc?? Wierzysz w takie porady??

Nie ogarniam podobnych pytań w internecie. Lekarz, zeby cos zdiagnozować poprawnie, musi zbadać pacjenta. A i wtedy diagnoza moze nie byc trafna. A przez internet na podstawie niczego, to co mozna zrobic?

3

Zrób test, Kochana.
Niezależnie od jego wyniku zapisz się do ginekologa.
Myślę, że to nie ciąża, ale może być jakaś infekcja, torbiel, albo inne świństwo.

Lepiej to skontrolować.

4

jak usunąć ten temat?

5

Liwi23106 napisał/a:

jak usunąć ten temat?

Nie da się.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Ciąża czy choroba?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024