kiedy mężczyźnie zależy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » kiedy mężczyźnie zależy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

Temat: kiedy mężczyźnie zależy

z przyjaźni powstał związek, jesteśmy ze soba okolo 2 miesiecy, do powaznego zblizenia nie doszlo, ale znamy sie bardzo dobrze, mam jednak watpliwosci czy taki zwiazek ma sens - czyli taki ktory zbudowany jest na przyjazni a nie na namiętności..
obawiam się, ze czasami mezczyzni wybierają opcję z wygody, albo ze nie udalo znaleźć się nikogo innego. Pytanie kiedy rozpoznać ze facetowi rzeczywiscie zależy?

Zobacz podobne tematy :
Odp: kiedy mężczyźnie zależy

Moim zdaniem lepiej taki właśnie niż wielki pożar, który jak zgaśnie, to nie ma czego ratować.
Pytanie, dlaczego Ty masz wątpliwości? Nie mógł się w Tobie po prostu z czasem zakochać? Uznać, że jesteś super babką, z którą się dogaduje i rozumie jak z nikim innym?

3

słyszałam opinie ze jak nie pyknie od razu to znaczy ze to juz jest takie wymuszone.
Największe mam obawy pod względem, ze on nie powie mi nic milego, jest dosc niesmialy i zamkniety w sobie... nie powie ze mu zależy, tylko tak wszystko robi ostroznie

4

takie związki mają jak najbardziej sens.
choć ważne jest też ile macie lat - bo jak jesteście młodzi i to wasze pierwsze związki to bez pożądania może się okazać, że jak tylko pojawi się pożądanie do kogoś innego to się źle skończy. a może się również okazać, że pojawi się pożądanie między wami np. po seksie.
powinnaś jednak czuć, że mu zależy.
pogadajcie o tym.

papryczka_xxx napisał/a:

słyszałam opinie ze jak nie pyknie od razu to znaczy ze to juz jest takie wymuszone.
Największe mam obawy pod względem, ze on nie powie mi nic milego, jest dosc niesmialy i zamkniety w sobie... nie powie ze mu zależy, tylko tak wszystko robi ostroznie

To jak to się właściwie stało, że jesteście w związku, skoro nawet nie czujesz, że mu zależy?

6

Santapietruszka zadała bardzo ważne pytanie. Zresztą ja rozumiem, że związek może się urodzić z przyjaźni - osobiście uważam, że takie związki są wręcz najlepsze, bo w ten sposób spoiną związku nie jest właśnie namiętność, która z czasem się stabilizuje i przestaje być taka "ognista", a to, że wzajemnie się znacie i chcecie być ze sobą.
Gorzej, jeśli namiętność nie przyszła z czasem - zastanawiam się wtedy, co wy właściwie robicie ze sobą w takim razie.

7

być moze przesadzam i chcialabym aby on na każdym kroku pokazywał ze mu zależy, mówił to. Jesteśmy razem ponieważ on mnie pocałował, zaczął wykazywać większe zainteresowanie, poznałam jego znajomych, rodzinę. Jakby nie patrzeć zależy mu, bo sam inicjuje spotkania, ciagle się odzywa. Tylko mam takie uczucie, jakby on to robił z braku laku, że nie jestem dla niego kimś wyjątkowym.

8

on tez nie jest taki śmiały jak pisałam, ma problemy z bliskoscią i wyrazeniem uczuć sad ja tez nie jestem jakos bardzo wylewna

9 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2018-11-06 11:30:06)

Ile macie lat ?

10

ja 27 on 30
znamy się 1,5 roku, a parą jesteśmy od miesiąca

11

papryczka_xxx napisał/a:

ja 27 on 30
znamy się 1,5 roku, a parą jesteśmy od miesiąca

miesiąc to niedługo.. piszesz, że nie jesteś wylewna, ale co Ty czujesz?
Może jak masz ochotę na czułości, to wyrażnie to okaż- zobaczysz co On na to? Masz? smile

12

zależy mi na nim, ciągle myślę o nim, staram się, chociaż zdarzają mi się jakiś humorki wink
a co do czułości oczywiście ze tak, od samego początku czułam do niego jakiś taki pociąg, ale chyba przez jego nieśmiałość, ja sama się blokuję

13

Zwiazek rodzacy sie z faktycznej przyjazni jest milion razy trwalszy i lepszy niz jakies wybuchajace nagle uczucie.

14

papryczka_xxx napisał/a:

zależy mi na nim, ciągle myślę o nim, staram się, chociaż zdarzają mi się jakiś humorki wink
a co do czułości oczywiście ze tak, od samego początku czułam do niego jakiś taki pociąg, ale chyba przez jego nieśmiałość, ja sama się blokuję

Nie zastanawiaj się co On czuje, tylko co Ty,zrób mały gest póżniej zobaczysz smile

15

papryczka_xxx napisał/a:

z przyjaźni powstał związek, jesteśmy ze soba okolo 2 miesiecy, do powaznego zblizenia nie doszlo, ale znamy sie bardzo dobrze, mam jednak watpliwosci czy taki zwiazek ma sens - czyli taki ktory zbudowany jest na przyjazni a nie na namiętności..
obawiam się, ze czasami mezczyzni wybierają opcję z wygody, albo ze nie udalo znaleźć się nikogo innego. Pytanie kiedy rozpoznać ze facetowi rzeczywiscie zależy?

A moja teoria jest taka, że najpierw musi być czysta sympatia, a dopiero później - po chwili bądź po roku - piorun, miłość, zakochanie, zauroczenia. Bez tej sympatii, na bazie której w ogóle można zbudować przyjaźń, żaden związek nie wyjdzie. A wy już jesteście przyjaciółmi, czyli jeden ważny element do układanki macie w rękach.
A czy on kocha, czy tylko lubi - nie wiadomo, nikt tutaj nie widział go w akcji z tobą, jak sie zachowuje, jak patrzy na ciebie, co robi i ci mówi.

Takim wyznacznikiem miłości może też być to, jak chętnie on reaguje na twoje różne prośby - kończą ci się szlugi o północy i go poprosisz o pójście - pójdzie, podwiezie, cokolwiek co jest związane z ruszeniem jego tyłka - będzie świadczyć na twoją korzyść. Chora jesteś - nie będzie marudzić, że może coś ugotować, skoczyć po tabletki, cokolwiek. Itede, itepe. Te wszystkie codzienne małe rzeczy - jak chętnie do nich podchodzi. Czy współpracuje.

16

papryczka_xxx napisał/a:

Nie związki oparte TYLKO o przyjaźń nie mają sensu wink od tego ma się przyjaciół, a nie swojego mężczyznę smile
Pytanie czy oprócz przyjaźni jest między wami dużo pożądania, namiętności? Przecież to, że się wcześniej przyjaźniliście nie wyklucza tego, że nagle zaczęłaś wzbudzać jego pożądanie, a on twoje smile
Wydaje mi się że warto zwrócić uwagę na to jak rozwiązujecie problemy i codzienne obowiązki. Czy on, kiedy mówisz mu, że coś ci nie odpowiada stara się to zmienić, czy ignoruje twoje uwagi. Czy spełnia twoje prośby typu: zawiezienie twojej mamy na lotnisko, albo przyniesienie leków z apteki bo cię grypa rozłożyła. Wydaje mi się, że jeśli chodzi o seks to niestety masz rację i czasem mężczyźni zaczynają spotykać się z kimś z wygody, dostępności itp. Jednak jeśli to coś więcej będzie mu zwyczajnie zależało na tym żebyś była szczęśliwa, więc będzie bardziej otwarty na twoje prośby, czy dopasowanie się do twoich wymagań smile

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » kiedy mężczyźnie zależy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024