Kochani opiszę Wam problem mojej przyjaciółki. Jest ładna , wysoką 28 letnią kobietą . Poznała faceta 15 lat starszego . Ma straszne obawy bo nie dość ze jest starszy to jest też trochę od niej niższy . Chciałabym aby była szczęśliwa . Znacie takie przypadki gdzie facet jest tyle starszy ? Warto ? Ona ma 28 on 43 lata
Ja znam, Rubikowie. Może być?
Mój były mąż był dużo starszy ode mnie i moim zdaniem wiązać się z nim nie było warto, ale on był akurat dużo wyższy ode mnie, więc nie wiem czy podejmując decyzję warto się moją historią sugerować... ![]()
Nie sądzę, aby ktoś zdrowy na umyśle odważył się na udzielenie odpowiedzi, "czy warto" angażować się w relację z jakąś osobą, dysponując jedynie informacją o różnicy wieku i wzrostu... Masakra.
ja dobijam 30, a mój partner 45
trudniej się dotrzeć niż z sobą w swoim wieku ale nie jest to niemożliwe, za to ma wiele plusów ![]()
Nie sądzę, aby ktoś zdrowy na umyśle odważył się na udzielenie odpowiedzi, "czy warto" angażować się w relację z jakąś osobą, dysponując jedynie informacją o różnicy wieku i wzrostu... Masakra.
Dokladnie myśle tak samo
Za duza różnica wieku - nie warto. Mój mąż jest ode mnie starszy 16 lat. Jesteśmy razem 15 lat. Z całą stanowczością stwierdzam po tych latach NIE WARTO.
Za duza różnica wieku - nie warto. Mój mąż jest ode mnie starszy 16 lat. Jesteśmy razem 15 lat. Z całą stanowczością stwierdzam po tych latach NIE WARTO.
To ja z ciekawości pozwolę sobie zapytać, dlaczego Twoim zdaniem nie warto ?
Mama_przedszkolaka napisał/a:Za duza różnica wieku - nie warto. Mój mąż jest ode mnie starszy 16 lat. Jesteśmy razem 15 lat. Z całą stanowczością stwierdzam po tych latach NIE WARTO.
To ja z ciekawości pozwolę sobie zapytać, dlaczego Twoim zdaniem nie warto ?
Powody, które wymienię dotyczą tylko mnie i mojego męża, dlatego, ze swojej perspektywy stwierdzam, ze NIE WARTO:
1. Chorobliwa zazdrość z jego strony nasilająca się z wiekiem (że moze znajdę młodszego) i związana z tym nieustanna kontrola,
2. On starszy - więc wie lepiej, bo juz coś przeżył, a ja dopiero się uczę (zawsze tak uważa)
3. W kontaktach z moimi rówieśnikami - on wspomina - kiedyś to było tak i tak, a moi rówieśnicy nie maja pojęcia o czym mówi bo byli wtedy małymi dziećmi,
4. W kontaktach z jego rówieśnikami ja często nie wiem o czym rozmawiają, bo kiedy miałam 4 lata on był na studiach, poza tym jak mam się zwracać do jego znajomych w po mału tym samym wieku - Pan/Pani? (ja mam 34 lata on 50) Głupio mi mówić do 55 letniej kobiety/mężczyzny na TY, jeśli to jego koleżanka/kolega,
5. Z dziećmi wśród osób nieznajomych - często jest nazywany dziadkiem
6. Sex - według niego liczy się jakość a nie ilość. Według mnie jakość jest niska a ilość hmmm raz wystarczy.
Najgorszy jest dla mnie pkt 2.
Rozumiem
Zapytałam, ponieważ miałam męża ponad 20 lat starszego i ciekawa byłam Twoich odczuć. Mimo wszystko w mojej ocenie powody, które wymieniłaś w przeważającej części związane są raczej z osobniczymi cechami charakteru, niż różnicą wieku...
Rozumiem
![]()
Zapytałam, ponieważ miałam męża ponad 20 lat starszego i ciekawa byłam Twoich odczuć. Mimo wszystko w mojej ocenie powody, które wymieniłaś w przeważającej części związane są raczej z osobniczymi cechami charakteru, niż różnicą wieku...
Masz rację. W znacznej mierze zależy to od charakteru. Facet starszy nawet o 30 lat może mieć usposobienie, które w pełni będzie odpowiadać 20 latce. Byłam o tym przekonana 15 lat temu, nawet 10. Czas jednak zweryfikował to co myślałam. Mając świadomość tego, jak wygląda życie ze starszym mężem, dzisiaj wolę życ sama niż z nim.
Nie warto, facet w tym wieku potrzebuje tylko uległej małolaty do czasu. Niech pozna kogoś plus minus 5. I nie pakuje sie w pułapki.
Nie warto, facet w tym wieku potrzebuje tylko uległej małolaty do czasu. Niech pozna kogoś plus minus 5. I nie pakuje sie w pułapki.
trudno mi być obiektywny, bo przez to że związki ze starszymi mężczyznami są bardziej popularne ja jestem sam (wiek 22), ale mimo to chciałbym napisać że wzrost i wiek to za mało żeby można coś powiedzieć, nawet jeśli wiek to 45 lat. Niech Twoja przyjaciółka weźmie raczej pod uwagę te cechy o których pisze Mama Przedszkolanka i oceni na tej podstawie.
Kochani opiszę Wam problem mojej przyjaciółki. Jest ładna , wysoką 28 letnią kobietą . Poznała faceta 15 lat starszego . Ma straszne obawy bo nie dość ze jest starszy to jest też trochę od niej niższy . Chciałabym aby była szczęśliwa . Znacie takie przypadki gdzie facet jest tyle starszy ? Warto ? Ona ma 28 on 43 lata
Jeśli chcesz by była szczęśliwa, najlepiej nie ingeruj w jej prywatne sprawy.
Odpowiedź jest jedna ona się z nim spotyka przez następne 4 mc obserwuje go i zero seksu, wtedy wyjdzie szydło z...