różnica wieku w związku ... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » różnica wieku w związku ...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: różnica wieku w związku ...

Kochani opiszę Wam problem mojej przyjaciółki.  Jest ładna , wysoką 28 letnią kobietą . Poznała faceta 15 lat starszego . Ma straszne obawy bo nie dość ze jest starszy to jest też trochę od niej niższy . Chciałabym aby była szczęśliwa . Znacie takie przypadki gdzie facet jest tyle starszy ? Warto ? Ona ma 28 on 43 lata

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: różnica wieku w związku ...

Ja znam, Rubikowie. Może być?

3

Mój były mąż był dużo starszy ode mnie i moim zdaniem wiązać się z nim nie było warto, ale on był akurat dużo wyższy ode mnie, więc nie wiem czy podejmując decyzję warto się moją historią sugerować...  wink
Nie sądzę, aby ktoś zdrowy na umyśle odważył się na udzielenie odpowiedzi, "czy warto" angażować się w relację z jakąś osobą, dysponując jedynie informacją o różnicy wieku i wzrostu... Masakra.

4

ja dobijam 30, a mój partner 45 wink trudniej się dotrzeć niż z sobą w swoim wieku ale nie jest to niemożliwe, za to ma wiele plusów smile

5

Volver napisał/a:

Nie sądzę, aby ktoś zdrowy na umyśle odważył się na udzielenie odpowiedzi, "czy warto" angażować się w relację z jakąś osobą, dysponując jedynie informacją o różnicy wieku i wzrostu... Masakra.

Dokladnie myśle tak samo

Za duza różnica wieku - nie warto. Mój mąż jest ode mnie starszy 16 lat. Jesteśmy razem 15 lat. Z całą stanowczością stwierdzam po tych latach NIE WARTO.

7

Mama_przedszkolaka napisał/a:

Za duza różnica wieku - nie warto. Mój mąż jest ode mnie starszy 16 lat. Jesteśmy razem 15 lat. Z całą stanowczością stwierdzam po tych latach NIE WARTO.

To ja z ciekawości pozwolę sobie zapytać, dlaczego Twoim zdaniem nie warto ?

Volver napisał/a:
Mama_przedszkolaka napisał/a:

To ja z ciekawości pozwolę sobie zapytać, dlaczego Twoim zdaniem nie warto ?

Powody, które wymienię dotyczą tylko mnie i mojego męża, dlatego, ze swojej perspektywy stwierdzam, ze NIE WARTO:
1. Chorobliwa zazdrość z jego strony nasilająca się z wiekiem (że moze znajdę młodszego) i związana z tym nieustanna kontrola,
2. On starszy - więc wie lepiej, bo juz coś przeżył, a ja dopiero się uczę (zawsze tak uważa)
3. W kontaktach z moimi rówieśnikami - on wspomina - kiedyś to było tak i tak, a moi rówieśnicy nie maja pojęcia o czym mówi bo byli wtedy małymi dziećmi,
4. W kontaktach z jego rówieśnikami ja często nie wiem o czym rozmawiają, bo kiedy miałam 4 lata on był na studiach, poza tym jak mam się zwracać do jego znajomych w po mału tym samym wieku - Pan/Pani? (ja mam 34 lata on 50) Głupio mi mówić do 55 letniej kobiety/mężczyzny na TY, jeśli to jego koleżanka/kolega,
5. Z dziećmi wśród osób nieznajomych - często jest nazywany dziadkiem
6. Sex - według niego liczy się jakość a nie ilość. Według mnie jakość jest niska a ilość hmmm raz wystarczy.
Najgorszy jest dla mnie pkt 2.

9

Rozumiem smile
Zapytałam, ponieważ miałam męża ponad 20 lat starszego i ciekawa byłam Twoich odczuć. Mimo wszystko w mojej ocenie  powody, które wymieniłaś w przeważającej części związane są raczej z osobniczymi cechami charakteru, niż różnicą wieku...

Volver napisał/a:

Rozumiem smile
Zapytałam, ponieważ miałam męża ponad 20 lat starszego i ciekawa byłam Twoich odczuć. Mimo wszystko w mojej ocenie  powody, które wymieniłaś w przeważającej części związane są raczej z osobniczymi cechami charakteru, niż różnicą wieku...

Masz rację. W znacznej mierze zależy to od charakteru. Facet starszy nawet o 30 lat może mieć usposobienie, które w pełni będzie odpowiadać 20 latce. Byłam o tym przekonana 15 lat temu, nawet 10. Czas jednak zweryfikował to co myślałam. Mając świadomość tego, jak wygląda życie ze starszym mężem, dzisiaj wolę życ sama niż z nim.

11

Nie warto, facet w tym wieku potrzebuje tylko uległej małolaty do czasu. Niech pozna kogoś plus minus 5. I nie pakuje sie w pułapki.

12

stały napisał/a:

Nie warto, facet w tym wieku potrzebuje tylko uległej małolaty do czasu. Niech pozna kogoś plus minus 5. I nie pakuje sie w pułapki.

trudno mi być obiektywny, bo przez to że związki ze starszymi mężczyznami są bardziej popularne ja jestem sam (wiek 22), ale mimo to chciałbym napisać że wzrost i wiek to za mało żeby można coś powiedzieć, nawet jeśli wiek to 45 lat. Niech Twoja przyjaciółka weźmie raczej pod uwagę te cechy o których pisze Mama Przedszkolanka i oceni na tej podstawie.

13

olenka30 napisał/a:

Kochani opiszę Wam problem mojej przyjaciółki.  Jest ładna , wysoką 28 letnią kobietą . Poznała faceta 15 lat starszego . Ma straszne obawy bo nie dość ze jest starszy to jest też trochę od niej niższy . Chciałabym aby była szczęśliwa . Znacie takie przypadki gdzie facet jest tyle starszy ? Warto ? Ona ma 28 on 43 lata

Jeśli chcesz by była szczęśliwa, najlepiej nie ingeruj w jej prywatne sprawy.

14

Odpowiedź jest jedna ona się z nim spotyka przez następne 4 mc obserwuje go i zero seksu, wtedy wyjdzie szydło z...

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » różnica wieku w związku ...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024