jak pokonać wstyd przed wizytą u ginekologa? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » jak pokonać wstyd przed wizytą u ginekologa?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: jak pokonać wstyd przed wizytą u ginekologa?

mam 24 lata i nigdy jeszcze nie byłam u ginekologa. wybieram się od ok. roku ale jakoś się wstydzę, że muszę się rozebrać przed obcą kobietą. Bo do kobiety mam zamiar isć na pewno na pierwszy raz, i to do tego w miarę młodej a nie jakiejś starej baby. Chyba najwyższa pora w końcu się wybrać, bo mam jakieś przerwy w miesiączkowaniu. Nie wiem czy to niebezpieczne, czy nie, ale od jakichś 3 miesięcy występują te przerwy. Zwykle mam okres 6 dni, ale od tych 3 miesięcy mam 5 dni jeden dzień przerwa i na następny dzień znów mam, w następnym miesiącu znów, 5 dni mam dzień przerwy i potem przez dwa dni znów mam, i w kolejnym znów to samo. muszę z tym iść?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: jak pokonać wstyd przed wizytą u ginekologa?

Tak, musisz.
Powiedz sobie, że to dla zdrowia, zagryź zęby i idź.
Na wizytę ubierz dłuższą tunikę albo sukienkę, będzie się czuła bardziej komfortowo.

3

iść i już.
Jak będziesz siedzieć i się przekonywać do tego, to jeszcze z 10 lat Ci zejdzie.

4

No dobrze, a co mam jej powiedzieć na pytanie czy jestem dziewicą? Bo seksu nigdy nie uprawiałam, ale dosyć często się masturbuję dildem, bananem, ręką. I nie wiem, bo niby seksu nie uprawiałam więc niby jestem, ale przy masturbacji mogłam uszkodzić błonę

5

Wystarczy, że powiesz, że nigdy nie współżyłaś.

6

Ja mam złe doświadczenia z paniami ginekolog nie są delikatne . Dlatego zdecydowanie wole iść do jakiegos Pana ginekologa ale to tylko moje zdanie

7

Sheisbad napisał/a:

Ja mam złe doświadczenia z paniami ginekolog nie są delikatne . Dlatego zdecydowanie wole iść do jakiegos Pana ginekologa ale to tylko moje zdanie

Osobiście też tak uważam.

8

Ja byłam u kobiety i było ok smile

swoją drogą ginekolog i tak nie powinien raczej zapytać o dziewictwo tylko o współżycie. Pytanie o dziewictwo dla mnie byłoby średnio taktowne.

9

Lady Loka napisał/a:

swoją drogą ginekolog i tak nie powinien raczej zapytać o dziewictwo tylko o współżycie. Pytanie o dziewictwo dla mnie byłoby średnio taktowne.

Musi zapytać o to, czy kobieta regularnie współżyje.

10

Cyngli napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Musi zapytać o to, czy kobieta regularnie współżyje.

No o to mi chodzi.
Bardziej profesjonalne jest zapytanie "czy już pani współżyła" niż "czy jest pani dziewicą".

11 Ostatnio edytowany przez Sheisbad (2018-10-28 21:08:53)

W niektórych gabinetach mają dla pacjentek takie jakby jednorazowe spodniczki wiec to też jest duży komfort

12

a petting "podchodzi" pod współżycie? bo słyszałam, że to ma znacznie, tylko nie wiem jakie bo wg mnie to właściwie to samo co masturbacja tyle że we dwójkę

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » jak pokonać wstyd przed wizytą u ginekologa?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024