1. Kręci nie ale imponuje. Nie jest to natomiast nic takiego, co w szeregu np. wad, przysloniloby mi obraz na tyle, ze ugięłyby mi się kolana. Rzecz drugorzędna.
2. Nie. Nie kręci. Kręci inteligencja, obycie, zaradność życiowa, samowystarczalność, ambicja, samorozwój, pasje w życiu, dobro, ciepło... itp.
3. Atrakcyjny facet, to taki, który w jakiś sposób mi imponuje i mnie pociąga w kilku sferach, patrz punkt 1 i 2. Dodałabym do tego dojrzałość i stabilność emocjonalną, parcie na życie, ciekawość świata, umiejetność rozmowy i generalnie komunikacji, opiekuńczość, partnerstwo, konkretność. Uważam, ze to bardzo męskie cechy.
Ad wyglądu, zadbany ale nie przesadnie wymuskany, dla mnie liczy się calosciowy wizerunek, lekko odjechany, nie do końca klasyczny bo ja sama taka nie jestem a lubię i otaczam się ludźmi podobnymi do mnie.
Wysokość?- bez znaczenia. Kiedyś zwykle spotykałam się z bardzo wysokimi, ex mąż tez jest bardzo wysoki, teraz różnie. Nie kontroluje tego. Nie przykładam wagi również do wagi. Bywa, ze mężczyzna jest chudy, bywa, ze ma brzuszek. To czy zakliknie pomiędzy nami, to inna bajka.
Jedyna rzecz, na która jestem autentycznie wyczulona, to dłonie.
4. 30-latek bez relacji na koncie? Nie. Niezależnie od tego, czy mu nie wyszło bo pół życia ćpał i balował, czy był wstydliwy, czy żadna go nie chciała, czy może obleciał po drodze wszystkie łatwe laski z okolicy-nie. Z doświadczenia wiem, ze z takimi facetami zawsze jest coś nie tak. A najgorsze jest to, ze oni kompletnie nie nauczyli się funkcjonowania i dzielenia życia z druga osobą, a maja już swoje przyzwyczajenia. No nie. Doświadczenia życiowe nas kształtują.
5. Brak samochodu czy posiadanie mega fury- bez znaczenia.
6. Mieszkanie z rodzicami w wieku 30 lat? Odpada. Patrz punkt 4 oraz to, ze jeśli facet mówi, ze ma pieniądze na mieszkanie a nadal mieszka z mamusia, świadczy tylko o tym, ze jest leniwy, uzależniony, boi się podejmować ryzyko i co najważniejsze, nie ma życia prywatnego. Gdzie tutaj miejsce na swobodę w życiu, randki, samodzielność, dojrzałość, zbieranie doświadczeń, rozwój osobisty???
W sytuacjach losowych/przejściowych ok, ale z własnego wyboru? Lipa.