Co to znaczy prawdziwa miłość ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Co to znaczy prawdziwa miłość ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 20 ]

1 Ostatnio edytowany przez kris1993 (2018-10-09 10:40:53)

Temat: Co to znaczy prawdziwa miłość ?

Hej Dziewczyny .Piszę tutaj do Was,bo potrzebuję pomocy .Dodam ,że mam 25 lat i 1.5 roku temu rozstalem się z dziewczyna . Jednak ciągle o Niej myślę i strasznie tęsknię mimo upływu czasu . Dodam , że byłem z tą dziewczyną 3 lata , a przez rok próbowaliśmy się zejść . Ona od pół roku jest w innym związku . Powiedziała mi,że jest szczęśliwa i kocha tego chłopaka . Jednak ja nie mogę się z tym pogodzic . Strasznie za Nią tęsknię . Był to mój pierwszy poważny związek jej też . W sumie to nie całowała się nawet z żadnym chłopakiem co bardzo mi się spodobało . Może zacznę od tego , że odkąd pamiętam to byłem bardzo kochliwym chłopakiem . Na każdym etapie szkoły tj. Podstawówka gimnazjum i liceum byłem zakochany lub zauroczony,bo w sumie sam nie wiem jak to nazwać . Były to motylki w brzuchu taka chemia po prostu . Jednak zawsze było to nieodwzajemnione uczucie takie platoniczne . Wolalem sobie rozmyślac sam o tych dziewczynach . Najdłuższe zauroczenie trwało jakieś 2 lata ale dopiero zacząłem się spotykać z dziewczynami dopiero po zakończeniu liceum . Było to może z 9 dziewczyn jednak zawsze coś było nie tak . A to ja się nie podobalem ,a to mi ktoś ,a to charakter nie odpowiadał ,więc nic nie wychodziło . Zmęczony już tą sytuacją wkroczylem w następna relację, po prostu gdzieś chciałem zacząć już w końcu swój pierwszy poważny związek . Była najlepsza z tych wszystkich . Cicha spokojna . wrażliwa piękna i nie miała nigdy chłopaka . Ona miała wtedy 19 lat a ja 21 lat  . Ja pracowałem już wtedy i studiowałem zaocznie,  a Ona była w 3 klasie technikum . Dodatkowo mieszkaliśmy od siebie 10 km co było również ogromnym plusem . Pierwsze pół roku związku przebiegło bardzo fajnie . Poznawalismy się wzajemnie . Po paru miesiącach pierwszy pocałunek , ale w sumie nie było jakiegoś tam szału tego buuum . Było po prostu dobrze . Po pół roku zacząłem mieć pierwsze wątpliwości co do tego związku pierwsze myśli o rozstaniu . Myślałem co czuję i co jest nie tak . Dziewczyna miała studniówkę później matura pomyślałem że nie mogę jej tego zrobić a poza tym nie potrafię zerwać . Później był okres względnego spokoju . Zacząłem bardzo doceniać ją jaką jest dziewczyną jaka jest dla mnie dobra . Jakie ma wartości . Jednak ciągle nasilal się we mnie brak tej iskry , chemii mimo że bardzo mi się podobała zrozumiałem że jest to spowodowane brakiem biustu . Ma bardzo mały rozmiar A . Wiem że mnie skrytykujecie teraz. Też uważam że to tylko kawałek tluszczu . Jednak mam do tego ogromną słabość i nic na to nie poradzę . Chyba jestem pusty . Charakter oczywiscie jest dla mnie najważniejszy więc sobie pomyslalem że przez małe cycki które nie wywoluja u mnie chemii nie będę zrezygnował z tak świetnej dziewczyny . Minęło 1.5 roku od naszego związku wydawało się że wszystko jest ok ,a mi ten brak chemii zaczynał coraz bardziej przeszkadzać . Zacząłem zalic się koleżance że nie wiem czy ją kocham i że ma małe piersi . Niestety traf chciał że dziewczyna to zobaczyła i wpadła w szał . Po paru dniach udało mi się z nią pogadać . Powiedziała mi że kocha mnie i wszystko mi wybaczy . Byłem dumny że mam taką dziewczynę . Jednak od tego czasu zaczęła mnie olewac . Mieliśmy już gorszy kontakt . Sama co jakiś czas miała wątpliwości czy chce ze mną być i nie wie czy mnie kocha . Bolalo mnie to bardzo, ale wiedziałem że ja też ja zranilem i to nie jeden raz bo była bardzo wrażliwą dziewczyną i jak kiedyś powiedziałem że musimy wiecej rozmawiać bo inaczej nasz zwiazek się rozpadnie zaczęła płakać było mi bardzo szkoda jej i od tej pory powiedzialem sobie że już jej nigdy nie skrzywdze nawet jakbym miał się męczyć w związku . Ona oddała mi swoje serce i jest szczęśliwa . Mijały kolejne miesiące . Praca studia i spotkania średnio 2x w tygodniu . Później gdy poszła na studia dzienne przyjeżdżalem sam na studia swoje zaoczne i nocowalem u niej a jak nie miałem zjazdu to ona przyjezdzala do domu i się widzielismy . Niestety zmieniłem pracę i tam pojawiła się pewna dziewczyna w której się zauroczylem . Pojawiły się motylki w brzuchu ale oczywiście nic w tym kierunku nie robiłem . Po 2 tygodniach zauroczenie przeszło gdy miałem okazję z nią rozmawiać . Zacząłem coraz bardziej się męczyć w tym zwiazku a jednocześnie wiedziałem że bardzo za nią tęsknię i ciagle myślę o swojej dziewczynie więc o co Ci chodzi gościu ? O kawałek tluszczu z przodu . Masz świetna i wartościowa kobietę . Zresztą planowała ślub . Uwielbiałem się z nią spotykać kocham jej uśmiech spojrzenie oczka. Nawet uwielbiam jej szramke na czolee . Jest cudowna . Jednak ciągle brakowało tej iskry . Po 3 latach związku zdecydowałem się na rozstanie . Po prostu któregoś dnia złapało mnie cholerne uczucie meczenia i nie wytrzymalem . Zaczęliśmy płakać . Powiedziałem że męczy mnie już ten związek . Nie okazujesz mi uczucia . Po paru dniach nie odzywania do niej zacząłem się odzywać . Zaczęliśmy utrzymywać kontakt spotykać się . Znowu rozmawialismy godzinami przez telefon jednak w głębi serca czułem że dalej się będę męczył jak wrócimy do siebie . Przez rok próbowaliśmy się zejść ze sobą . Wiem o tym ze gdybym przyjechał do niej z kwiatami to na pewno by mi wybaczyla . A ja nie chciałem tego robić bo bałem się tego efektu meczenia . Byliśmy jeszcze jakieś 3 miesiące po rozstaniu na wspólnych wakacjach ze znajomymi . Potem kontakt zaczął się stopniowo urywac. Zaczęła mnie olewac . Mowi ze chodzi na imprezy bo chce poznać męża i nie może na mnie wiecznie czekać . Postanowilem że ja również zaczne się spotykać z dziewczynami . Jednak nic z tego nie wychodziło bo zawsze tesknilem za byłą . Raz się nawet zauroczylem ale szybko ta chemia prysnela jak bliżej poznałem te dziewczyne i zobaczylem jaki ma charakter . W sumie spotkałem się z 4 dziewczynami i ciągle myślami wracałem do byłej . Minął rok od naszego rozstania . Powiedziala że już kogoś poznała i chce ulozyc sobie życie . Raz jeszcze się spotkaliśmy podwiozlem ją do domu . Nasz kontakt zaczął się urywac a ja coraz gorzej cierpiałem . Cały czas wiedziałem że cholernie za nią tęsknię i nie potrafię bez niej żyć a jak z nie będę to będę do się męczył . To chore nie uważacie ? Jest już pół roku w związku z innym chłopakiem . Mówi że jest szczesliwa a ja ciągle do niej wypisuje bo umieram z tęsknoty . Tak zle i tak nie dobrze . Próbowałem zapomnieć nie potrafię . Co zrobić żeby zakochać się na 100 procent i żeby Ona wróciła do mnie . Przecież piersi to tylko kawalek tluszczu . Najwazniejszy jest charakter . A motylki ? Przecież to przelotne . Proszę o pomoc bo wariuje .

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co to znaczy prawdziwa miłość ?

Bawiłeś się uczuciami, chłopaku.
Doceniamy jak tracimy , ech... życie
Daj jej spokój i zajmij się swoim życiem, trzy lata i Ty ciągle się wahałeś kochasz/nie kochasz ??

3 Ostatnio edytowany przez kris1993 (2018-10-09 10:38:35)

Po prostu chciałem żeby wszystko było w porządku . Miałem nadzieję, że wszystko się ułoży . Nie chciałem jej zranić . Teraz cholernie cierpię i to przeżywam mimo upływu czasu . Miłość to nie tylko motylki ale też wzajemne zaufanie , tęsknota . Jestem gotowy zrobić dla niej wszystko . Jednak nie potrafię bez niej żyć. Pogubiłem się już w tym wszystkim . W tej całej sytuacji nie ma ani grosza jej winy . Ona zawsze była w porządku.

Więc zachowaj się jak prawdziwy facet i daj jej spokój. Ona jest szczęśliwa i kocha kogoś innego. Miałeś swój czas, który zmarnowałeś.
Jeśli ją kochasz, to o niej zapomnij dla swojego i jej dobra. Ona zasługuje na miłość, szacunek i szczęście, które buduje z kimś innym.
Przestań żyć przeszłością i nie rozgrzebuj.

5

kris1993 napisał/a:

Po prostu chciałem żeby wszystko było w porządku . Miałem nadzieję, że wszystko się ułoży . Nie chciałem jej zranić . Teraz cholernie cierpię i to przeżywam mimo upływu czasu . Miłość to nie tylko motylki ale też wzajemne zaufanie , tęsknota . Jestem gotowy zrobić dla niej wszystko . Jednak nie potrafię bez niej żyć. Pogubiłem się już w tym wszystkim . W tej całej sytuacji nie ma ani grosza jej winy . Ona zawsze była w porządku.

tak, tak a "biedny miś " ciągle nie wiedział czy to już miłość czy ciągle przyzwyczajenie smile
Przepraszam, że tak obcesowo, ale z Twojej wypowiedzi wynika, że byłeś z nią a ciągle liczyłeś , że ktoś lepszy CI się trafi a tu bęc to ona nie chciała wiecznie czekać na Ciebie.
Dlatego teraz rozpaczasz i tęsknisz, bo widzisz, że ta która była "pewna" się wymknęła

6

To nie prawda. Nigdy nie czekałem na lepszą . Zawsze to Ona była moim ideałem charakteru,zachowania podejścia do życia. Taki świetny materiał na żonę . Bardzo zzylem się z Nią oraz z jej rodziną .

Super, ale to koniec. im wcześniej to pojmiesz, tym lepiej.

8

kris1993 napisał/a:

To nie prawda. Nigdy nie czekałem na lepszą . Zawsze to Ona była moim ideałem charakteru,zachowania podejścia do życia. Taki świetny materiał na żonę . Bardzo zzylem się z Nią oraz z jej rodziną .

e

nie pogrążaj się, zżyłeś się z nią a ciągle coś ci przeszkadzało, ciągle nie była wystarczająco dobra, cycki, nie takie, coś tam CIę męczyło.
Poczytaj sam co piszesz.

Zżyłeś się z jej rodziną to co chciałeś żeby CIę adoptowali ? a jakby jej rodzina CIę nie lubiła a Tyich to też by z tego nic nie wyszło ?
dorośnij !!!

9

Czy wy ludzie nie potraficie stosować akapitów ? Tej ściany tekstu nie da się czytać. A tak wracając do tematu. To daj dziewczynie spokój i nie stalkuj. Pozwól jej ułożyć sobie życie skoro ty nie potrafiłeś docenić. Człowiek mądry po szkodzie. Doceniłeś dopiero po stracie ale jest już za późno. Niech to będzie dla ciebie nauczka jak nie należy traktować kobiet. Wyciągnij wnioski i zapomnij o niej.

10

Najezdzacie na mnie jakbym był ostatnim gnojem . Ja naprawdę chcę dla Niej jak najlepiej i uważam że taka dziewczyna już mi się nie trafi . Chciałem żeby było wszystko dobrze liczyłem że się ułoży . W sumie dalej mam jakąś nadzieję....

Chyba trolujesz, bo nie wiem jak można się tak zachowywać.
Opuszczam temat, bo przebić się do Autora nie idzie.

12

Dziewczyny chciałem się dowiedzieć co wg Was znaczy prawdziwa miłość i czym różni się od chemii . Nie dajecie mi żadnej nadzieji na poprawę mojej sytuacji . Gdybym mógł tak latwo zapomnieć to tu na forum bym się nie udzielał i nie prosił o pomoc.

13

Prawdziwa miłość jest wtedy, jak wiesz, że chemia już powinna dawno minąć a Ciebie nada trzyma smile
Prawdziwa miłość jest wtedy, kiedy twoje czyny o tym świadczą (motywujesz, wspierasz, pomagasz nie oczekując nic w zamian )
Prawdziwa miłość jest wtedy, kiedy wiesz i chcesz, żeby to ona/on była/był tą ostatnią i nie wyobrażasz sobie kogoś innego ( niezależnie od tego jak może wyglądać, czy się czuć kiedyś w przyszłości tzn. przytyć, zachorować, itp.)

A tak naprawdę to prawdziwa miłość jest wtedy, kiedy wiesz że to jest prawdziwa miłość

14 Ostatnio edytowany przez kris1993 (2018-10-09 12:25:36)

Dziękuję bardzo za uswiadomienie mi tego.U mnie jest wszystko oprócz chemii . Z tego wynika, że nie ma już dla mnie ratunku . Bliska koleżanka mojej byłej zasugerowała mi albo sobie dac całkowicie spokój i uszanować jej decyzję, albo dac sobie na wstrzymanie i czekać.

15

kris1993 napisał/a:

Dziękuję bardzo za uswiadomienie mi tego.U mnie jest wszystko oprócz chemii . Z tego wynika, że nie ma już dla mnie ratunku . Bliska koleżanka mojej byłej zasugerowała mi albo sobie dac całkowicie spokój i uszanować jej decyzję, albo dac sobie na wstrzymanie i czekać.

Też Ci pisałyśmy, żebyś dał spokój smile Miałeś swoje 5 min, zmarnowałeś. Czekaj może będzie następne a może ONA będzie następna

16

Dziękuję za pomoc dziewczyny . Pozdrawiam

17

Jesteś niedojrzały bo ty tylko o tych motylkach.
Związek nie na tym polega żeby czuć motylki w brzuchu. Każdy kto myśli inaczej jest po prostu głupi. Miałeś fajną dziewczynę i zostawiłeś. Naprawdę trzeba być idiotą. Nic dziwnego że znalazła se innego mądrzejszego.

A swoją drogą to ja akurat Lubię małe piersi u kobiet. Za to Im większe tym bardziej nie cierpię.

18

Tobie nie chodzi o jej dobro,tylko o swoje dobro. Jest tak,jak ktoś wyżej napisał,trzymałeś ją,ale liczyłeś,że pojawi się inna panienka z fajnymi cyckami,to wtedy zrobisz wymianę. A te cierpienie wynika z tego,że twoja była nie czekała na ciebie z utęsknieniem,tylko zakochała się w kimś innym i woli być teraz z nim. I bardzo dobrze robi. Po co jej taki niedojrzały chłystek,który rzuca dziewczynę,bo ma za mały biust? Jesteś jeszcze niedojrzały do prawdziwego związku. Naprawdę aż słabo się robi,że są tacy płytcy faceci,jak ty..Daj jej spokój,niech sobie dziewczyna układa życie z kimś wartościowym, a ty weź się w garść i dojrzej w końcu.

19

Powinieneś zaakceptować swoje upodobanie do dużych piersi i szukac takiej dziewczyny.  Nie wmawiaj sobie, że to tylko kawałek tłuszczu. Dla ciebie to ważny element oceny erotycznej kobiety.

To nic złego, że akurat lubisz kobiety z dużymi piersiami. Tak już masz.

A jeśli myślisz, że liczy się charakter, osobowość a cechy fizyczne są mnie ważne to wierz mi, że kobiety w takim przypadku nie mają takich dylematów jak ty. Rzadko która bierze sobie faceta niższego od siebie. Czemu ? Przeciez to tylko parę cm.

Dziewczyny już nie odzyskasz. Koniec. To dobrze. Masz klarowną sytuację. Skup się na rozwoju samego siebie. Szukaj takiej z dużym biustem. Znajdziesz.

20

Hrefi napisał/a:

Powinieneś zaakceptować swoje upodobanie do dużych piersi i szukac takiej dziewczyny.  Nie wmawiaj sobie, że to tylko kawałek tłuszczu. Dla ciebie to ważny element oceny erotycznej kobiety.

To nic złego, że akurat lubisz kobiety z dużymi piersiami. Tak już masz.

A jeśli myślisz, że liczy się charakter, osobowość a cechy fizyczne są mnie ważne to wierz mi, że kobiety w takim przypadku nie mają takich dylematów jak ty. Rzadko która bierze sobie faceta niższego od siebie. Czemu ? Przeciez to tylko parę cm.

Dziewczyny już nie odzyskasz. Koniec. To dobrze. Masz klarowną sytuację. Skup się na rozwoju samego siebie. Szukaj takiej z dużym biustem. Znajdziesz.

W punkt. Wbrew temu, co wszyscy naokoło mówią, kazdy jest wzrokowcem i nie ma opcji, zeby byc z kimś, kto nam sie nie podoba i nas nie pociąga. Charakter jest najważniejszy, to prawda, ale partner musi nas kręcić. Koniec, kropka. Jedyne co Ci pozostaje, to odciac sie od eks, poukladac sobie wszystko w głowie na spokojnie i z czasem poszukać kobiety, która bedzie Ci opowiadała nie tylko pod względem charakteru ale tez fizycznie.

Posty [ 20 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Co to znaczy prawdziwa miłość ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024