Jestem nieszczęśliwa w związku ;(( nie wiem co robić - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jestem nieszczęśliwa w związku ;(( nie wiem co robić

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Jestem nieszczęśliwa w związku ;(( nie wiem co robić

Witam jestem Agata jestem w związku od 5 lat  na początku bylo super przez 3 lata studiował w tym samym miescie co mieszkałam bawiliśmy sie. Dobrze się dogadalismy do czasu kiedy nie zaczęła się wtrącać jego przyjaciólka z którą mieszkal chciała nas rozwalić bo nie bylam dobra dziewczyna dla mnie. Czasami jej wiecje czasu poświęcał niż mi tłumaczył to że jest jego najbliższą przyjaciółka przez nią mieliśmy pół roku przerwy byliśmy razem chociaż nie mogliśmy że sobą gadać pisać itd. Lecz zawsze był kochany,  przytulal był jak normalny chłopak. Lecz jak zamieszkalismy ze soba od 2017  nie mogę na niego liczyć nawet nie mam w nim wsparcia wyjechaliśmy z rodzinnego miasta bo on chciał a ja teraz tak naprawdę zostałam sama bo on mówi że jestem dzieckiem i nie umiem sb sama poradzic, że w on uważa że ja za bardzo uczuciowa jestem bo chce z nim spędzać każda Wolna chwilę. Nie umiemy się dogadać on woli poświęcić czas kolegom przy kompie z nimi siedzi 12h a mi poświęca może 2h, nie chce mu się nigdzie wychodzić,czasami siedzę przez weekend sama bo on gra. Teraz nawet nie chce mnie przytulać, nie dotyka mnie. Boli mnie to że tak mnie traktuje kiedyś był inny dawal tyle czułości i nie odracal mnie. Jiz 2 razy czy 3 chciałam z nim zerwać ale za każdym razem mówił że daje mi jeszcze jedna szansę i żebym została i po tym jak pow że chce odejść zawsze był milutki kochaniutki z jsk było po to już wracał do normy. ;(( Nie wiem co mam robić duszę sie w tym zwiazku. Nie jestem szczęśliwa. Prawie codziennie płacze ;( proszę doradzcie mibo już sb nie radzę nic mnie nie cieszy przez to.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Wojtek Pałac (2018-09-07 23:01:26)

Odp: Jestem nieszczęśliwa w związku ;(( nie wiem co robić

Hej Agata smile

Sytuacja między Wami wydaje się skomplikowana. Pytanie czy jest wola z Twojej strony i jego, żeby pracować nad Waszym związkiem, aby wszytko poszło w lepszym kierunku?

Twój partner czuje się pewny ze nigdy go nie zostawisz dlatego jego zmiany są chwilowe. Człowiek docenia dopiero wtedy jak coś straci.. Z doświadczenia powiem Ci ze nie zmieni się jeżeli nie dostanie silnego impulsu - rozstania. Mało widzę cech/fundamentów dojrzałego związku. Są duże dysproporcje pomiędzy JA, TY, MY.
Z mojej perspektywy uważam że on się nie zmieni i mówię Ci to jako facet.
Jesteś nieszczęśliwa a on widząc to nic nie robi. Miłość kończy się wtedy kiedy własne potrzeby są ważniejsze od potrzeb drugiej osoby. Sprawy komplikuje tzw. Przywiązanie.. musisz sama odpowiedzieć sobie co robić i zrobić bilans zysków i strat (na początku strat jest zawsze więcej) ale poświęcasz coś dla późniejszej gratyfikacji.
To normalny brak dojrzałości z jego strony, nie zna podstaw budowania zdrowej relacji.
Aczkolwiek znam tylko Twój punkt widzenia i na tych danych bazuje. Zarzucił Ci ze chcesz z nim spędzać każda wolna chwile? Jeżeli to prawda to niestety związek dwojga ludzi to nie dwie mityczne połówki jabłka, tylko dwa całe jablka w myśl zasady: czuje się dobrze sam ale z Tobą jest mi lepiej.
Trudna decyzja ale pomyśl co Cię czeka jeżeli nie podejmiesz żadnej decyzji.
Poproś o szczera rozmowę do której się przygotujesz, jeżeli podejdzie do tego lekceważąco - odpowiedz przyjdzie sama.

4

Psycholog na niby to samo mi mama mówi i wiele osób tylko jak mam postanowione że nim zrywam i on o tym wie to nie daje mi odejść a ja głupia się przełamuje nie raz miałam ochotę rzucić to bo marnuje swoje życie siedzac w domu i nudzac się bo na niego liczyć nie moge. Rozmowa o naszym związku i o tym jak się czuje nic nie da bo rozmawiałam z nim wielokrotnie lecz niby się porównuje do innych związków, że to nie normalne że ludzie z związku spędzają tyle czasu i że on ode mnie nie bd uzależniony, a z tym mu dobrze samemu też masz rację bo kiedys mi powiedział że był szczęśliwy bez dziewczyny a  szukał ja po to by  dopełnić swoje szczęście małym puzzlem. sad

5 Ostatnio edytowany przez kate.middleton (2018-09-08 14:12:28)

Źle się to czyta. Jakies kropki i przecinki by się przydały. Zdania nie rozpoczyna się od "lecz".

agataa69 napisał/a:

Psycholog na niby to samo mi mama mówi i wiele osób tylko jak mam postanowione że nim zrywam i on o tym wie to nie daje mi odejść a ja głupia się przełamuje nie raz miałam ochotę rzucić to bo marnuje swoje życie siedzac w domu i nudzac się bo na niego liczyć nie moge. Rozmowa o naszym związku i o tym jak się czuje nic nie da bo rozmawiałam z nim wielokrotnie lecz niby się porównuje do innych związków, że to nie normalne że ludzie z związku spędzają tyle czasu i że on ode mnie nie bd uzależniony, a z tym mu dobrze samemu też masz rację bo kiedys mi powiedział że był szczęśliwy bez dziewczyny a  szukał ja po to by  dopełnić swoje szczęście małym puzzlem. sad

Albo jesteś konsekwentna w działaniu albo możemy sobie rozmawiać o tym jak Ci źle godzinami na tym forum, ciężka decyzja Cię czeka
ale brak decyzji w perspektywie dłuższego czasu doprowadzi Cie do ciężkiego życia.

7

Nie wiem czy Cię to pocieszy ale nie jesteś z takim problemem sama.
Też jestem nieszczęśliwa w związku.
Jestem z moim chłopakiem 5 lat, od 3 mieszkamy razem. Spędza czas głównie przed komputerem z kolegami albo gapi się w telefon. Ze mną spędza bardzo mało czasu, który głównie polega na obejrzeniu filmu lub serialu. Nie ma mowy o czułościach. Seks raz na 2 lub 3 tygodnie.
Próbowałam rozmawiać ale zawsze po takiej rozmowie wyglądało to tak ze przez dzień czy dwa był kochany a potem znowu to samo. Gdy widzi ze jestem cicho, czy jestem smutna to robi z siebie ofiarę i zarzuca mi ze jestem dla niego nie miła, ze go nienawidzę itp. A mi po prostu ciężko się już tak żyje i jestem cicho..
Mama, tata, znajomi często pytają się kiedy się pobierzemy. Co mam im powiedzieć? Jeszcze nawet mi się nie oświadczył, a chciałabym założyć już rodzine.
Tez prawie codziennie płacze, bo nie tak wyobrażam sobie moje życie, a czas leci...
Pozdrawiam Cię serdecznie.

8

Andziaks napisał/a:

Ze mną spędza bardzo mało czasu, który głównie polega na obejrzeniu filmu lub serialu. Nie ma mowy o czułościach. Seks raz na 2 lub 3 tygodnie.

Jeszcze nawet mi się nie oświadczył, a chciałabym założyć już rodzine.

Dobrze rozumiem? Chcesz aby Ci się oświadczył i chcesz zakładać rodzinę z kimś kto nie okazuje Ci czułości i spędza z Tobą bardzo mało czasu? Po ślubie obejrzy z Tobą film i serial i wtedy będziesz szczęśliwa? Jak Tobie nie okazuje czułości to znaczy że jak będziecie mieć dziecko to on nagle magicznie zmieni się w idealnego ojca?
Twój chłopak jest chyba nie gotowy na własną rodzinę i chyba jeszcze długo nie będzie.

Andziaks napisał/a:

Jestem z moim chłopakiem 5 lat, od 3 mieszkamy razem. Spędza czas głównie przed komputerem z kolegami albo gapi się w telefon. Ze mną spędza bardzo mało czasu, który głównie polega na obejrzeniu filmu lub serialu. Nie ma mowy o czułościach. Seks raz na 2 lub 3 tygodnie.
Próbowałam rozmawiać ale zawsze po takiej rozmowie wyglądało to tak ze przez dzień czy dwa był kochany a potem znowu to samo. Gdy widzi ze jestem cicho, czy jestem smutna to robi z siebie ofiarę i zarzuca mi ze jestem dla niego nie miła, ze go nienawidzę itp. A mi po prostu ciężko się już tak żyje i jestem cicho..
Mama, tata, znajomi często pytają się kiedy się pobierzemy. Co mam im powiedzieć? Jeszcze nawet mi się nie oświadczył, a chciałabym założyć już rodzine.
Tez prawie codziennie płacze, bo nie tak wyobrażam sobie moje życie, a czas leci...

Zazwyczaj nasze wyobrażenia o naszym życiu odbiegają od rzeczywistości, codziennie płaczesz a jednocześnie czekasz aż się oświadczy a to nie zmieni Twojej sytuacji. Nie ulegaj presji zewnętrznej co do ślubu ect. bo będziesz "nieszczęśliwa dla kogoś". Porozmawiaj z partnerem o rozstaniu, może wtedy coś do niego dotrze, to nie jest normalna sytuacja.

10

uleshe napisał/a:
Andziaks napisał/a:

Ze mną spędza bardzo mało czasu, który głównie polega na obejrzeniu filmu lub serialu. Nie ma mowy o czułościach. Seks raz na 2 lub 3 tygodnie.

Jeszcze nawet mi się nie oświadczył, a chciałabym założyć już rodzine.

Dobrze rozumiem? Chcesz aby Ci się oświadczył i chcesz zakładać rodzinę z kimś kto nie okazuje Ci czułości i spędza z Tobą bardzo mało czasu? Po ślubie obejrzy z Tobą film i serial i wtedy będziesz szczęśliwa? Jak Tobie nie okazuje czułości to znaczy że jak będziecie mieć dziecko to on nagle magicznie zmieni się w idealnego ojca?
Twój chłopak jest chyba nie gotowy na własną rodzinę i chyba jeszcze długo nie będzie.

Nie chce zakładać rodziny z kimś kto nie okazuje mi czułości i poświęca mało czasu.
Niestety kobieta ma mniej czasu na możliwość posiadania własnego dziecka. Lata niestety lecą. Nie zamierzam mieć z Nim na razie dzieci, ślubu, ze względu na to jaki jest dla mnie, lecz to nie zmienia faktu ze jestem na takim etapie ze coraz bardziej odczuwam potrzebę założenia rodziny.

11

Psycholog Na Niby napisał/a:
Andziaks napisał/a:

Zazwyczaj nasze wyobrażenia o naszym życiu odbiegają od rzeczywistości, codziennie płaczesz a jednocześnie czekasz aż się oświadczy a to nie zmieni Twojej sytuacji. Nie ulegaj presji zewnętrznej co do ślubu ect. bo będziesz "nieszczęśliwa dla kogoś". Porozmawiaj z partnerem o rozstaniu, może wtedy coś do niego dotrze, to nie jest normalna sytuacja.

Rozmawialam już z Nim o rozstaniu.
Słyszałam wtedy ze mówię tak tylko pod wpływem emocji, albo nie odbierał tego na poważnie, albo stwierdzał ze teraz nie może się wyprowadzić (mieszkamy razem za granica) bo ma jeszcze kontrakt.

12

Zorganizuj sobie czas, wychodź z koleżankami, idź do kina, na zakupy, zawsze wyszykuj się przed wyjściem. Jak nie za pierwszym razem to za kolejnym zauważy. Zrób tak, żeby to on poczuł się zagrożony i zaczął zabiegać o Twoje względy i przede wszystkim nie proś o to by on spędzał z Tobą czas. Wychodząc tylko poinformuj- "wychodzę" nie tłumacząc gdzie, z kim itd. A jak to nie pomoże to zostaw tego samoluba, bo to nie on powinien dawać szansę Tobie tylko Ty jemu. Pierwsza szansa to oznaka zaufania, druga szansa to nadzieja, a każda kolejna to naiwność. Nie bądź naiwna, cuda w zmianach charakteru się nie zdarzają. Powodzenia

13

Myślę, że kluczem do zmiany będzie paradoksalnie zmiana Twojej osoby. Proponuję, abyś stała się swoim własnym Organizatorem. Piszesz, że nie możesz liczyć na inicjatywę chłopaka, ale zawsze możesz polegać na sobie. smile
Zastanów się co zawsze chciałaś zrobić i... zrób to! Wypisz kilka (na początek 5) aktywności, które chciałabyś wykonywać i trzymaj się tego planu. Skup się na tym, co daje Ci szczęście i poczucie spełnienia. Odkrywaj swoją osobowość i na tę chwilę postaw (zamiast jak dotychczas chłopaka) siebie w centrum Twojego zainteresowania. Spędzaj ze sobą czas, traktuj swoje potrzeby dokładnie w ten sposób, w jaki chciałabyś aby robił to Twój chłopak. To bardzo przykre, że Cię nie przytula i nie jest czuły. Rozumiem, jakie to dla Ciebie ważne. Być może zechcesz zakończyć z tego powodu Wasz związek. Masz do tego pełne prawo i tylko Ty wybierasz, czy aktualna sytuacja Ci odpowiada. Mimo wszystko uważam, że zdobyte w ten sposób umiejętności pomogą Ci łagodniej przejść rozstanie lub podjąć się (wspólnie z chłopakiem) zmiany zasad panujących w Waszej relacji.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jestem nieszczęśliwa w związku ;(( nie wiem co robić

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024