Czy mam chorą tarczycę? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Czy mam chorą tarczycę?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Czy mam chorą tarczycę?

Witam,

Ostatnio ponownie zbadałam tarczycę. Znajoma wystraszyła mnie, iż mój poziom co do wieku jest za wysoki. Na dzień dzisiejszy wracam z powrotem zagranicę i nie wiem czy mam podejmować leczenie w tamtym kraju.
Mój wynik:
TSH - 3,25 ; norma 0,280 - 4,300
FT3 - 3,08 ; norma 2,00 - 4,40
FT4 - 1,47 ; norma 0,93 - 1,70

Wyniki są w normie, jednak z tego co czytałam, w moim wieku są zawyżone. Mam 25 lat. Proszę o pomoc.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy mam chorą tarczycę?

Endokrynolog pomoże.

3

Zdaje sobie z tego sprawę. Właśnie się umówiłam prywatnie. Najbliższa wizyta 3 grudnia.. Chciałam wiedzieć czy wyniki wskazują na szukanie wolnych terminów w dalszych zakątkach Polski. W UK podejrzewam, że i tak leczenia nie podejmą.

4

dokładnie, tylko endokrynolog może Ci pomóc i postawić diagnozę, ja jedynie powiem, ze z tego co wiem to fakt, masz za wysoki poziom tsh jak na swój wiek, aczkolwiek wiek nie jest jedynym wyznacznikiem norm tarczycy

5

prywatna wizyta dopiero na 3 grudnia? to co u ciebie w mieście jeden endokrynolog jest? u mnie terminy są z dnia na dzień, jak jest jakiś wybitny lekarz to trzeba max tydzień czekać

6

Na pewno jest więcej specjalistów, jednak ta Pani jest polecana przez większość moich znajomych, którzy się u niej leczą. Wolę poczekać, niż iść do pierwszego lepszego, który machnie ręką na mój problem i powie, że przecież wynik mieści się w normie. A niestety nie posiadam milionów na koncie, aby zapisywać się ciągle do nowego lekarza.

7

Żaden lekarz nie machnie ręką mówiąc, że wyniki są dobre. Zwłaszcza, jak im za to płacisz.
Idź teraz do kogoś, a potem po prostu kontynuuj leczenie u tej super lekarki.

Ja bym się jednak zastanowiła, czy chcę chodzić do osoby aż tak obleganej, bo jak chodzisz prywatnie, to lekarz rodzinny może Ci potem odmówić wypisania recepty na leki, a przy problemach z tarczycą kontrola powinna być co +/- 3 miesiące. Pytanie czy Tobie się uda pojawiać u tej lekarki co tyle.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Czy mam chorą tarczycę?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024