zameldowanie w mieszkaniu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » zameldowanie w mieszkaniu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: zameldowanie w mieszkaniu

pokłóciłam się z narzeczonym, bo chce abym go zameldowala na pobyt stały.

1) Czy wiecie jakie są konsekwencje prawne związane z meldunkiem na pobyt stały?

bo ja słyszałam, że musze mu mieszkanie kupić jakbyśmy sie rozstali... a on taki nieznośny czasem hmm nawet tv nie potrafi ściszyć jak go poproszę

2) co robić? z jednej strony co mu tak na tym zależy... powiedziałam mu ze go zamelduje za niecaly rok z 1-2 msc przed ślubem... a teraz tymczasowo..

Jezeli bedziemy razem (a pewnie tak bedzie) to przeciez to nic nie zmieni

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: zameldowanie w mieszkaniu

To zależy.
Jak go zameldujesz, a mieszkanie jest Twoje, to ciężko będzie Ci go w razie potrzeby wymeldować. I to jest w sumie jedyna niedogodność.
Meldunek nie jest do niczego potrzebny. To kwestia urzędowa. Nie musisz być zameldowana tam, gdzie mieszkasz.

3

dodam jeszcze ze no jest mi z nim dobrze, wrecz doskonale, ALE

mieszkamy dopiero 1 miesiac razem i to w ogole co innego...

bardzo inteligentny facet, wrecz wiedze to ma ogromna

a raz mi sie upil sam przed tv piwem. z 4 godziny go prosilam zeby tylko to ściszył.
i wtedy stanąła mi w głowie niechciana wizja ze za kilka mscy sie rozstajemy a on tu mieszka i wyczynia tak codziennie

wtedy sobie postanowilam ze poczekam z pol roku po prostu zobacze jak sie zgramy i dopiero ten meldunek...

4 Ostatnio edytowany przez zwyczajny gość (2018-08-28 22:07:58)

Meldunek nie jest mu do niczego potrzebny......zresztą miał być w tym roku zniesiony.

Krótko....meldunek na stałe PO ślubie. Koniec, kropka.
Może coś kombinuje.

Pomieszkaj z nim dłużej, bo może się okazać nieznośny i ze ślubu nici.
P.S.
W przypadku konfliktu możesz mieć probem z pozbyciem się jego. Sąd, eksmisja, komornik .....może się ciągnąć latami.

5

pomelo1000 napisał/a:

1) Czy wiecie jakie są konsekwencje prawne związane z meldunkiem na pobyt stały?

Wujek google wie wszystko.
Znalazłabyś to szybciej niż trwa założenie konta/tematu.

pomelo1000 napisał/a:

2) co robić?i

Nic, bo niby na co mu ten meldunek. I tak mało kto to przestrzega.

6 Ostatnio edytowany przez Miłycham (2018-08-29 10:01:32)

zwyczajny gość napisał/a:

Meldunek nie jest mu do niczego potrzebny......zresztą miał być w tym roku zniesiony.

Lecz zniesiony nie został, a jest obowiązkowy. Z tym że zniesiono kary, więc nie ma żadnych konsekwencji wynikających z tego obowiązku. A sam w sobie daje korzyści np. możliwość ubiegania się o komunalne, gdy np. ktoś w danym mieście zameldowany jest kilka lat. Nie są to jedyne korzyści.

zwyczajny gość napisał/a:

P.S.
W przypadku konfliktu możesz mieć probem z pozbyciem się jego. Sąd, eksmisja, komornik .....może się ciągnąć latami.

To w prawie jest rozróżnienie, na osoby wynajmujące z meldunkiem lub bez, a kwestię lokali zastępczych? Meldunek nie jest tytułem prawnym.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » zameldowanie w mieszkaniu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024