witam wszystkich bardzo serdecznie.
chcialabym prosic o rade poniewaz nie bylam w takiej sytuacji nigdy i nie jestem pewna czy nie mam powodow do obaw
otoz przestalam brac tabletki antykpncepcyjne 2 miesiace temu poniewaz zaczelam miex problemy z zylakami itp... kochalismy sie z moim chlopakiem w prezerwatywie w niedziele nad radem 19 sierpnia. Ostatnia miesiaczke mialam 10 sierpnia i mam 30-31 dniowe cykle... niestety pekla nam prezerwatywa tego dnia wiec okolo 14 godzin po wzielam tabletke 72h po. Czy szansa na ciaze jest duzo jesli najprawdopodobniej mialam dni nieplodne i wzielam tabletke? z gory bardzo dziekuje za pomoc
Myślę, że szansa na ciążę jest relatywnie mała.
Myślę, że szansa na ciążę jest relatywnie mała.
dziekuje za odpowiedz
moim zdaniem szansa jest duza bo bylas przed owulacja najprawdopodniej
moim zdaniem szansa jest duza bo bylas przed owulacja najprawdopodniej
no ale wiesz tabletka powinna opoznic owulacje wiec moze bedzie okej
hmm zdanie sa podzielone w takim razie
Tabletka ma dużą skuteczność, mogę się założyć, że w żadnej ciąży nie będziesz.
Tabletka ma dużą skuteczność, mogę się założyć, że w żadnej ciąży nie będziesz.
dzieki Cyngli czytalam opinie na temat tej tabletki i niektore dziewczyny zawiodla...
9 2018-08-21 11:49:32 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2018-08-21 11:50:04)
Cyngli napisał/a:Tabletka ma dużą skuteczność, mogę się założyć, że w żadnej ciąży nie będziesz.
dzieki Cyngli
czytalam opinie na temat tej tabletki i niektore dziewczyny zawiodla...
Myślę, że to skrajne przypadki. Dla pewności zrób test minimum 14 dni po feralnym stosunku.
Wbrew temu, co się myśli, nie jest tak łatwo zajść w ciążę.
magdalenamagdalena napisał/a:Cyngli napisał/a:Tabletka ma dużą skuteczność, mogę się założyć, że w żadnej ciąży nie będziesz.
dzieki Cyngli
czytalam opinie na temat tej tabletki i niektore dziewczyny zawiodla...
Myślę, że to skrajne przypadki. Dla pewności zrób test minimum 14 dni po feralnym stosunku.
Wbrew temu, co się myśli, nie jest tak łatwo zajść w ciążę.
dzieki
Hej dziewczyny
Minal tydzien odkad wzielam tabletke i dzisiaj dostalam krwawienia. Czytalam w ulotce, ze moze byc to jeden ze skutkow ubocznych, ale zastanawialam sie czy teraz gdy dostal tak jakby 'okres' ( choc to okres nie jest poniewaz dzis jest moj 14 dzien cyklu ) ale czy jesli teraz krwawie to czy jest szansa na to, ze bede w ciazy?:) mam nadzieje, ze tabletka zadzialala prawidlowo dziekuje
krwawienie nadal trwa troszeczkie jak okres wyvlada... czy to normalne?
krwawienie nadal trwa troszeczkie jak okres wyvlada... czy to normalne?
Czytałaś ulotkę?
14 2018-08-24 20:26:58 Ostatnio edytowany przez ines 32 (2018-08-24 20:27:52)
Tabletka *po* działa jeśli wezmiesz ją do 12 godzin po wpadce,potem to już różnie bywa.
Tabletka *po* działa jeśli wezmiesz ją do 12 godzin po wpadce,potem to już różnie bywa.
Nie strasz jej.
Jasne, że im szybciej tym lepiej, ale magiczną granicą są bardziej te 72h niż 12. Inaczej byłaby to "tabletka 12h po"
ines 32 napisał/a:Tabletka *po* działa jeśli wezmiesz ją do 12 godzin po wpadce,potem to już różnie bywa.
Nie strasz jej.
Jasne, że im szybciej tym lepiej, ale magiczną granicą są bardziej te 72h niż 12. Inaczej byłaby to "tabletka 12h po"
Największa skuteczność w pierwszej dobie po stosunku. Później maleje.
czytalam ulotke i pisza o plamieniu ale nie krwawieniu. Mysle ze tabletka zadziala jak powinna skoro krwawie. za 7 dni test zobaczymy
a tabletke wzielam 13 godzin po feralnym stosunku
Wszystko będzie dobrze, nie panikuj.