Ciaza - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Ciaza

Mam 23lata staram się z mężem o dziecko niestety od pół roku nie ma rezultatów. Myślą nad tym żeby zrobić padania na płodność czy może robiliście takie badanie i opowie mi ktoś na czym to i gdzie mogę zrobić  jestem załamana

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ciaza
wikiania21 napisał/a:

Mam 23lata staram się z mężem o dziecko niestety od pół roku nie ma rezultatów. Myślą nad tym żeby zrobić padania na płodność czy może robiliście takie badanie i opowie mi ktoś na czym to i gdzie mogę zrobić  jestem załamana

Takie problemu standardowo diagnozuje się po roku ciągłych nieudanych starań.
Przy czym ta ciągłość zakłada współżycie co 2-3 dni, wtedy plemniki są najlepszej jakości.

3

Odp: Ciaza
Lady Loka napisał/a:
wikiania21 napisał/a:

Takie problemu standardowo diagnozuje się po roku ciągłych nieudanych starań.
Przy czym ta ciągłość zakłada współżycie co 2-3 dni, wtedy plemniki są najlepszej jakości.

Ja takie badania robilam prywatnie. Opieralo sie to na badaniu hormonow z krwi, ocenie owulacji poprzez wykonanie usg no i oczywiscie badaniu nasienia meza.
Nie stresuj sie Autorko. Wbrew pozorom pol roku to nie duzo czasu a jesli jestes bardzo nastawiona na zajscie w ciaze to wlasnie to napiecie i stres moze robic Ci psikusa i uniemozliwiac poczecie. Blokada psychiczna ma ogromne znaczenie. Postaraj sie wyluzowac, jak mozesz to gdzies wyjedz z partnerem. Mnie lekarze doradzali wlasnie zmiane klimatu, otoczenia i dzialanie smile Nie bez znaczenia jest tez fakt czy seks sprawia Ci przyjemnosc czy tez podchodzisz do tego zadaniowo na zasadzie proby zajscia w ciaze. Sluz i wilgotnosc zdecydowanie ulatwia trapsort nasienia i zajscie  w ciaze ..no chyba ze masz tzw wrogi sluz ale i to mozna zbadac. Powodzenia smile

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024