Czy mogę zajść w ciążę? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Czy mogę zajść w ciążę?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Czy mogę zajść w ciążę?

Mam 18 lat. Jeśli mogę to tak nazwać uprawiałam z chlopakiem seks przerywany. Nawet nie doszlo do wytrysku jednak byl on bez zabezpieczenia na dodatek okazalo sie ze pekla moja blona dziewicza. Czy w tym typadku moge zajsc w ciąże? Jestem tydzień przed okresem.

Zobacz podobne tematy :
Odp: Czy mogę zajść w ciążę?
StrachliwaPL napisał/a:

Mam 18 lat. Jeśli mogę to tak nazwać uprawiałam z chlopakiem seks przerywany. Nawet nie doszlo do wytrysku jednak byl on bez zabezpieczenia na dodatek okazalo sie ze pekla moja blona dziewicza. Czy w tym typadku moge zajsc w ciąże? Jestem tydzień przed okresem.

Możesz.

3 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2018-07-27 17:05:32)

Możesz.
Następnym razem użyjcie prezerwatywy.

Możesz, przy dużym podnieceniu przed samym orgazmem może wydzielić się trochę spermy, a nawet niewielka jej ilość może wystarczyć.
Prezerwatywa choć też nie daje 100% pewności w dużym stopniu ogranicza ryzyko, nie tylko zajścia ale również chroni przed ewentualnymi niechcianymi choróbskami.

5 Ostatnio edytowany przez beapl (2018-07-28 11:11:36)

StrachliwaPL napisał/a:

Wszystko zależy jakie były dni twojego  cyklu. Jak sądzę po twoim opisie był to twój "pierwszy raz", który z reguły zapamiętuje sie na wiele lat. Decydując się w tym przypadku na współżycie trzeba było na wszelki wypadek pomyśleć o zabezpieczeniu. Szkoda ze tak się nie stało. To ze nie doszło do wytrysku, to wcale nie oznacza ze mogło dojść do zapłodnienia. Zdarza się, że podczas uprawiania sexu przed wytryskiem u faceta pojawia się preejaktulat Jest to niewielka ilość śluzu, który wydobywa się z penisa podczas penetracji.Podniecony facet nawet nie odczuwa tego momentu, bo jego podniecenie ciągle rośnie aż do momentu wytrysku. W śluzie tym mogą znajdować się plemniki, owszem mogą choć nie zawsze muszą, dlatego może dojść do zapłodnienia. Z tego powodu nigdy nie należy uważać iż stosunek przerywany jest jakimkolwiek zabezpieczeniem przed niechcianą ciążą.
Dla pełnej jasności dodam jeszcze info o śluzie kobiety. Podczas dni płodnych, śluz kobiety jest przezroczysty rzadki i mało lepki, dlatego pozwala na swobodne przemieszczanie się plemników, w dni bezpłodne śluz staje się bardzo lepki , ma kolor mleka i staje się gesty.
Nie stresuj  się teraz a czekaj spokojnie na okres. To co się stało tego nie odmienisz a stres będzie powodował, że okres będzie jeszcze bardziej opóźniał się i    będziesz żyła w jeszcze większej niepewności. Na uspokojenie kup w aptece i zrób test ciążowy (cena ok 10 zł), co pozwoli na szybsze uspokojenie się. Następnym razem przed podjęciem decyzji o kolejnym współżyciu nie zapomnij o zabezpieczeniach a nas będziesz mogła poinformować ze ta sprawa zakończyła się pozytywnie dla ciebie

6

teoretycznie tak. na przyszłość polecam kupno testera Afrodyta i sprawdzenie, jakie są szanse na ciążę

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Czy mogę zajść w ciążę?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024