Cześć Dziewczyny jestem tu nowa i nie wiem czy był już taki wątek....
Jestem sama, mam 34 lata i próbuje jakoś radzić sobie w tej sytuacji, raz lepiej, raz gorzej....
Mam do Was pytanie, co nadaje sens Waszemu życiu ( w czym go odnajdujecie)? i czy potraficie odczuwać radość życia, pomimo niechcianej samotności?
Wiem, że pytanie może trochę filozoficzne, ale będę wdzięczna za Wasze odpowiedzi:))))
Nie jestem kobietą.....ale odpowiem też filozoficznie .....wobec poważnych problemów, choroby czy śmierci człowiek i tak jest sam. Bo każdy ma swoje specyficzne postrzeganie otoczenie.....jedyne i niepowtarzalne.
Związek daje oparcie w codziennoci, ale też ogranicza.......a tyle jest dookoła ciekawych rzeczy do zrobienia czy zobaczenia a na które zwykle nie ma czasu.......
3 2018-07-26 00:10:39 Ostatnio edytowany przez Gary (2018-07-26 00:10:50)
Will Smith twierdzi, że ma pieniądze, seks taki jak chce, sławę, wszystko o czym marzą ludzie. Ale szczęście daje naprawdę to ile jesteśmy warci dla innych ludzi. W samotności tego brakuje. Bycie ważnym jest dla człowieka kluczowe. Bycie elementem społeczności. Możesz się spełniać jako żona/mama, możesz być częścią firmy, która robi coś ważnego dla społeczeństwa. Możesz iść w wolontariat.
Cześć Dziewczyny
jestem tu nowa i nie wiem czy był już taki wątek....
Jestem sama, mam 34 lata i próbuje jakoś radzić sobie w tej sytuacji, raz lepiej, raz gorzej....
Mam do Was pytanie, co nadaje sens Waszemu życiu ( w czym go odnajdujecie)? i czy potraficie odczuwać radość życia, pomimo niechcianej samotności?
Wiem, że pytanie może trochę filozoficzne, ale będę wdzięczna za Wasze odpowiedzi:))))
Gdyby to pytanie zadała dziewczyna niedojrzała ,to bym nie była zdziwiona, ale kobieta 34-letnia. Jesteś sama z własnego wyboru, bo nie ma czegoś takiego jak niechciana samotność samotnym albo się jest, albo nie. A sens życiu nadaje samo to, że żyjemy, jesteśmy sprawni, zdrowi, mamy jakiekolwiek zainteresowania, hobby. Każdego dnia należy się cieszyć z życia, bo ono mimo, że jest ciężkie - wiadomo - ale jakie piękne, bo jesteśmy jego częścią i z tego należy czerpać radość. Nie ma rzeczy niemożliwych ,tylko trzeba chcieć coś robić, czymś się zająć, mieć te swoje pasje, a nie siedzieć i rozczulać się nad sobą, bo jak sami sobie nie pomożemy, to nikt inny tego za nas nie zrobi.