czy to już cukrzyca ciążowa? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » czy to już cukrzyca ciążowa?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: czy to już cukrzyca ciążowa?

Witam odebrałam dziś wyniki badań glukozy i lekarz skierował mnie do poradni diabetologicznej ponieważ wyniki są na granicy normy. Wizyta dopiero za 3 tygodnie A ja bardzo się martwię gdyż będzie to kolejny problem w ciąży którą i tak jest zagrożona przedwczesnym porodem. Czy do wizyty powinnam.zmienic dietę z czego zrezygnować całkowicie. Jestem w końcówce 27 tygodnia. A o to moje wyniki.

Po wypiciu glukozy 92,84 dla normy 74-106
Po godzinie 178,6
Po 2 godzinach 117,48 norma poniżej 140

Za każdą poradę bardzo dziękuję.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: czy to już cukrzyca ciążowa?

glukoza w moczu ujemna

3 Ostatnio edytowany przez Lady Siggy (2018-07-10 13:18:53)

Te wszystkie pytania powinnaś zadać lekarzowi, jak dawał Ci skierowanie. W rejestracji mówiłaś, że jesteś w ciąży? Powinni przyjąć Cię szybciej.
Wyniki nie mieszczą się w normach, więc powinnaś ograniczyć posiłki, do 5 dziennie, ograniczyć smażone i cukry proste.

Jak nie zapytałaś lekarza, to poszukaj jakiejś przykładowej diety dla kobiety z cukrzycą ciążową i się na niej wzoruj.

Bez względu na to co powie diabetolog zdrowa dieta Ci nie zaszkodzi.

4

Niestety lekarz powiedział że wszystko powie mi diabetolog. Dziękuję za odpowiedź:-)

5

Fajnego masz lekarza. Mimo to uważam, że powinnaś się dostać w pierwszej kolejności do tego diabetologa, albo zapłacić i iść szybciej prywatnie.

6

Bardzo dziękuję za poradę. Tak też zrobię. Czyli jednak wyniki nie są prawidłowe.

7

Ja Ci nie zinterpretowałam wyników, nie wiem czy są prawidłowe, czy nie, bo nie jestem lekarzem. Jeden jest ledwo, ale w granicach normy i trzeci też, tylko środkowy nie. Moja rada to zmień termin wizyty na szybszy, a do tego czasu ja bym nie ryzykowała i stosowała dietę

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » czy to już cukrzyca ciążowa?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024