nerwica - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: nerwica

hej mam 18 lat i podejrzewam u siebie nerwice od 4 miesięcy. Pewnego dnia miałam bardzo stresowa sytuacje i od tego się zaczęło. Na początku jak każdy miałam drżenie ciała, omdlenia, słabo się oddychalo itp.
Po czasie z fizycznych objawów zaczęłam mieć psychiczne. Bałam się wyjść z domu, a kiedy to robiłam od razu mdlalam trzęsłam się że strachu że coś mi będzie. Po jakimś tygodniu było okej i przez resztę czasu już było lepiej i wracałam do normalnego w miarę trybu życia. Niestety tydzień temu byłam na imprezie i to był mój błąd. Na drugi dzień miałam kaca, normalna rzecz, tyle że było mi nie dobrze i w jakimś momencie się zdenerwowalam nawet nie wiem dlaczego. Zaczęło mi być słabo jakbym się nacpala, biało przed oczami, nie mogłam oddychać, padłam na podłogę, czułam jakby ktoś siedzial mi na klatce piersiowej i ściskal gardło. Była u mnie wtedy koleżanka i zadzwoniła na pogotowie. Przyjechali i coś tam porobili i stwierdzili że wezmą mnie do szpitala. Tam mieli mi zrobić ekg ale maszyna nie działała. Przystało na pobraniu krwi. I TYLE. zostałam wypisana do domu i stwierdzili że to chyba na tle nerwowym. Martwi mnie to że od kiedy wyszłam że szpitala bardzo zle sie czuje. Psychicznie i fizycznie. Prawe cały tydzień jestem jak nacpana lub napita, obraz mi się lekko rozmazuje, trzęsie się w środku, mam gule w gardle, bola mnie mięśnie i psychicznie jest gorzej, wkręcają mi się różne rzeczy i czuję że nie wytrzymam. Po jutrze idę na badania żeby wykluczyć ewentualne choroby. Jak myślicie to nerwica?? czy może jednak jestem na coś chora,? i co radzicie mi zrobić? ja oszaleje jak tak dalej pójdzie. Dodam że rzuciłam palenie od razu po wyjściu ze szpitala ze względu strachu, może to też się przyczynia ??

Zobacz podobne tematy :
Odp: nerwica
niepolecamxx napisał/a:

hej mam 18 lat i podejrzewam u siebie nerwice od 4 miesięcy. Pewnego dnia miałam bardzo stresowa sytuacje i od tego się zaczęło. Na początku jak każdy miałam drżenie ciała, omdlenia, słabo się oddychalo itp.
Po czasie z fizycznych objawów zaczęłam mieć psychiczne. Bałam się wyjść z domu, a kiedy to robiłam od razu mdlalam trzęsłam się że strachu że coś mi będzie. Po jakimś tygodniu było okej i przez resztę czasu już było lepiej i wracałam do normalnego w miarę trybu życia. Niestety tydzień temu byłam na imprezie i to był mój błąd. Na drugi dzień miałam kaca, normalna rzecz, tyle że było mi nie dobrze i w jakimś momencie się zdenerwowalam nawet nie wiem dlaczego. Zaczęło mi być słabo jakbym się nacpala, biało przed oczami, nie mogłam oddychać, padłam na podłogę, czułam jakby ktoś siedzial mi na klatce piersiowej i ściskal gardło. Była u mnie wtedy koleżanka i zadzwoniła na pogotowie. Przyjechali i coś tam porobili i stwierdzili że wezmą mnie do szpitala. Tam mieli mi zrobić ekg ale maszyna nie działała. Przystało na pobraniu krwi. I TYLE. zostałam wypisana do domu i stwierdzili że to chyba na tle nerwowym. Martwi mnie to że od kiedy wyszłam że szpitala bardzo zle sie czuje. Psychicznie i fizycznie. Prawe cały tydzień jestem jak nacpana lub napita, obraz mi się lekko rozmazuje, trzęsie się w środku, mam gule w gardle, bola mnie mięśnie i psychicznie jest gorzej, wkręcają mi się różne rzeczy i czuję że nie wytrzymam. Po jutrze idę na badania żeby wykluczyć ewentualne choroby. Jak myślicie to nerwica?? czy może jednak jestem na coś chora,? i co radzicie mi zrobić? ja oszaleje jak tak dalej pójdzie. Dodam że rzuciłam palenie od razu po wyjściu ze szpitala ze względu strachu, może to też się przyczynia ??

Iść do lekarza...

3

w poniedziałek właśnie się wybieram, po prostu już wariuje bo nie wiem co o tym wszystkim myśleć.

4

Nie jestem lekarzem, ale przeszłam w swoim życiu kilka długich napadów nerwicy potwierdzonej przez psychoterapeutę . Mogę Ci powiedzieć, że rzeczywiście takie to nic innego jak znerwicowanie , czyli reakcja organizmu na Twoje stresy . Picie alkoholu wpływa bezpośrednio na układ nerwowy , także najlepiej było by gdybyś nie teraz nie piła, nie doprowadzała do kaca i ograniczyła stresujące sytuacje . Ja za każdym razem jak wypiłam, nawet nie duże ilości ,na drugi dzień myślałam, że skończę w szpitalu , miałam lęki , jakieś omamy, paranoje.  Możliwe , że "wkręciłaś" już sobie , że coś złego się dzieje ma to swoje objawy fizyczne , a te znowu zapętlają takie myśli i stany. Najlepiej gdybyś odciągnęła się od tego najbardziej jak umiesz, spróbuj stworzyć najlepsze warunki na relaks i zastanów się co tak naprawdę Cię stresuje, może gdzieś podświadomie jeszcze nie skończyłaś tej stresującej sytuacji , która to spowodowała .

5

Mnie nerwica dopadała w nocy, nie mogłam oddychać i wpadałam w panikę, pomógł mi wyjazd w góry, może to dziwne ale od tego czasu nie mam z tym problemu

6

Super, tyle tylko, że wyjazd w góry na pewno nie wyleczył nerwicy smile Możesz mieć kilka lat spokój, ale nieleczona nerwica zazwyczaj wraca. Nerwica to choroba, która powinna być leczona przez specjalistę.

7

Leczę się na nią od ponad 3 lat, straszne cierpienie

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024