Test ciążowy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Test ciążowy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Test ciążowy

Hej kobietki.
Kiedy najlepiej wykonać test ciążowy?
Pisza różnie. Czy w dzień spodziewanej miesiączki jest już wiarygodny?niby tak a niby nie. Jak było w waszym przypadku? smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Test ciążowy

ale gdzie piszą różnie?
w ulotce dołączonej?

3

Dwa tygodnie po spodziewanym zapłodnieniu.
Zwykle wypada to +/- w dniu miesiączki.

4 Ostatnio edytowany przez Nirvanka87 (2018-06-20 18:45:12)

Lady Loka napisał/a:

Dwa tygodnie po spodziewanym zapłodnieniu.
Zwykle wypada to +/- w dniu miesiączki.

dokładnie big_smile
u mnie wynik pozytywny  był 2 tygodnie od zapłodnienia i 3 dzień potencjalnej miesiączki
Cykl mam 28 dniowy, miesiączka trwa 5 dni

5

Mi w dniu spodziewanej miesiączki wyszła druga blada kreska, ale najlepiej tak kilka dni po żeby się nie nakręcac.

6

Potem można sprawdzić wink
ale generalnie owulacja występuje 14 dni przed miesiączką. Czyli jeżeli było zapłodnienie, to po dwóch tygodniach już wiadomo, a te dwa tygodnie to termin miesiączki zwykle wink

7

Lady Loka napisał/a:

Potem można sprawdzić wink
ale generalnie owulacja występuje 14 dni przed miesiączką. Czyli jeżeli było zapłodnienie, to po dwóch tygodniach już wiadomo, a te dwa tygodnie to termin miesiączki zwykle wink

tak, ale u mnie dokąłdnie tak wyszło, z tym, że w 1 dzień miesiączki był jeszcze wynik negatywny, w drugi też dopiero w 3 pojawiła się delikatna kreska. Z tym, że formalnie do zapłodnienia doszło w dzień po dniach płodnych, bo było już po północy.

8

No bo to zależy big_smile
teoretycznie mówi się, że do zapłodnienia lepiej uprawiać seks tuż przed owulacją niż po niej.
Ale to zależy od osoby.
Tak czy inaczej te dwa tygodnie to taki idealny termin na sprawdzanie, zawsze można iść na betę jeszcze przecież smile

ja wychodzę z założenia, że będzie to będzie i już wink

9

na betę poszłam 2 dni później, a teraz jeszcze musze wytrzymać 7 dni do cc

10

dasz radę smile już bliżej niż dalej.

U mnie póki co jest spina jak okres się spóźnia, bo jeszcze nie czas na dzieci, ale kilka lat i może coś się urodzi smile

11

Test wyszedł pozytywny (blada krecha) 4 dni przed miesiączka, idź na bete jak masz wątpliwości

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Test ciążowy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024