Hej kobietki.
Kiedy najlepiej wykonać test ciążowy?
Pisza różnie. Czy w dzień spodziewanej miesiączki jest już wiarygodny?niby tak a niby nie. Jak było w waszym przypadku?
ale gdzie piszą różnie?
w ulotce dołączonej?
Dwa tygodnie po spodziewanym zapłodnieniu.
Zwykle wypada to +/- w dniu miesiączki.
4 2018-06-20 18:43:24 Ostatnio edytowany przez Nirvanka87 (2018-06-20 18:45:12)
Dwa tygodnie po spodziewanym zapłodnieniu.
Zwykle wypada to +/- w dniu miesiączki.
dokładnie
u mnie wynik pozytywny był 2 tygodnie od zapłodnienia i 3 dzień potencjalnej miesiączki
Cykl mam 28 dniowy, miesiączka trwa 5 dni
Mi w dniu spodziewanej miesiączki wyszła druga blada kreska, ale najlepiej tak kilka dni po żeby się nie nakręcac.
Potem można sprawdzić
ale generalnie owulacja występuje 14 dni przed miesiączką. Czyli jeżeli było zapłodnienie, to po dwóch tygodniach już wiadomo, a te dwa tygodnie to termin miesiączki zwykle
Potem można sprawdzić
ale generalnie owulacja występuje 14 dni przed miesiączką. Czyli jeżeli było zapłodnienie, to po dwóch tygodniach już wiadomo, a te dwa tygodnie to termin miesiączki zwykle
tak, ale u mnie dokąłdnie tak wyszło, z tym, że w 1 dzień miesiączki był jeszcze wynik negatywny, w drugi też dopiero w 3 pojawiła się delikatna kreska. Z tym, że formalnie do zapłodnienia doszło w dzień po dniach płodnych, bo było już po północy.
No bo to zależy
teoretycznie mówi się, że do zapłodnienia lepiej uprawiać seks tuż przed owulacją niż po niej.
Ale to zależy od osoby.
Tak czy inaczej te dwa tygodnie to taki idealny termin na sprawdzanie, zawsze można iść na betę jeszcze przecież
ja wychodzę z założenia, że będzie to będzie i już
na betę poszłam 2 dni później, a teraz jeszcze musze wytrzymać 7 dni do cc
dasz radę już bliżej niż dalej.
U mnie póki co jest spina jak okres się spóźnia, bo jeszcze nie czas na dzieci, ale kilka lat i może coś się urodzi
Test wyszedł pozytywny (blada krecha) 4 dni przed miesiączka, idź na bete jak masz wątpliwości