samotne wakacje??? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » samotne wakacje???

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 34 ]

Temat: samotne wakacje???

Witam:-)
Kilka dni temu mężczyzna, z którym się spotykałam napisał mi, że ma kogoś. Mieliśmy spędzić kilka dni nad morzem. Postanowiłam się nie poddawać, nie płakać za nim, tylko wziąć się w garść i zrobić, to co chciałam. Podjęłam decyzję, że za tydzień jadę na wakacje sama. Do Gdyni. Rezerwacja zrobiona i zamierzam odpocząć, dobrze się bawić i poznawać ludzi. Co sądzicie o moim pomyśle? Czy któraś z Was miała podobne doświadczenia?
Pozdrawiam:-)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: samotne wakacje???
malgorzata333 napisał/a:

Kilka dni temu mężczyzna, z którym się spotykałam napisał mi, że ma kogoś. Mieliśmy spędzić kilka dni nad morzem. Postanowiłam się nie poddawać, nie płakać za nim, tylko wziąć się w garść i zrobić, to co chciałam. Podjęłam decyzję, że za tydzień jadę na wakacje sama. Do Gdyni. Rezerwacja zrobiona i zamierzam odpocząć, dobrze się bawić i poznawać ludzi. Co sądzicie o moim pomyśle? Czy któraś z Was miała podobne doświadczenia?

Zależy gdzie będziesz mieszkać. Ostrożność nie zawadzi. Kiedyś pojechałam sama do Zakopanego, poznałam nowych ludzi, było super, ale też  pamiętałam, żeby samej  nie wychodzić wieczorem, nawet niedaleko, (ostrzeżenie właścicielki kwatery) nie straszę tylko to było akurat takie miejsce, że trzeba było uważać.
Kilka dni to niewiele, szybko upłynie.

Życzę Ci udanego odpoczynku.

Mam ten sam dylemat. Jechać samej czy nie? Jeśli tak to gdzie? Nie chce kolejnego urlopu spędzić w domu ale samej jakos też mi się nie chce jechać i ciężko zabrać mi się za szukanie kwatery a czas leci .urlop mam w środku sierpnia.

4

samotna singielka76 napisał/a:

Mam ten sam dylemat. Jechać samej czy nie? Jeśli tak to gdzie? Nie chce kolejnego urlopu spędzić w domu ale samej jakos też mi się nie chce jechać i ciężko zabrać mi się za szukanie kwatery a czas leci .urlop mam w środku sierpnia.

Są chyba jakieś portale dla singli o ile się dobrze orientuję,przynajmniej kiedyś były i zalezy gdzie chcesz jechać. Zawsze można się zapisać na wycieczkę z biura podróży, byle odpowiednio wcześniej zarezerwować.

5

Kiedyś  byłam  w tej samej sytuacji co założycielka  wątku, ale nie odważyłam się pojechać, czego żałuję.  W ubiegłym roku i w tym jadę  sama na wakacje.  Rok temu byłam na wycieczce objazdowej, a  w lipcu jadę sama do Helsinek,  pozwiedzać.  Samotne wakacje tez można  ciekawie spędzić

Myślałam o Łebie.
Byłam na stronie single Relax ale tam oferowane wyjazdy są jak dla mnie ciut za drogie.do ceny musze doliczyć jeszcze dojazd .wiec coś ok 1800 za całość plus inne atrakcje to trochę drogo.myślę ze jadąc prywatnie z grupka osób można dobrze wypocząć za mniejsze pieniądze. Poza tym oferowane tam wczasy trwają 7 dni.mi 5 wystarczy.  Poza tym wolałabym coś w kameralny gronie do max 4 osób.  A tam grupy są większe i jak czytam w planie ze jest jakiś Wieczorek taneczny to mnie to odstrasza; -)bo do tańca mam 2 lewe; -)
Ale może są jeszcze jakieś inne strony dla singli ale ja nie znam

7

Chętnie wybrałabym się na samotny urlop. Super możliwość odpoczęcia od wszystkiego, nabrania dystansu...
Wybrałabym jakąś malutką miejscowość nadmorską, kurortów bym unikała, drogo i tłok.

8

Ja też z największą przyjemnością wyjechałabym gdzieś zupełnie sama. Nie mam psychicznych oporów przed tego rodzaju urlopem. Odpoczęłabym od zgiełku codzienności, obowiązków, rutyny...

Kazdy ma inne potrzeby. Ja w ciągu roku jestem samotna wiec marzy mi się wakacyjny  wyjazd w towarzystwie.

10

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi :-)
Przypadkiem koleżanka zabrała mnie dziś na spotkanie z taką panią Halina Rygiel, która opowiadała swoją historię życia. Dała mi w tej historii odpowiedzi na wszystkie moje wątpliwości. Otóż należy w życiu wyjść poza strefę komfortu, aby móc się rozwijać. Nie czekać na miłość, żeby jechać na wakacje. A może tak ma być, że ten wyjazd jest mi potrzebny, abym pobyła ze sobą i cieszyła się wszystkim dookoła. Bojąc się zmian i siedząc w domu to najgorsze co możemy my singielki robić. Zamierzam cieszyć się życiem i kochać samą siebie :-) Powiedziała jeszcze ważne słowa ,,wielkość Kobiety określa wielkość porażki, która ją zatrzyma". Więc tego faceta wezmę jako sprawdzian, życie sprawdza czy teraz się załamię czy może będę potrafiła wstać i iść dalej. Wybieram oczywiście drugą opcję :-) Pozdrawiam Was :-* Jakby była tu jakaś singielka z Gdyni lub Gdańska to chętnie skoczę na kawę i pogaduchy :-) Albo imprezę, we dwie bezpieczniej ;-)

We dwoje bezpieczniej i o to mi głównie chodzi.
To że nie chce jechać sama nie wynika z tego ze musze jechać z facetem bo inni tak robią ze ktoś będzie dziwnie na mnie patrzył ze jestem sama. Nie o to mu chodzi.opinie innych mam gdzieś.
Po prostu z kimś byłoby mi raźniej czulabym się bezpieczniej. Na co dzień mam dosyć samotności wiec chciałabym aby wakacje były odskocznią od tego

12

Ja też chciałabym pojechać sama, ale trochę się boję, bo samotnie jest jednak mniej bezpiecznie. Marzy mi się odpoczynek w jakimś odludnym miejscu smile Kilka dni i byłabym super wypoczęta. Choć generalnie wolę podróżować z przyjaciółkami.

13

Aurinko87 napisał/a:

Kiedyś  byłam  w tej samej sytuacji co założycielka  wątku, ale nie odważyłam się pojechać, czego żałuję.  W ubiegłym roku i w tym jadę  sama na wakacje.  Rok temu byłam na wycieczce objazdowej, a  w lipcu jadę sama do Helsinek,  pozwiedzać.  Samotne wakacje tez można  ciekawie spędzić

Ostatnio stwierdziłam,że chciałabym pozwiedzać Europę Północną, ale znajomi albo nie mają czasu z powodu dzieci, albo kasy,albo nie chcą w tym kierunku.Można się przyłączyć do Twojej podróży do Helsinek?:)

14

Podróżować samemu to strach, ale z drugiej strony dobrze ci to zrobi, odpoczniesz sobie i przemyślisz wszystkie sprawy. Ja za kilka dni lecę sama na Sycylię, bo udało mi się kupić wycieczkę last minute z Itaki i też mam zamiar poznać nowe osoby, pozwiedzać i zrelaksować się. Teoretycznie jest to wycieczka zorganizowana więc jest bezpieczniejsza, dodatkowo mam rodzine na Sycylii więc pewnie się z nimi zobacze ale tak czy siak czasem warto pobyć samemu - przecież to żaden wstyd

15

Pomarańcza84 napisał/a:
Aurinko87 napisał/a:

Ostatnio stwierdziłam,że chciałabym pozwiedzać Europę Północną, ale znajomi albo nie mają czasu z powodu dzieci, albo kasy,albo nie chcą w tym kierunku.Można się przyłączyć do Twojej podróży do Helsinek?:)

Pewnie, że można się przyłączyć:) jeśli tylko termin Ci odpowiada 22-26 lipca:)

16

malgorzata333 napisał/a:

Ja bym pojechała.
Nie zastanawiałabym się.
Jeździłam sama i nie widzę w tym nic złego.

Miłego odpoczynku! smile

Mergi czy jak jeździłas sama to ciężko było znaleźć 1 osobowy pokój i czy był dużo droższy od np dwójki? Jeździłas autem czy pociągiem?
Ja niestety nie mam auta i samotna podróż pociągiem trochę mnie przeraża :-(

18

Aurinko87 napisał/a:
Pomarańcza84 napisał/a:
Aurinko87 napisał/a:

Pewnie, że można się przyłączyć:) jeśli tylko termin Ci odpowiada 22-26 lipca:)

Niestety 26 lipca muszę być w domu. A to zorganizowany wyjazd ? Możesz napisać na priv, np. szczegóły dojazdu itp.

19

To świetny pomysł jechać i odpocząć od problemów które Cię spotkały może weż ze sobą przyjaciółe albo jedź sama myśle że będziesz miała sporo czasu żeby sobie wzystko poukładać od nowa. Pozdrawiam

JEDŹ!

21

Cześć!
Byłam w podobnej sytuacji. Z taką różnicą, że zostałam porzucona dla innej kobiety tuż po wakacyjnym wspólnym wyjeździe, jakieś 2 lata temu. W sumie nie była to rewelacja, nie była też prawdziwa miłość i nie było czego żałować. Teraz utrzymuję taką koleżeńską znajomość z nową osobą i poważnemu związkowi to nie wróży, bo widzę, że on jest pracoholikiem i raczej na przyjaźni pozostanie, dlatego żyję jak singielka od wielu lat.
Byłam też sama na samotnych wakacjach w Chorwacji w zeszłym roku. Tylko z biurem podróży. Poznałam fajnych ludzi różnych wiekowo , były i samotne starsze panie, z którymi miło się gadało i rodziny z dziećmi, które się nie dziwiły, że jestem sama. W sumie wyjazd udany, nabrałam dystansu i wypoczęłam.
Ty też jedź i nie odpuszczaj , odpoczywaj, używaj klimatu.
Jedynie , jak przedmówcy pisali już, to nie użyjesz zabawy, wschodów i zachodów słońca, bo chodzenie samej jest dziś niebezpieczne, zwłaszcza imprezowanie!
Ja bym pojechała odetchnąć, szczególnie w takiej sytuacji w jakiej się znalazłaś .
Pozdrawiam.

22

Oczywiście, że jechać sama i starać się dobrze bawić. Kiedyś przeżyłam coś podobnego. Tylko my mieliśmy zarezerwowany wyjazd z biurem podróży przebukowałam na koleżankę i jej chłopaka. W to miejsce nie mogłam pojechać. Oczywiście byłam stratna, ale trudno! Poszukałam w internecie i znalazłam tani transport i nocleg w Zakopanym. Bardzo dobrze ta podróż mi zrobiła. Wyciszyłam się, a wieczorem na gwarne Krupówki wink  Co pół roku wybieram inną trasę. Na razie podróżuję sama. Może niedługo się to zmieni.

23

Ja byłam w tym roku na wyjezdzie dla singli z biurem Mega Wakacje smile
Konkretnie Tunezja, hotel LELLA MERIAM 4*-all Inclusive, 7 dni.
Było cudownie! Polecam szukać takich ofert, przeznaczonych właśnie dla singli smile

24

Możesz mi wierzyć, samotne wakacje są świetne. Nieraz byłam sama na wycieczkach i byłam bardzo zadowolona. Polecam Ci wycieczkę Mozaika Izraela z Konsorcjum.pl. Wspaniały wyjazd, można się dużo dowiedzieć od przewodników, jest też wiele miast wylotowych.

25

A może tu na forum samotne osoby mogłyby się umówić i pojechać razem ...

26 Ostatnio edytowany przez adamuskrk (2023-04-12 19:24:20)

właśnie wakacje się powoli zbliżają robi się coraz cieplej drzewka co poniektóre zaczynają puszczać pąki, więc ja też zaczynam już myśleć o wakacjach i mam taki plan, żeby dać takie ogłoszenie gdzieś w internecie, tylko jeszcze nie wiem gdzie dokładnie, ja też nie chce jechać sam bo samemu smutno i tak dalej, no więc moje ogłoszenie wyglądać będzie tak: Zabiorę kobietę na tygodniowy pobyt nad morzem naszym bałtyckim w lipcu swoim samochodem, opłacę noclegi, zapewnie wyżywienie i tak dalej, będę kupował lody i napoje chłodzące, będę stawiał piwko i drinki, zabiorę na imprezę na plaży, na dyskoteke, do klubu, do restauracji, do smażalni ryb, pani nie będzie musiała za nic płacić ja pokryję wszystkie koszty, w zamian od pani oczekuję seksu, który będziemy uprawiać razem

27

Niestety też byłam w takiej sytuacji, ale postanowiłam jechać i to była najlepsza decyzja. Byłam w Gruzji z biurem Konsorcjum.pl. I uwaga - właśnie na tym wyjeździe poznałam swojego obecnego partnera big_smile Zwiedziliśmy ogrom ciekawych miejsc i spędziliśmy razem fantastyczny wieczór z winem.

28 Ostatnio edytowany przez Tiger 74 (2023-09-03 22:30:39)

Witam serdecznie jestem tu nowy poszukuje kobiety  ktora moze bedze spędzała wakacje w tym terminie od 23.09 do 05.10.23r w dowolnym kraju   oczywiste place za siebie  jestem z Poznania lub z Berlin

29

Witam serdecznie jestem tu nosy poszukuje kobiety  ktora morze bedze spędzała wakacje w tym terminie od 23.09 do 05.10.23r w dowolnym kraju   oczywiste place za siebie  jestem z Poznania lub z Berlin

30

Tiger 74 napisał/a:

Witam serdecznie jestem tu nosy poszukuje kobiety  ktora morze bedze spędzała wakacje w tym terminie od 23.09 do 05.10.23r w dowolnym kraju   oczywiste place za siebie  jestem z Poznania lub z Berlin

No chyba nie sądzisz, że jakaś kobieta pojedzie z obcym facetem z forum na wyjazd... nie sądzę aby ktoś ryzykował

31

A ja pierwszą solo podróż odbyłam z Konsorcjum.pl do Afryki Południowej, co było niezapomnianym przeżyciem! Obsługa była fantastyczna, a standard zakwaterowania imponujący.  Widzieliśmy niesamowite widoki podczas rejsu na pokładzie luksusowego statku. Safari lądowe i wodne w Parkach Narodowych Chobé i Matusadona zapierały dech w piersiach.

32

Gaz do obrony kup

33

Rejs rzeczny po Afryce z Konsorcjum.pl to strzał w dziesiątkę! Wysoki standard, przewodnicy pełni pasji, a wszystko w formule all inclusive. Dodatkowo na 2024 przygotowali naprawdę dobre ceny!

34

Wycieczka z Konsorcjum.pl do Gwatemali i Meksyku to fascynujące połączenie odkrywania starożytnych miast Majów i bogatego dziedzictwa indiańskiego. Zakończenie wypoczynkiem nad Morzem Karaibskim było idealnym dopełnieniem tego pełnego wrażeń programu.

Posty [ 34 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » samotne wakacje???

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024