Hej, zwracam się do Was z dosc szczegolowa kwestia, jaka jest wplyw reaktywacji studiow po skresleniu (brak zalozenia pracy) i odrabianie roznic programowych na srednia ocen ze studiow. Jak ta kwestia wyglada w usosweb -mam ndst i dopiero obok ocene wlasciwa? Czy taka sytuacja obniza srednia? I czy przekresla szanse na doktorat?
Pytam o to tutaj poniewaz dziekanat nie byl w stanie odpowiedziec na te pytania. Moze ktos mial podobna sytuacje?
Bede wdzieczna za Wszelkie odpowiedzi
:*
Nie rozumiem.... Wydaje mi się że chyba nie powinno to mieć wpływu, bo jesteś przywrócona i w ogóle. chyba ze ktoś ustawi jakos wagowo oceny czy cos takiego - ale skoro dziekanat nie wie, to raczej nie sadze zeby ktos wiedzial ![]()
Dziękuję, być może tak jest. Sprawdzę to jeszcze. Uspokoiłaś mnie ![]()
Obniza jezeli dany przedmiot wlicza sie do sredniej. Wtedy wliczaja sie wszystkie jego oceny. Czyli jak masz 2 i poprawione na 4 to wlicza sie i to i to.
Bo rozumiem ze uzupelniane roznic to ze czegos nie zdalas i powtarzalas przedmiot? Wtedy wlicza sie 2(pierwszy termin)+2(poprawka)+ocena z 3 i ewentualnie + ocena z 4 terminu.
Nie, niczego nie powtarzałam
wszystko miałam zaliczone, nawet seminarium wszystkie semestry i została tylko niezłożona praca. Jednak zmieniły się wymogi i trzeba nadrabiać różnice programowe, jeśli pojawią się p[rzedmioty, których wtedy nie miałam w programie. Zastanawiałam się, czy z nich najpierw dostanę dwóję a później ocenę właściwą, czy będzie tylko jedna ocene, skoro tych przedmiotów wcześniej nie miałam.