Hej, zwracam się do Was z dosc szczegolowa kwestia, jaka jest wplyw reaktywacji studiow po skresleniu (brak zalozenia pracy) i odrabianie roznic programowych na srednia ocen ze studiow. Jak ta kwestia wyglada w usosweb -mam ndst i dopiero obok ocene wlasciwa? Czy taka sytuacja obniza srednia? I czy przekresla szanse na doktorat?
Pytam o to tutaj poniewaz dziekanat nie byl w stanie odpowiedziec na te pytania. Moze ktos mial podobna sytuacje?
Bede wdzieczna za Wszelkie odpowiedzi :*
Nie rozumiem.... Wydaje mi się że chyba nie powinno to mieć wpływu, bo jesteś przywrócona i w ogóle. chyba ze ktoś ustawi jakos wagowo oceny czy cos takiego - ale skoro dziekanat nie wie, to raczej nie sadze zeby ktos wiedzial
Dziękuję, być może tak jest. Sprawdzę to jeszcze. Uspokoiłaś mnie
Obniza jezeli dany przedmiot wlicza sie do sredniej. Wtedy wliczaja sie wszystkie jego oceny. Czyli jak masz 2 i poprawione na 4 to wlicza sie i to i to.
Bo rozumiem ze uzupelniane roznic to ze czegos nie zdalas i powtarzalas przedmiot? Wtedy wlicza sie 2(pierwszy termin)+2(poprawka)+ocena z 3 i ewentualnie + ocena z 4 terminu.
Nie, niczego nie powtarzałam wszystko miałam zaliczone, nawet seminarium wszystkie semestry i została tylko niezłożona praca. Jednak zmieniły się wymogi i trzeba nadrabiać różnice programowe, jeśli pojawią się p[rzedmioty, których wtedy nie miałam w programie. Zastanawiałam się, czy z nich najpierw dostanę dwóję a później ocenę właściwą, czy będzie tylko jedna ocene, skoro tych przedmiotów wcześniej nie miałam.